billpao Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο φόρουμ. Λοιπόν από οτι δείχνουν τα πράγματα το μόνιτορ ενος φίλου μου χάλασε. Και επειδή έχουμε καραντίνα και παίζει και κάθε μερα, βιαζόμαστε για καινούριο. Παραθέτω βίντεο με το πρόβλημα της τωρινής οθόνης: Spoiler Και παραθέτω τα specs του υπολογιστή: Spoiler Cpu: Intel Xore i5 Ram: 8gb Gpu: RX 5700 8gb Παίζει πιο πολύ fps competitive games, δηλαδή cs, valorant, lol, rocket league. Βέβαια μια στο τόσο παίζει και άλλου είδους. Οπότε πιστεύω προτιμάμε περισσότερα hz, από καλύτερη ανάλυση. Τo budget είναι γύρω 200 με ταβάνι τα 300. Αν μπορείτε να προτείνετε καμία οθόνη, γιατί δεν είμαι και τόσος γνώστης του συγκεκριμένου αντικείμενου. Ή αν μπορούμε να σώσουμε την τωρινή οθόνη με κάποιον τρόπο. Σας ευχαριστώ πολύ. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από billpao 1
niko13 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, billpao είπε Καλησπέρα στο φόρουμ. Λοιπόν από οτι δείχνουν τα πράγματα το μόνιτορ ενος φίλου μου χάλασε. Και επειδή έχουμε καραντίνα και παίζει και κάθε μερα, βιαζόμαστε για καινούριο. Παραθέτω βίντεο με το πρόβλημα της τωρινής οθόνης: Απόκρυψη περιεχομένων Και παραθέτω τα specs του υπολογιστή: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Cpu: Intel Xore i5 Ram: 8gb Gpu: RX 5700 8gb Παίζει πιο πολύ fps competitive games, δηλαδή cs, valorant, lol, rocket league. Βέβαια μια στο τόσο παίζει και άλλου είδους. Οπότε πιστεύω προτιμάμε περισσότερα hz, από καλύτερη ανάλυση. Τo budget είναι γύρω 200 με ταβάνι τα 300. Αν μπορείτε να προτείνετε καμία οθόνη, γιατί δεν είμαι και τόσος γνώστης του συγκεκριμένου αντικείμενου. Ή αν μπορούμε να σώσουμε την τωρινή οθόνη με κάποιον τρόπο. Σας ευχαριστώ πολύ. Αδερφε μου το pc το συνδεσες σε αλλο μονιτορ η tv να σιγουρευτουμε πως φταιει το μονιτορ? Επισης ποιο ειναι αυτο το μονιτορ? Να παρουμε μια ιδεα τι αναλυση παιζεις τωρα.. 😁 Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από niko13 2
billpao Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δεν θυμάμαι μοντέλο, αλλά είναι full hd, 23'', ips panel, 60hz. Δεν νομίζω να φταίει η κάρτα γραφικών γιατί τόσο καιρό έπαιζε μια χαρά. Επίσης όταν ανοίγει το μόνιτορ χωρίς να το συνδέσει κάπου κάνει το ίδιο πράγμα πάλι στο μήνυμα no signal.
JDROGAS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 5 λεπτά πριν, billpao είπε Δεν θυμάμαι μοντέλο, αλλά είναι full hd, 23'', ips panel, 60hz. Δεν νομίζω να φταίει η κάρτα γραφικών γιατί τόσο καιρό έπαιζε μια χαρά. Επίσης όταν ανοίγει το μόνιτορ χωρίς να το συνδέσει κάπου κάνει το ίδιο πράγμα πάλι στο μήνυμα no signal. Εαν σιγουρα στο κανει αυτο που ειδαμε στο βιντεο χωρις καμια συνδεση με καλωδιο τοτε εχει θεμα το μονιτορ. Εαν οχι ξεκιναμε απο καλωδιο-καρτα γραφικων ενσωματωμενα γραφικα και παει λεγοντας.
billpao Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 8 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Εαν σιγουρα στο κανει αυτο που ειδαμε στο βιντεο χωρις καμια συνδεση με καλωδιο τοτε εχει θεμα το μονιτορ. Εαν οχι ξεκιναμε απο καλωδιο-καρτα γραφικων ενσωματωμενα γραφικα και παει λεγοντας. Έτσι μου είπε ο φίλος μου που έχει το θέμα. Επίσης κάνει και θόρυβο το μόνιτορ που δεν έκανε πιο παλιά.
JDROGAS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Noμιζω οτι εαν κανει και θορυβο μπορει να ειναι και το τροφοδοτικο της. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από JDROGAS 2
niko13 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, billpao είπε Έτσι μου είπε ο φίλος μου που έχει το θέμα. Επίσης κάνει και θόρυβο το μόνιτορ που δεν έκανε πιο παλιά. Οκ εσυ ξερεις, δυσκολο να κανουμε τηλεδιαγνωση ετσι κ αλλιως αφου δεν ειναι το δικο σου pc. Παντως με την 5700 μπορεις να δεις 144hz μονιτορ.. Μια προταση σε ips 24 144hz αμεσα διαθεσιμη https://www.skroutz.gr/s/23404707/MSI-Optix-G241-Gaming-Monitor-23-8-FHD-144Hz.html (δες εξελιξη τιμης, ειναι σε πολυ καλη τιμη τωρα) Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από niko13 3
billpao Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, niko13 είπε Οκ εσυ ξερεις, δυσκολο να κανουμε τηλεδιαγνωση ετσι κ αλλιως αφου δεν ειναι το δικο σου pc. Παντως με την 5700 μπορεις να δεις κ 144hz μονιτορ.. Μια προταση σε ips 24 144hz https://www.skroutz.gr/s/23404707/MSI-Optix-G241-Gaming-Monitor-23-8-FHD-144Hz.html Ναι για 144hz παμε σίγουρα αφού παίζει και fps, το θέμα είναι αν πάμε σε ips πανελ, ποιο θεωρείται απο τα κάλυτερα σε αυτό το μπατζετ. Επίσης δεν ξέρω μήπως άξιζε σαν μελλοντική επένδυση αυτό https://www.skroutz.gr/s/22017715/AOC-CQ27G2U-Curved-Gaming-Monitor-27-QHD-144Hz.html που ειναι και 2κ. Βέβαια φτάνουμε στο ταβάνι του μπατζετ. 8 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Noμιζω οτι εαν κανει και θορυβο μπορει να ειναι και το τροφοδοτικο της. Κι εγώ για αυτό σκέφτηκα, αλλά επέμενε πως δεν έχει ξανακούσει τέτοιο θόρυβο απο το μόνιτορ.
JDROGAS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Παντως εαν πατε σε εναν τεχνικο στη γειτονια σας δεν θα χρειαστει καν να την ανοιξει. Μολις θα τη βαλει να δουλεψει θα σας παει και τη βλαβη. Ειναι κριμα μπορει και να φτιαχνεται με 30 ευρω. 1
billpao Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 5 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Παντως εαν πατε σε εναν τεχνικο στη γειτονια σας δεν θα χρειαστει καν να την ανοιξει. Μολις θα τη βαλει να δουλεψει θα σας παει και τη βλαβη. Ειναι κριμα μπορει και να φτιαχνεται με 30 ευρω. Ναι καλή ιδέα, αλλά δεν ξέρω κανέναν τεχνικό εδω στην περιοχή, μου είπε να την πάει πλαίσιο και του απαντησα αν ειναι να δώσει 50+ ευρώ καλύτερα να πάρει νεο μονιτορ με περισσότερα hz. Θα ψάξω μηπώς βρω κανέναν τεχνικό. 1
niko13 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, billpao είπε Ναι για 144hz παμε σίγουρα αφού παίζει και fps, το θέμα είναι αν πάμε σε ips πανελ, ποιο θεωρείται απο τα κάλυτερα σε αυτό το μπατζετ. Επίσης δεν ξέρω μήπως άξιζε σαν μελλοντική επένδυση αυτό https://www.skroutz.gr/s/22017715/AOC-CQ27G2U-Curved-Gaming-Monitor-27-QHD-144Hz.html που ειναι και 2κ. Βέβαια φτάνουμε στο ταβάνι του μπατζετ. Κι εγώ για αυτό σκέφτηκα, αλλά επέμενε πως δεν έχει ξανακούσει τέτοιο θόρυβο απο το μόνιτορ. Κοιτα σιγουρα το 1440p θα ειναι πιο futureproof αλλα αν πας με το aoc του link θυσιαζεις το ips. Πανε πιο πανω σε τιμη τα 1440p ips 144hz.Πρεπει να δεις τι θελει περισσοτερο ο φιλος.. 144hz 1080p ips η 144hz 1440p va με την αντιστοιχη διαφορα τιμης βεβαια... Σιγουρα θα δοκιμαζα αυτο που λεει ο jdrogas παντως πριν.. Αν και με την 5700 την αναβαθμιση μονιτορ τη θελει ειναι η αληθεια, λιγα τα 60hz Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από niko13 3
billpao Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, niko13 είπε Κοιτα σιγουρα το 1440p θα ειναι πιο futureproof αλλα αν πας με το aoc του link θυσιαζεις το ips. Πανε πιο πανω σε τιμη τα 1440p ips 144hz.Πρεπει να δεις τι θελει περισσοτερο ο φιλος.. 144hz 1080p ips η 144hz 1440p va με την αντιστοιχη διαφορα τιμης βεβαια... Σιγουρα θα δοκιμαζα αυτο που λεει ο jdrogas παντως πριν.. Αν και με την 5700 την αναβαθμιση μονιτορ τη θελει ειναι η αληθεια, λιγα τα 60hz Λοιπόν αποφασίσαμε μετά από συζήτηση, να πάει σε full hd ips 144hz ή 165hz, αρα η msi που προτάθηκε φαίνεται καλή επιλογή. Επίσης βρήκαμε και έναν τεχνικό στην γειτονία, οπότε μπορεί να περάσει αύριο να δούμε την παίζει. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από billpao 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα