Kozanitis1 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Ιδανικά να πήγαινες σε 23AWG (τη μεγαλύτερη διατομή σε Cat6) Αλλιώς 24AWG.. Εκεί που θα μπει το ρούτερ διπλή τηλεφωνική, όπου στη μία θα έρχεται το σήμα από τον ΟΤΕ και στην άλλη θα φεύγει η τηλεφωνία από το ρούτερ προς τα άλλα τηλέφωνα.. Ορθή σύνδεση για VDSL (διαχωρισμός) + ψάξε δες οδηγό VDSL της cyta Κύπρου για το πώς και τι.. Αν θέλεις 4 πρίζες και όχι περισσότερες, δίπλα στην κύρια τηλεφωνική θα έβαζα δύο διπλές rj45 cat6 ώστε με 4 σχετικά κοντά καλώδια να συνδέσεις τις Lan του ρούτερ στις πρίζες, χωρίς να μπλέξεις με switch κλπ Φυσικά η επιλογή είναι δική σου, ότι θέλεις μπορείς να σχολιάσεις..😉 Παραπάνω γράφω πως θα τα έκανα εγώ αν ήθελα τόσες πρίζες και όχι περισσότερες.. Εκεί που λες 4, μήπως χρειαστείς αργότερα και άλλες; Μήπως κάποιες να είναι διπλές;
fysikos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε Στη πρίζα αυτή καταλήγουν ένα ή δύο καλώδια UTP? Αν έχει μόνο ένα, μάλλον σου έκανε την "πατέντα" που δίνουν από 2 ζεύγη fast ethernet (100mbps) + τηλέφωνο Τότε δες στο διαδίκτυο για how to wire rj45 for tel & fast ethernet (νομίζω συνδέεις μόνο τα 4 από τα 8 και τα μπλε-ασπρο/μπλε για τηλέφωνο.. ) Και τα δύο βύσματα είναι RJ-45, νομίζω δε πρέπει να χρησιμοποιείται τηλεφωνικό βύσμα σε rj45 Πρότυπο πάντα ίδιο και στις 2 πλευρές Τα σύνδεσα οκά στην πάνω σειρά αριθμών και άφησα τα 2 μπλε να δίνουν και στην κάτω.ένα καλώδιο φτάνει σε κάθε πριζα
mechpanos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Στις 22/3/2021 στις 4:31 ΜΜ, fysikos είπε και κάπως έτσι καταλαβαίνεις γιατί κάποιος χάνει χρόνο θεωρώντας πως έχει γίνει από τον εγκαταστάτη αυτό που έχει ζητήσει. άρα βάζω τα καλώδια στην πρίζα όπως φαίνεται στην εικόνα για την Β συνδεσμολογια και θα είμαι οκ λογικά ε; την άλλη έξοδο θα την αφήσω όπως την έχει για να έχω μόνο τηλέφωνο, σωστά; χΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Να σαι καλά γέλασα!
xsterg Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 αλλη μια εργασια "ηλεκτρολογου"! θελω ιντερνετ σε ολο το σπιτι ειχε πει καποτε μεγαλοεπιχειρηματιας σε νεοδμητο σπιτι με αιθριο κελαρι κρασιων και πισινα ολυμπιακων διαστασεων (τα αναφερω απλως για να καταλαβει καποιος για το τι σπιτι μιλαμε απο αποψη χρηματων). και ο ηλεκτρολογος του εκανε αυτο που ειδατε παραπανω. και μετα ψαχνονταν ο πελατης γιατι δεν εχει ιντερνετ! αυτο ηξερε ο ηλεκτρολογος απο το dial up internet αυτο του εφτιαξε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα