fysikos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Καλημέρα.γνωρίζει κάποιος ποιος είναι ο συνήθης τρόπος σύνδεσης του καλωδίου δικτύου στην πρίζα δικτύου; Το ρωτώ διότι ο εγκαταστατης έχει συνδέσει όλες τις πρίζες δίκτυο αλλά τα καλώδια φτάνουν στο πατάρι που θα μπει το ρουτερ χωρίς φισακια και δεν ξέρω πως να βάλω τα καλώδια στο για ώστε να πάρουν δίκτυο οι μπριζες από το ρουτερ. Ευχαριστώ
Finn Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, fysikos είπε Καλημέρα.γνωρίζει κάποιος ποιος είναι ο συνήθης τρόπος σύνδεσης του καλωδίου δικτύου στην πρίζα δικτύου; Το ρωτώ διότι ο εγκαταστατης έχει συνδέσει όλες τις πρίζες δίκτυο αλλά τα καλώδια φτάνουν στο πατάρι που θα μπει το ρουτερ χωρίς φισακια και δεν ξέρω πως να βάλω τα καλώδια στο για ώστε να πάρουν δίκτυο οι μπριζες από το ρουτερ. Ευχαριστώ Χρειάζεσαι ένα patch panel όπως αυτό. Μετά είτε συνδέσεις πάνω του ένα switch είτε το ρούτερ απευθείας αν έχεις μόνο 4 πρίζες.
fysikos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 7 λεπτά πριν, Finn είπε Χρειάζεσαι ένα patch panel όπως αυτό. Μετά είτε συνδέσεις πάνω του ένα switch είτε το ρούτερ απευθείας αν έχεις μόνο 4 πρίζες. Τι είναι αυτό;
Kozanitis1 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Πόσες πρίζες φτάνουν στο πατάρι.., άλλο 4 άλλο 15.. Τι χρήση θέλεις να κάνεις; Τι τύπο καλώδιο σου πέρασε ο εγκαταστάτης Λογικά θα σου έβαλε τουλάχιστον Cat5e, ώστε να έχεις έως 1Gbit local
stormcraft Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 γιατί δεν στα φτιάχνει ο εγκαταστάτης που ξέρει την συνδεσμολογία η δεν το ρωτάς να σου πει. επίσης δεν ειναι ανάγκη ντε και καλά να βάλεις patchpanel που ειπε ο φιλος πιο πανω, απλά θα χρειαστεις ένα switch για να κουμπώσεις τα φις. από μια θύρα ethernet του ρουτερ θα φύγει ένα καλώδιο δικτυου και θα κουμπώσει σε μια απο τις θύρες του switch , για να πάρουν δίκτυο όλες οι πρίζες.
fysikos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Έχω βάλει το ρουτερ στο πατάρι και του έχω κουμπώσει τα καλώδια τοποθετώντας εγώ τα φισακια (γνωρίζω γιατί έχω τοποθετήσει τα φισακια σε καλώδια δικτύου που χρησιμοποιώ στο σχολείο). Σε 4 πριζες στέλνω δίκτυο. Αλλά δεν παίρνουν Ίντερνετ οι πρίζες ( σύνδεσα το laptop με Ethernet) και σκέφτηκα ότι μάλλον έχει πρόβλημα η συνδεσμολογία που χρησιμοποιώ εγώ σε σχέση με εκείνη που έκανε π εγκαταστατης στη πρίζα. Να σημειώσω πως έχω τεστερ αλλά στο άλλο σπίτι και τώρα δεν το έχω μαζί).Το σπίτι είναι εξοχικό και ο εγκαταστατης βρίσκεται Αγγλία πλέον.
stormcraft Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) εσύ ποια συνδεσμολογία ακολούθησες στα φισ που εφτιαξες; λογικα μια απο τις 2 εχεις Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από stormcraft
Kozanitis1 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Άνοιξε μια πρίζα δικτύου, δες ποιο πρότυπο έχει βάλει Α ή Β και πρεσσαρε σωστά το φις για να μπει στο ρούτερ.. Ποιο ρούτερ έχεις;
fysikos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 και κάπως έτσι καταλαβαίνεις γιατί κάποιος χάνει χρόνο θεωρώντας πως έχει γίνει από τον εγκαταστάτη αυτό που έχει ζητήσει. άρα βάζω τα καλώδια στην πρίζα όπως φαίνεται στην εικόνα για την Β συνδεσμολογια και θα είμαι οκ λογικά ε; την άλλη έξοδο θα την αφήσω όπως την έχει για να έχω μόνο τηλέφωνο, σωστά;
Kozanitis1 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Στη πρίζα αυτή καταλήγουν ένα ή δύο καλώδια UTP? Αν έχει μόνο ένα, μάλλον σου έκανε την "πατέντα" που δίνουν από 2 ζεύγη fast ethernet (100mbps) + τηλέφωνο Τότε δες στο διαδίκτυο για how to wire rj45 for tel & fast ethernet (νομίζω συνδέεις μόνο τα 4 από τα 8 και τα μπλε-ασπρο/μπλε για τηλέφωνο.. ) Και τα δύο βύσματα είναι RJ-45, νομίζω δε πρέπει να χρησιμοποιείται τηλεφωνικό βύσμα σε rj45 Πρότυπο πάντα ίδιο και στις 2 πλευρές
elise Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 παίρνοντας αφορμή από το αρχικό ποστ, θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση σχετική με το θέμα. ανακαινίζω το μελλοντικό μου σπίτι και θέλω να βάλω σε όλο το σπίτι μπρίζες ethernet (συνολικά 4). τι πρέπει να προσέξω; τι πρέπει να πω στον ηλεκτρολόγο; κάποια Hint and tips?
Kozanitis1 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 3 λεπτά πριν, elise είπε παίρνοντας αφορμή από το αρχικό ποστ, θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση σχετική με το θέμα. ανακαινίζω το μελλοντικό μου σπίτι και θέλω να βάλω σε όλο το σπίτι μπρίζες ethernet (συνολικά 4). τι πρέπει να προσέξω; τι πρέπει να πω στον ηλεκτρολόγο; κάποια Hint and tips? Αρχικά σωστές/ξεχωριστές οδεύσεις, μακριά από τάσεις 230/400V , με UTP Cat6 θα είσαι καλυμμένος, ακόμα και σε αναβάθμιση στα 10Gbit στο μέλλον, καθώς δε νομίζω σε οικιακή εγκατάσταση να ξεπεράσεις τα 55 μέτρα σε μήκος καλωδίου.. (όριο για τα 10Gbit στο Cat6) Επίσης, σκέψου και συζήτα με τον ηλεκτρολόγο για τις προβλέψεις που θέλεις να κάνεις, πχ εγώ θα έβαζα 2 πρίζες (ή μια διπλή) RJ45 στο σαλόνι, κοντά εκεί που θα βάλεις τηλεόραση/media player, άλλη 1 με 2 σε κάποιο χώρο που θα κάθεσαι σε σταθερό υπολογιστή (γραφείο/υπνοδωμάτιο/χωλ) καθώς και 1 με 2 πάλι σε κάποιο παιδικό υπνοδωμάτιο (πχ υπολογιστής/κονσόλα) καθώς και μία σε τυχόν τύπου ξενώνα αν έχεις.. και τέλος κάπου ανάλογα τη διαρρύθμιση του σπιτιού αναμονή για ένα ή δύο access point Για πόσα τμ μιλάμε και ορόφους;
fysikos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Εγω παντως εβαλα σε καθε υπνοδωμάτιο και διπλα στις πρίζες τηλεοπτικού σήματος. Πλέον σύνδεσα και τα υπόλοιπα καλώδια και έχω δικτυο παντού.ευχαριστω οσους ασχοληθηκατε
elise Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 35 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε Αρχικά σωστές/ξεχωριστές οδεύσεις, μακριά από τάσεις 230/400V , με UTP Cat6 θα είσαι καλυμμένος, ακόμα και σε αναβάθμιση στα 10Gbit στο μέλλον, καθώς δε νομίζω σε οικιακή εγκατάσταση να ξεπεράσεις τα 55 μέτρα σε μήκος καλωδίου.. (όριο για τα 10Gbit στο Cat6) Επίσης, σκέψου και συζήτα με τον ηλεκτρολόγο για τις προβλέψεις που θέλεις να κάνεις, πχ εγώ θα έβαζα 2 πρίζες (ή μια διπλή) RJ45 στο σαλόνι, κοντά εκεί που θα βάλεις τηλεόραση/media player, άλλη 1 με 2 σε κάποιο χώρο που θα κάθεσαι σε σταθερό υπολογιστή (γραφείο/υπνοδωμάτιο/χωλ) καθώς και 1 με 2 πάλι σε κάποιο παιδικό υπνοδωμάτιο (πχ υπολογιστής/κονσόλα) καθώς και μία σε τυχόν τύπου ξενώνα αν έχεις.. και τέλος κάπου ανάλογα τη διαρρύθμιση του σπιτιού αναμονή για ένα ή δύο access point Για πόσα τμ μιλάμε και ορόφους; 85 τετραγωνικα χωρις οροφους. το CAT6 το ξεκαθαρισα απο την αρχη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα