Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους
Πρόσφατα τα έπαιξε η μητρική μου , (asus z97) 1150 socket  μαζί με έναν g3258 .H χρήση του υπολογιστη ήταν καθαρα για γραφείο.Καρτα γραφικών δεν εχει το συστημα,οπότε θα ήθελα τα φώτα σας για να πάρω κατι καινούριο κ οικονομικo. 

Δεν με ενδιαφέρει προφανώς να βρω μεταχειρισμένη 1150 μητρική για να κρατήσω τον G3258 ,οπότε θέλω ένα οικονομικό combo mobo cpu με ενσωματωμενα graphics
Μνήμες έχω 2 Corsair vengeance 1600 8

Επεξ/σία από NotebookFreak
Δημοσ.

Το θεμα τι κοστολογιο θελεις να φτασεις.

Οι μνημες σου δεν ειναι συμβατες με τα καινουργια socket (εχεις ddr3 τωρα ειναι ddr4)

Εαν και το τροφοδοτικο σου ειναι της ιδιας ηλικιας,προφανως θα πρεπει να το αλλαξεις.

Τελος για να εκμεταλλευτεις και τις νεες ταχυτητες θα πρεπει να βαλεις κι εναν καινουργιο δισκο τουλαχιστον για το λειτουργικο σου.

Γενικα βαλε στο μυαλο σου οτι πας για νεο συστημα,ολικη αναβαθμιση στο υπαρχον ειναι δυσκολη.

Απο την αλλη μπορεις να βρεις ενα σετακι cpu-mobo και να αναβαθμισεις,και να τη γλυτωσεις οικονομικα και θα περασεις αρκετο καιρο ακομα και θα δεις και διαφορα στην αποδοση.Το συστημα σου δεν ειναι και αρχαιο για να το πεταξεις.

Με τι δισκους το εχεις υπαρχει κανενας ssd επανω;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, JDROGAS είπε

Το θεμα τι κοστολογιο θελεις να φτασεις.

Οι μνημες σου δεν ειναι συμβατες με τα καινουργια socket (εχεις ddr3 τωρα ειναι ddr4)

Εαν και το τροφοδοτικο σου ειναι της ιδιας ηλικιας,προφανως θα πρεπει να το αλλαξεις.

Τελος για να εκμεταλλευτεις και τις νεες ταχυτητες θα πρεπει να βαλεις κι εναν καινουργιο δισκο τουλαχιστον για το λειτουργικο σου.

Γενικα βαλε στο μυαλο σου οτι πας για νεο συστημα,ολικη αναβαθμιση στο υπαρχον ειναι δυσκολη.

Απο την αλλη μπορεις να βρεις ενα σετακι cpu-mobo και να αναβαθμισεις,και να τη γλυτωσεις οικονομικα και θα περασεις αρκετο καιρο ακομα και θα δεις και διαφορα στην αποδοση.Το συστημα σου δεν ειναι και αρχαιο για να το πεταξεις.

Με τι δισκους το εχεις υπαρχει κανενας ssd επανω;

Koιτα.Με 200 παίρνω καινούριο pc γραφείου,οπως με ενημέρωσε ο 1ος τεχνικός που τοδε.
Το τροφοδοτικό μπήκε πριν 2 χρόνια ,
SSd έχει
Υπάρχει  περίπτωση να βρω ένα κομπο οπου θα παίρνει κ τις μνήμες αυτες? κρίμα είναι να πεταχτούν και αυτες.
Αν πάλι όχι, έχεις να μου προτείνεις cpu mobo ?
Να δω κάτι σε celeron ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποτε ειναι καλυτερα να βρουμε κανα σετακι.

Να ριξω μια ματια στις αγγελιες και επανερχομαι.

Eπανηλθα αλλα.....δυστυχως

Eπειδη βλεπω οτι οι τιμες και οι πωλητες εχουνε τρελλαθει εγω δεν μπορω να σου προτεινω μεταχειρισμενη μητρικη (που μπορει αυριο πρωι να σε χαιρετησει) και cpu combo 150 και 200 ευρω που ζητουν.

Με μια προχειρη ματια δεν βρηκα κατι αξιολογο στις αγγελιες.

Με 200 ευρω που σου προτεινε ο τεχνικος καινουργιο σου ειπε η refurbished;

Refurbished ειναι μια λυση στην περιπτωση σου ετοιμα απο 130-150 ευρω.

Απο την αλλη εγω θα σου προτεινω το εξης.

Αφου υπαρχουν δισκοι,τροφοδοτικο,κουτι με ενα cpu-mobo-ram εισαι καλυμμενος.

Μπαινεις πχ στο e-shop και παιρνεις το εξης τριπτυχο,τα κουμπωνεις στο κουτι σου και τελος.

Εχεις καινουργιο pc.

84126268_Screenshot_2021-03-22E-shopgr.png.4fd638dc69265770e4dea110dc057f11.png

Αλλη εναλλακτικη μπαινεις cosmodata βουτας ενα τετοιο να κανεις δουλεια σου.

http://www.cosmodata.gr/product/291186/ipologistes-anavathmisi/ipologistes/expert-pc/expert-pc-professional-pentium-intel-pentium-g6400-8gb-ram-120gb-ssd

3 χρονια εγγυηση.

H αυτο.

https://www.skroutz.gr/s/24165329/E-GATE-Swift-Office-10G-Pentium-G6400-8GB-240GB-No-OS.html?from=catspan

Επεξ/σία από JDROGAS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, JDROGAS είπε

Οποτε ειναι καλυτερα να βρουμε κανα σετακι.

Να ριξω μια ματια στις αγγελιες και επανερχομαι.

Eπανηλθα αλλα.....δυστυχως

Eπειδη βλεπω οτι οι τιμες και οι πωλητες εχουνε τρελλαθει εγω δεν μπορω να σου προτεινω μεταχειρισμενη μητρικη (που μπορει αυριο πρωι να σε χαιρετησει) και cpu combo 150 και 200 ευρω που ζητουν.

Με μια προχειρη ματια δεν βρηκα κατι αξιολογο στις αγγελιες.

Με 200 ευρω που σου προτεινε ο τεχνικος καινουργιο σου ειπε η refurbished;

Refurbished ειναι μια λυση στην περιπτωση σου ετοιμα απο 130-150 ευρω.

Απο την αλλη εγω θα σου προτεινω το εξης.

Αφου υπαρχουν δισκοι,τροφοδοτικο,κουτι με ενα cpu-mobo-ram εισαι καλυμμενος.

Μπαινεις πχ στο e-shop και παιρνεις το εξης τριπτυχο,τα κουμπωνεις στο κουτι σου και τελος.

Εχεις καινουργιο pc.

84126268_Screenshot_2021-03-22E-shopgr.png.4fd638dc69265770e4dea110dc057f11.png

Αλλη εναλλακτικη μπαινεις cosmodata βουτας ενα τετοιο να κανεις δουλεια σου.

http://www.cosmodata.gr/product/291186/ipologistes-anavathmisi/ipologistes/expert-pc/expert-pc-professional-pentium-intel-pentium-g6400-8gb-ram-120gb-ssd

3 χρονια εγγυηση.

H αυτο.

https://www.skroutz.gr/s/24165329/E-GATE-Swift-Office-10G-Pentium-G6400-8GB-240GB-No-OS.html?from=catspan

Φίλε μου είσαι κατατοπιστικότατος, μάλλον ήρθε η ώρα να τα αποχωριστώ όλα.
Δεν νομίζω να αξίζει να πάρω ξανα μια  1150 μητρική για να δουλέψει ο G3258 και οι μνήμες τους... 

Βρήκα με 150 ενα refurbished +1 xrono εγγυηση!

Σε ευχαριστώ !!

Επεξ/σία από NotebookFreak
  • Like 1
Δημοσ.

Έχει στο Σκρουτζ μια μητρική biostar 1150 με λιγότερα από 60 ευρώ. Αν κάνεις τη δουλειά σου με το τωρινό σου σύστημα τότε γλιτώνεις λεφτά και έχεις νέα μητρική με εγγύηση. Εσυ αποφασίζεις.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Έχει στο Σκρουτζ μια μητρική biostar 1150 με λιγότερα από 60 ευρώ. Αν κάνεις τη δουλειά σου με το τωρινό σου σύστημα τότε γλιτώνεις λεφτά και έχεις νέα μητρική με εγγύηση. Εσυ αποφασίζεις.

Θα του το προτεινα κι εγω εαν ειχε ομως επεξεργαστη που να αξιζει....

Τωρα με g3258 να δωσει 60 ευρω για μητρικη αμαρτια ειναι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, JDROGAS είπε

Θα του το προτεινα κι εγω εαν ειχε ομως επεξεργαστη που να αξιζει....

Τωρα με g3258 να δωσει 60 ευρω για μητρικη αμαρτια ειναι.

Έχει μια λογική αυτό που γράφεις αλλά από την άλλη σε δουλειά γραφείου (αυτή γράφει πως είναι η χρήση του) δε θα δει διαφορά και θα έχει στην τσέπη του κάπου 100 ευρώ παραπάνω έχοντας μητρική με εγγύηση.

Δημοσ.

Δεν ειναι παραλογη η αποψη σου και ειναι δεκτη,πηγες εντελως οικονομικα και ειναι σωστο.

Εγω λογω παλαιοτητας θεωρησα οτι ενα σετακι 180 ευρω (αφου υπηρχαν δισκοι και προσφατο τροφοδοτικο)

παει για μια δεκαετια ακομα,το θεωρησα πιο vfm λυση και αναβαθμιση ταυτοχρονα.

Ο καθενας οπως λειτουργει......το παλλικαρι επελεξε refurbished.

Τρεις διαφορετικες αποψεις.......γι αυτο ειναι τα forum 🙂

• Like 1
Δημοσ.

Η αληθεια είναι οτι είδα κ γω αυτη τη μητρική, αλλά βολευτηκα με ενα Hp refurbished !
Λίγα τα λόγια σας για την επεξεργαστικη ισχυ του g3258  :)  το οτι ήταν κουμπωμένος σε μητρική των 200ε κανεις δν το σχολιασε :P 
Eυχαριστώ για τον χρόνο σας !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...