Προς το περιεχόμενο

[psu]Cooler Master MWE Bronze V2, 600W @mgmanager 49€ [TEΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το κακό για την συγκεκριμένη και γενικώς πολλές budget σειρές:

@kostas_anes

Επεξ/σία από LaMereda
  • Like 8
Δημοσ.

Spoiler

RuXH42PxZ7o39SMWtbN4RV-1200-80.png

Σειρά certificate... είσαι Ελλάδα με τάση ρεύματος να ανεβοκατεβαίνει ή ανοιγοκλεινει χωρις ups ας μην τα χρεώνουμε όλα στις κινεζιες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Οσοι το θέλετε, πάρτε το. Βιντεάκι με review στο συγκεκριμένο την Τετάρτη, όπου θα τα εξηγήσω όλα. 

Οι λοιπες εταιρίες πυκνωτων, ανεβηκαν tier και βγαζουν καλυτερους πυκνωτες απο τους άχρηστους που εβγαζαν πριν?

Δημοσ.

Σε αυτά τα χρήματα είναι κλεψιά. Έχουν περάσει ντουζίνες από δαύτα από τα Chroma μας. Σύγχρονη πλατφόρμα της Gospower, παρά είναι σύγχρονη γιαυτή την κατηγορία μιας και το συγκεκριμένο πάει κόντρα στα Corsair CX.

Επίσης μην ακούτε πολλές ιστορίες για caps κτλ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνω ένα βίντεο να πω μερικά πράγματα για να ενημερωθεί ο κόσμος.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το website version ανέβηκε, όποιος προτιμά το διάβασμα: https://www.thetechlads.gr/reviews/hardware-reviews/coolermaster-mwe-bronze-v2-600w-review/

9 ώρες πριν, duffyduck είπε

Οι λοιπες εταιρίες πυκνωτων, ανεβηκαν tier και βγαζουν καλυτερους πυκνωτες απο τους άχρηστους που εβγαζαν πριν?

Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Γενικά οι γνώσεις μου περί πυκνωτών είναι αρκετά περιορισμένες και έρχονται είτε από γραπτά του Άρη και του συνταξιούχου πλέον Jonny, είτε από φόρουμ ηλεκτρολογίας (badcaps, eevblog κτλ). Για να ξέρω αν έγιναν αλλαγές κτλ, πρέπει να έχω στα χέρια μου RMA statistics, τα οποία καταλαβαίνεις πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω από κάπου 😛

Συν ότι θέλει και καιρό για να φανεί κάτι τέτοιο. Επιμένω πάντως σε αυτό που είπα στο βίντεο, πρέπει να επαναληφθούν τα reviews σε όποια units έχουν υπάρξει αλλαγές (ανεξαρτήτως εταιρείας, δεν ξέρω γιατί γενικά το δέσατε κόμπο όλοι με τα MWE...). Μία αλλαγή, είτε είναι καλή, είτε είναι κακή, είτε είναι αδιάφορη, παραμένει αλλαγή. Μέχρι λοιπόν να υπάρξουν επίσημα στοιχεία, εγώ δεν μπορώ να πω σε κάποιον "πάρε το τάδε psu", γιατί τα reviews πάνω στα οποία βασίζω την πρότασή μου, δεν αντικατοπτρίζουν ολοκληρωτικά το υπάρχον προϊόν. 

Αυτό σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν πάει να πει, πως ξαφνικά τα Corsair CV πχ είναι καλύτερα από τα MWE (ναι μου το έχουν ρωτήσει πάρα πολλά άτομα). Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να αλλάξει εντελώς το σχέδιο, όχι απλώς κάποια κομμάτια. Πάλι πάνω κάτω στα ίδια κινούνται, απλώς δεν ξέρουμε που ακριβώς και εκεί είναι το θέμα. Αν είχες 2 τροφοδοτικά που ήταν πολύ κοντά το ένα με το άλλο, πλέον είναι μυστήριο το ποιό έχει το edge. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Παίζει να το είπα και εγώ κάπως μαλακισμένα στο βίντεο, γιατί το γύρισα με το που έκανα την ανακάλυψη και ήμουν χαλασμένος. Πολλοί το πήρατε λες και τα MWE ξαφνικά είναι σκουπίδια xD 

10 ώρες πριν, kage είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

RuXH42PxZ7o39SMWtbN4RV-1200-80.png

Σειρά certificate... είσαι Ελλάδα με τάση ρεύματος να ανεβοκατεβαίνει ή ανοιγοκλεινει χωρις ups ας μην τα χρεώνουμε όλα στις κινεζιες

Τα οποία certificates βέβαια αφορούν αποκλειστικά το efficiency του τροφοδοτικού και τίποτα άλλο. Δεν ξέρω πως βγάζεις συμπεράσματα για την ποιότητα του τροφοδοτικού με αυτό. 

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντωμεταξυ, η τιμη επεσε κι αλλο. (44)

edit

Ακυρο. Ειχα ξεχασει οτι βαζουμε και τα μεταφορικα μεσα.

Επεξ/σία από VasKag
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

To efficiency από τι βγαίνει ?από την καλύτερη ποιότητα τ psu...καλύτερα+ περισσοτερα κυκλώματα ,καλύτερους πυκνωτές(δεν είναι τυχαίο π γράφουν πλέον απ' έξω στα κουτια only 100% japan capacitors)και καλύτερη ψυξη(sinks+fan) ...κάπως έτσι βρίσκεις αθόρυβα psu με 10 12χρονια εγγυηση.  Τα καλώδια στα καλά psu είναι παντρεμενα  με το τροφοδοτικο 

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kage είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

To efficiency από τι βγαίνει ?από την καλύτερη ποιότητα τ psu...καλύτερα+ περισσοτερα κυκλώματα ,καλύτερους πυκνωτές(δεν είναι τυχαίο π γράφουν πλέον απ' έξω στα κουτια only 100% japan capacitors)και καλύτερη ψυξη ...κάπως έτσι βρίσκεις αθόρυβα psu με 10 12χρονια εγγυηση.  Τα καλώδια στα καλά psu είναι παντρεμενα  με το τροφοδοτικο 

Με την λογική σου λοιπόν, ένα CV που αναφέρω παραπάνω, είναι το ίδιο με ένα CX ή ένα MWE, μιας και έχουν και τα δύο την ίδια πιστοποίηση απόδοσης. Ή ένα Kolink Enclave και ένα InterTech Argus από την άλλη, είναι στην ίδια κλάση με ένα RMx και ένα Prime GX, σωστά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kostas_anes με την ευκαιρία θα βγω για λίγο εκτός θέματος και θα σε ρωτήσω αν μπορείς να μου πεις(με βάση τις φωτογραφίες που φαίνονται παρακάτω) τι γνώμη έχεις για το παρακάτω παλιό Corsair που είναι με 100% ιαπωνικούς πυκνωτές.

Corsair VX550W PSU | bit-tech.net (bit-tech.net)

Επεξ/σία από George!
  • Moderators
Δημοσ.
9 ώρες πριν, kage είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

To efficiency από τι βγαίνει ?από την καλύτερη ποιότητα τ psu...καλύτερα+ περισσοτερα κυκλώματα ,καλύτερους πυκνωτές(δεν είναι τυχαίο π γράφουν πλέον απ' έξω στα κουτια only 100% japan capacitors)και καλύτερη ψυξη(sinks+fan) ...κάπως έτσι βρίσκεις αθόρυβα psu με 10 12χρονια εγγυηση.  Τα καλώδια στα καλά psu είναι παντρεμενα  με το τροφοδοτικο 

Spoiler

Η αποδοση (efficiency) δεν συνδεεται απαραιτητα με την ποιοτητα των εξαρτηματων. Αλλα με την "ποιοτητα" των κυκλωματων, οπως λες περισσοτερα κυκλωματα και φυσικα καλυτερα σχεδιασμενα. Η ποιοτητα των πυκνωτων αφορα την ποιοτητα εξομαλυνσης της συνεχους τασης εξοδου και σε καμια περιπτωση δεν επηρεαζει την αποδοση.

ΥΓ Ας δωσουμε και εναν ορισμο για οσους δεν γνωριζουν τι σημαινει αποδοση και μας ακουν σαν να μιλαμε "κινεζικα" Η αποδοση με απλα λογια ειναι το τι ποσοστο της ενεργειας που εισερχεται στο τροφοδοτικο απο την πριζα (wall οπως λενε οι Αμερικανοι) θα φυγει απο αυτο στις εξοδους του με τα συνεχη ρευματα/τασεις. Τα υπολοιπα ειναι "απωλειες". Πχ εισερχονται 100watts, βγαινουν 78watts = 78% αποδοση. (Οπου watts = joule/sec). Αξιζει να τονισουμε οτι η αποδοση δεν ειναι ιδια για ολα τα φορτια σε ενα τροφοδοτικο. Με 300Watts για παραδειγμα φορτιο μπορει να εχει καλυτερη αποδοση απο ο,τι με φορτιο 20watts, 50, 100 κ.ο.κ. Επομενως καλο ειναι να βρειτε ενα διαγραμμα αποδοσης σε σχεση με το φορτιο γιατι πολλες φορες τα σκετα νουμερακια δεν λενε ολη την αληθεια. Ενα τροφοδοτικο που απο το σκετο νουμερακι μπορει να φαινεται χειροτερο απο αλλο, μπορει στην πραξη να εχει πολυ καλυτερη αποδοση στην χρηση και φορτιο που δουλευετε. Μιλω γενικα, οχι για το τροφοδοτικο του θεματος, το οποιο δεν γνωριζω.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...