Προς το περιεχόμενο

Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου - γνώμες ιδέες

paylidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νομίζω είσαι απόπροσανατολισμένος. Ξεκαθάρισε για αρχή τη ακριβώς χρειάζεσαι κ τι περιορισμούς έχεις. Από εκεί και πέρα το budget σου είναι πολύ καλό όποτε δε βρίσκω λόγο για μεταχειρισμένο σαπάκι δεκαετίας κ ας είναι Mercedes, οριακά παίρνεις αξιοπρεπές καινουργιο αμάξι. Τι θέλεις όμως; Σπορ; Χατς; Σεντάν; Γρήγορο; Μικρό για να παρκάρει εύκολα;

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, paylidis είπε

Νομίζω είσαι απόπροσανατολισμένος. Ξεκαθάρισε για αρχή τη ακριβώς χρειάζεσαι κ τι περιορισμούς έχεις. Από εκεί και πέρα το budget σου είναι πολύ καλό όποτε δε βρίσκω λόγο για μεταχειρισμένο σαπάκι δεκαετίας κ ας είναι Mercedes, οριακά παίρνεις αξιοπρεπές καινουργιο αμάξι. Τι θέλεις όμως; Σπορ; Χατς; Σεντάν; Γρήγορο; Μικρό για να παρκάρει εύκολα;

Εχεις δικιο. Η αληθεια ειναι οτι δε ξερω παρα πολλα απο αυτοκινητα, και γιαυτο ειμαι μπερδεμενος. Hatch/sport κυριως, γιατι αυτο με ελκυει. Στο σπιτι εχω parking, και δεν ειναι οτι κατεβαινω συχνα κεντρο οποτε το παρκαρισμα δεν ειναι θεμα. 

Θα ηθελα να ειναι καπως γρηγορο, αλλα δε μιλαμε για αγωνιστικα. Προερχομαι απο civic 1.8 '08, οποτε κατι αντιστοιχο και λιγο πιο γρηγορο θα ηταν ιδανικο (γιαυτο βλεπω αυτοκινητα στους 150-200hp). 

Θα ηθελα ανετη θεση οδηγου/συνοδηγου. Πισω, σπανια μπαινουν ατομα. Επισης θα ηθελα να μη καταλαβαινω καθε λακουβα που εχουμε στο πετσι μου οπως τωρα.

Εννοειται πραγματα οπως adaptive cruise control κλπ, που κανουν την οδηγηση πιο ανετη στα ταξιδια ειναι θεμιτα.

Ξεδιαλυνα καθολου τα πραγματα;

Οκ, ευχαριστω και χαιρομαι που το βελτιωσα! 

Δυστυχως, παρολο που το εχω ξαναδει σαν αυτοκινητο και πρεπει οντως να ειναι πολυ ανετο (δε το εχω δοκιμασει), το χαρακτηριστικο μπροστα κομματι των bmw, δε με ελκυει καθολου οπτικα. Ισως ειναι χαζος λογος να τα αποκλειω, το ξερω.

• Like 1

5 ώρες πριν, Hellwarrior είπε

Καλησπερα σας,

Ειχα σχολιασει προσφατα στο αλλο θεμα, οτι κοιταγα να παρω το νεο civic με leasing αλλα αυτο δυστυχως εφυγε.. ακλαφτο. Οι οροι που θελανε στο συμβολαιο, δεν ειναι κατι που προτιθεμαι να υπογραψω. 

Γιαυτο το λογο, αποφασισα να ξανακοιταξω την αγορα των μεταχειρισμενων, με μεγαλυτερο απο περυσι budget. Συγκεκριμενα, κοιταω για κατι κυριως εως 15-20κ. 

Καποια αυτοκινητα που εχω δει ειναι τα εξης:
Car.gr - Seat Ibiza '19 FR
Car.gr - Mercedes-Benz A 200 '14

Στη mercedes, κοιτουσα κυριως το μοντελο, δε ξερω ακομα χρονολογια/εκδοση και το κοιταω καθως ενα φιλος επιμενει οτι ειναι πολυ καλα αυτοκινητα.

Κοιτουσα επισης μηπως εφερνα καποιο απο αυτα:
Car.gr - Honda Civic '20 22000KM 182hp Automatic sunroof
Car.gr - Honda Civic '18 SPORT 1.5 TURBO 182PS ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Απο γερμανια, για να βγει πιθανως φθηνοτερα. 

Σε γενικες γραμμες κανω περιπου 11-13κ χιλιομετρα/ετος κυριως σε ταξιδια και εκτος κινησης καθως δουλευω απο το σπιτι. Θα εξεταζα προφανως και αυτοματα, αλλα με τοσα που εχω διαβασει εδω κατα καιρους - δεν ειμαι σιγουρος ποσο αξιοπιστο ενα μεταχειρισμενο αυτοματο ειναι. 

Καθε γνωμη/συμβουλη, καλοδεχουμενη. 

54 λεπτά πριν, paylidis είπε

Το civic που σου αρέσει γιατί όχι;

Σε aegean blue να το πάρει. 😛

• Like 2

1 ώρα πριν, paylidis είπε

Το civic που σου αρέσει γιατί όχι;

Σκεφτομαι, αν υπαρχει λογος να μη φερω καποιο τετοιο: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=365661028&cn=DE&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&gn=Berlin&isSearchRequest=true&ll=52.52000659999999%2C13.404954&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&maxMileage=60000&minFirstRegistrationDate=2017-01-01&pageNumber=1&rd=100&scopeId=C&sortOption.sortBy=relevance&action=topOfPage&top=1:1&searchId=1df84d54-3cdb-c0fe-aefb-7faba69358a6&ref=srp

Χοντρικα απο οτι ρωτησα εκτελωνιστη θα βγει εως 1500Ε το τελος ταξινομησης. Γνωριζει μηπως κανεις ποσο υπαρκτος κινδυνος υπαρχει ενα αμαξι 5ετιας, να εχει προβλημα απο τα αλατια; Προσπαθω να βγαλω ακρη στο internet, αλλα δε τα εχω καταφερει ακομα.

Θελω σιγουρα, να παω να το δω απο κοντα καποιο παντως. Μεχρι να μπορεσω, ηθελα τις γνωμες σοφοτερων :D

16 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Σε aegean blue να το πάρει. 😛

Rallye Red, black pearl ή white pearl μονο :P 

• Like 1

Μόλις τώρα, Hellwarrior είπε

Σκεφτομαι, αν υπαρχει λογος να μη φερω καποιο τετοιο: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=365661028&cn=DE&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&gn=Berlin&isSearchRequest=true&ll=52.52000659999999%2C13.404954&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelId=3&maxMileage=60000&minFirstRegistrationDate=2017-01-01&pageNumber=1&rd=100&scopeId=C&sortOption.sortBy=relevance&action=topOfPage&top=1:1&searchId=1df84d54-3cdb-c0fe-aefb-7faba69358a6&ref=srp

Χοντρικα απο οτι ρωτησα εκτελωνιστη θα βγει εως 1500Ε το τελος ταξινομησης. Γνωριζει μηπως κανεις ποσο υπαρκτος κινδυνος υπαρχει ενα αμαξι 5ετιας, να εχει προβλημα απο τα αλατια; Προσπαθω να βγαλω ακρη στο internet, αλλα δε τα εχω καταφερει ακομα.

Θελω σιγουρα, να παω να το δω απο κοντα καποιο παντως. Μεχρι να μπορεσω, ηθελα τις γνωμες σοφοτερων :D

Rallye Red, black pearl ή white pearl μονο :P 

Εξαρτάται από τη περιοχή που θα το φέρεις μπορεί να έχει από μηδαμινά αλάτια (με ένα καλό πλύσιμο να φεύγουν) μέχρι κ να έχουν αρχίσει οι σαπίλες. Πολύς κόσμος έχει κλάψει τα λεφτά του με γερμανικό μεταχειρισμένο. 

απο Ελλάδα τι διαφορά έχει; Αν μιλάμε για 2-3 χιλιάρικα δεν αξίζει η ταλαιπωρία 

9 λεπτά πριν, paylidis είπε

Εξαρτάται από τη περιοχή που θα το φέρεις μπορεί να έχει από μηδαμινά αλάτια (με ένα καλό πλύσιμο να φεύγουν) μέχρι κ να έχουν αρχίσει οι σαπίλες. Πολύς κόσμος έχει κλάψει τα λεφτά του με γερμανικό μεταχειρισμένο. 

απο Ελλάδα τι διαφορά έχει; Αν μιλάμε για 2-3 χιλιάρικα δεν αξίζει η ταλαιπωρία 

Ελλαδα δεν ειναι πολυ διαθεσιμο. Βρηκα αυτο: Car.gr - Honda Civic '19 1.5 Turbo Sport Plus CVT NAVI *ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ*
που θελω να μιλησω μαζι τους, αλλα ειναι 100.000 χλμ ενω το αλλο 30.000. 

Υπαρχει και το προηγουμενο που postara, στα 25.300 με 60.000 χλμ αλλα service που δε γινανε σε επισημη αντιπροσωπεια. Θελω να το δω και αυτο. 

3 ώρες πριν, Hellwarrior είπε

Ελλαδα δεν ειναι πολυ διαθεσιμο. Βρηκα αυτο: Car.gr - Honda Civic '19 1.5 Turbo Sport Plus CVT NAVI *ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ*
που θελω να μιλησω μαζι τους, αλλα ειναι 100.000 χλμ ενω το αλλο 30.000. 

Υπαρχει και το προηγουμενο που postara, στα 25.300 με 60.000 χλμ αλλα service που δε γινανε σε επισημη αντιπροσωπεια. Θελω να το δω και αυτο. 

Εκεί που σου είχα πει να πας πάντως περνάνε και πρόγραμμα, οπότε πάρε το 1.5 και βάλε πρώτο στάδιο να το φτάσεις 200+ άλογα. 😅

• Like 1

9 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

Εκεί που σου είχα πει να πας πάντως περνάνε και πρόγραμμα, οπότε πάρε το 1.5 και βάλε πρώτο στάδιο να το φτάσεις 200+ άλογα. 😅

Ναι, το εχω δει για το tuning. Το συγκεκριμενο παει με 1ο σταδιο στα 220 αλογα.  https://raceroms.com/car/honda/civic/10th-mk2-1-2020-10-2022/15t-vtec-182hp 

Απλα, μετα τις περιπετειες που ειχα, δε θα το κανω αμεσα αμα το παρω.

• Like 1

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.

Κοιτάζω να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο και ζητάω τα φώτα σας. Το budget είναι 10-13κ και το αμάξι θα χρησιμοποιείται μέσα στην πόλη για βόλτες, όχι καθημερινά δλδ και για ταξιδάκια οπότε λογικά βενζίνη.

Ψάχνω κάτι με κάτω από 100κ χλμ και από το 2015 και μετά. Να πω την αμαρτία μου έχω απωθημένο την giullietta. Με το 156 μεγάλωσα. Βλέπω βέβαια ότι είναι πολύ ακριβή, στο budget μου βρίσκω του 2011-2013, το οποίο μου κάνει εντύπωση γιατί γενικά η alfa romeo δεν είχε μεταπολιτική αξία πιο παλιά. Κοιτάζω επίσης και ford focus, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω κολλήσει με την giullietta. Γύρω στα 120 άλογα ψάχνω κάτι και να είναι fun to drive.

Οπότε ρεζουμέ, ford focus και alfa romeo giullietta.

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε αυτήν την κατηγορία?

Επεξ/σία από golden33

2 ώρες πριν, golden33 είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Κοιτάζω να αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο και ζητάω τα φώτα σας. Το budget είναι 10-13κ και το αμάξι θα χρησιμοποιείται μέσα στην πόλη για βόλτες, όχι καθημερινά δλδ και για ταξιδάκια οπότε λογικά βενζίνη.

Ψάχνω κάτι με κάτω από 100κ χλμ και από το 2015 και μετά. Να πω την αμαρτία μου έχω απωθημένο την giullietta. Με το 156 μεγάλωσα. Βλέπω βέβαια ότι είναι πολύ ακριβή, στο budget μου βρίσκω του 2011-2013, το οποίο μου κάνει εντύπωση γιατί γενικά η alfa romeo δεν είχε μεταπολιτική αξία πιο παλιά. Κοιτάζω επίσης και ford focus, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω κολλήσει με την giullietta. Γύρω στα 120 άλογα ψάχνω κάτι και να είναι fun to drive.

Οπότε ρεζουμέ, ford focus και alfa romeo giullietta.

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε αυτήν την κατηγορία?

Μία χαρά είναι η giulietta, το focus έχει καλύτερους χώρους και μάλλον λίγο καλύτερη κατανάλωση. Γενικά θα έλεγα είναι καλύτερο αυτοκίνητο συνολικά από την giulietta αλλά εγώ την giulietta θα διάλεγα. 

Δες και Leon

• Like 1

3 ώρες πριν, golden33 είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Ψάχνω κάτι με κάτω από 100κ χλμ και από το 2015 και μετά. Να πω την αμαρτία μου έχω απωθημένο την giullietta.

Γερμανία έχει κάποια οριακά στο max budget σου (με τα έξοδα που χρειάζονται).

Και στις 120Κ πέφτει λίγο η τιμή 😉

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλημέρα. Έχουμε άποψη για την μεγάλη εταιρεία μεταχειρισμένων που οι δυο τις λεξεις ξεκινανε απο A και Μ (δεν ξερω αν επιτρεπεται να πω ονοματα). Δίνει και γραπτη εγγύηση χιλιομέτρων.

• Δημιουργία νέου...