A123456789A Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα, εδώ και έναν χρόνο έχω ένα PC (Amd Ryzen 5 2400G, B350 PC mate, viper 2x4 gb) από τη πρώτη στιγμή που το έστησα μου έκανε κάποια θεματάκια με τις Ram,τη μία δεν άνοιγε και με τις 2, τη μία δεν άνοιγε ούτε μόνο με τη μία, και κάποτε άνοιγε και με τις 2. Αφού για λίγο καιρό κατάφερα να το τρέξω και με τις 2, εδώ και 2-3 μήνες, δουλεύει μόνο με τη μία Ram και όποτε προσπαθώ να βάλω τη 2η πάντα μου βγάζει στο debug ότι υπάρχει πρόβλημα σε ram και cpu. Όποτε το κάνω αυτό, μετά κάποιες φορές ακόμα και με τη μία να προσπαθήσω να το ανοίξω δε θα τα καταφέρω, μέχρι που θα φτιάξει μόνο του μετά από μερικές προσπάθειες. Ο υπολογιστής επίσης ανοίγει με τη Ram μόνο στο slot 1 και πουθενά αλλού, και οι 2 ραμ μόνες τους δουλεύουν κανονικά. Έχω κάνει cmos clear και δεν έχει δουλέψει. Χρειάζομαι βοήθεια για το τι μπορεί να φταίει και πως μπορώ να τρέξω και τις 2 ραμ μαζί. ευχαριστώ
nickol-us Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Σε παρόμοιο περιστατικό μου δημιουργούσε πρόβλημα το τροφοδοτικό και μόλις αντικαταστάθηκε λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Είχε σκασμένο πυκνωτή (το διαπίστωστα αφού το άνοιξα) και τρέλαινε την μητρική ο "θόρυβος" του τροφοδοτικού, ακόμη και το memtest τα έβγαζε όλα άκυρα. Επίσης το θέμα με τα διπλά ανοιγοκλεισίματα δείχνει τροφοδοτικό οπότε λογικά θα ξεκινούσα από εκεί. Αν έχεις κάποιο spare να κάνεις δοκιμή θα ήταν ιδανικό 1
Amiga1200 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Πρέπει να βάλεις την μία Ram, να κάνεις updete bios... Μετά, πρέπει να δεις, εάν η μητρική σου είναι συμβατή με τις μνήμες φιλε... Να κάνεις ένα Μem Test την μία, να δεις εάν δεν έχει πρόβλημα η μία, μετά το ίδιο με την δεύτερη, ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν έχει χαλάσει κάποια από τις 2 μνήμες ή έχεις ασυμβατότητα από την αρχή... Πόσα MHz είναι οι μνήμες? Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από Amiga1200
JDROGAS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Eπειδη ολοι μας θα πουμε "το κοντο και το μακρυ μας" το παλλικαρι πρεπει να ειναι online και να μπορει να δοκιμασει ταυτοχρονα και να τον βοηθαμε. Αλλιως ακρη δεν βγαινει. Οπως ειπε ο nickol-us απο δικη του εμπειρια,ας δοκιμασει ενα τροφοδοτικο εαν υπαρχει και βλεπουμε. Μετα θελουμε στοιχεια cpu-z και επι-τοπου δοκιμες,για να μπορουμε να αποκλεισουμε μια-μια τις περιπτωσεις.
A123456789A Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Θα δοκιμάσω αύριο με διαφορετικό τροφοδοτικό καθώς τώρα δε μπορώ, δε νομίζω να παίζει θέμα αν είναι συμβατές ή κάτι τέτοιο καθώς για κάποια περίοδο δούλευαν κανονικά. Ο,τι στοιχεία χρειάζονται μπορώ να τα δώσω. 3000mhz είναι οι ram. ευχαριστώ!! 2
Stu Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Στείλε πια μητρική έχεις και ποιες ram και το πάμε από εκει Το έψαξα λίγο. Είπες B350 Αν έχεις κάποια από αυτές τις μητρικές μην το προσπαθείς Δεν υποστηρίζουν 3000MHz ram Edit: Βρήκα ακριβώς την μητρική σου και ούτε αυτή δεν υποστηρίζει 3000MHz Edit: Αφού λες ότι δουλεύει η μία μόνη της δοκιμασε να βάλεις και τις δύο αλλά ξεχωριστα κάθε φορά 1) μπορεί να είναι διαφορετικες συχνότητες μεταξύ τους 2) ψάξε ποιες είναι οι θέσεις για dual channel και βάλτε εκεί 3) δοκίμασε τα ίδια στικάκι ram σε ένα άλλο σύστημα Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2021 από Stu
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα