Klausx Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Τι να σου πω, τα δικά μου αυτοκίνητα κινούνται σχεδόν καθημερινά, δεν αποφορτίζονται οι μπαταρίες τους από ακινησία. Και ναι, για την Ελλάδα μιλάω που έχει σχετικά ήπιο κλίμα, και όχι ακραίες θερμοκρασίες που επιβάλλουν τη χρήση ενισχυμένων μπαταριών. Το σχόλιο πάντως με την κάθε γωνία δεν το κατάλαβα... Στο θέμα μας τώρα, το point μου ήταν να δώσω στον φίλο να καταλάβει πως μπαταρία 2 ετών κάθε άλλο παρά καινούργια είναι. Αυτό που βλέπω είναι ότι μόλις πέσει η μπαταρία(ακινησία) σου λένε αμέσως για καινούρια και όχι για φόρτιση.
NikosKallithea Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 20 λεπτά πριν, Klausx είπε Αυτό που βλέπω είναι ότι μόλις πέσει η μπαταρία(ακινησία) σου λένε αμέσως για καινούρια και όχι για φόρτιση. Στην παρούσα φαση ειναι κοροϊδία να αγοράσεις μπαταρία, έτσι και αλλιως κυκλοφορια πριν το καλοκαιρι δεν βλέπω Οποτε φορτισε την και πεθαμένη να είναι
Joshua21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Klausx είπε Αυτό που βλέπω είναι ότι μόλις πέσει η μπαταρία(ακινησία) σου λένε αμέσως για καινούρια και όχι για φόρτιση. Υπάρχουν και κακοί επαγγελματίες.
PLACEBO_89 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 5 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε παιδες καλησπερα,χθες έμεινε αυτοκίνητο απο μπαταρία ενος φίλου(να βαλω μια παρένθεση εδω ηταν κατηγορίας με τεχνολογία σταρτ-στοπ που ειναι λίγο πιο καλες/ακριβές/απαιτητικές),πήγαμε να το βάλουμε συνδέσαμε καλώδια με το δικο μου(μια κλασσικη12ρα σε ένα απλο αλμερα) μάλιστα για πάνω απο 15λεπτα μήπως και ....δεν εδινε καν μίζα ισα ισα ανάψαν τα λαμπακια,τεσπα την βγάλαμε πηγαμε σε ηλεκτρολόγο, γνωμάτευση οτι είναι άχρηστη η μπαταρία του ήταν και απο το 2012,αγορασε καινούρια την εβαλε αυτος κομπλε,εγω λοιπόν έφυγα γύρισα σπίτι ολα καλα,σημερα το πρωί πήγα να βαλω μπρος δεν έπαιρνε το δικο μου,εβαλα μπρος απο αλλον εκανα μια γυρα κανα εικοσάλεπτο με υψηλές στροφες,το έσβησα το αναψα μετα απο πέντε λεπτά οκ λειτουργεί προς το παρον, λοιπόν γιατι το έπαθα αυτό εγω????ταλαιπωρήθηκε απο το χθεσινο συμβάν???και γιατί ενω δούλευε οταν έμεινε το βράδυ σβηστο την άλλη δεν έπαιρνε???Δεν άφησα φωτα η ράδιο ανοιχτο,λετε να χρειαστώ άλλη να το ξαναπαθει??ειναι διετίας bosch Περιστατικο. Απο το δικο μου αυτοκινητο παω να δωσω ρευμα σε αυτοκινητο με πεθαμενη μπαταρια! Το δικο μου στο ρελαντι.. Με το που παει να μιζαρει βλεπω στο δικο μου πτωση τασης και να ανεβοκατεβαινουν οι στροφες! Μετα το δοκιμασα με γκαζι-στροφες.. παλι μου επηρεαζε τις στροφες και το σταματησα εκεινη τη στιγμη! Και στις 2 δοκιμες δεν επεμενα για να μην παθει ζημια το δικο μου.. Οταν ημουν με στροφες σε αυτον μιζαρε πολυ αργα! Μετα τις δοκιμες το δικο μου ολα οκ! Παω σπιτι.. παρκαρω.. σβηνω κινητηρα και παω να κλειδωσω αντιλαμαβανομαι οτι δεν δουλευουν οι κλειδαριες..! Ξεκλειδωνω και μπαινω στο αυτοκινητο και διαπιστωνω οτι το αμαξι εχει νεκρωσει απο ρευμα!!! Λεω τελος εχω παθει σοβαρη ζημια με μεγαλο κοστος!!! Στο μηχανοστασιο κουναω τα καλωδια απο την ασφαλειοθηκη και βλεπω οτι το ρευμα ηρθε αλλα και καποιες στιγμες χανοταν!!! Το παω ηλεκτρολογο.. του λεω τι κανει.. βγαζει την ασφαλεια(κεντρικη) στον θετικο πολο.. την καθαριζει και βαζει σπρει! Τελος δεν μου ξανα εκανε τιποτα!!! Ελα να μου πεις και μενα!!!
rudigarcia222 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε Περιστατικο. Απο το δικο μου αυτοκινητο παω να δωσω ρευμα σε αυτοκινητο με πεθαμενη μπαταρια! Το δικο μου στο ρελαντι.. Με το που παει να μιζαρει βλεπω στο δικο μου πτωση τασης και να ανεβοκατεβαινουν οι στροφες! Μετα το δοκιμασα με γκαζι-στροφες.. παλι μου επηρεαζε τις στροφες και το σταματησα εκεινη τη στιγμη! Και στις 2 δοκιμες δεν επεμενα για να μην παθει ζημια το δικο μου.. Οταν ημουν με στροφες σε αυτον μιζαρε πολυ αργα! Μετα τις δοκιμες το δικο μου ολα οκ! Παω σπιτι.. παρκαρω.. σβηνω κινητηρα και παω να κλειδωσω αντιλαμαβανομαι οτι δεν δουλευουν οι κλειδαριες..! Ξεκλειδωνω και μπαινω στο αυτοκινητο και διαπιστωνω οτι το αμαξι εχει νεκρωσει απο ρευμα!!! Λεω τελος εχω παθει σοβαρη ζημια με μεγαλο κοστος!!! Στο μηχανοστασιο κουναω τα καλωδια απο την ασφαλειοθηκη και βλεπω οτι το ρευμα ηρθε αλλα και καποιες στιγμες χανοταν!!! Το παω ηλεκτρολογο.. του λεω τι κανει.. βγαζει την ασφαλεια(κεντρικη) στον θετικο πολο.. την καθαριζει και βαζει σπρει! Τελος δεν μου ξανα εκανε τιποτα!!! Ελα να μου πεις και μενα!!! Πάθαμε το ίδιο που αναφέρεις στις δύο πρώτες παραγράφους. Μετά δεν κατάλαβα ποιο μηχανοστασιο και ποια ασφαλειοθηκη. Ανοιξε το πλαστικό που έχει μέσα τις ασφάλειες, έβγαλε μια ασφάλεια την καθάρισε με τι σπρέι? Και λύθηκε έτσi? Δεν ξέρω ρε παίδες περί δύο ετών που λέτε εγώ εμπειρικά καμία είκοσι χρόνια ότι αυτοκίνητο πέρασε από τα χέρια μου και είδα όλα είχαν άνω 4 χρόνων ζωή μπαταρίας Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από rudigarcia222
xsterg Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 39 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Στο μηχανοστασιο κουναω τα καλωδια απο την ασφαλειοθηκη και βλεπω οτι το ρευμα ηρθε αλλα και καποιες στιγμες χανοταν!!! Το παω ηλεκτρολογο.. του λεω τι κανει.. βγαζει την ασφαλεια(κεντρικη) στον θετικο πολο.. την καθαριζει και βαζει σπρει! Τελος δεν μου ξανα εκανε τιποτα!!! ποιος ο λογος να βαλεις κεντρικη ασφαλεια? δεν προτεινεται απο κανενα κατασκευαστη παντως. στα επιμερους κυκλωματα οκ. αλλα στο καλωδιο που καταληγει στην μπαταρια οχι. μονο προβλημα σαν το δικο σου θα φερει και δεν θα προστατευσει κατι. συν ελαχιστη πτωση τασης που στο μιζαρισμα και ειδικα με κρυο καιρο θα ειναι προσθετο προβλημα.
PLACEBO_89 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 5 ώρες πριν, xsterg είπε ποιος ο λογος να βαλεις κεντρικη ασφαλεια? δεν προτεινεται απο κανενα κατασκευαστη παντως. στα επιμερους κυκλωματα οκ. αλλα στο καλωδιο που καταληγει στην μπαταρια οχι. μονο προβλημα σαν το δικο σου θα φερει και δεν θα προστατευσει κατι. συν ελαχιστη πτωση τασης που στο μιζαρισμα και ειδικα με κρυο καιρο θα ειναι προσθετο προβλημα. Απο τον κατασκευαστη..
xsterg Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 9 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Απο τον κατασκευαστη.. ειναι απο το εργοστασιο εκει? τι μαρκα ειναι? ασφαλεια ακριβως μετα τον θετικο πολο?
Joshua21 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 16 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε Δεν ξέρω ρε παίδες περί δύο ετών που λέτε εγώ εμπειρικά καμία είκοσι χρόνια ότι αυτοκίνητο πέρασε από τα χέρια μου και είδα όλα είχαν άνω 4 χρόνων ζωή μπαταρίας Χάνεις την ουσία έτσι όπως σκέφτεσαι, και η ουσία είναι πως άσχετα αν κρατάνε 2-3 χρόνια όπως νομίζω εγώ ή 4 όπως νομίζεις εσύ μια μπαταρία 2 ετών κάθε άλλο παρά νέα είναι, παλιά/ταλαιπωρημένη/γερασμένη (διάλεξε όποιον χαρακτηρισμό θες) τη λες. Και όπως είπα και παραπάνω "Το ζόρισμα ελάχιστα επηρεάζει μια καινούργια μπαταρία, σε μια γερασμένη όμως μπορεί να φέρει και τον θάνατο", και ναι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστείς άλλη μπαταρία. Και τέλος πάντων αυτή είναι η γνώμη μου, και την ανέφερα επειδή εσύ το ζήτησες, αν νομίζεις πως είναι λάθος απλά μην την λάβεις υπόψιν. 1
rudigarcia222 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Χάνεις την ουσία έτσι όπως σκέφτεσαι, και η ουσία είναι πως άσχετα αν κρατάνε 2-3 χρόνια όπως νομίζω εγώ ή 4 όπως νομίζεις εσύ μια μπαταρία 2 ετών κάθε άλλο παρά νέα είναι, παλιά/ταλαιπωρημένη/γερασμένη (διάλεξε όποιον χαρακτηρισμό θες) τη λες. Και όπως είπα και παραπάνω "Το ζόρισμα ελάχιστα επηρεάζει μια καινούργια μπαταρία, σε μια γερασμένη όμως μπορεί να φέρει και τον θάνατο", και ναι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστείς άλλη μπαταρία. Και τέλος πάντων αυτή είναι η γνώμη μου, και την ανέφερα επειδή εσύ το ζήτησες, αν νομίζεις πως είναι λάθος απλά μην την λάβεις υπόψιν. και καλα εκανες-η μπαταρια δουλευει κανονικα πλεον-αλλα οπως ειπες σε μια στραβη παλι θα εχω τρεχαματα
Joshua21 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε και καλα εκανες-η μπαταρια δουλευει κανονικα πλεον-αλλα οπως ειπες σε μια στραβη παλι θα εχω τρεχαματα Ε ναι, το ότι καταφέρνει και ξεκινά το αυτοκίνητο δεν σημαίνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Πχ αν η ονομαστική της χωρητικότητα είναι 55Ah και η πραγματική έχει πέσει στα ξέρω γω 15Ah (λέμε τώρα) στα τελευταία της είναι, ναι μεν μπορεί και γυρίζει τη μίζα αλλά στην επόμενη βαθιά εκφόρτιση τέλος.
PLACEBO_89 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 8 ώρες πριν, xsterg είπε ειναι απο το εργοστασιο εκει? τι μαρκα ειναι? ασφαλεια ακριβως μετα τον θετικο πολο? Ειναι η ασφαλεια και μετα απο 3-4εκ. ειναι ο πολος! Ο ηλεκτρολογος αυτο το αποκαλεσε κεντρικη!
stefan123 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Ναι έχει μια γομαροασφαλεια πολλων amber την οποια κατάφερε το Renault μου σε καποια φαση να καψει και αυτη απο καποιο βραχυκυκλωμα... Φυσικά το αυτοκινητο ξεράθηκε μετα,και είναι και ακριβουτσικη ασφαλεια αν θυμάμαι καλά....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα