xxmantiskalxasxx Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Πηγαίνω την Παρασκευή στα ΕΛΤΑ κατά τις 2 το μεσημέρι, θέλοντας να στείλω ένα δέμα στην Αγγλία. Αφού περίμενα κάνα 20λεπτο στην ουρά, επιτέλους φτάνω να το στείλω. Είχα ήδη τυπώσει με web labeling τα απαραίτητα στοιχεία με Parcel A προτεραιότητας (Κωδικός CP ) . Αφού φτάνω στο ταμείο το ζυγίζει και μου λέει γιατί το έκανα CP ενώ είναι 0,5 kg και είναι κάτω από 2kg και θα βγει ακριβό. Της λέω ότι δεν με ενδιαφέρει το κόστος γιατί δεν πληρώνω εγώ ( πληρώνει ο παραλήπτης ) . Αυτή επιμένει να αλλάξω το δέμα σε άλλη μορφή με κωδικό R και ένα ακόμα γράμμα για να πληρώσω λιγότερα . Ξέρει κανείς τι εννοούσε ; Γιατί πραγματικά θέλω να το ξεφορτωθώ αυτό το δέμα και θέλω βοήθεια
Moderators Inuyasha Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 9 λεπτά πριν, xxmantiskalxasxx είπε Πηγαίνω την Παρασκευή στα ΕΛΤΑ κατά τις 2 το μεσημέρι, θέλοντας να στείλω ένα δέμα στην Αγγλία. Αφού περίμενα κάνα 20λεπτο στην ουρά, επιτέλους φτάνω να το στείλω. Είχα ήδη τυπώσει με web labeling τα απαραίτητα στοιχεία με Parcel A προτεραιότητας (Κωδικός CP ) . Αφού φτάνω στο ταμείο το ζυγίζει και μου λέει γιατί το έκανα CP ενώ είναι 0,5 kg και είναι κάτω από 2kg και θα βγει ακριβό. Της λέω ότι δεν με ενδιαφέρει το κόστος γιατί δεν πληρώνω εγώ ( πληρώνει ο παραλήπτης ) . Αυτή επιμένει να αλλάξω το δέμα σε άλλη μορφή με κωδικό R και ένα ακόμα γράμμα για να πληρώσω λιγότερα . Ξέρει κανείς τι εννοούσε ; Γιατί πραγματικά θέλω να το ξεφορτωθώ αυτό το δέμα και θέλω βοήθεια Μπορείς να το στείλεις σαν επιστολή (πάλι με tracking) όταν είναι μικρό το βάρος
Metal Heart Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Για να φύγει ως δέμα πρέπει να είναι άνω των 2 κιλών ή πολύ ογκώδες. Επίσης η διαφορά στην τιμή είναι πολύ μεγάλη. Ξανατύπωσε ετικέτα αλλά ως συστημένη επιστολή (letter RE).
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δίκιο είχε η κυρία. Δέμα κάτω των 2 kg βγαίνει +20€ χωρίς tracking που είναι ξεφτίλα. Κάτω των 2 kg θεωρείται επιστολή και μπορεί να πάει είτε ακανόνιστο (το πιο φτηνό) είτε με tracking που σου είπε η κυρία στο ταμείο, με μια έξτρα χρέωση.
Nabuko Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Στις 21/3/2021 στις 8:29 ΜΜ, xxmantiskalxasxx είπε Πηγαίνω την Παρασκευή στα ΕΛΤΑ κατά τις 2 το μεσημέρι Στις 21/3/2021 στις 8:29 ΜΜ, xxmantiskalxasxx είπε Αφού περίμενα κάνα 20λεπτο στην ουρά, επιτέλους φτάνω να το στείλω Στις 21/3/2021 στις 8:29 ΜΜ, xxmantiskalxasxx είπε Της λέω ότι δεν με ενδιαφέρει το κόστος γιατί δεν πληρώνω εγώ ( πληρώνει ο παραλήπτης ) Αναφορά σε κείμενο Δεν βγάζω άκρη με τα ΕΛΤΑ Αυτό που ήθελες να πετύχεις μάλλον δεν σου έκατσε. 3/10 1
dompred Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Στις 21/3/2021 στις 8:29 ΜΜ, xxmantiskalxasxx είπε Πηγαίνω την Παρασκευή στα ΕΛΤΑ κατά τις 2 το μεσημέρι, θέλοντας να στείλω ένα δέμα στην Αγγλία. Αφού περίμενα κάνα 20λεπτο στην ουρά, επιτέλους φτάνω να το στείλω. Είχα ήδη τυπώσει με web labeling τα απαραίτητα στοιχεία με Parcel A προτεραιότητας (Κωδικός CP ) . Αφού φτάνω στο ταμείο το ζυγίζει και μου λέει γιατί το έκανα CP ενώ είναι 0,5 kg και είναι κάτω από 2kg και θα βγει ακριβό. Της λέω ότι δεν με ενδιαφέρει το κόστος γιατί δεν πληρώνω εγώ ( πληρώνει ο παραλήπτης ) . Αυτή επιμένει να αλλάξω το δέμα σε άλλη μορφή με κωδικό R και ένα ακόμα γράμμα για να πληρώσω λιγότερα . Ξέρει κανείς τι εννοούσε ; Γιατί πραγματικά θέλω να το ξεφορτωθώ αυτό το δέμα και θέλω βοήθεια Αν καταλαβαίνω καλά το έφτιαξες για να σταλεί ως δέμα. Το "δέμα" στα ΕΛΤΑ δεν σημαίνει πακέτο/κουτί αλλά κατηγορία διαχείρισης, η άλλη κατηγορία είναι επιστολικό ταχυδρομείο. Η διαφορά τους είναι κυρίως στο μέγεθος και βάρος αντικειμένων αλλά και στη ταχύτητα επίδοσης, το επιστολικό είναι για μικρά είδη και επιστολές ενώ τα δέματα για ογκώδη και βαριά. Υπάρχει όμως μια επικάλυψη μεταξύ των δύο όπου μπορείς να επιλέξεις ως τι από τα δύο θέλεις να το στείλεις, αυτό είναι όταν είσαι σε διαστάσεις: Μήκος+Πλάτος+Πάχος=90 cm με τη μεγαλύτερη διάσταση κάτω των 60 cm και βάρος έως 2 κιλά. Μπορείς τότε να διαλέξεις αν θέλεις να σταλεί ως επιστολικό ταχυδρομείο (Α ή Β προτεραιότητα, απλό ή συστημένο) ή ως δέμα. Για αποστολές στο εξωτερικό αν είσαι εντός των ορίων είναι αρκετά φθηνότερο το επιστολικό, για εσωτερικό αρκετά φθηνότερο το δέμα. Οπότε σωστά σου είπε ότι αυτό που διάλεξες είναι πιο ακριβό. 1
xxmantiskalxasxx Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 ευχαριστώ παιδιά το έστειλα ως RE (επιστολή) και πλήρωσα μόνο 11ευρώ. (όχι ότι είχε σημασία γιατί πλήρωνε τα μεταφορικά ο παραλήπτης)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα