Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, squib είπε δε πρέπει να λάβουμε υπόψη και το είδος της προσλαμβάνουσας τροφής και τη διατροφική της αξία? το λέω γιατί common sense its no so common και να κάποιος λάβει αυτή τη συμβουλή κυριολεκτικά μπορεί υπό συνθήκες να αποκτήσει προβλήματα υγείας. Η απάντηση στην ερώτηση σου είναι πιο σύνθετη τώρα. Εξαρτάται τους στόχους του καθενός. Υπεισερχόμαστε σε κουβέντα για macronutrients, πρωτεΐνη, λιπαρά, υδατάνθρακες που είναι ένα άλλο limit-up. Στην κουβέντα του "Θέλω να χάσω κιλά, δώστε μου μια συνταγή" δεν χρειάζεται αυτή η παράμετρος. Στην κουβέντα "Θέλω να χάσω κιλά, αλλά επειδή σηκώνω βάρη να μην αισθάνομαι όλη μέρα σκατά από την πείνα" ή "Θέλω να χάσω κιλά, αλλά δεν θέλω να τρώω τα ίδια" μπορούμε να μιλάμε για "ποιότητα τροφών".
squib Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, JohnGTA είπε Η απάντηση στην ερώτηση σου είναι πιο σύνθετη τώρα. Εξαρτάται τους στόχους του καθενός. Υπεισερχόμαστε σε κουβέντα για macronutrients, πρωτεΐνη, λιπαρά, υδατάνθρακες που είναι ένα άλλο limit-up. Στην κουβέντα του "Θέλω να χάσω κιλά, δώστε μου μια συνταγή" δεν χρειάζεται αυτή η παράμετρος. Στην κουβέντα "Θέλω να χάσω κιλά, αλλά επειδή σηκώνω βάρη να μην αισθάνομαι όλη μέρα σκατά από την πείνα" ή "Θέλω να χάσω κιλά, αλλά δεν θέλω να τρώω τα ίδια" μπορούμε να μιλάμε για "ποιότητα τροφών". αυτό έλεγα από την αρχή αλλά με λάθος τρόπο. Το φάε ότι θες μέχρι πχ τις 1984 θερμίδες και επειδή έχεις έλλειμα θα αδυνατίζεις ειναι σωστό από τη μία και μπορεί να είναι καταστροφικά λάθος έαν τρώω για ένα χρόνο τσένταρ και μοσχάρι και τηγανιτές πατάτες και μόνο αυτά.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, squib είπε αυτό έλεγα από την αρχή αλλά με λάθος τρόπο. Το φάε ότι θες μέχρι πχ τις 1984 θερμίδες και επειδή έχεις έλλειμα θα αδυνατίζεις ειναι σωστό από τη μία και μπορεί να είναι καταστροφικά λάθος έαν τρώω για ένα χρόνο τσένταρ και μοσχάρι και τηγανιτές πατάτες και μόνο αυτά. Χαίρομαι που συμφωνούμε λοιπόν. Γενικότερα, για αυτό και το όλο θέμα με διατροφή ενώ είναι τόσο απλό το κάνουν να φαίνεται τόσο δύσκλο. Θέλει συνεχή ενασχόληση και να ξέρεις τι τρως ΕΣΥ ως οντότητα, ως άτομο, ως σώμα. Εσύ που σηκώνεις βάρη 3 φορές την εβδομάδα (λέω γω παράδειγμα) αλλιώς θα κατανέμεις τις 1984 θερμίδες του ελλείμματος σου και άλλο εγώ που κάθομαι όλη μέρα στο γραφείο και κάνω μόνο περπάτημα.
papageord Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μια μικρη συμβουλη και αν θες με ακους. Αγορασε μια Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 , και ενα mi band 5. Θα σου κοστισουν και τα 2 30-40 μαξ ευρω. Να βλεπεις και μονη σου την προοδο και να αποκτας εξτρα κινητρο. Προφανως και δεν θα μετρανε το "πραγματικο" λιπος, αλλα θα ειναι σαν videogame η φαση , θα σε παρακινει να περπατησεις λιγο περισσοτερο, η να βλεπεις τους κοπους σου και σε γράφημα. Γενικα ειμαι αντιθετος στα 5 γευματα που προτεινουν οι διατροφολογοι, εχουμε και ζωες, δεν μπορουμε να ειμαστε με το ταπερακι ολη μερα, αλλα καλη αρχη, τωρα που το αποφασισες !!! Μην το κανεις για την εικονα, η τα κιλα, αλλα για την υγεια σου γενικοτερα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 6 ώρες πριν, Imola είπε Αγαπητή! Εγώ μετα από πολλά δίνω πλέον την εξής συμβουλή: Για να χάσεις κιλά πρέπει να γυμνάσεις το στόμα σου και όχι το σώμα σου. Αν όμως παράλληλα θές να έχεις και αντοχές [καρδιά/πνευμόνια/μυς] τότε οφείλεις να γυμνάζεσαι 5 φορές την εβδομάδα από μία ώρα. Με τέτοιο συνδυασμό θα δεις θαύματα. Στην δική μου περίπτωση, έτρεχα 5χλμ, 5 μέρες την βδομάδα, αλλά έτρωγα περισσότερο απο όσο μου έπρεπε. Αποτέλεσμα μετά απο δύο χρόνια; Μηδέν. Μετά το γύρισα απο την τσαντίλα και υιοθέτησα "κακές συνήθειες", και έκτοτε [απο τον περασμένο Σεπτέμβρη] τρώω max 1000 θερμίδες την μέρα, και εξακολουθώ να τρέχω τα 5χλμ. 5 μέρες την βδομάδα, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Ιδού τι τρώω κάθε βδομάδα: Δευ-Φακές, Τρι-ρεβύθια, Τετ-φασόλια, Πεμ-ψάρι, Παρ- ένα κρεοπωλείο [κυριολεκτικά], Σαβ-λαχανικά και Κυρ-ανάμικτα όσπρια. Τέλος. Την ζάχαρη την έχω ξεχάσει εδώ και χρόνια... Έχω να φάω μακαρόνια και γενικώς ζυμαρικά απο τον Σεπτέμβρη που ξεκίνησα αυτήν την δια(σ)τροφή. Δεν το προσπάθησα, απλά ξέχναγα να τρώω ζυμαρικά και πλέον το σύστημα μου δεν τα ζητάει, διότι ως γνωστόν ότι αφήνεις σε αφήνει. Α και κάτι άλλο που εμένα με βόηθησε. Δεν σταμάτησα ποτέ το κολύμπι [εδώ και 3 χρόνια αυτή η συνήθεια...] και κολυμπώ κάθε Σάββατο/Κυριακή, ανεξαρτήτως καιρού και θερμοκρασίας. Φέτος τα χιόνια της Αθήνας με βρήκαν στο νερό. Αυτή η κακή συνήθεια έφερε και την άλλη, του να πλένομαι πλέον μόνιμα με κρύο νερό, εδώ και 3 χρόνια. Και επειδή το ένα φέρνει το άλλο, σταμάτησα να κρυώνω, κυκλοφορώ μονίμως με κοντομάνικα [έξω], και δεν φοράω ποτέ κάλτσες... Χάλι θα μου πεις, αλλά έχει πλάκα! Α ναι, έχασα και 15 κιλά, και είμαι πλέον 75, με όλα τα καλά που φέρνει μια τέτοια αλλαγή. Παράξενο πράγμα η συνήθεια. Τσαντίσου λοιπόν και βάλε μπρος! Ελπίζω να μην το πάρει κανείς σαν παράδειγμα και πράξει αντίστοιχα. Εδώ δεν υπάρχει η αυτοπειθαρχία με το 1+1=2, που είναι το να βρεις τις θερμίδες συντήρησής σου και να βάλεις ένα ήπιο θερμιδικό έλλειμμα. Θα μπορέσει να υπάρξει αυτοπειθαρχία βάζοντας τον εαυτό του κανείς σε κατάσταση... λιμοκτονίας; Από μόνο του είναι μια συνταγή αποτυχίας. Η μόνη περίπτωση που δικαιολογώ το να πάει κανείς κάπως επιθετικά είναι σε μεγαλύτερα αποθέματα λίπους - κι αυτό γνωρίζοντας τι κάνεις και για πόσο, κάτι που οι περισσότεροι δεν έχουν τις γνώσεις για να το κάνουν. Για πόσο θα υποσιτίζεσαι; Τι θα γίνει όταν πέσεις σε πλατώ; Θα τρως 800 θερμίδες; Και πόση αερόβια να βάλεις, όταν χτυπάς απ' την αρχή πέντε φορές την βδομάδα; Ο μυικός ιστός που χάνεται; Για να μην αναφέρουμε και τυχόν ορμονολογικά προβλήματα, όταν μιλάμε ιδίως για γυναίκες. Μπάζει από παντού... Κάντε την χάρη στον εαυτό σας και πάρτε το απ' την αρχή με τον σωστό τρόπο. Έτσι θα έχετε και διάρκεια, άρα κι αποτελέσματα. Καθίστε βρείτε πόσες είναι οι θερμίδες συντήρησής σας, αρχικά. Απ' αυτές τις θερμίδες, δημιουργήστε ένα ήπιο έλλειμμα, το οποίο θα προκύπτει από την διατροφή και τις θερμίδες που καίτε. Γι' αυτέςτις θερμίδες δείτε πόσο υδατάνθρακα-πρωτεϊνη-λιπαρά πρέπει να βάλετε. Κατεβάστε και το myfitnesspal - θα σας κάνει τη ζωή ευκολότερη. Βάλτε 2-3 μισάωρες αερόβιες και βάλτε και βάρη στο πρόγραμμα. Ιδανικά. Δεν μπορείτε ή δεν σας αρέσει; Βρείτε κάτι άλλο να κάνετε. Τα πράγματα είναι απλά, ας μην τα κάνουμε περίπλοκα. 16 ώρες πριν, mariariw22 είπε Με διατροφολόγο ξεκινάω ευτυχώς άρα αυτό ελέγχεται από ειδικό! Σε ευχαριστώ! Για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω κατά πόσο καλό είναι που έβαλες τον διατροφολόγο. Κι αυτό μόνο και μόνο για το mindset που έχεις ακόμα, καθώς το πιο πιθανό είναι να πάνε στράφι τα λεφτά σου. Με baby steps έπρεπε να ξεκινήσεις και, αφού ήσουν σε έναν καλό δρόμο, τότε έβαζες και τον διατροφολόγο. Θα μπορούσες να διατηρήσεις το πρόγραμμα που θα σου έβγαζε. Καίτοι δεν θα ήταν κι απαραίτητο να πας σε διατροφολόγο. Μια χαρά δουλίτσα κάνεις και μόνη σου. Λίγη μελέτη και οργάνωση χρειάζεται. Εκτός κι εάν το ότι τον πληρώνεις είναι ένα έξτρα κίνητρο για σένα, για να μην τα παρατάς. Τότε, πολύ καλώς έπραξες.
Imola Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Σίγουρα δεν αποτελώ καλό παράδειγμα, απλά αυτό μου προέκυψε μετά απο μια έντονη ανάγκη για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με μένα, και αυτό έγραψα. Και ειλικρινά ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή!
xgol Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Στις 24/3/2021 στις 10:19 ΠΜ, JohnGTA είπε Αυτό ακριβώς λέω ναι. Και σε πληροφορώ ότι ως ανταπάντηση στο παραπάνω αυτό που εννοώ είναι ότι είτε τρως 1984 θερμίδες McD είτε 1984 θερμίδες μπριζόλα μαγειρεμένη σε γάστρα για τον οργανισμό σου θα είναι 1984 θερμίδες. Όσον αφορά διαβήτες κλπ. μάλλον ισχύει το αντίστροφο. Πρώτα γίνεσαι χοντρός -> βγάζεις διαβήτη -> Μειώνεις McD. Μπούρδες.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, xgol είπε Μπούρδες. Επιστημονικότατο επιχείρημα.
xgol Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Επιστημονικότατο επιχείρημα. Το δικό σου επιχείρημα για την παθοφυσιολογία του διαβήτη, για την ανάγκη ποιοτικής διατροφής (ακόμα και αυτή είναι ισοθερμιδική), για τις ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά ανάλογα την ηλικία, ανάλογα τον τρόπο ζωής, ανάλογα την συνυπάρχουσα παθολογία κάποιου, ποια είναι? Γιατί μόνο ανυπόστατες προσωπικές απόψεις διαβάζω, χωρίς καμία επιστημονική βάση, που παρα πολύ επιεικώς χαρακτήρισα πριν ως μπούρδες. Στις 24/3/2021 στις 9:17 ΠΜ, JohnGTA είπε Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Αν όντως χάσεις κιλά λίπους και όχι υγρών (όχι με δίαιτα) αναδιαμορφώνεις τον μεταβολισμό σου και μετά θέλει πολλή προσπάθεια για να τα ξαναβάλεις. Ο κόσμος που τα "ξαναβάζει" και γίνεται ο εφιάλτης όλων των διαιτολόγων (το πιο ηλίθιο επάγγελμα) δεν έχει γερές βάσεις, δεν έχει κάνει σωστή "δίαιτα" και απλά ξαναπαίρνει πίσω τα υγρά του. Δες το και με εσένα: πάνε τουαλέτα, ζυγίσου, περίμενε μια μέρα και ξαναζυγίσου. Θα βγεις στανταρ 1 κιλό παραπάνω από πριν. Αυτό δεν είναι λίπος όμως, είναι υγρά. Α εντάξει. Γνωστή τακτική, έβγαλες μια επιστήμη άχρηστη και εγώ κάθομαι και απαντάω σοβαρά. Στις 24/3/2021 στις 10:21 ΠΜ, squib είπε δε πρέπει να λάβουμε υπόψη και το είδος της προσλαμβάνουσας τροφής και τη διατροφική της αξία? το λέω γιατί common sense its no so common και κάποιος μπορεί να λάβει αυτή τη συμβουλή κυριολεκτικά μπορεί υπό συνθήκες να αποκτήσει προβλήματα υγείας. Δεν καταλαβαίνει καν την ερώτησή σου.
chrisxkar Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Κοιτα οταν μιλαμε για διατροφη θα πρεπει να λαβεις καποια πραγματτα υποψιν σου.Σταθεροποιηθηκες σε αυτα τα κιλα που εισαι λογο διατροφικης συνηθειας.Το να λοιμαξεις για 5-6 μηνες ωστε να χασεις κιλα το θεωρω κακιστο και δυστηχως ειναι αυτο που γινεται συνηθως για ποιον λογο?γιατι ειναι θεμα χρονου να κουραστεις και να πεσεις σε μια λουπα να βαζεις να χανεις και ξανα απο την αρχη. Το πιο σωστο που μπορεις να κανεις για τον εαυτο σου ειναι να αντικαταστησεις σιγα σιγα στην διατροφη σου μελετωντας τροφες χαμηλοτερες σε λιπαρα οι οποιες ομως σου αρεσουν ωστε να χτισεις μια μονιμη διατροφη χαμηλοτερη σε θερμιδες.πχ αντικατεστησε απο μονος σου γιαουρτι με χαμηλα λιπαρα( δεν ειναι ολα τα λαιτ το ιδιο ωραια βρες αυτο που σου αρεσει) το ιδιο και το γαλα,κανε μια ομελετα με ασπραδια αλλα προσθεσε πραγματα που την κανουν νοστιμη πχ 30 γραμματια σουτζουκι που ειναι εντονο λιγο κρεμμυδι φρεσκο λιγο ανιθο.....κτλ κτλ Αυτες οι κλασικες ετοιμες διατροφες ενα τοστ με μαυρο ψωμι μια φετα γαλοπουλα βραστη και τυρι με χαμηλα λιπαρα η ενα φρουτο η ενα κουλουρι ειναι κατι κακιστο και προχειρο για εμενα. Οπως να προσθεσω εχουν ξεκινησει να βγαινου σιγα σιγα και ερευνες πως τα ολικης αλεσης ισως να μην ειναι οσο καλα πιστευαμε τοσα χρονια Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2021 από chrisxkar
Dante80 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Θέλουμε δεν θέλουμε, θα πρέπει να τρώμε μέχρι να πεθάνουμε. Μιλάμε για αγώνα διαρκείας, όχι για σπριντ. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, ισχύουν τα κάτωθι για την απώλεια σωματικού λίπους. 1. Τρώμε λιγότερο. 2. Ασκούμαστε περισσότερο. 3. Αν δεν μπορούμε να ασκηθούμε τότε 1. 4. Προσπαθούμε να βρούμε τον ποιο εύκολο, ευχάριστο, ανεκτό και ταιριαστό σε εμάς τρόπο για να πετύχουμε τα 1 και 2. 5. Αξιολογούμε την πορεία μας τακτικά και κάνουμε διορθωτικές κινήσεις όπου πρέπει. 1
peiraiask Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Στις 24/3/2021 στις 9:23 ΠΜ, Imola είπε Αγαπητή! Εγώ μετα από πολλά δίνω πλέον την εξής συμβουλή: Για να χάσεις κιλά πρέπει να γυμνάσεις το στόμα σου και όχι το σώμα σου. Αν όμως παράλληλα θές να έχεις και αντοχές [καρδιά/πνευμόνια/μυς] τότε οφείλεις να γυμνάζεσαι 5 φορές την εβδομάδα από μία ώρα. Με τέτοιο συνδυασμό θα δεις θαύματα. Στην δική μου περίπτωση, έτρεχα 5χλμ, 5 μέρες την βδομάδα, αλλά έτρωγα περισσότερο απο όσο μου έπρεπε. Αποτέλεσμα μετά απο δύο χρόνια; Μηδέν. Μετά το γύρισα απο την τσαντίλα και υιοθέτησα "κακές συνήθειες", και έκτοτε [απο τον περασμένο Σεπτέμβρη] τρώω max 1000 θερμίδες την μέρα, και εξακολουθώ να τρέχω τα 5χλμ. 5 μέρες την βδομάδα, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Ιδού τι τρώω κάθε βδομάδα: Δευ-Φακές, Τρι-ρεβύθια, Τετ-φασόλια, Πεμ-ψάρι, Παρ- ένα κρεοπωλείο [κυριολεκτικά], Σαβ-λαχανικά και Κυρ-ανάμικτα όσπρια. Τέλος. Την ζάχαρη την έχω ξεχάσει εδώ και χρόνια... Έχω να φάω μακαρόνια και γενικώς ζυμαρικά απο τον Σεπτέμβρη που ξεκίνησα αυτήν την δια(σ)τροφή. Δεν το προσπάθησα, απλά ξέχναγα να τρώω ζυμαρικά και πλέον το σύστημα μου δεν τα ζητάει, διότι ως γνωστόν ότι αφήνεις σε αφήνει. Α και κάτι άλλο που εμένα με βόηθησε. Δεν σταμάτησα ποτέ το κολύμπι [εδώ και 3 χρόνια αυτή η συνήθεια...] και κολυμπώ κάθε Σάββατο/Κυριακή, ανεξαρτήτως καιρού και θερμοκρασίας. Φέτος τα χιόνια της Αθήνας με βρήκαν στο νερό. Αυτή η κακή συνήθεια έφερε και την άλλη, του να πλένομαι πλέον μόνιμα με κρύο νερό, εδώ και 3 χρόνια. Και επειδή το ένα φέρνει το άλλο, σταμάτησα να κρυώνω, κυκλοφορώ μονίμως με κοντομάνικα [έξω], και δεν φοράω ποτέ κάλτσες... Χάλι θα μου πεις, αλλά έχει πλάκα! Α ναι, έχασα και 15 κιλά, και είμαι πλέον 75, με όλα τα καλά που φέρνει μια τέτοια αλλαγή. Παράξενο πράγμα η συνήθεια. Τσαντίσου λοιπόν και βάλε μπρος! 1000 θερμιδες τη μερα;! μαλλον εισαι εως 30 ετων ή 25. αν τρως τοσο χαμηλα κ κυριως υγιεινα ειναι μεγαλο διαβατηριο για να ζησεις με μεγαλη υγεια για πολλα χρονια. μακαρι να υπηρχαν πολλοι να δειχνουν τετοιες διαιτες να μαθαινει ο κοσμος για διατροφη μπραβο
chrisxkar Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 ναι κοιτα το θεμα ειναι να χασεις λιπος αν καταναλωνεις 1000θερμιδες την ημερα υπαρχει τεραστια πιθανοτητα να μειωνεται και η μυικη σου μαζα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις