kostasbm Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 56 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Φίλος παράλαβε προχτές δέμα με έναν άλφα όγκο, το οποίο δέμα είχε παραγγείλει πριν 2 μήνες… Ήρθε μέσω Ολλανδίας… Μπήκε με τα νέα μέτρα στο Τελωνείο…ζήτησαν παραστατικά… ο φίλος δεν έστειλε τίποτα και το εκτελώνισαν δεχόμενοι το ποσό που έγραφε το δέμα και δεν χρέωσαν έξοδα εκτελωνισμού (15 ευρώ), αλλά μόνο τον ΦΠΑ… δεν βλεπω περιγραφη του εισαγομενου ειδους...τι ηταν???
andreas1gr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 8 λεπτά πριν, kostasbm είπε δεν βλεπω περιγραφη του εισαγομενου ειδους...τι ηταν??? Εγώ την έσβησα επίτηδες (αξεσουάρ αυτοκίνητου με μεγάλο όγκο και μικρή δηλωμένη αξία όπως συνηθίζουν οι Κινέζοι πωλητές). Πραγματική αξία 40 ευρώ.
ioanniskar Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Πολύ καλά νέα. Μακάρι να πληρώνουμε μόνο φπα για όσα έχουν σταλεί τον προηγούμενο μήνα και φτάνουν τώρα Ελλάδα.
1nsom-n1k Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Το κατάστημα στην Αμερική που ήθελα να αγοράσω κάτι σταμάτησε να στέλνει Ελλάδα, τι κάνουμε τώρα; και δεν βρίσκω αλλού αυτό που ήθελα, μόνο αυτοί και η wallmart το είχαν.
Hapatingo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 22 minutes ago, 1nsom-n1k said: Το κατάστημα στην Αμερική που ήθελα να αγοράσω κάτι σταμάτησε να στέλνει Ελλάδα, τι κάνουμε τώρα; και δεν βρίσκω αλλού αυτό που ήθελα, μόνο αυτοί και η wallmart το είχαν. Πόσο κάνει και τι βάρος έχει?
1nsom-n1k Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, Hapatingo είπε Πόσο κάνει και τι βάρος έχει? Ένα ρολόι ήταν, έκανε 40$ χωρίς μεταφορικά και βάρος με το κουτί υποθέτω θα είναι 100 - 200 γραμμάρια...
Hapatingo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Just now, 1nsom-n1k said: Ένα ρολόι ήταν, έκανε 40$ χωρίς μεταφορικά και βάρος με το κουτί υποθέτω θα είναι 100 - 200 γραμμάρια... Μπορείς να δεις εταιρίες forwarding parcel εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
1nsom-n1k Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 6 λεπτά πριν, Hapatingo είπε Μπορείς να δεις εταιρίες forwarding parcel εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν έχω αγοράσει ποτέ κάτι από έξω με τέτοιο τρόπο, έχεις να προτείνεις καμία; Τι πρέπει να προσέξω;
Hapatingo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2021 14 minutes ago, 1nsom-n1k said: Δεν έχω αγοράσει ποτέ κάτι από έξω με τέτοιο τρόπο, έχεις να προτείνεις καμία; Τι πρέπει να προσέξω; Παλιά χρησιμοποιούσα την aramex με το shop n ship. Τώρα τελευταία την eshopwedrop που υπολογίζει και το τελωνείο. Γενικά το τελωνείο είναι βέβαιο από Αμερική. 1
crazysok Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Παιδιά να ρωτήσω αν το δέμα κάνει 120 ευρώ και τα μεταφορικά είναι 35 δηλαδή σύνολο 155 ευρώ έχω θέμα με το τελωνείο η αφορά μόνο την αξία του προϊόντος χωρίς τα μεταφορικά;;
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 27 λεπτά πριν, crazysok είπε Παιδιά να ρωτήσω αν το δέμα κάνει 120 ευρώ και τα μεταφορικά είναι 35 δηλαδή σύνολο 155 ευρώ έχω θέμα με το τελωνείο η αφορά μόνο την αξία του προϊόντος χωρίς τα μεταφορικά;; Εδω πλεον εχουμε θέμα για αγορες αξιας ενος ευρω. Σαφως και εχεις θεμα, με τα μεταφορικά υπολογίζεται ο φόρος και τα υπόλοιπα
Aurumnus Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, crazysok είπε Παιδιά να ρωτήσω αν το δέμα κάνει 120 ευρώ και τα μεταφορικά είναι 35 δηλαδή σύνολο 155 ευρώ έχω θέμα με το τελωνείο η αφορά μόνο την αξία του προϊόντος χωρίς τα μεταφορικά;; Αυτό που μετράει είναι το συνολικό ποσό που πληρώνεις. Αυτό ονομάζεται CIF (Cost, Insurance, and Freight). CIF είναι η στατιστική αξία του αντικειμένου όπως αναγράφεται και στη σχετική αυτοκόλλητη ετικέτα που επικολλάται στα εκτελωνισμένα ταχυδρομικά αντικείμενα και υπολογίζεται από την αξία του αντικειμένου, τα έξοδα μεταφοράς, τυχόν ασφάλιστρα, κ.λ.π. Στην περίπτωση σου, επειδή είναι πάνω από 150€, θα υπάρξουν και δασμοί. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2021 από Aurumnus
stel106 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 ζητω συγνωμη γιατι εχω στειλει και σε αλλο θεμα ερωτηση... δεμα μεταχ. απο ΕΕ απο ιδιωτη σε ιδιωτη και αυτο υπαγεται κανονικα σε τελωνειο + κοστος φπα κλπ? κοστος 300 ευρω γιατι ετσι μου ειπαν στα Ελτα που εκανα ενα τηλ ...
spartak1 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2021 59 λεπτά πριν, stel106 είπε ζητω συγνωμη γιατι εχω στειλει και σε αλλο θεμα ερωτηση... δεμα μεταχ. απο ΕΕ απο ιδιωτη σε ιδιωτη και αυτο υπαγεται κανονικα σε τελωνειο + κοστος φπα κλπ? κοστος 300 ευρω γιατι ετσι μου ειπαν στα Ελτα που εκανα ενα τηλ ... Από χώρα της ΕΕ δεν πληρώνεις τελωνείο εκτός και αν είναι τίποτα μη επιτρεπόμενο και δε στο δώσουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα