Elenargi Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Παιδιά Καλησπέρα, Είμαι απόφοιτη Μηχανικός Πολεοδόμος, με Μ.Ο.7,39. Θέλω να αλλάξω λίγο κατεύθυνση και να κάνω ένα μεταπτυχιακό στα οικονομικά και συγκεκριμένα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με εξειδίκευση Marketing. Είμαι ανάμεσα στο MBA του ΠΑΠΕΙ και το MBA του ΟΠΑ. Ενημερώθηκα ότι το μεταπτυχιακό στο ΟΠΑ έχει τρομερές απαιτήσεις (όχι ότι δεν έχει στο ΠΑΠΕΙ) Γνωρίζει κανείς, αν μπορούν να συγκριθούν (γιατί ξέρω ότι το ΟΠΑ νικάει στο brand name) και γενικότερα αν μπορούν να σου δώσουν τις ίδιες ευκαιρίες εργασίας?
Τhanasis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Kάθε πανεπιστήμιο έχει τις δικές του "άκρες", η διαφορά στο brandname αν υπάρχει είναι άνευ σημασίας αφού και τα 2 είναι αναγνωρισμένα στον επιχειρηματικό κόσμο. Π.χ το ΠΑΠΕΙ έχει γενικά πάρε-δώσε με Microsoft και με άλλες εταιρίες που μπορεί να σε συστήσει, το ΟΠΑ τις δικές του κτλ. Τώρα πιο συγκεκριμμένα, εξαρτάται φυσικά και το πόση πέραση έχει η ειδικότητα που θα πάρεις. Τα ΜΒΑ πούλαγαν τρελά πριν 25 χρόνια, αλλά τώρα νομίζω έχουν πέσει πάρα πολύ, και τα κάνουν σχεδόν αποκλειστικά όσοι έχουν ήδη 3-4 χρόνια εμπειρία σε managerial θέσεις Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από Τhanasis
Ihavetheanswers Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Του ΟΠΑ είναι περισσότερο πιστοποιημένο και είναι στα τοπ MBAs παγκοσμίως. Όχι ότι του ΠΑΠΕΙ είναι χάλια απλά δεν έχει το ίδιο prestige. Όπως ειπώθηκε ήδη, πιστεύω είναι καλύτερο να έχεις κάποια χρόνια εργασιακής εμπειρίας ώστε να αποκομίσεις τα μέγιστα οφέλη από ένα τέτοιο πρόγραμμα. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά θα σε βοηθήσει αρκετά. Σε συνάρτηση με το πτυχίο σου είναι πολύ καλός συνδιασμός και θεωρητικά σου ανοίγει πολλές πόρτες και διοικητικούς ρόλους. Τώρα σε ένα μηχανικό δεν ξέρω κατά πόσο θα του φανεί απαιτητικό... Στο μυαλό μου τουλάχιστον φαντάζομαι ότι τα ποσοτικά μαθήματα δεν σε δυσκολεύουν... Άρα τι απαιτητικό να είναι. Μόνο λογική σκέψη χρειάζεται πέρα από αυτό.
pavlovic Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Στις 24/3/2021 στις 10:22 ΜΜ, Τhanasis είπε Kάθε πανεπιστήμιο έχει τις δικές του "άκρες", η διαφορά στο brandname αν υπάρχει είναι άνευ σημασίας αφού και τα 2 είναι αναγνωρισμένα στον επιχειρηματικό κόσμο. Π.χ το ΠΑΠΕΙ έχει γενικά πάρε-δώσε με Microsoft και με άλλες εταιρίες που μπορεί να σε συστήσει, το ΟΠΑ τις δικές του κτλ. Τώρα πιο συγκεκριμμένα, εξαρτάται φυσικά και το πόση πέραση έχει η ειδικότητα που θα πάρεις. Τα ΜΒΑ πούλαγαν τρελά πριν 25 χρόνια, αλλά τώρα νομίζω έχουν πέσει πάρα πολύ, και τα κάνουν σχεδόν αποκλειστικά όσοι έχουν ήδη 3-4 χρόνια εμπειρία σε managerial θέσεις Δεν ειναι οτι πουλαγαν τρελα και τωρα δεν πουλανε. Απλα και αξιοπουνται διαφορετικα στην αγορα σε γενικες θεσεις εργασιας αλλα επιπλεον βγηκαν και πιο εξειδικευμενα. Πχ βγηεκ master in management που κατ'εμε το ΜΒΑ ειναι καλυτερο απο το συγκεκριμενο msc. Για εναν μηχανικο το ΜΒΑ το θεωρω πιο καταλληλο. Τωρα αν εισαι πχ ψυχολογος, φιλολογος, λογιστης δεν ξερω αν θα ειναι τοσο χρησιμο.
Elenargi Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας!! 😊 Ναι, απλώς εγώ δεν θέλω να το κάνω για να αποκτήσω κάποια υψηλή θέση, θα ήθελα να το κάνω για να μου ανοίξει απλώς πολλές πόρτες. Το ξέρω ότι ιδανικά θέλει προϋπηρεσία για να μετρήσει πιο πολύ, αλλά ήδη τα πράγματα είναι δύσκολα στην αγορά εργασίας και δεν ξέρω πότε θα πιάσω μια δουλειά...(Θα το ήθελα για να μου δοθούν πολλές ευκαιρίες) Από το να κάνω κάποια άλλη επιλογή σε μεταπτυχιακά, καλύτερα να δώσω τα λεφτά ( που είναι πάνω κάτω τα ίδια ) με ένα MBA που πουλάει πολύ το όνομα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα