Petsol1 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα σε όλους.. ειλικρινά απελπισμένος με το όλο θέμα που θα αναφέρω..να ξεκινήσω με το pc Cpu razen 5 3600x Mob Msi x570 carbon wifi Gpu Msi rtx2060 super Σκληρός Samsung 970 evo plus 500G Ram G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (2x8g) Ψυκτρα be quiet dark rock pro 4 Be Quiet System Power 9 700W Full Wired 80 Plus Bronze καινούριο Λοιπόν..όλα ξεκίνησαν κάποια στιγμή ενώ έπαιζα csgo...Με πέταξε στην αρχική οθόνη και μετά από 3-4 φορές που έγινε περίπου σε διάστημα ενός-δυο εβδομάδων,μετά έκανε restart το pc.. οι drivers κλπ ήταν ενημερωμένοι από παντού.. windows επίσης.. κάποια στιγμή μου εμφάνισε ενημέρωση για το Samsung magician το οποίο είναι ένα πρόγραμμα για καλύτερη διαχείριση του σκληρού κλπ κλπ,πάντως κάτι για καλό τεσπά,το οποίο όμως ενώ πήγε να κάνει update δεν γινόταν..τον λόγο δεν τον έμαθα ποτέ..από τότε και μετά κ ενώ άλλαξα psu τσεκαρα για ιούς κλπ το pc είναι σε κατάσταση για format κ ενώ μέσα από το bios έκανα erase τον σκληρό,δεν κάνει ούτε εγκατάσταση τα windows..έβγαλα ram τις άλλαξα θέση 1-3 από 2-4 που ήταν μέχρι τώρα κ λειτουργούσαν κανονικά κ μέσω bios και amp πήγαιναν στα 3200mhz εξακολουθεί να τα χει παιξει ... Το θέμα πάντως είναι πως βλέπω ότι μένουν αναμμένα τα λαμπάκια της cpu και ram στην mob όταν ανοίγω το pc..αυτά τα ωραία και όπως είπα είναι να μη σου τύχει..τώρα θέλει ψάξιμο φαντάζομαι αλλά έχω απελπιστει..κ ειδικά για αυτό το pc που ήταν το πρώτο που έστησα κ νομίζω είναι ένα αρκετά τίμιο είναι πολύ κρίμα..όλα ακόμα είναι σε εγγύηση πάντως.. ευχαριστώ για οποιαδήποτε αποψη..
V.I.Smirnov Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν το hardware δεν έχει αστοχία, και δεν έχει περαχτεί το BIOS (δηλ. μόνιμες ρυθμίσεις που δεν εξαρτώνται από software), το πρόβλημα θα λυνόταν πανεύκολα αν είχες image backup. Κανόνας απαράβατος : πριν οποιαδήποτε αλλαγή που αφορά αναβαθμίσεις και επίφοβες ρυθμίσεις πρέπει να λαμβάνεται image backup για λόγους ασφαλείας - καθώς οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά χωρίς προφανή λόγο. Δεν φταίει το pc αλλα ο χρήστης που βαριέται και δεν λαμβάνει στοιχειώδη μέτρα. Τώρα "τρεχάτε ποδαράκια μου"... - Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από V.I.Smirnov 1 1
atheatos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Petsol1 είπε Καλησπέρα σε όλους.. ειλικρινά απελπισμένος με το όλο θέμα που θα αναφέρω..να ξεκινήσω με το pc Cpu razen 5 3600x Mob Msi x570 carbon wifi Gpu Msi rtx2060 super Σκληρός Samsung 970 evo plus 500G Ram G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (2x8g) Ψυκτρα be quiet dark rock pro 4 Be Quiet System Power 9 700W Full Wired 80 Plus Bronze καινούριο Λοιπόν..όλα ξεκίνησαν κάποια στιγμή ενώ έπαιζα csgo...Με πέταξε στην αρχική οθόνη και μετά από 3-4 φορές που έγινε περίπου σε διάστημα ενός-δυο εβδομάδων,μετά έκανε restart το pc.. οι drivers κλπ ήταν ενημερωμένοι από παντού.. windows επίσης.. κάποια στιγμή μου εμφάνισε ενημέρωση για το Samsung magician το οποίο είναι ένα πρόγραμμα για καλύτερη διαχείριση του σκληρού κλπ κλπ,πάντως κάτι για καλό τεσπά,το οποίο όμως ενώ πήγε να κάνει update δεν γινόταν..τον λόγο δεν τον έμαθα ποτέ..από τότε και μετά κ ενώ άλλαξα psu τσεκαρα για ιούς κλπ το pc είναι σε κατάσταση για format κ ενώ μέσα από το bios έκανα erase τον σκληρό,δεν κάνει ούτε εγκατάσταση τα windows..έβγαλα ram τις άλλαξα θέση 1-3 από 2-4 που ήταν μέχρι τώρα κ λειτουργούσαν κανονικά κ μέσω bios και amp πήγαιναν στα 3200mhz εξακολουθεί να τα χει παιξει ... Το θέμα πάντως είναι πως βλέπω ότι μένουν αναμμένα τα λαμπάκια της cpu και ram στην mob όταν ανοίγω το pc..αυτά τα ωραία και όπως είπα είναι να μη σου τύχει..τώρα θέλει ψάξιμο φαντάζομαι αλλά έχω απελπιστει..κ ειδικά για αυτό το pc που ήταν το πρώτο που έστησα κ νομίζω είναι ένα αρκετά τίμιο είναι πολύ κρίμα..όλα ακόμα είναι σε εγγύηση πάντως.. ευχαριστώ για οποιαδήποτε αποψη.. Μέσα από το bios έκανες erase το σκληρό? Δεν κάνει εγκατάσταση το windows που? Σε ποιον σκληρό? Ξεκινα από τα βασικά και δωσε εικόνα από bios και ποιες συσκευές βλέπει. 1
Petsol1 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Smirnov τι εννοείς image backup? Αν εννοείς το κλασικό backup έχω κάνει και τα έχω όλα σε στικάκιτωρσ ..δε νομίζω να είμαι χρήστης που βαριέται απλά έτυχε να γίνει κάτι που θέλει ψάξιμο από ειδικό και προφανώς όταν σου τυχαίνει κάτι διαφορετικό κάθε φορά μαθαίνεις κι όλας..το καλό είναι ότι όλα είναι ακόμα εγγύηση,τώρα τι ακριβώς εννοείς δεν σε κατάλαβα αλλά οκ.. Atheatos μέσα απ' το bios έχει επιλογή που σβήνεις τα πάντα στον σκληρό erase+ το έχει σαν επιλογή, φαντάζομαι για τέτοιες περιπτώσεις που έχουν πάει όλα γ@..... Δεν κάνει εγκατάσταση τα windows γενικά..αν ρωτάς αν έχω 2ο σκληρό δεν έχω..ότι έχω γράψει στα specs υπάρχει στο pc.. ένας έξτρα σκληρός 1TB που έχω είναι εξωτερικός οπότε δεν χρειάζεται να τον αναφέρω γτ δεν έχει σχέση με όλα αυτά που έγιναν..
catmaster Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Petsol1 είπε Δεν κάνει εγκατάσταση τα windows γενικά Το μηχάνημα μπαίνει σε Bios ; Αν ναι , τον δίσκο τον αναγνωρίζει ; 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Petsol1 είπε Smirnov τι εννοείς image backup? Αν εννοείς το κλασικό backup έχω κάνει και τα έχω όλα σε στικάκιτωρσ ..δε νομίζω να είμαι χρήστης που βαριέται απλά έτυχε να γίνει κάτι που θέλει ψάξιμο από ειδικό και προφανώς όταν σου τυχαίνει κάτι διαφορετικό κάθε φορά μαθαίνεις κι όλας..το καλό είναι ότι όλα είναι ακόμα εγγύηση,τώρα τι ακριβώς εννοείς δεν σε κατάλαβα αλλά οκ.. Aνωμαλίες από το software είναι πολύ εύκολο να συμβούν, ακόμα και από το πουθενά. Κάθε μέρα το βλέπουμε. Αντίθετα, οι αστοχίες του hardware είναι πολύ λιγότερο πιθανές. Άπαξ και το μηχάνημα δούλευε καλά, κάτι πήγε στραβά με το λογισμικό χωρίς να το καταλάβεις. Δεν υπήρχε λόγος να πειράξεις αμέσως το hardware. Αν είχες image backup, έπρεπε να περάσεις το image, να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση που ήταν εντάξει. Aν και τότε εξακολουθούσε να κάνει τσαλίμια, δηλ. και στην κατάσταση όπου επιβεβαιωμένα δεν υπήρχαν προβλήματα, τότε μόνον έπρεπε να αρχίσεις να ψάχνεις το hardware. Θα ήξερες ότι δεν φταίει το λογισμικό. Τώρα όλα μπορεί να έχουν συμβεί. Π.χ., πώς είσαι βέβαιος ότι η ζημιά δεν έγινε από κάτι που κατέβηκε ή άλλαξε εν αγνοία σου (όχι ιός) και προξενεί ασυμβατότητες; Τι σου ήρθε να σβήσεις τον δίσκο από το bios ; Εξάλλου, το image για τέτοιες περιπτώσεις είναι, και μπορεί πάντα να περαστεί από το πρόγραμμά του με ένα rescue usb, χωρίς να εξαρτάται από τo λειτουργικό και τα περιεχόμενα του δίσκου. - Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από V.I.Smirnov
Petsol1 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δεν μπαίνει σε bios κ για αυτό άρχισα να ψάχνω hardware..έφτασε δηλ σε σημείο που δεν μπορούσα να βάλω ούτε στικάκι για επαναφορά κλπ..έχω αρχίσει να τα ψάχνω ένα ένα αναγκαστικά
bc00l Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 κανε ενα bios reset και ενημερωσε μας, μην πειραξεις χρονισμους μνημων κτλ μετα.
Petsol1 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Είχε γίνει και αυτό προχτές ...αλλά τπτ ξανα
catmaster Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 45 λεπτά πριν, Petsol1 είπε Είχε γίνει και αυτό προχτές ...αλλά τπτ ξανα Συγνώμη που επαναλαμβάνομαι αλλά επειδή ειλικρινα δεν έχω καταλάβει , τελικά το μηχάνημα όπως είναι αυτή τη στιγμή μπαινει στο bios η όχι ; 1
Petsol1 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, catmaster είπε Συγνώμη που επαναλαμβάνομαι αλλά επειδή ειλικρινα δεν έχω καταλάβει , τελικά το μηχάνημα όπως είναι αυτή τη στιγμή μπαινει στο bios η όχι ; Αυτή τη στιγμή όχι..
catmaster Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, Petsol1 είπε Αυτή τη στιγμή όχι.. Έκτακτα, λύνουμε λοιπόν όλο το μηχάνημα στα εξ'ων συνετέθει , φυσικά και το τροφοδοτικό , και βγάζουμε τη μπαταρία απο το motherboard. Μετα ξαναμοντάρουμε τα parts , ενα-ενα τη φορά mobo-cpu-ram-gpu και βαζουμε τη μπαταρια και κουμπωνουμε τις φισες του τροφοδοτικου , και δοκιμαζουμε boot. Αν μπουτάρει το μηχάνημα σωστά μετα δοκιμαζουμε να βαλουμε πανω το samsung για να τσεκαρουμε αν το βλεπει το σύστημα. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από catmaster
Petsol1 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, catmaster είπε Έκτακτα, λύνουμε λοιπόν όλο το μηχάνημα στα εξ'ων συνετέθει , φυσικά και το τροφοδοτικό , και βγάζουμε τη μπαταρία απο το motherboard. Μετα ξαναμοντάρουμε τα parts , ενα-ενα τη φορά mobo-cpu-ram-gpu και βαζουμε τη μπαταρια και κουμπωνουμε τις φισες του τροφοδοτικου , και δοκιμαζουμε boot. Αν μπουτάρει το μηχάνημα σωστά μετα δοκιμαζουμε να βαλουμε πανω το samsung για να τσεκαρουμε αν το βλεπει το σύστημα. Λοιπόν κάτι καινούργιο που ανακάλυψα.. Βρήκα κάτι σαν νερό επάνω στον σκληρό το οποίο φαίνεται να είναι απ το μαλακό σημείο που ακουμπάει η ψυκτρα με τον σκληρό.. Παίζει δηλ να χει γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα και αν ναι ο σκληρός σώζεται; Μόλις τώρα, Petsol1 είπε Λοιπόν κάτι καινούργιο που ανακάλυψα.. Βρήκα κάτι σαν νερό επάνω στον σκληρό το οποίο φαίνεται να είναι απ το μαλακό σημείο που ακουμπάει η ψυκτρα με τον σκληρό.. Παίζει δηλ να χει γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα και αν ναι ο σκληρός σώζεται; Κάτι που μου έρχεται στο μυαλό είναι να μην κρυωσε τον σκληρό η ψυκτρα γτ μια φορά μου έτυχε να χω δει καλώδιο να εμποδίζει να γυρίσει το fan που βρίσκεται στην Mob και δουλεύει για να μένει μια θερμοκρασία χαμηλή κ με επαγωγή αν το λέω σωστά να κρυώνει τον σκληρό, απ την άλλη όμως δεν το έχω δει να δουλεύει πάρα μόνο όταν ανοίξει το pc.... Ε ρε Παναγία τι τραβάμε; 😢
catmaster Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, Petsol1 είπε Λοιπόν κάτι καινούργιο που ανακάλυψα.. Βρήκα κάτι σαν νερό επάνω στον σκληρό το οποίο φαίνεται να είναι απ το μαλακό σημείο που ακουμπάει η ψυκτρα με τον σκληρό.. Παίζει δηλ να χει γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα και αν ναι ο σκληρός σώζεται; Ειλικρινά δεν έχω ιδέα αν σώζεται η αν είναι dead , αλλά νομίζω πως αυτή τη στιγμή είναι το μικρότερο θέμα σε σχέση με το όλο σύστημα που δεν μπαίνει καν στο bios.
Petsol1 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, catmaster είπε Ειλικρινά δεν έχω ιδέα αν σώζεται η αν είναι dead , αλλά νομίζω πως αυτή τη στιγμή είναι το μικρότερο θέμα σε σχέση με το όλο σύστημα που δεν μπαίνει καν στο bios. Περιμενω να μου πει φιλος που ασχολειται και ξερει απο pc κλπ αν μπορεσε να μπει bios χωρις τον σκληρο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα