Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα πρόσφατα μια κούπα που συνδέεται με βύσμα USB σε βύσμα για αυτοκίνητο. Όταν την συνδέω στο αυτοκίνητο λειτουργεί κανονικά, ζεσταίνεται πολύ γρήγορα. Εγώ θέλω όμως να μπορώ να την συνδέω και σε κανονική πρίζα στο σπίτι. Έτσι, αποφάσισα να αγοράσω από το aliexpress μια πρίζα με καρφί που να έχει τις ίδιες προδιαγραφές με τον αντάπτορα του αυτοκινήτου. Ο αντάπτορας γράφει Input : DC 12V και Output : DC 12V 500mA max. Οπότε η πρίζα που πήρα έχει το ίδιο Output στα 12V DC και 0.5Α. Ωστόσο, όταν την συνδέω στην κούπα το θερμαντικό στοιχείο μέσα θερμαίνεται ελάχιστα. Τι λάθος έκανα στην επιλογή της πρίζας ?

163475081_286411059563273_8008506618040867919_n.jpg

163990794_767316147241662_6276036026580752263_n.jpg

163826888_2175159115953685_563400709831461124_n.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις πρόσβαση σε πολύμετρο, τσέκαρε την τάση στον αντάπτορα που ήρθε (για να βεβαιώσεις ότι πραγματικά βγάζει 12v) και την πολικότητα στον εργοστασιακό (η οποία απ' ότι βλέπω δεν αναγράφεται)

Επεξ/σία από solution1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχει πολύμετρο μέτρα την τάση που βγάζει το τροφοδοτικό που πήρες απο το alli. Αν και πιστεύω αυτό θα είναι, μπορεί να είναι τις πλάκας.

Εγώ προτείνω να δοκιμάσεις απο γνωστό αν έχει κάποιο άλλο τροφοδοτικό, για να είμαστε σίγουροι αν φταίει ή όχι.

Επίσης εγώ θα έλεγα να αγοράσεις ένα άλλο τροφοδοτικό για παράδειγμα αυτό https://www.emimikos.gr/Omnitron/PSU-12V2A_12V_2A_Camera_Power_Supply/

Δεν πειράζει που είναι 2Α εσένα σε νοιάζει να είναι 12V, τα Α που είναι παραπάνω δεν θα κουράζει το τροφοδοτικό.

Eπίσης βγάλε φώτο το κουτί και απο τις δυο μεριές και ανεβασέ τα

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.

Δυστυχως δεν εχω πολυμετρο. Πριν λιγο ετυχε να βρω ακριβως ενα τετοιο τροφοδοτικο που το ειχα μεσα σε ενα κουτι. Το εβαλα στην πριζα και το στοιχειο στην κουπα οντως ζεσταινεται παραπανω απο το αλλο με 0.5Α, ομως και παλι πολυ λιγοτερο σε σχεση με το αμαξι. Επίσης, το ιδιο το τροφοδοτικο ζεσταθηκε πολυ οσο ηταν σε χρηση, παραπανω και απο την αντισταση στην κουπα.

Επισης, εξαρχης ειχα αγορασει εναν ανταπτορα οπως στην 2η εικονα για βυσμα αυτοκινητου σε κανονικο και ουτε αυτο ειχε λειτουρησει. 

164005682_1083155282197176_1884074120839490196_n.jpg

Capture.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ 2 πράγματα μπορώ να σκεφτώ τώρα.

Είτε στο αυτοκίνητο στην υποδοχή του αναπτήρα σου έρχονται παραπάνω volt απο τα 12, γιατί όταν δουλεύει το αυτοκίνητο η τάση ανεβαίνει στα 13 -14V με συνέπεια να ζεσταίνεται πιο πολύ η κούπα, και με το τροφοδοτικό που φτάνει μέχρι 12V δεν μπορεί να φτάσει την θερμοκρασία που έχεις στο αυτοκίνητο, είτε το το βύσμα έχει ανάποδη πολικότητα αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα δούλευε καθόλου.

Μόνο με πολύμετρο θα μπορέσεις να βγάλεις άκρη.

Ανέβασε φωτο απο το κουτί της κούπας.

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρόλο που φαίνεται σοβαρή εταιρία, νομίζω ότι από λάθος αναγράφεται ότι βγάζει 500mA.

Στο αυτοκόλλητο που έχει πάνω της, (Warning..) γράφει να μην μένει "στην πρίζα" περισσότερο από 15'.

Επίσης αναφέρει ότι ζεσταίνεται αρκετά.

Με 0.5Α στα 12V ( = 6W) δε νομίζω να γίνεται δουλειά..

Από την άλλη, το αυτοκόλλητο που έχει πάνω ο αντάπτορας, γράφει ότι έχει ασφάλεια 4Α.

Με 4Α στα 12V ( = 48W) κάτι γίνεται.

Πιστεύω ότι τραβάει 4Α. Γι' αυτό ζεστάθηκε περισσότερο όταν έβαλες τον άλλο τροφοδοτικό των 2Α. (Για τον ίδιο λόγο ζεματίστηκε και το ίδιο το τροφοδοτικό)

Edit: Τελικά η υποψία απ' ότι φαίνεται, επιβεβαιώνεται (μάλλον). γκουκλάροντας τον κωδικό του εργοστασιακού αντάπτορα (S6376) έπεσα στη σελίδα του προϊόντος στο amazon.co.uk.

Στην οποία διαβάζουμε τα παρακάτω:

Is there a mains adaptor that can enable it to be charged attached via the car attachment and a mains socket

It doesn't have a battery in it to charge up. However it can be run from a mains to 12V DC 4 Amp or better PSU brick.
Επεξ/σία από solution1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμμμ καταλαβα. Οποτε ενα τετοιο τροφοδοτικο θεωρητικα θα κανει παρομοια δουλεια η ακομα και στα 5 Α. (aliexpress)

Edit : Το οτι ζεσταινεται τοσο πολυ και το τροφοδοτικο ειναι λογικο ε ? Επισης, ενα τροφοδοτικο με μεγαλυτερα βολτ  στα ιδια βατ, δηλαδη 24V*2A=48W θα κανει ακριβως την ιδια δουλεια, σωστα ?

Cap1ture.JPG

Επεξ/σία από HannibaL19
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, HannibaL19 είπε

Επισης, ενα τροφοδοτικο με μεγαλυτερα βολτ  στα ιδια βατ, δηλαδη 24V*2A=48W θα κανει ακριβως την ιδια δουλεια, σωστα ?

Όχι! Τα volt πρέπει να είναι ίδια. (12V) Αν βάλεις 24V, το πιθανότερο είναι να το κάψεις.

Τα Αmper πρέπει να είναι >4 (τουλάχιστον 4).

Επεξ/σία από solution1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...