rudigarcia222 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) παιδες καλησπερα,χθες έμεινε αυτοκίνητο απο μπαταρία ενος φίλου(να βαλω μια παρένθεση εδω ηταν κατηγορίας με τεχνολογία σταρτ-στοπ που ειναι λίγο πιο καλες/ακριβές/απαιτητικές),πήγαμε να το βάλουμε συνδέσαμε καλώδια με το δικο μου(μια κλασσικη12ρα σε ένα απλο αλμερα) μάλιστα για πάνω απο 15λεπτα μήπως και ....δεν εδινε καν μίζα ισα ισα ανάψαν τα λαμπακια,τεσπα την βγάλαμε πηγαμε σε ηλεκτρολόγο, γνωμάτευση οτι είναι άχρηστη η μπαταρία του ήταν και απο το 2012,αγορασε καινούρια την εβαλε αυτος κομπλε,εγω λοιπόν έφυγα γύρισα σπίτι ολα καλα,σημερα το πρωί πήγα να βαλω μπρος δεν έπαιρνε το δικο μου,εβαλα μπρος απο αλλον εκανα μια γυρα κανα εικοσάλεπτο με υψηλές στροφες,το έσβησα το αναψα μετα απο πέντε λεπτά οκ λειτουργεί προς το παρον, λοιπόν γιατι το έπαθα αυτό εγω????ταλαιπωρήθηκε απο το χθεσινο συμβάν???και γιατί ενω δούλευε οταν έμεινε το βράδυ σβηστο την άλλη δεν έπαιρνε???Δεν άφησα φωτα η ράδιο ανοιχτο,λετε να χρειαστώ άλλη να το ξαναπαθει??ειναι διετίας bosch Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από rudigarcia222
xsterg Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 ρευμα εδωσες στον αλλον αρχικα ενω δουλευε ο κινητηρας σου η με σβηστο τον κινητηρα? αν εδωσες με σβηστο τον κινητηρα ησουν οριακα και εσυ για μπαταρια και την ξεπατωσες.
stefan123 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Βλέποντας και κάνοντας.....Αν στο ξανακάνει, την αλλάζεις...Απλά θέλει παρακολούθηση... 1
rudigarcia222 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 5 λεπτά πριν, xsterg είπε ρευμα εδωσες στον αλλον αρχικα ενω δουλευε ο κινητηρας σου η με σβηστο τον κινητηρα? αν εδωσες με σβηστο τον κινητηρα ησουν οριακα και εσυ για μπαταρια και την ξεπατωσες. ε ναι ρε μαν εννοειται αυτο,γενικα με μπερδεψε πιο πολυ οτι αφου εγινε οτι εγινε παρκαρα και εσβησα το δικο μου πηγαμε αγορασαμε αλλη μπαταρια καναμε μια διαδικασια διαρκειας μια ωρα και......και μετα εβαλα μπρστα το δικο μου και δουλευε κομπλε,οδηγησα σπιτι και το αλλο πρωι δεν επαιρνε μπροστα
Joshua21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 51 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε παιδες καλησπερα,χθες έμεινε αυτοκίνητο απο μπαταρία ενος φίλου(να βαλω μια παρένθεση εδω ηταν κατηγορίας με τεχνολογία σταρτ-στοπ που ειναι λίγο πιο καλες/ακριβές/απαιτητικές),πήγαμε να το βάλουμε συνδέσαμε καλώδια με το δικο μου(μια κλασσικη12ρα σε ένα απλο αλμερα) μάλιστα για πάνω απο 15λεπτα μήπως και ....δεν εδινε καν μίζα ισα ισα ανάψαν τα λαμπακια,τεσπα την βγάλαμε πηγαμε σε ηλεκτρολόγο, γνωμάτευση οτι είναι άχρηστη η μπαταρία του ήταν και απο το 2012,αγορασε καινούρια την εβαλε αυτος κομπλε,εγω λοιπόν έφυγα γύρισα σπίτι ολα καλα,σημερα το πρωί πήγα να βαλω μπρος δεν έπαιρνε το δικο μου,εβαλα μπρος απο αλλον εκανα μια γυρα κανα εικοσάλεπτο με υψηλές στροφες,το έσβησα το αναψα μετα απο πέντε λεπτά οκ λειτουργεί προς το παρον, λοιπόν γιατι το έπαθα αυτό εγω????ταλαιπωρήθηκε απο το χθεσινο συμβάν???και γιατί ενω δούλευε οταν έμεινε το βράδυ σβηστο την άλλη δεν έπαιρνε???Δεν άφησα φωτα η ράδιο ανοιχτο,λετε να χρειαστώ άλλη να το ξαναπαθει??ειναι διετίας bosch Πιθανότατα η μπαταρία σου ήταν κοντά στο τέλος της ζωής της, και το υπερβολικό χτεσινό ζόρισμα την έφερε στο θάνατο πριν την ώρα της. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι μια αργή φόρτιση με ρυθμό 0.1C (αν πχ είναι 50Ah τότε με ρεύμα φόρτισης έως 5A) ώστε να σιγουρευτείς ότι έχει φορτίσει σωστά.
xsterg Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 εμενα εξακολουθει να με προβληματιζει οτι και με βοηθητικη μπαταρια δεν επαιρνε το αλλο αυτοκινητο μπροστα. τα καλωδια σου μημπως ειναι της πλακας? πως πηρε τελικα μπροστα? αν η μπαταρια ειναι χαλασμενη και τα καλωδια καλα θα επρεπε με γεφυρωση να παρει αμεσως χωρις δισταγμο.
Joshua21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 20 λεπτά πριν, xsterg είπε ρευμα εδωσες στον αλλον αρχικα ενω δουλευε ο κινητηρας σου η με σβηστο τον κινητηρα? αν εδωσες με σβηστο τον κινητηρα ησουν οριακα και εσυ για μπαταρια και την ξεπατωσες. Από την περιγραφή του βγαίνει το συμπέρασμα πως το άλλο αυτοκίνητο είχε βραχυκυκλωμένη μπαταρία, ε σε αυτή τη περίπτωση η μπαταρία του αυτοκινήτου-δότη ξεπατώνεται άσχετα αν δούλευε ή όχι ο κινητήρας. 1
xsterg Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 σε τυχον βραχυκυκλωμα δεν βραχυκυκλωνουν ολα τα στοιχεια. δεν θα εβλεπε οταν εβαζε τα καλωδια οτι ο δοτης επιβαρυνεται παρα πολυ? εγω με το που θα εβλεπα κατι τετοιο θα εκανα αμεσως αποσυνδεση των καλωδιων.
Joshua21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 5 λεπτά πριν, xsterg είπε εμενα εξακολουθει να με προβληματιζει οτι και με βοηθητικη μπαταρια δεν επαιρνε το αλλο αυτοκινητο μπροστα. τα καλωδια σου μημπως ειναι της πλακας? πως πηρε τελικα μπροστα? αν η μπαταρια ειναι χαλασμενη και τα καλωδια καλα θα επρεπε με γεφυρωση να παρει αμεσως χωρις δισταγμο. Εφόσον έγραψε πως τελικά την μπαταρία την έβγαλαν και την πήγαν σε ηλεκτρολόγο, είναι προφανές ότι δεν πήρε μπροστά. Επίσης αν η μπαταρία είναι βραχυκυκλωμένη τραβάει όλο το ρεύμα που δίνει το άλλο όχημα, αμέσως χωρίς δισταγμό παίρνει μόνο όταν η μπαταρία του είναι απλώς άδεια.
rudigarcia222 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 54 λεπτά πριν, xsterg είπε εμενα εξακολουθει να με προβληματιζει οτι και με βοηθητικη μπαταρια δεν επαιρνε το αλλο αυτοκινητο μπροστα. τα καλωδια σου μημπως ειναι της πλακας? πως πηρε τελικα μπροστα? αν η μπαταρια ειναι χαλασμενη και τα καλωδια καλα θα επρεπε με γεφυρωση να παρει αμεσως χωρις δισταγμο. οχι δεν χουν θεμα τα καλωδια μαλιστα δοκιμασα με δυο διαφορετικα σετ,δεν πηρε οπως αναφερω την βγαλαμε και την αλλαξαμε!!!!!! 53 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Από την περιγραφή του βγαίνει το συμπέρασμα πως το άλλο αυτοκίνητο είχε βραχυκυκλωμένη μπαταρία, ε σε αυτή τη περίπτωση η μπαταρία του αυτοκινήτου-δότη ξεπατώνεται άσχετα αν δούλευε ή όχι ο κινητήρας. δεν υπαρχει βραχυκυκλωμα που πηγαζει αυτο,ηταν σχεδον δεκαετιας εμεινε και 5 μερες σε ακινησια και ξεψυχησε εντελως-το δευτερο σκελος της παρατηρησης σου πρεπει να συνεβη στο δικο μου,απλα μουτ φανηκε παραλογο που το επαθε την επομενη 58 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Πιθανότατα η μπαταρία σου ήταν κοντά στο τέλος της ζωής της, και το υπερβολικό χτεσινό ζόρισμα την έφερε στο θάνατο πριν την ώρα της. σιγουρα ζοριστηκε αλλα κοντα στο τελος???διετιας bosch και μαλιστα το καλο μοντελο
Joshua21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 33 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε δεν υπαρχει βραχυκυκλωμα που πηγαζει αυτο,ηταν σχεδον δεκαετιας εμεινε και 5 μερες σε ακινησια και ξεψυχησε εντελως-το δευτερο σκελος της παρατηρησης σου πρεπει να συνεβη στο δικο μου,απλα μουτ φανηκε παραλογο που το επαθε την επομενη Έχω εξηγήσει ήδη πως προκύπτει το βραχυκύκλωμα, εφόσον δίνατε ρεύμα στο άλλο αυτοκίνητο και το μόνο που καταφέρατε ήταν να ανάψουν τα λαμπάκια τότε η μόνη εξήγηση είναι πως η μπαταρία του άλλου αυτοκινήτου είχε βραχυκυκλωμένο στοιχείο, η βραχυκυκλωμένη μπαταρία τραβούσε όλο το ρεύμα. Και σίγουρα δεν το τραβούσε επειδή ήταν άδεια, αυτό θα ήταν δικαιολογημένο - εν μέρει - στην αρχή, και όχι μετά από 15 λεπτά. Όσο για το δεύτερο σκέλος, οι μπαταρίες των αυτοκινήτων αποφορτίζονται ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται, και όσο πιο ταλαιπωρημένες είναι τόσο πιο έντονο είναι αυτό. Αν χτες για κάποιο λόγο δεν είχε κρατήσει πολύ ρεύμα, τότε είναι λογικό που δεν κατάφερε να το βάλει μπροστά σήμερα μια και μεσολάβησε και κάποια αποφόρτιση αλλά και μεγάλη πτώση θερμοκρασίας. 44 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε σιγουρα ζοριστηκε αλλα κοντα στο τελος???διετιας bosch και μαλιστα το καλο μοντελο Γιατί πόσο νομίζεις ότι κρατάνε οι μπαταρίες των αυτοκινήτων, 10 χρόνια? 2-3 κρατάνε κατά μέσο όρο, με αυτό δεδομένο μια μπαταρία 2ετίας είναι γερασμένη, όχι νέα. Το ζόρισμα ελάχιστα επηρεάζει μια καινούργια μπαταρία, σε μια γερασμένη όμως μπορεί να φέρει και τον θάνατο. Επίσης έγραψα "πιθανότατα ήταν κοντά στο τέλος", δεν έγραψα σίγουρα, και αμέσως μετά στο ίδιο post σε συμβούλεψα να της κάνεις μια αργή φόρτιση μήπως και το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει φορτίσει σωστά. 1
Klausx Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Έχω εξηγήσει ήδη πως προκύπτει το βραχυκύκλωμα, εφόσον δίνατε ρεύμα στο άλλο αυτοκίνητο και το μόνο που καταφέρατε ήταν να ανάψουν τα λαμπάκια τότε η μόνη εξήγηση είναι πως η μπαταρία του άλλου αυτοκινήτου είχε βραχυκυκλωμένο στοιχείο, η βραχυκυκλωμένη μπαταρία τραβούσε όλο το ρεύμα. Και σίγουρα δεν το τραβούσε επειδή ήταν άδεια, αυτό θα ήταν δικαιολογημένο - εν μέρει - στην αρχή, και όχι μετά από 15 λεπτά. Όσο για το δεύτερο σκέλος, οι μπαταρίες των αυτοκινήτων αποφορτίζονται ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται, και όσο πιο ταλαιπωρημένες είναι τόσο πιο έντονο είναι αυτό. Αν χτες για κάποιο λόγο δεν είχε κρατήσει πολύ ρεύμα, τότε είναι λογικό που δεν κατάφερε να το βάλει μπροστά σήμερα μια και μεσολάβησε και κάποια αποφόρτιση αλλά και μεγάλη πτώση θερμοκρασίας. Γιατί πόσο νομίζεις ότι κρατάνε οι μπαταρίες των αυτοκινήτων, 10 χρόνια? 2-3 κρατάνε κατά μέσο όρο, με αυτό δεδομένο μια μπαταρία 2ετίας είναι γερασμένη, όχι νέα. Το ζόρισμα ελάχιστα επηρεάζει μια καινούργια μπαταρία, σε μια γερασμένη όμως μπορεί να φέρει και τον θάνατο. Επίσης έγραψα "πιθανότατα ήταν κοντά στο τέλος", δεν έγραψα σίγουρα, και αμέσως μετά στο ίδιο post σε συμβούλεψα να της κάνεις μια αργή φόρτιση μήπως και το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει φορτίσει σωστά. 2-3 χρόνια αν την αλλάζεις κάθε φορά που τυχαίνει από ακινησία να αποφορτίζει και περιμένεις να την φορτίσει το αυτοκίνητο.... Ο μέσος όρος που λες είναι της Ελλάδας λογικά που σε κάθε γωνία πουλάνε μπαταρίες... Ο δικός μου από 3 αυτοκίνητα είναι 5+ χρόνια(avg) και με την πιο παλιά να έχει φτάσει τα 7 χρόνια χωρίς θέματα.
Joshua21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, Klausx είπε 2-3 χρόνια αν την αλλάζεις κάθε φορά που τυχαίνει από ακινησία να αποφορτίζει και περιμένεις να την φορτίσει το αυτοκίνητο.... Ο μέσος όρος που λες είναι της Ελλάδας λογικά που σε κάθε γωνία πουλάνε μπαταρίες... Ο δικός μου από 3 αυτοκίνητα είναι 5+ χρόνια(avg) και με την πιο παλιά να έχει φτάσει τα 7 χρόνια χωρίς θέματα. Τι να σου πω, τα δικά μου αυτοκίνητα κινούνται σχεδόν καθημερινά, δεν αποφορτίζονται οι μπαταρίες τους από ακινησία. Και ναι, για την Ελλάδα μιλάω που έχει σχετικά ήπιο κλίμα, και όχι ακραίες θερμοκρασίες που επιβάλλουν τη χρήση ενισχυμένων μπαταριών. Το σχόλιο πάντως με την κάθε γωνία δεν το κατάλαβα... Στο θέμα μας τώρα, το point μου ήταν να δώσω στον φίλο να καταλάβει πως μπαταρία 2 ετών κάθε άλλο παρά καινούργια είναι.
NikosKallithea Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Γιατι το 80% πλέον των αυτοκινητων διαθέτουν πεθαμενες μπαταρίες λογο πολυ μικρής χρήσης, οποτε αυτο που εκανες τερμάτισε και την δικη σου Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από NikosKallithea 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα