Rola Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα, Ο αδερφός μου είχε βαρυ τροχαίο με μηχανή οταν μεθυσμενος οδηγος ΙΧ έπεσε πανω του. Σοβαρά πολυτραυματίας, βαρια ΚΕΚ, κώμα. 1) Η μητέρα μου που είναι ο δικαστικος συμπαραστατης του αδερφου μου, μ έχει αφήσει εξω απο την δικαστικη υποθεση. Εχω καποιο νομιμο δικαιώμα για πληρη προσβαση στη δικογραφια? Ξερω μονο οσα μου λεει η μητερα μου χωρις να μπορω μα εχω επισημη ενημέρωση για την εκβαση της υποθεσης ή προσβαση στη δικογραφία. 2) Η μαμα μου λεει οτι δικαιουμαι και εγω αποζημιωση. Ισχυει κατι τέτοιο? Λέει το ζητησαν. Μου φανηκε περιεργο. 3) Απο οσο γνωριζω χωρις να μαι σιγουρη δε λάβαμε καμια προσφορα απο το Επικουρικο. Είναι φυσιολογικο αυτο? Η απλά ο δικηγόρος που εβαλε η μανα μ δεν ξέρει την τυφλα του? 4) έχετε ιδεα τι ποσα επιδικαζονται για τοσο σοβαρα περιστατικα απο το Επικουρικο? Ξερω οτι μεχρι το 2019 ειχαν ταβανι τα 100.000€ Τωρα μεψρι ποσο παει? Αν ηταν ασφαλισμενο το οχημα πιστευω θα διεκδικουσαμε αποζημιωση πανω απο 1.000.000€ εχει παρα πολλες βλαβες, απειρα χειρουργεια κ υπέρογκα ποσα σε εξοδα ιατρικα κ αποκαταστααης
tedkald Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Το επικουρικό αποζημιώνει αν δεν είναι ασφαλισμένο το όχημα του υπαίτιου. Επίσης αν έχει κάλυψη ανασφάλιστου οχήματος σε αποζημιώνει η δική σου ασφαλιστική. σε κάθε περίπτωση αν ήταν κανονικά ασφαλισμένος ο υπαίτιος η ασφαλιστική του μετά την καταβολή τηςαποζημίωσης σε σας θα στρεφόταν κατά του υπαίτιου. Σε βαρειές περιπτώσεις οι υποθέσεις συνήθως πάνε δικαστήριο πουεπιδικάζει μεγαλύτερες αποζημιώσεις ειδικά όταν αφήνουν βαριές εφόρου ζωής αναπηρίες. Αν οι οικογενειακές σας σχέσεις δεν είναι καλές, μπορείς ως συγγενής πρώτου ή δεύτερου βαθμού να ζητήσεις συνεπιμέλεια, αναλαμβάνοντας όμως και αντίστοιχες υποχρεώσεις απέναντι στον ασθενή/ανάπηρο κλπ.
Rola Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 7 λεπτά πριν, tedkald είπε Το επικουρικό αποζημιώνει αν δεν είναι ασφαλισμένο το όχημα του υπαίτιου. Επίσης αν έχει κάλυψη ανασφάλιστου οχήματος σε αποζημιώνει η δική σου ασφαλιστική. σε κάθε περίπτωση αν ήταν κανονικά ασφαλισμένος ο υπαίτιος η ασφαλιστική του μετά την καταβολή τηςαποζημίωσης σε σας θα στρεφόταν κατά του υπαίτιου. Σε βαρειές περιπτώσεις οι υποθέσεις συνήθως πάνε δικαστήριο πουεπιδικάζει μεγαλύτερες αποζημιώσεις ειδικά όταν αφήνουν βαριές εφόρου ζωής αναπηρίες. Αν οι οικογενειακές σας σχέσεις δεν είναι καλές, μπορείς ως συγγενής πρώτου ή δεύτερου βαθμού να ζητήσεις συνεπιμέλεια, αναλαμβάνοντας όμως και αντίστοιχες υποχρεώσεις απέναντι στον ασθενή/ανάπηρο κλπ. Σ ευχαριστώ πολυ! Ηταν ανασφαλιστο το οχημα. Απο οσο ξερω η δικη του ασφαλεια καλυπτε μονο την αξια της μηχανης και του κρανους που διαλυθηκαν.. Μπλεγμενη υποθεση. Στο δικαστήριο πανε ετσι κ αλλιώς ή αν όντως δεν μας έκανε προσφορα το Επικουρικο σημαίνει οτι δε μας φοβάται στο δικαστήριο αρα δε θα υπάρξει καλη αποζημιωση? Τα οικονομικά εξοδα ειναι πολλα και θελαμε την προσφορα γιατί πλεον δεν αντεχουμε οικονομικα. Τωρα απο οτι καταλαβα το δικαστήριο είναι μονόδρομος και απλα αναρωτιέμαι αν ενω θελαμε συμβιβασμο το οτι δε το πετυχε ο δικηγόρος ειναι δικο του λαθος αρα ν αλλάξουμε ή λογω της βαρυτητας της κατάστασης (100%εξαρτωμενος δυστυχώς και δυσκολες προοπτικές) ασχετα απο τη δεινοτητα του δικηγορου παλι δε θα ειχαμε προσφορα. Στη συνεπιμελεια τι υποχρεωσεις εξτρα υπαρχουν? Οι σχέσεις μου με τη μαμα μου ηταν καλες πριν το τροχαιο. Αλλά εκτοτε με κρατα στα σκοταδια. Δεν ξέρω καν ποιος είναι ο δικηγορος μας να ενημερωθω, δε μου δίνει τα στοιχεια του, δε γνωριζω αν εχει γινει αιτημα ηθικης αποζημιωσης και για μενα (η μαμα μου λεει πως την εκαναν μαζι με του αδερφού μου, αλλα με φιλο μου που μιλησα μου λεει δε δικαιουσαι εφοσον ζει) και δεν ξέρω τι δικαιωματα εχω επ αυτου. Δυστυχώς πατερας δεν υπάρχει.
kostasbm Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 μονο να μην αφησεις να παρελθει χρονος ..... ειναι προσφατο το ατυχημα?? απλα πρεπει να μαθεις ποιος ειναι ο δικηγορος και αν εχει κανει καποια ιδιαιτερη συμφωνια με τη μητερα σου (ποσοστα)...... το επικουρικο σιγουρα θα εχει ερθει σε επαφη με το δικηγορο που εχει η μητερα σου......σπανια αφηνουν υποθεσεις στη τυχη
tedkald Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Πράγματι αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης δεν υπάρχει όσο είναι εν ζωή ο παθών. Θα αποζημιωθείτε εξ ολοκλήρου από το επικουρικό εφόσον ο υπαίτιος ήταν όντως ανασφάλιστος. Πρέπει να δεις το ασφαλιστήριο του αδελφού σου για να διαπιστώσεις αν είχε πρόσθετη κάλυψη ζημιών/τραυματισμών από ανασφάλιστο όχημα. Βλεπω σε κάθε περίπτωση δικαστήριο και αυτό σίγουρα το τρέχει ο νόμιμος συμπαραστάτης. Αν δεν σε έχει ορισει το δικαστήριο και εσένα ως συμπαραστάτη τότε δεν έχεις κανένα λόγο στις αγωγές, στον ορισμό και καθοδήγηση δικηγόρου κλπ.
Rola Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 7 λεπτά πριν, kostasbm είπε μονο να μην αφησεις να παρελθει χρονος ..... ειναι προσφατο το ατυχημα?? απλα πρεπει να μαθεις ποιος ειναι ο δικηγορος και αν εχει κανει καποια ιδιαιτερη συμφωνια με τη μητερα σου (ποσοστα)...... το επικουρικο σιγουρα θα εχει ερθει σε επαφη με το δικηγορο που εχει η μητερα σου......σπανια αφηνουν υποθεσεις στη τυχη Εχει 2.5 χρόνια. Ξαναμιλησα τωρα μαζι με τη μητέρα μου και μου είπε οτι ειναι πολυ μπλεγμενη υποθεση και οτι θα μου δωσει τα στοιχεία του δικηγορου οταν αποφασισει ποιος θα είναι. Και οτι το Επικουρικο ειπε πως δε δυναται να προχωρησει σε διακανονισμό. Αρα Λογικά εχουμε δικηγορο μεχρι τώρα. Εγω δυστυχώς εχω δεμενα χέρια γιατί η μαμα μου ο. Τι μου λεει και συχνα δε μου λεει αληθεια. Δεν ξερω τι να πιστεψω τι ισχυει και τι οχι και ουτε καν αν την εμπιστευομαι για τετοιες αποφασεις πλεον. Πιστεύω συμβουλευεται γνωστο συγγενη μας δικηγορο που ομως δεν είναι εξειδικευμένος σε τετοιες υποθεσεις. Απλώς νομίζω πλεον πως δε μπορώ να κανω κατι. Υποθετω τυπου εφεση στην αποφαση του Επικουρικου δε γίνεται ε? Εγώ είμαι στο τριμελές συμβουλιο. Αυτό μετραει στο να εχω λόγο? Και αν ναι αφου δεν εισακουγομαι-δεν εχω καν πληρη επισημη εμημερωση δε μπορω να κανω κατι? Απο οσο ξεραμε εμεις το οχημα ηταν ανασφαλιστο. Τωρα τι να πω. Να το ασφαλισαν παρανομα εκ των υστέρων κ να φαίνεται ασφαλισμενο τωρα? Γι αυτό να μη μας εκαναν προσφορά?
