Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Σήμερα ήρθε δέμα απο το τελωνείο με αγορα απο τον Μάη, το μνμ απο τα ελτα ειναι το παρακάτω

TAX.ANTIKEIMENO LT6912xx0NL ME ΦOPOYΣ KAI TEΛH 1.54€ ΘA BPIΣKETAI ΓIA  20 HMEPEΣ ΣTA EΛTA KAΛΛIΘEAΣ (K.K.) THΛ: 2109525045 BENIZEΛOY

Πόση είναι η πραγματική αξία του πακέτου; 

• Απαντ. 333
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/7/2021 στις 7:39 ΜΜ, Aurumnus είπε

Αυτό που μετράει είναι το συνολικό ποσό που πληρώνεις.

Αυτό ονομάζεται CIF (Cost, Insurance, and Freight).

CIF είναι η στατιστική αξία του αντικειμένου όπως αναγράφεται και στη σχετική
αυτοκόλλητη ετικέτα που επικολλάται στα εκτελωνισμένα ταχυδρομικά αντικείμενα και
υπολογίζεται από την αξία του αντικειμένου, τα έξοδα μεταφοράς, τυχόν ασφάλιστρα, κ.λ.π.

Στην περίπτωση σου, επειδή είναι πάνω από 150€, θα υπάρξουν και δασμοί.

Έχω προκαταβολή και τον φόρο που είναι 26 ευρώ και η αξία του δέματος είναι 114 ευρώ και 23 ευρώ τα μεταφορικά 

Συνολο όλα μαζί με τον φόρο είναι 163

παλι θα έχω θέμα λες;;ευχαριστώ!

Επεξ/σία από crazysok
Δημοσ.
3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Πλεον δεν υφίσταται κατι τετοιο, ολα τα δέματα θα αναγράφουν την τιμη και τους φόρους, εκτος αν μιλας για αυτούς του 2-3 μηνες της μεταβατικής περιόδου μεχρι να έρθουν ολες οι παραγγελίες που εγιναν πριν την 1/7

πως θα ελεγχεται το περιεχομενο??θα στηριζονται στη περιγραφη??.....φερνω ρολεξ αξιας 1000 ευρω και γραφει μπρασελε 150 ευρω......

εκει ειμαι περιεργος πως θα γινεται η διαδικασια του ελεγχου ....θα ανοιγονται ολα??? θα σκαναρονται ??

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, crazysok είπε

Έχω προκαταβολή και τον φόρο που είναι 26 ευρώ και η αξία του δέματος είναι 114 ευρώ και 23 ευρώ τα μεταφορικά 

Συνολο όλα μαζί με τον φόρο είναι 163

παλι θα έχω θέμα λες;;ευχαριστώ!

Είναι πάνω από 150€.

Αν το διεκπεραιώσουν τα ΕΛΤΑ, τότε θα είναι δασμοί + τέλη εκτελωνισμού 20€.

https://www.elta.gr/Portals/0/Files/4______07_2021_1.pdf

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Είναι πάνω από 150€.

Αν το διεκπεραιώσουν τα ΕΛΤΑ, τότε θα είναι δασμοί + τέλη εκτελωνισμού 20€.

https://www.elta.gr/Portals/0/Files/4______07_2021_1.pdf

Εγώ νομίζω ότι επειδή έχω βάλει το ΦΠΑ ίσως δεν κοιτάξουν την συνολική αξία.Στο cif δεν λέει κάτι για φόρους.Λίγες ημέρες υπομονή και θα δούμε αν τελικά άξιζε 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, crazysok είπε

Εγώ νομίζω ότι επειδή έχω βάλει το ΦΠΑ ίσως δεν κοιτάξουν την συνολική αξία.Στο cif δεν λέει κάτι για φόρους.Λίγες ημέρες υπομονή και θα δούμε αν τελικά άξιζε 

Πάντα την κοιτάζουν για να δουν αν θα βάλουν και δασμούς ή όχι.

Δεν κάνουν του κεφαλιού τους.

Αναμένουμε να μας πεις τι έγινε τελικά με την περίπτωση σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου ηρθε σημερα ειδοποιηση σε SMS  να παω στα ΕΛΤΑ για να πληρωσω .04 € ΦΠΑ για να παραλαβω μικροαντικείμενο.Ακόμη γελαω ,σιγα μην χασω την ημερα να παω να στηθώ στην ουρά για να πληρωσω ΦΠΑ 4 λεπτά. Χαρισμα τους.

Απ την αλλη με τρώει να κανω καμια παραγγελια ακόμη..,

ξερει κανείς εαν συνεχίζει να δουλευει το EU Priority Line για αντικείμενα με αξία πανω απο 150€  , βλέπεις τωρα μου ηρθε η ορεξη να παρω κινητο απο τον κινεζο🙄

Επεξ/σία από bloodraven
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, bloodraven είπε

Μου ηρθε σημερα ειδοποιηση σε SMS  να παω στα ΕΛΤΑ για να πληρωσω .04 € ΦΠΑ για να παραλαβω μικροαντικείμενο.Ακόμη γελαω ,σιγα μην χασω την ημερα να παω να στηθώ στην ουρά για να πληρωσω ΦΠΑ 4 λεπτά. Χαρισμα τους.

Απ την αλλη με τρώει να κανω καμια παραγγελια ακόμη..,

ξερει κανείς εαν συνεχίζει να δουλευει το EU Priority Line για αντικείμενα με αξία πανω απο 150€  , βλέπεις τωρα μου ηρθε η ορεξη να παρω κινητο απο τον κινεζο🙄

Για να καταλαβω πριν που δεν υπηρχε χρεωση δεν ειχε ουρα?

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Για να καταλαβω πριν που δεν υπηρχε χρεωση δεν ειχε ουρα?

Στην ουρά που ειχε πριν, προσθεσε και οσους πανε να πληρωσουν το 4λεπτο 5λεπτο 20λεπτο κλπ, για το ανταπτορακι, καλωδιο  ή το οποιο μικροαντικείμενο που παλιότερα στο εφερνε ο ταχυδρομος.

Να ειναι κατι ογκοδες ή ακριβό το καταλαβαίνω να πάς να περιμενεις , αλλα  0.04 € τέλη , ουτε το κόστος του SMS δεν βγάζουν.

• Like 1
Δημοσ.
18 minutes ago, bloodraven said:

Στην ουρά που ειχε πριν, προσθεσε και οσους πανε να πληρωσουν το 4λεπτο 5λεπτο 20λεπτο κλπ, για το ανταπτορακι, καλωδιο  ή το οποιο μικροαντικείμενο που παλιότερα στο εφερνε ο ταχυδρομος.

Να ειναι κατι ογκοδες ή ακριβό το καταλαβαίνω να πάς να περιμενεις , αλλα  0.04 € τέλη , ουτε το κόστος του SMS δεν βγάζουν.

Αυτο θα γινεται μονο μεχρι να τελειωσουν τα πακετα που εγιναν παραγγελια πριν τον Ιουλιο. Απο ιουλιο και μετα το πιο λογικο και πιθανο ειναι να χρεωνουν ολες αυτες οι μεγαλυτερες εταιριες τον φπα προκαταβολικα, και ετσι απλα δεν θα υπαρξει η ουρα που λες. 

* σημειωση: ηδη η πλειοψηφια των εταιριων εχει προσαρμοστει στο νεο νομο

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, bloodraven είπε

Nα ειναι κατι ογκοδες ή ακριβό το καταλαβαίνω να πάς να περιμενεις , αλλα  0.04 € τέλη , ουτε το κόστος του SMS δεν βγάζουν.

Πιο κόστος του σμς , το κόστος εκτύπωσης της ετικέτας με την αξία κ λοιπά?.... Δέμα που παρέλαβα αληθινής αξίας 11.53 ,ο Κινέζος το είχε δηλώσει για 0,20 ,οι τελωνειακοί το τιμολογησαν για 0.08€ και έβαλαν φόρο 0.02€ ,η κοπέλα στο ταμείο των ΕΛΤΑ με κοίταζε σαν εξωγήινο μόλις της έδειξα το μην .και παρεπιπτόντως άλλες φορές θα άνοιγαν το δέμα να δουν τι είναι τώρα απλά κόλλησαν το κίτρινο αυτοκόλλητο

IMG_20210717_145235.jpg

Δημοσ.

Προσωπικά θα ήθελα να δω εάν όλα τα μικρά δέματα συνοδεύονται από διατακτική μίας και είναι ο μονός επίσημος τρόπος να δουν τα ελτα ότι έχει ήδη πληρωθεί ο φπα κατά την αγορά. Διαφορετικά θέμα χρόνου είναι να δούμε διπλοχρεώσεις του ΦΠΑ.

Δημοσ.

Διαβάζω για χρεώσεις τύπου 2-4 λεπτά....αναφέρθηκε ήδη ότι το κόστος διαχείρισης, κόστος ετικέτας, το κόστος του sms και το κόστος της συναλλαγής αν πας να πληρώσεις και με κάρτα αυτά τα λεπτά....έχουν πλάκα τελικά τα ΕΛΤΑ 😆

Για να μην σχολιάσω πως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν χρεώσεις για παραγγελίες προ της 1ης Ιουλίου...και δεν εννοώ εκείνες που είναι 1-2-3 βδομάδες πριν που υπήρχαν οι σχετικές ανακοινώσεις ήδη. Αλλά υπάρχουν άλλες κάμποσους μήνες πίσω που δεν έχουν παραληφθεί ακόμα (εγώ περιμένω τουλάχιστον 4-5 από Απρίλιο και ακόμα στο περίμενε είμαι)...καθώς δεν φταίμε εμείς που είναι "ξεχασμένες" σε διάφορους σάκους και τώρα θυμήθηκαν να τις ανοίξουν και να ρίχνουν και χρεώσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...