mariariw22 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 5 ώρες πριν, eu@ είπε Βάζε μικρούς στόχους κάθε φορά! Όλα καλά θα πάνε 🤞🏻 Σε ευχαριστώ τόσο πολύ! 5 ώρες πριν, SilentVoice είπε Προσοχή στο κενό μεταξύ "διατροφής" και "δίαιτας". Αλλο το τρώω σωστά, άλλο το τρώω λίγο. Οπότε ξεκίνα με σωστή διατροφή, να τρώς υγιεινά και να πίνεις πολύ νερό μεσα στην ημέρα. Οταν καταφέρεις αυτό, τότε θα πας στην διαιτα. Αν κάνεις αυστηρή διαιτα, ακόμα και αν χάσεις 2-3 κιλά, μόλις σταματήσεις , θα τα ξαναπάρεις άμεσα. Με διατροφολόγο ξεκινάω ευτυχώς άρα αυτό ελέγχεται από ειδικό! Σε ευχαριστώ! 5 ώρες πριν, soleman είπε Aς περιγράψω την τελευταία μου εμπειρία, περί διατροφής και όχι δίαιτας. Μέσα Ιούλη του 2020 σε ετήσιο τσεκ απ βρέθηκα με αυξημένο ζάχαρο. Αμέσως χτύπησε συναγερμός, χάσιμο βάρους και περπάτημα ήταν οι εντολές του γιατρού. Αμέσως αρχίζω μια ώρα περπάτημα την μέρα και διατροφή για διαβητικούς. Από την πρώτη βδομάδα το ζάχαρο ρυθμίστηκε άμεσα. Διατροφή, μια υγιεινή μεσογειακή διατροφή χωρίς σχεδόν κανένα αποκλεισμό, με ελαχιστοποίηση της ζάχαρης και αντικατάσταση τα ζυμαρικά με ολικής άλεσης, το λευκό ρύζι με καστανό και τις πατάτες με γλυκοπατάτες. Κάθε 3 ώρες τρώω, πρωινό, ενδιάμεσο, μεσημεριανό, ενδιάμεσο, βραδινό και αν αργήσω να κοιμηθώ τρώω κάτι ελαφρύ πριν τον ύπνο. Αποτέλεσμα; ήμουν 118 κιλά με 180 υψος, σε λιγότερο από 4 μήνες έχασα 18 κιλά, ο γιατρός μου είπε να σταματήσω την δίαιτα για να μην χάσω άλλα απότομα, αλλά σιγά σιγά. Μα δεν έκανα δίαιτα, απλά μείωσα τους πολλούς υδατάνθρακες, το άμυλο από τα ρύζι, μακαρόνια, πατάτες και έκανα τις μερίδες λίγο πιο ανθρώπινες. Δεν πείνασα ποτέ, η αν γινόταν αυτό έφτανε μετά από λίγο το 3ωρο για να φάω. Σήμερα είμαι 21 κιλά λιγότερο 8 μήνες μετά και συνεχίζω αργά και προσεκτικά αν όχι να χάσω μερικά ακόμη με 1-2 κιλά το μήνα, τουλάχιστον να μην γυρίσω εκεί που ήμουν. Μπράβο σου! Απίστευτο! 4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Τι σημαινει για σενα διατροφή, δηλαδή θέλεις να αδυνατίσεις; γιατί άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Για εμένα διατροφή σημαίνει να τρως απ’ όλα και μετρημένες ποσότητες. Και εκεί δυστυχώς είναι το δικό μου θέμα. Στην καραντίνα μεγιστοποίησα τις ποσότητές μου κ εκεί θα δυσκολευτώ. Επιβάλλεται να αδυνατίσω γιατί δε νιώθω καλά με εμένα. 1 ώρα πριν, evabb είπε αν και οι περισσοτεροι εχουν εστιασει στις πρακτικες συμβουλες εγω θα εστιασω στο ψυχολογικο κομματι. Σορρυ αλλα δεν ξεκινας καθολου καλα. Το κανεις με το ζορι εντελως μου φαινεται και δεν εχει καλη προοπτικη αυτο. Πρεπει να το θελεις βαθια μεσα σου. Ναι είναι κάτι που με απασχολεί αυτό που λες. Όταν όμως δεν υπάρχουν τα περιθώρια; Όταν δεν υπάρχει η επιλογή "δε θέλω δεν το κάνω"; 1
StamTheMan Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 15 λεπτά πριν, mariariw22 είπε Για εμένα διατροφή σημαίνει να τρως απ’ όλα και μετρημένες ποσότητες. Δεν ειναι αυτο η διατροφη ομως. 2
mariariw22 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 15 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Δεν ειναι αυτο η διατροφη ομως. Τι ακριβώς θεωρείς ότι είναι; Εγώ προσωπικά θεωρώ το παν μέτρον...
Nabuko Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 27 λεπτά πριν, mariariw22 είπε Τι ακριβώς θεωρείς ότι είναι; Εγώ προσωπικά θεωρώ το παν μέτρον... καλή διατροφή? κακή διατροφή? ισορροπημένη διατροφή? διατροφή για απώλεια λίπους? διατροφή για δίαιτα/απώλεια κιλών? διατροφή για αύξηση όγκου/κιλών? 1 1
evabb Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, mariariw22 είπε Ναι είναι κάτι που με απασχολεί αυτό που λες. Όταν όμως δεν υπάρχουν τα περιθώρια; Όταν δεν υπάρχει η επιλογή "δε θέλω δεν το κάνω"; Πες οτι ξεκινας σημερα διαιτα. Για να ξαναμπεις στα ρουχα σου οπως πριν θα πρεπει να χασεις τουλαχιστον 3-4 κιλα εκτος κι αν μιλαμε για ρουχα που δεν τα εχεις φορεσει εδω και δεκα χρονια. 3-4 κιλα ειναι 2 μηνες σωστης διαιτας. Με το να σε πιανει το αγχος οτι πρεπει να χασεις οσο πιο γρηγορα γινεται εδω και τωρα δεν κανεις δουλεια. Αγορασε δυο τρια καινουργια παντελονια τουλαχιστον να μην εισαι αβολα και σιγα σιγα κανεις την διαιτα σου χωρις πιεση χρονου. Αν λες στον εαυτο σου οτι πρεπει να χασεις χ κιλα μεσα σε ψ βδομαδες το εχεις χασει το παιχνιδι. Πρωτα απ ολα πρεπει να νιωθεις καλα. Αν δεν νιωθεις καλα με το σωμα σου τοτε δεν θα θελεις να το φροντισεις και να το βελτιωσεις. 2
NikosKallithea Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 5 λεπτά πριν, Nabuko είπε καλή διατροφή? κακή διατροφή? ισορροπημένη διατροφή? διατροφή για απώλεια λίπους? διατροφή για δίαιτα/απώλεια κιλών? διατροφή για αύξηση όγκου/κιλών? Ακριβώς καλή διατροφή μπορει να κανει κάποιος και να μην ειναι απαραίτητα αδύνατος, απλα γιατι του αρέσει το εκλεκτό φαγητό 2
peiraiask Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, aizensama24 είπε Εγώ έχω το αντίθετο πρόβλημα, είχα χάσει πολλά κιλά, είχα πέσει κάτω από 70 για να μη πω 65 για 1.70 ύψος που είμαι. Αυτό συναίβενε διότι λόγο διαφόρων προβλημάτων μου έτρωγα αλεσμένο το φαγητό. Τώρα έχει αλλάξει αυτό και ενδέχεται να έχω πάρει κιλά και να είμαι γύρω στα 75 αλλά αυτό γίνεται γιατί το έχω γυρίσει σε όσπρια και ρύζι τα οποία συνδυάζω με τυρί/ψάρι/λαχανικά. Είναι παράξενο αλλά τίποτα άλλο δε με κάνει να αισθάνομαι ότι έχω φάει. Έδινα πολλά λεφτά σε κρέας χωρίς κανένα αποτέλεσμα και η πατάτα που χρησιμοποιούσα ως βάση τότε δεν ήταν επίσης καλή. Τα όσπρια είναι αρκετά σκληρά οπότε δε τρώω νερό αλλά αρκετά στερεό φαγητό. Κάποτε χλαπάκιαζα τα σουβλάκια αλλά αν πάω να φάω ένα τώρα παίζει να μην νιώσω τίποτα. Θα είναι σαν να τρώω πέτρα. Οι γεύσεις που με τραβάνε λόγο του τρόπου που τρώω έχουν αλλάξει εντελώς. Πειραματίζομαι τόσο πολύ που μία μέρα ίσως γίνω μάγειρας για αυτούς που τρώνε αλεσμένο το φαγητό. Μπορεί να χτίσω δική μου σχολή πάνω σε αυτό. το αλεσμενο υγιεινο φαι ισως ειναι οτι καλυτερο για θρεψη κ απορροφηση . βοηθαει το στομαχι κ εντερο. η καλη διατροφη ειναι η βαση, αλλα θελει κ κινηση, αναλογα ηλικια εργασια στοχους κλπ για διατροφη προτεινω αθλητες,παρουσιαστες,τραγουδιστες της τηλεορασης κ ιντερνετ συνηθως πολλοι ειναι αρκετα γυμναστηριακοι κ μερικοι προερχονται απο εντονο αθλητισμο στην εφηβεια Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από peiraiask
gsisr Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) τα πάντα ξεκινάνε από το κίνητρο. πόσο θέλεις να φτάσεις στο στόχο σου. ο στόχος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. από το να ρίξεις γυναίκες/άντρες, υγεία κλπ. άμα δε το πιστεύεις και δεν είσαι αποφασισμένος μη μπαίνεις στη διαδικασία. επίσης οι εξαντλητικές δίαιτες έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. ξεκίνα με το να φτιάξεις τη διατροφή σου. βγάλε ότι έχει σχέση με αλεύρι από μέσα, τηγανιτά και γενικά κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρη μαχαίρι και προτίμησε τις light εκδοχές αυτών που τρως συνήθως(γάλα, κασέρι κλπ). δε χρειάζεται να τρως μονότονα για να φας υγιεινά. τόση πληροφορία υπάρχει στο ιντερνετ με υγιεινή διατροφή(συνταγες). βάλε και λίγο άσκηση κι όλα θα έρθουν. α και μέσα στη βδομάδα κάνε ένα cheat! Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από gsisr
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 11 ώρες πριν, BlueBlade είπε Όλοι πέφτουν στον τρυπάκι πως θα χάσουν γρήγορα κιλά. Εν τέλη καταλήγουν είτε να πάρουν πίσω αυτά τα κιλά μόλις σταματήσουν την δίαιτα, είτε πολύ απλά θα αποκτήσουν χαλαρό δέρμα (ή και χειρότερα, σακούλιασμα αν μιλάμε για μεγάλη απώλεια κιλών και που χρειάζεται επέμβαση για να διορθωθεί. Η οποία φυσικά κοστίζει...πολύ). Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Αν όντως χάσεις κιλά λίπους και όχι υγρών (όχι με δίαιτα) αναδιαμορφώνεις τον μεταβολισμό σου και μετά θέλει πολλή προσπάθεια για να τα ξαναβάλεις. Ο κόσμος που τα "ξαναβάζει" και γίνεται ο εφιάλτης όλων των διαιτολόγων (το πιο ηλίθιο επάγγελμα) δεν έχει γερές βάσεις, δεν έχει κάνει σωστή "δίαιτα" και απλά ξαναπαίρνει πίσω τα υγρά του. Δες το και με εσένα: πάνε τουαλέτα, ζυγίσου, περίμενε μια μέρα και ξαναζυγίσου. Θα βγεις στανταρ 1 κιλό παραπάνω από πριν. Αυτό δεν είναι λίπος όμως, είναι υγρά.
Imola Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, mariariw22 είπε Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να πω σε κάποιον τον πόνο μου. Συνήθως όταν ξεκινάει κάποιος διατροφή, είναι ενθουσιασμένος, θεωρεί ότι θα τα καταφέρει, νιώθει δυνατός κτλ. Εδώ έρχομαι εγω να πω ότι δε νιώθω δυνατή για διατροφή, αναγκάζομαι να το κάνω γιατί δεν αισθάνομαι καλά στα ρούχα μου και δεν... δεν... Το ξεκινάω επειδή πρέπει και δε νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Το περνάει κανείς άλλος αυτό ή μόνο εγώ γκρινιάζω πριν "χορέψω"; Αγαπητή! Εγώ μετα από πολλά δίνω πλέον την εξής συμβουλή: Για να χάσεις κιλά πρέπει να γυμνάσεις το στόμα σου και όχι το σώμα σου. Αν όμως παράλληλα θές να έχεις και αντοχές [καρδιά/πνευμόνια/μυς] τότε οφείλεις να γυμνάζεσαι 5 φορές την εβδομάδα από μία ώρα. Με τέτοιο συνδυασμό θα δεις θαύματα. Στην δική μου περίπτωση, έτρεχα 5χλμ, 5 μέρες την βδομάδα, αλλά έτρωγα περισσότερο απο όσο μου έπρεπε. Αποτέλεσμα μετά απο δύο χρόνια; Μηδέν. Μετά το γύρισα απο την τσαντίλα και υιοθέτησα "κακές συνήθειες", και έκτοτε [απο τον περασμένο Σεπτέμβρη] τρώω max 1000 θερμίδες την μέρα, και εξακολουθώ να τρέχω τα 5χλμ. 5 μέρες την βδομάδα, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Ιδού τι τρώω κάθε βδομάδα: Δευ-Φακές, Τρι-ρεβύθια, Τετ-φασόλια, Πεμ-ψάρι, Παρ- ένα κρεοπωλείο [κυριολεκτικά], Σαβ-λαχανικά και Κυρ-ανάμικτα όσπρια. Τέλος. Την ζάχαρη την έχω ξεχάσει εδώ και χρόνια... Έχω να φάω μακαρόνια και γενικώς ζυμαρικά απο τον Σεπτέμβρη που ξεκίνησα αυτήν την δια(σ)τροφή. Δεν το προσπάθησα, απλά ξέχναγα να τρώω ζυμαρικά και πλέον το σύστημα μου δεν τα ζητάει, διότι ως γνωστόν ότι αφήνεις σε αφήνει. Α και κάτι άλλο που εμένα με βόηθησε. Δεν σταμάτησα ποτέ το κολύμπι [εδώ και 3 χρόνια αυτή η συνήθεια...] και κολυμπώ κάθε Σάββατο/Κυριακή, ανεξαρτήτως καιρού και θερμοκρασίας. Φέτος τα χιόνια της Αθήνας με βρήκαν στο νερό. Αυτή η κακή συνήθεια έφερε και την άλλη, του να πλένομαι πλέον μόνιμα με κρύο νερό, εδώ και 3 χρόνια. Και επειδή το ένα φέρνει το άλλο, σταμάτησα να κρυώνω, κυκλοφορώ μονίμως με κοντομάνικα [έξω], και δεν φοράω ποτέ κάλτσες... Χάλι θα μου πεις, αλλά έχει πλάκα! Α ναι, έχασα και 15 κιλά, και είμαι πλέον 75, με όλα τα καλά που φέρνει μια τέτοια αλλαγή. Παράξενο πράγμα η συνήθεια. Τσαντίσου λοιπόν και βάλε μπρος! Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από Imola 1
squib Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 15 ώρες πριν, JohnGTA είπε Αυτό που περιγράφετε δεν θεωρείται καν "διατροφή" απλά "μείωση γευμάτων". Το θέμα που όλος ο κόσμος κάνει λάθος είναι ότι δεν έχει ίδεα πόσα πρέπει να χάσει και πώς θα το κάνει. Κοινώς, χωρίς μαθηματικά, δεν γίνεται τίποτα. Υπάρχει ορισμένος αριθμός θερμίδων που προσεγγιστικά χρειάζεσαι για να ζεις χωρίς να πεθάνεις, το λεγόμενο BMR, και σχετίζεται με το ύψος και τα κιλά σου. Ανάλογα με το πόσο κουνιέσαι μέσα στην ημέρα υπολογίζεται ο TDEE, δηλαδή το πόσες θερμίδες κατά προσέγγιση χρειάζεσαι για να συνεχίσεις να διατηρείς αυτό το ρυθμό ζωής. Και για να χάσεις κιλά τι κάνεις; Απλά αφαιρείς ας πούμε 100 θερμίδες για αρχή από αυτό το νούμερο. Το κάνεις για 10 ημέρες, χάνεις 3 κιλά λόγω μεταβολικής συνήθειας. Μόλις πάψεις να χάνεις, αφαιρείς άλλες 100/200. Χάνεις άλλα 3 κιλά. Και αυτό άμα το κάνεις για κανα 5μηνο θα γίνεις άλλος άνθρωπος. Έτσι ούτε άγχη έχεις γιατί ξέρεις ανα πάσα στιγμή τι και πόσο τρως, και επίσης μπορείς να φας ό,τι θες (από πιτσα και πατατάκια μέχρι σαλάτες) εφόσον δεν βγαίνεις από το θερμιδικό σου έλλειμμα. Πρακτικά, για το σώμα σου είναι όλα θερμίδες: είτε είναι η πιο υγιεινή σαλάτα είτε η μεγαλύτερη μερίδα πιτόγυρου.(*) Το "κακό" με αυτή την προσέγγιση είναι ότι πρέπει να είσαι συνέχεια με τεφτέρι/εφαρμογή για να παρακολουθείς τι τρως και να είσαι συνεχώς με μια ζυγαριά στο χέρι για να ζυγίζεις και να ξέρεις επακριβώς τι ποσότητα τρως και πόσες θερμίδες είναι. Ο γιατρός, επειδή είναι γιατρός και όχι αθλητής ο άνθρωπος, θα σου πει τα πεπατημένα: περπάτημα και διατροφή. Το πώς και πότε είναι δική σου δουλειά να βρεις. (*) Σε αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός (το οποίο είναι θερμοδυναμική, όχι παπαρολογίες) βασίζονται οι απανταχού διατροφολόγοι για να πουλάνε σε απεγνωσμένο κόσμο φύκια και μεταξωτές κορδέλες κάνοντας το να φαίνεται τρελό. Ναι, είτε φας 1 κιλό σπανάκι είτε 100 γραμμάρια πατάτες τηγανητές για τον οργανισμό σου αυτό θα παραμείνει μια πρόσληψη 200-300 θερμίδων. συνεπώς μπορώ να τρώω καθημερίνα macdonalds εντός των 1984 θερμίδων πού ειναι 200 θερμίδες deficit για μένα και όλα να είναι μια χαρά? Φυσικά να μειώσω όταν το 1984 είναι πολύ και να πέφτω σταδικά. Ειδικά φαντάζομαι εάν κάποιος έχει και προβλήματα υγείας πχ διαβήτη τύπου 2 ή καρδιολογικά θα πάει εξαιρετικά.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, squib είπε συνεπώς μπορώ να τρώω καθημερίνα macdonalds εντός των 1984 θερμίδων πού ειναι 200 θερμίδες deficit για μένα και όλα να είναι μια χαρά? Φυσικά να μειώσω όταν το 1984 είναι πολύ και να πέφτω σταδικά. Ειδικά φαντάζομαι εάν κάποιος έχει και προβλήματα υγείας πχ διαβήτη τύπου 2 ή καρδιολογικά θα πάει εξαιρετικά. Ναι σε όλα, εκτός από αυτό με το πρόβλημα υγείας. Κακή προσπάθεια strawman. Αν έχεις τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως διαβήτης ή καρδιολογικά, καμία δίαιτα δεν σε σώζει. Πριν πεις την εξυπνάδα σου σκέψου.
squib Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, JohnGTA είπε Ναι σε όλα, εκτός από αυτό με το πρόβλημα υγείας. Κακή προσπάθεια strawman. Αν έχεις τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως διαβήτης ή καρδιολογικά, καμία δίαιτα δεν σε σώζει. Πριν πεις την εξυπνάδα σου σκέψου. οκ με κάλυψες. Διορθώνω τη διατύπωση και λέω λοιπόν ότι για το well being σου δεν έχει σημασία τι τροφές καταναλώνεις αρκεί να είναι κάτω από όριο του βασικού μεταβολισμού σου ώστε να μη το ξεπερνάς και έαν θες να χάσεις φροντίζεις σιγά σιγά να το μειώνεις. Με διορθώνεις εάν αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, squib είπε οκ με κάλυψες. Διορθώνω τη διατύπωση και λέω λοιπόν ότι για το well being σου δεν έχει σημασία τι τροφές καταναλώνεις αρκεί να είναι κάτω από όριο του βασικού μεταβολισμού σου ώστε να μη το ξεπερνάς και έαν θες να χάσεις φροντίζεις σιγά σιγά να το μειώνεις. Με διορθώνεις εάν αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες. Αυτό ακριβώς λέω ναι. Και σε πληροφορώ ότι ως ανταπάντηση στο παραπάνω αυτό που εννοώ είναι ότι είτε τρως 1984 θερμίδες McD είτε 1984 θερμίδες μπριζόλα μαγειρεμένη σε γάστρα για τον οργανισμό σου θα είναι 1984 θερμίδες. Όσον αφορά διαβήτες κλπ. μάλλον ισχύει το αντίστροφο. Πρώτα γίνεσαι χοντρός -> βγάζεις διαβήτη -> Μειώνεις McD. Γενικότερα πηγή όλων των προβλημάτων στην υγεία των δυτικών δημοκρατιών δεν είναι τούτες οι ασθένειες αλλά το πάχος. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στα κιλά. Καλό είναι να μετράμε θερμίδες από νωρίς για να ξέρουμε τι να κάνουμε όταν χρειαστεί να χάσουμε κανα κιλό και να μην το αφήνουμε για μετά μέχρι να διολισθήσουμε και να καταλήξουμε με +45 κιλά και μετά φταίνε τα McD που έχουμε σάχαρο, υπέρταση, καρδιαγγειακά κλπ. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από Επισκέπτης
squib Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Αυτό ακριβώς λέω ναι. δε πρέπει να λάβουμε υπόψη και το είδος της προσλαμβάνουσας τροφής και τη διατροφική της αξία? το λέω γιατί common sense its no so common και κάποιος μπορεί να λάβει αυτή τη συμβουλή κυριολεκτικά μπορεί υπό συνθήκες να αποκτήσει προβλήματα υγείας. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από squib
Προτεινόμενες αναρτήσεις