agnostos13 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Rola είπε Εχει 2.5 χρόνια. Ξαναμιλησα τωρα μαζι με τη μητέρα μου και μου είπε οτι ειναι πολυ μπλεγμενη υποθεση και οτι θα μου δωσει τα στοιχεία του δικηγορου οταν αποφασισει ποιος θα είναι. Και οτι το Επικουρικο ειπε πως δε δυναται να προχωρησει σε διακανονισμό. Αρα Λογικά εχουμε δικηγορο μεχρι τώρα. Εγω δυστυχώς εχω δεμενα χέρια γιατί η μαμα μου ο. Τι μου λεει και συχνα δε μου λεει αληθεια. Δεν ξερω τι να πιστεψω τι ισχυει και τι οχι και ουτε καν αν την εμπιστευομαι για τετοιες αποφασεις πλεον. Πιστεύω συμβουλευεται γνωστο συγγενη μας δικηγορο που ομως δεν είναι εξειδικευμένος σε τετοιες υποθεσεις. Απλώς νομίζω πλεον πως δε μπορώ να κανω κατι. Υποθετω τυπου εφεση στην αποφαση του Επικουρικου δε γίνεται ε? Εγώ είμαι στο τριμελές συμβουλιο. Αυτό μετραει στο να εχω λόγο? Και αν ναι αφου δεν εισακουγομαι-δεν εχω καν πληρη επισημη εμημερωση δε μπορω να κανω κατι? Απο οσο ξεραμε εμεις το οχημα ηταν ανασφαλιστο. Τωρα τι να πω. Να το ασφαλισαν παρανομα εκ των υστέρων κ να φαίνεται ασφαλισμενο τωρα? Γι αυτό να μη μας εκαναν προσφορά? Περαστικά (όσο το δυνατόν) εύχομαι. Από εκεί και πέρα...όταν ούτε εσύ (από ότι φαίνεται) γνωρίζεις τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, πως περιμένεις να σου απαντήσει σοβαρά κάποιος εδώ για το τι θα γίνει; Με υποθέσεις άκρη δεν βγαίνει. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από agnostos13
Jos3ph Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα , είσαι ενήλικη τώρα , ενώ πριν δεν ήσουν ; μπορείς να βρεις δικό σου δικηγόρο να το κοιτάξει ξανά το θέμα ... Λεφτά να υπάρχουν
Rola Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, agnostos13 είπε Περαστικά (όσο το δυνατόν) εύχομαι. Από εκεί και πέρα...όταν ούτε εσύ (από ότι φαίνεται) γνωρίζεις τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, πως περιμένεις να σου απαντήσει σοβαρά κάποιος εδώ για το τι θα γίνει; Με υποθέσεις άκρη δεν βγαίνει. Ευχαριστώ πολυ Μακάρι!! Γι αυτό ρωτησα τι δικαιώματα εχω επι της δικογραφίας. Αν εχω δικαιώματα να προσπαθησω να τα διεκδικησω. Αν οχι ν αποδεχτω-αν μπορεσω- οτι δε μπορώ να κανω . Δυστυχώς και λόγω κοβιντ δε μπορώ να δω ουτε τον αδερφό μου ουτε τη μαμα μου απο κοντά. Είναι σε πληρη απομονωση και αυτο δυσκολευει ακομα πιο πολυ την κατασταση
G.bar Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Οι δικηγόροι πάντως σε τέτοιες υποθέσεις πληρώνονται με ποσοστό επί της αποζημίωσης που κυμαίνεται από 12%-20% ή οτιδήποτε άλλο συμφωνηθεί, δεν πληρώνεις παραδοσιακά με την επίσκεψη ή με την παράσταση. Φτιάχνετε ένα συμφωνητικό από την αρχή και έτσι προσπαθεί για όσο το δυνατον μεγαλύτερη αποζημίωση, ώστε να αυξηθεί και η αμοιβή του. Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί δικηγόροι που ασχολούνται με τέτοιες υποθέσεις καθώς είναι "εύκολο" χρήμα για αυτούς. Από εκεί και έπειτα τέτοιες υποθέσεις πάνε πολύ συχνά από αναβολή σε αναβολή και κρατάνε μέχρι και 10 χρόνια μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση.
Rola Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, tedkald είπε Πράγματι αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης δεν υπάρχει όσο είναι εν ζωή ο παθών. Θα αποζημιωθείτε εξ ολοκλήρου από το επικουρικό εφόσον ο υπαίτιος ήταν όντως ανασφάλιστος. Πρέπει να δεις το ασφαλιστήριο του αδελφού σου για να διαπιστώσεις αν είχε πρόσθετη κάλυψη ζημιών/τραυματισμών από ανασφάλιστο όχημα. Βλεπω σε κάθε περίπτωση δικαστήριο και αυτό σίγουρα το τρέχει ο νόμιμος συμπαραστάτης. Αν δεν σε έχει ορισει το δικαστήριο και εσένα ως συμπαραστάτη τότε δεν έχεις κανένα λόγο στις αγωγές, στον ορισμό και καθοδήγηση δικηγόρου κλπ. Αρα δεν εχω δικαιωμα επι της δικογραφίας αφου δε δικαιουμαι αποζημιωση προσωπικα ... Τα χαρτιά του δυστυχώς βρίσκονται σε αλλη πολη αυτη τη στιγμη αλλα θυμάμαι οτι ειχε κανει την πιο απλη-οικονομικη ασφαλεία. 99% δεν ειχε τετοια καλυψη. Μπορώ να ρωτήσω τον ασφαλιστη του ομως. Σευχαριστω!! Εγω ειμαι στην τριμελη Επιτροπή της δικαστικής συμπαράστασης. Αλλά αν παω κοντρα στη μαμα μου θα με βγάλει λογικά αρα θα χασω καθε "δικαιωμα". Τι να πω. Μαλλον θα πρεπει να το αποδεχτω οτι δε μπορώ να κανω τιππτα οσο δε μ ακουει η μανα μου. 1 ώρα πριν, Jos3ph είπε Καλησπέρα , είσαι ενήλικη τώρα , ενώ πριν δεν ήσουν ; μπορείς να βρεις δικό σου δικηγόρο να το κοιτάξει ξανά το θέμα ... Λεφτά να υπάρχουν Είμαι ενηλικη και τωρα και οταν έγινε το τροχαιο. Αρχικά νομιζα οτι ως αδερφη απλα μπορώ να παω πχ στην τριχαια και να ζητησω το πορισμα. Αλλά ρωτωντας καταλαβα πως δε γίνεται ετσι. Ισως πρεπει να βρω ναι. Απλα μετα φοβάμαι μηπως οι σχέσεις θα γινουν ακομα χειροτερες και επίσης ενας γνωστος μου είπε οτι λογικά θα είναι αντιδεοντολογικο να αναλάβει αλλος δικηγορος παραλληλα χωρίς συνεργασια με τον διορισμενο απο τη μανα μ και λιγο με απουαρρυνε. Απο την αλλη δυστυχώς ή ευτυχώς εγώ θα μαι αυτή που θα αναλάβει τον αδερφό μου αν τα πράγματα δε πανε οπως ελπιζουμε οταν γερασει η μαμα μου κ δυστυχώς ειμαι μακροχρόνια ανεργη, χωρίς καλη αποζημιωση δεν ξέρω τι θα γίνει. Θα μου πεις μακρια το πας αλλα η μανα μου ηδη ειναι στα προθυρα καταρρευσης. Κ η αναρρωση στην καλυτερη προβλεπεται μακροχρονια και απειρα κοστοβορα. Και χωρις χρήματα πως θα τον βοηθησω? Τα χειρουργεια ακομα δεν τελειωσαν. Γι αυτο μου φαίνεται παραλογο να μην εχουν εννομο δικαιώμα στη δικογραφια και στις αποφασεις ολα τα ενηλικα μελη. Η οικογενειακη περιουσια εξαφανιζεται και η οικογένεια συνολικά φροντιζει τον ασθενη. Αλλα δεν έχω δικαίωμα συναπόφασης?.. Πφφ.. 2 ώρες πριν, tedkald είπε Πράγματι αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης δεν υπάρχει όσο είναι εν ζωή ο παθών. Θα αποζημιωθείτε εξ ολοκλήρου από το επικουρικό εφόσον ο υπαίτιος ήταν όντως ανασφάλιστος. Πρέπει να δεις το ασφαλιστήριο του αδελφού σου για να διαπιστώσεις αν είχε πρόσθετη κάλυψη ζημιών/τραυματισμών από ανασφάλιστο όχημα. Βλεπω σε κάθε περίπτωση δικαστήριο και αυτό σίγουρα το τρέχει ο νόμιμος συμπαραστάτης. Αν δεν σε έχει ορισει το δικαστήριο και εσένα ως συμπαραστάτη τότε δεν έχεις κανένα λόγο στις αγωγές, στον ορισμό και καθοδήγηση δικηγόρου κλπ. 1 ώρα πριν, Jos3ph είπε Καλησπέρα , είσαι ενήλικη τώρα , ενώ πριν δεν ήσουν ; μπορείς να βρεις δικό σου δικηγόρο να το κοιτάξει ξανά το θέμα ... Λεφτά να υπάρχουν
Jos3ph Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 @Rola από ότι έχω καταλάβει , δεν ξέρεις το πιο βασικό , ποιος είναι ο δικηγόρος σας. Θα πεις την μητέρα σου να μπεις και εσύ ως δικαστικός συμπαραστάτης, αν φέρνει αντιρρήσεις χωρίς να ρωτήσει τον δικηγόρο , πίεσε την και πες δεν τα ξέρεις όλα σε αυτή την ζωή , ο γιατρός είναι γιατρός , ο δικηγόρος δικηγόρος και εγώ η αδελφή του. Χάνεται η στοιχειώδης επικοινωνία από στερέοτυπες απόψεις παλαιών χρόνων. 1
Rola Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 21 λεπτά πριν, Jos3ph είπε @Rola από ότι έχω καταλάβει , δεν ξέρεις το πιο βασικό , ποιος είναι ο δικηγόρος σας. Θα πεις την μητέρα σου να μπεις και εσύ ως δικαστικός συμπαραστάτης, αν φέρνει αντιρρήσεις χωρίς να ρωτήσει τον δικηγόρο , πίεσε την και πες δεν τα ξέρεις όλα σε αυτή την ζωή , ο γιατρός είναι γιατρός , ο δικηγόρος δικηγόρος και εγώ η αδελφή του. Χάνεται η στοιχειώδης επικοινωνία από στερέοτυπες απόψεις παλαιών χρόνων. Σ αυτό πετυχες διάνα! Θεωρει οτι μεγαλη ειναι εχει εμπειρία από δικηγορους κτλ και ξέρει αυτή και δε χρειάζεται να τα ξερω και ολα εγω. Συμβουλευεται απο οσο εχω καταλαβει και γνωστους μας δικηγορους αλλά οχι εξειδικευμενους σε τροχαία, ενω απο την αρχη μας ειχαν πει οτι έχουμε πολυ δυσκολη υποθεση. Και αν κρίνω απο την καταληξη οτι δεν πηραμε προσφορα, σίγουρα κατι δεν παει καλά με οποιον δικηγορο εβαλε. Αν πω να μπω και γω δικαστικος συμπαραστατης υποθέτω πρεπει να το εγκρίνει και η μητερα μου ετσι? Απο οσο διαβασα πρέπει να συμφωνησει η τριμελης επιτροπη ως οργανο για την αλλαγη ή ο δικαστικος συμπαραστατης.
Jos3ph Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Θα πρέπει να τα βρεις με την μητέρα σου. Ένα από τα μότο που ακολουθώ είναι , ρωτόντας φτάνω στην πόλη ( Ρώμη ) τι θέλω να πω. Μαθαίνεις ποιος είναι ο δικηγόρος ρωτόντας τους γνωστούς δικηγόρους , κάποιος από αυτούς θα σου δώσει την πληροφορία που δεν παίρνεις, όχι με φιδώ , αλλά με την αλήθεια , η μητέρα μου με άφησε από έξω. Μόλις μάθεις ποιος είναι , ρώτα τον εσύ , για να μεταφέρει την επιθυμία σου στην μητέρα σου. Αμα θυμώσει η μάνα , πες εσύ πόσες φορές περισσότερο πρέπει να θυμώσω που με αφήνεις από έξω. Θεωρώ ότι θα γίνει καυγάς , οπότε μπορείς να βρεις μία διαφορετική δίοδο για επικοινωνία. Ο γραπτός λόγος έχει διαφορετική επίδραση, γράψε για τις εμπειρίες σου , για τον φόβο , για την άγνοια , για την αδιαφορία , δώσε ένα σημαντικό βάρος ότι θες να μοιραστείς το βάρος και άλλα. Επίσης η δημιουργία βίντεο , ώστε να μην σε διακόπτει , αφού δεν γίνεται να διακόψεις το βίντεο. Τέλος θα χρειαστείτε οικογενειακό σύμβουλο , αφού υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας. Δεν έχεις μόνο τον αδελφό έχεις 3 τουλάχιστον άτομα που ο καθένας χρειάζεται στήριξη και σαφής επικοινωνία μεταξύ σας. 1
Rola Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 23 λεπτά πριν, Jos3ph είπε Θα πρέπει να τα βρεις με την μητέρα σου. Ένα από τα μότο που ακολουθώ είναι , ρωτόντας φτάνω στην πόλη ( Ρώμη ) τι θέλω να πω. Μαθαίνεις ποιος είναι ο δικηγόρος ρωτόντας τους γνωστούς δικηγόρους , κάποιος από αυτούς θα σου δώσει την πληροφορία που δεν παίρνεις, όχι με φιδώ , αλλά με την αλήθεια , η μητέρα μου με άφησε από έξω. Μόλις μάθεις ποιος είναι , ρώτα τον εσύ , για να μεταφέρει την επιθυμία σου στην μητέρα σου. Αμα θυμώσει η μάνα , πες εσύ πόσες φορές περισσότερο πρέπει να θυμώσω που με αφήνεις από έξω. Θεωρώ ότι θα γίνει καυγάς , οπότε μπορείς να βρεις μία διαφορετική δίοδο για επικοινωνία. Ο γραπτός λόγος έχει διαφορετική επίδραση, γράψε για τις εμπειρίες σου , για τον φόβο , για την άγνοια , για την αδιαφορία , δώσε ένα σημαντικό βάρος ότι θες να μοιραστείς το βάρος και άλλα. Επίσης η δημιουργία βίντεο , ώστε να μην σε διακόπτει , αφού δεν γίνεται να διακόψεις το βίντεο. Τέλος θα χρειαστείτε οικογενειακό σύμβουλο , αφού υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας. Δεν έχεις μόνο τον αδελφό έχεις 3 τουλάχιστον άτομα που ο καθένας χρειάζεται στήριξη και σαφής επικοινωνία μεταξύ σας. Στο πρωτο σκέλος όντως σα να μας βλέπω. Κάπως ετσι πανε οι συζητήσεις μσς συνήθως αλλα στο "δεν αντεχω αλλη στεναχωρια, θα με πεθανεις" "Ενω εγω αντεχω, που και δε μπορω να βλέπω τον αδερφο μου και δεν μπορω να επικοινωνησω μαζι του κ με πετας εξω και απο ο. Τι τον αφορά" Φωναζει η μια φωναζει η αλλη κλεινουμε τα τηλεφωνα. Το γραμμα αν και δυσκολο πολυ αν τα καταφερω ισως οντως καταλαβει. Σ ευχαριστώ!! Μου χει φερθει σα να μην είμαι μελος της οικογένειας. Δε το κανει κακοπροαιρετα αλλα αυτο ειναι το αποτέλεσμα. Για οικογενειακό συμβουλο ειχα προτεινει κ γω τυπου ψυχιατρο ή ψυχολογο να μας βλεπει μεμονωμένα ή απο κοινου γιατί τον πρωτο καιρο ειχαμε διαλυθεί. Υποτίθεται θα μας παρακολουθουσε καποιος ειδικος ψυχολογος μόλις λιγο καλυτερευε ο αδερφός μου κ μπορουσε να μείνει λιγο μονος αλλα αναβολη στην αναβολη και μετα ηρθε ο κοβιντ και πλεον η μαμα μου δε μπορει ουτε απο το δωματιο να βγει. Οποτε και τηλεφωνικα που της ειχα προτεινει να κανει ψυχοθεραπεία δε γίνεται γιατί στο 1 μετρο ειναι ο αδερφός μου. Εμενα με παρακολουθει μεμονωμενα ψυχολογος-οικογενειακος συμβουλος αλλα λογω οικονομικων πολυ αραια, οποτε ισως δε γίνεται η δουλειά που πρεπει. Πρακτικά δυστυχώς δε νομίζω οτι μπορει να μας δει κ τις δυο οικογενειακος συμβουλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα