conqueror06 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Σκοπεύω να αναβαθμίσω το gaming pc που έφτιαξα το 2019. Έχω επεξεργαστή i5-9600k μητρική MSI MPG Z390 Gaming Plus RAM G.Skill Trident Z 3200MHz (2X8GB) και GPU MSI GTX 1660 Ti Armor. Αν και σκόπευα να αρχίσω σιγά σιγά την αναβάθμιση του συστήματος με καλύτερη GPU (την RTX 3070 είχα βάλει στο μάτι) λόγω της τρέλας που επικρατεί με τις τιμές μάλλον θα πρέπει να περιμένω πολύ μέχρι την ομαλοποίηση της αγοράς GPU... Επειδή ταυτόχρονα σκόπευα να αναβαθμίσω και τον επεξεργαστή, μάλλον θα αρχίσω από αυτό. Είμαι εδώ και 1 μήνα σε δίλημμα. Είμαι μεταξύ του i9 9900k που τον έχω βρει στα 314 ευρώ και του 10700k που τον εχω βρει στα 321 ευρώ (και τα δύο καινούργια από μεγάλο μαγαζί στη Γερμανία). Μεγάλο μειονέκτημα του 10700k είναι ότι θα χρειαστώ αλλαγή μητρικής και πρέπει να πάω σε z490 ή z590, ωστόσο το θετικό αυτής της περίπτωσης είναι ότι μου εξασφαλίζει τη δυνατότητα αναβάθμισης σε 11η γενιά i7. Από την άλλη άκουσα από ένα φίλο ότι ίσως είναι καλύτερα να περιμένω τη 12η γενιά intel και το νέο socket μητρικών (το πήγε λίγο μακριά στο μέλλον ο φίλος) γιατί έρχεται DDR5 με την επόμενη γενιά μητρικών και ότι οι γενιές μητρικών z490 και z590 δεν αξίζουν για αναβάθμιση λόγω αυτού... Όσον αφορά τον i9 και εκεί θα χρειαστεί να κάνω μια συμπληρωματική αγορά, γιατί η ψύξη του είναι απαιτητική και μάλλον θα χρειαστώ AiO υδρόψυξη αντί του Arctic eSports Duo που έχω τώρα για ψήκτρα. Επειδή πραγματικά είναι η πρώτη φορά που δεν μπορώ να αποφασίσω τι είναι το καλύτερο για το... μέλλον του pc μου, εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου? ΥΓ: Από τροφοδοτικό είμαι καλυμμένος με το σκυλί RM850i της corsair. ΥΓ2: Ο βασικός λόγος της αναβάθμισης είναι ότι θέλω να παίζει σε πολύ καλή ανάλυση απαιτητικά σύγχρονα games όπως το Cyberpunk. ΥΓ3: Γιατί τόσο τσουχτερές οι τιμές της 11ης γενιάς Intel ειδικά στην Ελλάδα??? Ευχαριστώ! Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από conqueror06
Nik1239 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 38 λεπτά πριν, conqueror06 είπε Σκοπεύω να αναβαθμίσω το gaming pc που έφτιαξα το 2019. Έχω επεξεργαστή i5-9600k μητρική MSI MPG Z390 Gaming Plus RAM G.Skill Trident Z 3200MHz (2X8GB) και GPU MSI GTX 1660 Ti Armor. Αν και σκόπευα να αρχίσω σιγά σιγά την αναβάθμιση του συστήματος με καλύτερη GPU (την RTX 3070 είχα βάλει στο μάτι) λόγω της τρέλας που επικρατεί με τις τιμές μάλλον θα πρέπει να περιμένω πολύ μέχρι την ομαλοποίηση της αγοράς GPU... Επειδή ταυτόχρονα σκόπευα να αναβαθμίσω και τον επεξεργαστή, μάλλον θα αρχίσω από αυτό. Είμαι εδώ και 1 μήνα σε δίλημμα. Είμαι μεταξύ του i9 9900k που τον έχω βρει στα 314 ευρώ και του 10700k που τον εχω βρει στα 321 ευρώ (και τα δύο καινούργια από μεγάλο μαγαζί στη Γερμανία). Μεγάλο μειονέκτημα του 10700k είναι ότι θα χρειαστώ αλλαγή μητρικής και πρέπει να πάω σε z490 ή z590, ωστόσο το θετικό αυτής της περίπτωσης είναι ότι μου εξασφαλίζει τη δυνατότητα αναβάθμισης σε 11η γενιά i7. Από την άλλη άκουσα από ένα φίλο ότι ίσως είναι καλύτερα να περιμένω τη 12η γενιά intel και το νέο socket μητρικών (το πήγε λίγο μακριά στο μέλλον ο φίλος) γιατί έρχεται DDR5 με την επόμενη γενιά μητρικών και ότι οι γενιές μητρικών z490 και z590 δεν αξίζουν για αναβάθμιση λόγω αυτού... Όσον αφορά τον i9 και εκεί θα χρειαστεί να κάνω μια συμπληρωματική αγορά, γιατί η ψύξη του είναι απαιτητική και μάλλον θα χρειαστώ AiO υδρόψυξη αντί του Arctic eSports Duo που έχω τώρα για ψήκτρα. Επειδή πραγματικά είναι η πρώτη φορά που δεν μπορώ να αποφασίσω τι είναι το καλύτερο για το... μέλλον του pc μου, εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου? ΥΓ: Από τροφοδοτικό είμαι καλυμμένος με το σκυλί RM850i της corsair. ΥΓ2: Ο βασικός λόγος της αναβάθμισης είναι ότι θέλω να παίζει σε πολύ καλή ανάλυση απαιτητικά σύγχρονα games όπως το Cyberpunk. ΥΓ3: Γιατί τόσο τσουχτερές οι τιμές της 11ης γενιάς Intel ειδικά στην Ελλάδα??? Ευχαριστώ! Πάρε ένα i9 9900k ή f ότι θες και είσαι μια χαρά όταν βγουν 12gen , ryzen 6000 , ddr5 τα ξαναλέμε Ακόμα καλά καλά δεν έχουν βγει οι 11ης γενιάς και μιλάτε για τιμές που έχει μόνο το πλαίσιο και άλλα δύο μαγαζιά κάντε λίγο υπομονή 2
nickol-us Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Εγώ θα έλεγα να μην πάρεις τίποτα. Όσο η αγορά των gpu , βρίσκεται εκεί που βρίσκεται ο επεξεργαστής σου σε υπερκαλύπτει, αν και όταν κάποια στιγμή βρεις gpu θα έλεγα ότι έχει νόημα η αναβάθμιση και εφόσον δεις ότι δεν σε καλύπτει το σύστημα με τον i5 , που έχεις στα χέρια σου. Έρχονται αρκετές νέες τεχνολογίες και δεν υπάρχει λόγος βιασύνης ειδικά αφού διαθέτεις ένα αρκετά καλό σύστημα, εκτός αν σε τρώει η τσέπη σου και έχεις όρεξη να σπαταλάς χρήματα 5
JDROGAS Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Kι εγω νομιζω οτι δεν ειναι σωστο το timing για αναβαθμιση σε σενα. Απο τη στιγμη δε που δεν προκειται να αλλαξεις και καρτα γραφικων,νομιζω οτι απλα θα σπαταλησεις χρηματα χωρις λογο και ουσια. Αναμονη να ερθουν και στα ισια τους οι τιμες στην 11η γενια,εαν ερθουν και οι τιμες στις καρτες τοτε το σκεφτεσαι συνολικα. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από JDROGAS 7
conqueror06 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Ευχαριστώ πολύ παιδιά και εγώ να είμαι ειλικρινής περισσότερο κλίνω προς να κρατήσω τα χρήματα και να περιμένω, πολύ κακή εποχή για αναβάθμιση. Δεν μου κάνει κέφι να σπαταλήσω λεφτά για κάτι που είτε θα είναι ξεπερασμένο σε 1-2 χρόνια είτε θα το πληρώσω σε τριπλάσια τιμή από ότι το πλήρωνα το 2019. Έχω πάθει πλάκα με την τρέλα που βλέπω στις τιμές. Και δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στις GPU ή μόνο στην Ελλάδα. Ακούστε ενδεικτικά, η καλύτερη τιμή που βρίσκω για i7 11700k στο ίδιο μαγαζί στη Γερμανία είναι... 512 ευρώ. Αυτό τα λέει όλα. Και είναι και η χαμηλότερη εκεί καθώς σε άλλα 2 που κοίταξα φτάνει και έως 537 ευρω. LOL! Ακόμα και την GTX 1660 Ti την οποία αγόρασα πριν 2 χρόνια 305 ευρώ, τώρα την είδα να πωλείται ακόμα και με 830 ευρώ????? 2
Angelcrow Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Εδώ κρατιέμαι ακόμα εγώ με τον phenom II x6 1090T και μία 590x 8gb...Εσύ γιατί δεν μπορείς να κρατηθείς! To Σεπτέμβριο θα ανακοινωθούν οι Core 12th generation της Intel με αρχιτεκτονική Little Big Cores και μάλλον στις DDR5 μνήμες αν όχι στις DDR4 και σίγουρα όλα από 2022 θα πάνε DDR5! Η AMD έχει ανακοινώσει τη σειρά γενιά ryzen 4 με DDR5 από του χρόνου επίσης! Μια χαρά κρατάει το μηχάνημα σου και ότι και να πάρεις σε 6 μήνες θα είναι obsolete μιας και πιστεύω θα έχουμε εμβολιαστεί όλοι και θα υπάρχρει και καλύτερη διαθεσιμότητα παγκοσμίως! 2
conqueror06 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Ναι ακριβώς όπως τα λες, ο σημαντικότερος παράγοντας που "φωνάζει" οτι πρέπει να περιμένουμε είναι η επικείμενη 12th generation και η προοπτική του DDR5 στις μητρικές. Νομίζω ότι όποιος κάνει μια ενδιάμεση αναβάθμιση θα νοιώθει μετά άσχημα ότι δεν έκανε το καλύτερο δυνατό που μπορούσε.
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για μτχ 9900kf ή 9900ks. Οι KS είναι κορυφαίο bin, είναι σχετικά σπάνιοι, αν βρεις σε καλή τιμή ψωνίζεις. Οι 9900k ειδικά μετά το binning που έκανε η intel για τους ks είναι τοστιέρες. 1
conqueror06 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, DiaperCh@nger101 είπε Έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για μτχ 9900kf ή 9900ks. Οι KS είναι κορυφαίο bin, είναι σχετικά σπάνιοι, αν βρεις σε καλή τιμή ψωνίζεις. Οι 9900k ειδικά μετά το binning που έκανε η intel για τους ks είναι τοστιέρες. Ναι αρχικά και εγώ για KF πήγαινα λόγω αυτού του θέματος με την ψύξη, είχα βρει μάλιστα στα 298 ευρώ αλλά δυστυχώς εξαντλήθηκε από παντού 2 ημέρες μετά από τη στιγμή που το πέτυχα σε αυτή την τιμή και πλέον τον βρίσκω πιο ακριβά από τον K (!!!). ΥΓ: Πολύ ψαγμένο σύστημα (στην υπογραφή σου) και κοντά στο γούστο μου. Εκτός από high end πρέπει να είναι και πανέμορφο οπτικά όπως το φαντάζομαι. Και οι Arctic AIO πολύ υποτιμημένοι, είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΙ και με πολύ καλή πατέντα ψύξης. Σίγουρα αυτό το AIO θα αγοράσω αν πάω σε κάτι απαιτητικό από CPU. edit-update: τώρα έχουν πάλι στο κατάστημα από το οποίο ψωνίζω στη Γερμανία i9 9900KF στα 304 ευρώ. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από conqueror06 1
nickol-us Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, conqueror06 είπε Ναι αρχικά και εγώ για KF πήγαινα λόγω αυτού του θέματος με την ψύξη, είχα βρει μάλιστα στα 298 ευρώ αλλά δυστυχώς εξαντλήθηκε από παντού 2 ημέρες μετά από τη στιγμή που το πέτυχα σε αυτή την τιμή και πλέον τον βρίσκω πιο ακριβά από τον K (!!!). ΥΓ: Πολύ ψαγμένο σύστημα (στην υπογραφή σου) και κοντά στο γούστο μου. Εκτός από high end πρέπει να είναι και πανέμορφο οπτικά όπως το φαντάζομαι. Και οι Arctic AIO πολύ υποτιμημένοι, είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΙ και με πολύ καλή πατέντα ψύξης. Σίγουρα αυτό το AIO θα αγοράσω αν πάω σε κάτι απαιτητικό από CPU. edit-update: τώρα έχουν πάλι στο κατάστημα από το οποίο ψωνίζω στη Γερμανία i9 9900KF στα 304 ευρώ. Υπάρχει λόγος που κοιτάς μόνο Γερμανία; Το ξέρεις φαντάζομαι οτι εδώ βγαίνει πιο φτηνά, σωστά; https://www.bestprice.gr/item/2155496721/intel-core-i9-9900kf-box.html?qid=3rjjxgas08x_f2602&seq=1&qo=9900kf απο 273,5 jmctech, αγόρασα πρόσφατα 9600kf και ήταν συνεπέστατο 2
conqueror06 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τη λίστα, σαφώς ελκυστικές οι τιμές! Δεν θα έλεγα γενικά από Γερμανία αλλά ένα συγκεκριμένο μαγαζί που στέλνει με DHL ή UPS. Ένα ακόμη είχα στην Αγγλία που αγόραζα αλλά πλέον το σταμάτησα γιατί απο 1/1/2021 έχει τελωνείο. Ο βασικός λόγος που (πλέον) αποφεύγω τις αγορές από ελληνικά μαγαζιά είναι οι συνεργαζόμενες κούριερ. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς σχετικά καθώς ουδέν πρόβλημα είχα ποτέ με κάποιο μαγαζί πληροφορικής στην Ελλάδα, το αντίθετο μάλιστα, εως το 2020 αγόραζα αποκλειστικά από ελληνικά μαγαζιά τα υλικά για τα pc απροβλημάτιστα, όμως είχα 5 σοβαρές αστοχίες από συνεργαζόμενες εταιρείες κούριερ τα τελευταία 2 χρόνια, ακόμα και σε περιόδους που δεν ήταν αιχμής, γεγονός που με αποθάρρυνε να τους χρησιμοποιήσω ξανα, ειδικά για προϊόντα αξίας... Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από conqueror06
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα