Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Δυστυχώς η μητρικές είνια φωτιά δεν υπάρχουλ καλές vfm επιλογές, πολύ δίκιο για το single channel...

Όλα άμεσα διαθέσιμα, το πιο vfm μου βγαίνει cosmodata

Cooler Master MWE 550W 80+ bronze

11400

Gigabyte B560M DS3H V2

Kingston Fury Beast - 16GB DDR4 - 3200MHz

Nv1 500gb

Μέχρι εδώ 456.55... διαλέγεις κουτί και έκλεισες...(αν θυμάμαι έχει δωρεάν μεταφορικά)

μπορουν να κοπουν λιγα χρηματα απο το τροφοδοτικο και να μπει πχ ενα coolermaster λιγο φθηνοτερο , οπως και το κουτι να παει σε καποιο φθηνοτερο aerocool , με τα χρηματα που εβαλε στο ενα στικ να παρει 2x8gb και εννοειται καλυτερη μητρικη (τα λεω με βαση αυτα που εβαλε ο φιλος και οχι τα δικα σου)

https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-16GVKB.html

Σπασε φιλε τα πραγματα σε 2 μαγαζια για να τα βρεις ολα σε σωστη τιμη και να κανεις δουλεια , υπαρχουν ελλειψεις και ολα δεν μπορει να τα εχει ενας επισης κοιτα και στο best υπαρχουν καποια μαγαζια καλα που δεν ειναι μεσα στο σκρουτζ , τιμολογιο απ'οπου και να ζητησεις θα σε δωσουν

https://www.bestprice.gr/item/2156585966/intel-core-i5-11400-box.html

κοιτα απο δω ολα σε αποθεμα με καλυτερη μητρικη νομιζω την εβαλε και ο Νικολας , οτι δεν σ'αρεσει το αλλαζεις , δεν ξερω αν ξεχασα κατι

1506214930_Screenshot2021-11-05at21-10-51Cart-Terrabytenet.png.8ed32ce90e62f1808861322a0896159e.png

Επεξ/σία από triplex1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, triplex1 είπε

μπορουν να κοπουν λιγα χρηματα απο το τροφοδοτικο και να μπει πχ ενα coolermaster λιγο φθηνοτερο , οπως και το κουτι να παει σε καποιο φθηνοτερο aerocool , με τα χρηματα που εβαλε στο ενα στικ να παρει 2x8gb και εννοειται καλυτερη μητρικη (τα λεω με βαση αυτα που εβαλε ο φιλος και οχι τα δικα σου)

https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-16GVKB.html

Σπασε φιλε τα πραγματα σε 2 μαγαζια για να τα βρεις ολα σε σωστη τιμη και να κανεις δουλεια , υπαρχουν ελλειψεις και ολα δεν μπορει να τα εχει ενας επισης κοιτα και στο best υπαρχουν καποια μαγαζια καλα που δεν ειναι μεσα στο σκρουτζ , τιμολογιο απ'οπου και να ζητησεις θα σε δωσουν

https://www.bestprice.gr/item/2156585966/intel-core-i5-11400-box.html

κοιτα απο δω ολα σε αποθεμα με καλυτερη μητρικη νομιζω την εβαλε και ο Νικολας , οτι δεν σ'αρεσει το αλλαζεις , δεν ξερω αν ξεχασα κατι

1506214930_Screenshot2021-11-05at21-10-51Cart-Terrabytenet.png.8ed32ce90e62f1808861322a0896159e.png

Πολύ καλές τιμές ακόμα και με τον 11400 βγαίνει στα 505 μαζί με κουτί. Στα ίδια χρήματα βγαίνει και το σύστημα που έβαλε ο @nickol-us βέβαια μαζί με ένα κουτί τον 50 ευρω. Η μητρική που έβαλε ο Νικος είναι χειρότερη από αυτή στο δικό σου σύστημα; Κλείνω προς Cosmodata μιας και έχουμε και 500gb ssd στο σύνολο στα 507€+ μεταφορικά 

edit: αυτή είναι η μητρική που έχεις βάλει; https://www.cosmodata.gr/product/360015/hardware-anavathmisi/vasiko-pc-hardware/mitrikes-kartes/mitriki-karta-msi-b560m-pro-vdh-micro-atx-intel-1200-ddr4 την έχουν 1-3 ημέρες αποστολή εάν είναι όντως καλύτερη θα πάρω αυτή

Επεξ/σία από RedPriest
Δημοσ.
1 ώρα πριν, RedPriest είπε

Πολύ καλές τιμές ακόμα και με τον 11400 βγαίνει στα 505 μαζί με κουτί. Στα ίδια χρήματα βγαίνει και το σύστημα που έβαλε ο @nickol-us βέβαια μαζί με ένα κουτί τον 50 ευρω. Η μητρική που έβαλε ο Νικος είναι χειρότερη από αυτή στο δικό σου σύστημα; Κλείνω προς Cosmodata μιας και έχουμε και 500gb ssd στο σύνολο στα 507€+ μεταφορικά 

edit: αυτή είναι η μητρική που έχεις βάλει; https://www.cosmodata.gr/product/360015/hardware-anavathmisi/vasiko-pc-hardware/mitrikes-kartes/mitriki-karta-msi-b560m-pro-vdh-micro-atx-intel-1200-ddr4 την έχουν 1-3 ημέρες αποστολή εάν είναι όντως καλύτερη θα πάρω αυτή

Εφόσον μιλάμε για εντός Αθηνών, μεταφορικά δεν υπάρχουν

Η μητρική είναι σαφώς καλύτερη , είναι αυτή που σου πρότεινα στο πρώτο ποστ. Σημαντική διαφορά η ύπαρξη - έστω βασικής - ψύξης με heatsink στα vrm. Η gigabyte επιλέχτηκε ώστε να μείνεις εντός budget, ενώ σου προσφέρει 4 διαθέσιμα ραμ σλοτ. Με τον I5 δεν θα έχει κακές επιδόσεις και σε θερμοκρασίες θα την παλέψει εύκολα με ένα δροσερό κουτί.

Διαλέγεις, ανάλογα του τι θες και αποφασίζεις.

Δημοσ.

Καλημέρα, τελικά έγινε η αγορά του παρακάτω συστήματος:

Τροφοδοτικό
Επεξεργαστής

RAM

SSD

Κουτί

Μητρική ( δυστηχώς αυτήν διότι η άλλη θα ήταν μέχρι Τετάρτη σε αυτούς λογικά και μου είπαν θα το στέλναν από Πέμπτη-Παρασκευή)

Σύνολο στα 496,45€ + 10 ευρω μεταφορικά περίπου.

Ευχαριστώ για την βοήθεια για άλλη μια φορά.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι, με τα windows που είχα κάτι έγινε και δεν τα δέχεται. Εάν αγοράσω κλειδί γνήσιο και κοπεί τιμολόγιο θα έχω πρόβλημα σε περίπτωση ελέγχου; Ή ακόμα και κλειδί με απλή απόδειξη, φαίνεται ότι είναι γνήσιο σωστά;

Δημοσ.

Επίσης να αναφέρω ότι το τροφοδοτικό ήρθε με βλάβη και δυστυχώς ήταν το τελευταίο κομμάτι τους . 
Δεν είναι κάτι σημαντικό αλλά έχει βλάβη στο κουμπί on off και είναι μόνιμα στο on .

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, RedPriest είπε

Επίσης να αναφέρω ότι το τροφοδοτικό ήρθε με βλάβη και δυστυχώς ήταν το τελευταίο κομμάτι τους . 
Δεν είναι κάτι σημαντικό αλλά έχει βλάβη στο κουμπί on off και είναι μόνιμα στο on .

Εγω αυτο (το μονιμα on) το θεωρω βραχυκύκλωμα (οποιο και να ειναι το προβλημα). Οποτε κατευθειαν αλλαγη και παρε καλυτερο.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, duffyduck είπε

Εγω αυτο (το μονιμα on) το θεωρω βραχυκύκλωμα (οποιο και να ειναι το προβλημα). Οποτε κατευθειαν αλλαγη και παρε καλυτερο.

Όχι δν κάνει κλικ ο διακόπτης . Νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ . Όπως και να έχει περίμενα καλύτερη εξυπηρέτηση στο θέμα από το service αλλά μου είπαν το καλύτερο που μπορούν να κάνουν μιας και δν υπάρχει διαθέσιμο να αγοράσω άλλο , όταν έρθει να τους στείλω το παλιό και μετά όταν επιβεβαιώσουν ότι υπάρχει πρόβλημα θα μου δώσουν ένα πιστωτικό για μελλοντική αγορά μου…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, RedPriest είπε

Όχι δν κάνει κλικ ο διακόπτης . Νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ . Όπως και να έχει περίμενα καλύτερη εξυπηρέτηση στο θέμα από το service αλλά μου είπαν το καλύτερο που μπορούν να κάνουν μιας και δν υπάρχει διαθέσιμο να αγοράσω άλλο , όταν έρθει να τους στείλω το παλιό και μετά όταν επιβεβαιώσουν ότι υπάρχει πρόβλημα θα μου δώσουν ένα πιστωτικό για μελλοντική αγορά μου…

1. Στείλε email στην coolermaster με το πρόβλημα, πες τους ότι το κατάστημα δεν έχει άλλο απόθεμα ενώ επιθυμείς το ίδιο psu, και ζήτα τους μήπως αυτοί μπορούν να στο αντικαταστήσουν.

2. Αν δεν πάρεις θετική απάντηση στο 1 ξανά επικοινώνησε με το cosmodata και πες τους ότι το επιστρέφεις ως DOA (εφόσον δεν πέρασαν οι 14 μέρες) και θες α) αντικατάσταση με το ίδιο τροφοδοτικό β) αν δεν υπάρχει, ίδιο με το δικό σου μεγαλύτερης σειράς (χωρίς να πληρώσεις κάτι παραπάνω) (πχ. https://www.cosmodata.gr/product/353048/hardware-anavathmisi/trofodotika/trofodotika-i-i/trofodotiko-cooler-master-mwe-v2-mpe-5501-afaag-eu-full-modular-80-plus-gold-550w ) γ) αντικατάσταση και άμεση επιστροφή όλου του κόστους - όχι πιστωτικό.

3. Αφού τους τονίσεις τα παραπάνω σε περίπτωση που συνεχίζουν να κάνουν τους κινέζους κάνεις καταγγελία στο ΣτΚ (που την κοινωπιείς και στο κατάστημα μήπως αλλάξουν άμεσα στάση) ενώ παράλληλα κάνεις το 2, στέλντοντας και γραπτώς ότι ζητάς άμεση αντικατάσταση ή επιστροφή όλου του ποσού.

4. Αν βαριέσαι την διαδικασία όλων των παραπάνω και θεωρείς ότι είναι αμελητέο το ελάττωμα μένεις με το ελαττωματικό.

Υ.Γ. Ωραίο το cosmodata! Και να πάρεις άλλο psu από αυτούς και πιστωτικό αντί για επιστροφή του ποσού ώστε να κάνεις κι' άλλη αγορά..

Επεξ/σία από alexmpl
  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, alexmpl είπε

1. Στείλε email στην coolermaster με το πρόβλημα, πες τους ότι το κατάστημα δεν έχει άλλο απόθεμα ενώ επιθυμείς το ίδιο psu, και ζήτα τους μήπως αυτοί μπορούν να στο αντικαταστήσουν.

2. Αν δεν πάρεις θετική απάντηση στο 1 ξανά επικοινώνησε με το cosmodata και πες τους ότι το επιστρέφεις ως DOA (εφόσον δεν πέρασαν οι 14 μέρες) και θες α) αντικατάσταση με το ίδιο τροφοδοτικό β) αν δεν υπάρχει, ίδιο με το δικό σου μεγαλύτερης σειράς (χωρίς να πληρώσεις κάτι παραπάνω) (πχ. https://www.cosmodata.gr/product/353048/hardware-anavathmisi/trofodotika/trofodotika-i-i/trofodotiko-cooler-master-mwe-v2-mpe-5501-afaag-eu-full-modular-80-plus-gold-550w ) γ) αντικατάσταση και άμεση επιστροφή όλου του κόστους - όχι πιστωτικό.

3. Αφού τους τονίσεις τα παραπάνω σε περίπτωση που συνεχίζουν να κάνουν τους κινέζους κάνεις καταγγελία στο ΣτΚ (που την κοινωπιείς και στο κατάστημα μήπως αλλάξουν άμεσα στάση) ενώ παράλληλα κάνεις το 2, στέλντοντας και γραπτώς ότι ζητάς άμεση αντικατάσταση ή επιστροφή όλου του ποσού.

4. Αν βαριέσαι την διαδικασία όλων των παραπάνω και θεωρείς ότι είναι αμελητέο το ελάττωμα μένεις με το ελαττωματικό.

Υ.Γ. Ωραίο το cosmodata! Και να πάρεις άλλο psu από αυτούς και πιστωτικό αντί για επιστροφή του ποσού ώστε να κάνεις κι' άλλη αγορά..

Επειδή το έθεσα λάθος , τους ενημέρωσα για το πρόβλημα μου είπαν να το στείλω πίσω να το ελέγξουν και να γίνει αντικατάσταση ή ένα πιστωτικό για να αγοράσω άλλο μιας και δεν υπάρχει διαθέσιμο . Αυτή η διαδικασία μου είπαν θα πάρει καμία βδομάδα και δυστυχώς δν έχω άλλο τροφοδοτικό για να ξεκινήσει να δουλεύει ο υπολογιστής στο μαγαζί . Όποτε μένω 1 εβδομάδα το λιγότερο χωρίς υπολογιστή. Τους το είπα και μου πρότειναν αυτό που σας είπα πιο πάνω δηλαδή να αγοράσω άλλο να το βάλω να δουλέψει να τους στείλω το άλλο πίσω και όταν το ελέγξουν θα μου δώσουν πιστωτικό για μελλοντική αγορά . Τους είπα μήπως απλά μπορεί να γίνει επιστροφή του ποσού από το πρώτο τροφοδοτικό αλλά η απάντηση ήταν πως αυτό δεν γίνεται .  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, RedPriest είπε

Τους είπα μήπως απλά μπορεί να γίνει επιστροφή του ποσού από το πρώτο τροφοδοτικό αλλά η απάντηση ήταν πως αυτό δεν γίνεται .  

βασει νομου, υποχρεούνται να το κανουν, einai DOA

αν θες, πηγαινε, πάρε ΠΡΩΤΑ το πιστωτικό κ με το πιστωτικό πάρε αλλο psu

21 λεπτά πριν, RedPriest είπε

Αυτή η διαδικασία μου είπαν θα πάρει καμία βδομάδα

to πας στο κατάστημα κ ζητάς το service

το βάζεις στο ρευμα

με ένα μυτοτσίμπιδο κλπ βραχυκυκλώνεις το πράσινο (soft power on) από τη μεγάλη φύσσα με τη γείωση

οπότε το τροφοδοτικό ανάβει

με αναμένο λοιπόν το psu λες τον τεχνικό να πάει το διακόπτη στο 0, οπότε λογικά, βάσει των λεγόμενών σου, το τροφοδοτικο ΔΕΝ θα σβήσει, αλλά θα συνεχίσει πχ ο ανεμιστήρας να γυρνάει.

μπορείς να το κάνεις κ σπίτι σου, αν ανοιγοκλείσει κανονικά όμως, μάλλον κάτι βραχυκυκλώνει στο σύστημά σου

Επεξ/σία από Kthulhou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...