Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βέβαια, για την ώρα μόνο μερικά παιχνίδια υποστηρίζουν την τεχνολογία Dolby.

Η Microsoft κράτησε την υπόσχεσή της να φέρει το Dolby Vision HDR gaming στα Xbox Series X/S, αν και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο σε λίγους χρήστες. Όπως αναφέρει το Forbes, οι χρήστες παρατήρησαν στην τελευταία Insider Alpha ενημέρωση του Xbox (2104) πως είναι εφικτή η χρήση του Dolby Vision στα Series X/S. Η τεχνολογία Dolby είναι διαθέσιμη σε λίγα παιχνίδια για την ώρα συμπεριλαμβανομένων των Borderlands 3, Gears 5, Halo: Master Chief Collection και Wreckfest. Ωστόσο, το Dolby Vision HDR φαίνεται να είναι αποτελεσματικό.

Οι χρήστες που το δοκίμασαν ανέφεραν πως η ποιότητα της εικόνας έδειχνε βελτιωμένη σε σύγκριση με το «συνηθισμένο» HDR10, πιθανότατα λόγω των δυναμικών δεδομένων που προσαρμόζουν τα HDR γραφικά σε κάθε frame ξεχωριστά. Η Microsoft επιβεβαίωσε στο Forbes ότι όντως δοκιμάζει την τεχνολογία Dolby Vision HDR και ανέφερε πως θα γίνει διαθέσιμη «σύντομα» σε όλους, χωρίς να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία έχει δεσμευτεί να λανσάρει την τεχνολογία «κάποια στιγμή» εντός του 2021.

Το Dolby Vision θα μπορούσε να δώσει στο Xbox ένα πλεονέκτημα έναντι του PlayStation 5, το οποίο επί του παρόντος περιορίζεται σε HDR10. Πάντως, δεν είναι απαραίτητο ότι αυτό θα μεταφραστεί και σε πωλήσεις, καθώς ο χρήστης θα χρειαστεί μία συμβατή τηλεόραση όπως φυσικά και παιχνίδια που υποστηρίζουν Dolby, για να δει τα βελτιωμένα γραφικά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή αρχή,σημαντικό Σύν, για τους κατόχους τηλεοράσεων που υποστηρίζουν αυτό το πρωτόκολλο, δεν ξέρω βέβαια αν μπορέσουν να το βάλουν σε πολλά παιχνίδια,αλλά δεν θα με μου προκαλούσε και έκπληξη να το καταφέρουν,εδώ βάλανε Auto HDR (και FPS boost κλπ)σε παιχνίδια αρκετά παλιά που δεν είχαν καθόλου ανάλογο χρωματικό εύρος και φωτεινότητα ! 😃

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εχω μπερδευτει λιγο. Η τηλεοραση μου υποστηριζει Dolby Vision και ΗDR10. Αυτο τωρα ειναι καποιο νεο πρωτοκολλο μιξης των δυο παραπανω και απαιτει νεα τηλεοραση που να το υποστηριζει η ......αρκει αυτα που εχει η TV μου για να το αναγνωρισει?

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Alex Adams είπε

Εχω μπερδευτει λιγο. Η τηλεοραση μου υποστηριζει Dolby Vision και ΗDR10. Αυτο τωρα ειναι καποιο νεο πρωτοκολλο μιξης των δυο παραπανω και απαιτει νεα τηλεοραση που να το υποστηριζει η ......αρκει αυτα που εχει η TV μου για να το αναγνωρισει?

Είναι δύο διαφορετικά πρότυπα εικόνας, το HDR και το Dolby Vision. Αν η tv σου υποστηρίζει και τα δύο είσαι καλυμμένος 

• Like 2
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, k_dinos είπε

Για το One X φαντάζομαι δεν θα ασχοληθεί κανένας?

Έχεις game pass και την πιο δυνατή κονσόλα της προηγούμενης γενιάς , τι άλλο θελεις;

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Alex Adams είπε

Αν θυμαμαι καλα το hdr10 ειναι τσαμπα

ενω το dolby vision οχι.

και ειναι ανωτερο καθως ειναι 12bit

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fotisdra είπε

Έχεις game pass και την πιο δυνατή κονσόλα της προηγούμενης γενιάς , τι άλλο θελεις;

ούτε 10 άτομα δεν ασχολούνται με την κονσόλα , και στην προηγούμενη  γενιά το ίδιο ακούγαμε , 

• Confused 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, fotisdra είπε

Το dolby Vision!
Από τη στιγμή που το υποστηρίζει σαν συσκευή σε εφαρμογές όπως το Netflix και YouTube, και από τη στιγμή που τα παιχνίδια αυτά είναι γραμμένα για την συγκεκριμένη γενιά, δεν βρίσκω το λόγο να μην το δώσουν και στο one X.

Επεξ/σία από k_dinos
Δημοσ.
2 ώρες πριν, k_dinos είπε

Το dolby Vision!
Από τη στιγμή που το υποστηρίζει σαν συσκευή σε εφαρμογές όπως το Netflix και YouTube, και από τη στιγμή που τα παιχνίδια αυτά είναι γραμμένα για την συγκεκριμένη γενιά, δεν βρίσκω το λόγο να μην το δώσουν και στο one X.

Απόλαυσε τα παιχνιδάκια σου χωρίς αυτό δεν λέει τίποτα , μια χαρά τα ευχαριστιεμαι και στο switch στα 720p και 7" οθόνη και μερικά περισσότερο απτό pc και το ps4 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...