Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με χαμηλές ταχύτητες στην Vdsl 50 ενώ το καφάο είναι στο ίδιο τετράγωνο(cosmote)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Ωραία, κάνε μια βόλτα στη γειτονιά, προσπάθησε να εντοπίσεις κουτί ΟΤΕ (καφαο) με κωδικό 337 (βγάλε το φωτό) -  (τα άλλα είναι θέσεις στις ρεγκλέτες-δε μας απασχολούν)

Πιθανότατα θα είναι στις άκρες του τετραγώνου σου, χωρίς να υπόσχομαι όμως..

Με λίγο ψάξιμο, βγάζει μια 337 στην Ηρ.Πολυτ. και Ναυπλίου γωνία στο Χαλάνδρι, μήπως είναι αυτή;

Εγώ Αμπελόκηπους μένω 😂

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, panagiotislivanis είπε

Αλλάζει κάτι ;

Ναι αλλάζει γιατί 337 καφαο υπάρχουν 100δες στην Ελλάδα, αναλογα σε ποια περιοχή και σε ποιο κεντρο του οτε ανήκεις

8 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ναι αλλάζει γιατί 337 καφαο υπάρχουν 100δες στην Ελλάδα, αναλογα σε ποια περιοχή και σε ποιο κεντρο του οτε ανήκεις

Ααα Σορι 

επειδή το έχασα το επεισόδιο με την επίσκεψη τεχνικού, αν όντως έρθει μέχρι τον κατανεμητή για έλεγχο (π.χ. σου κοπεί το ιντερνετ ξαφνικά) κάνε ντού και εσύ στον κατανεμητή μήπως τον βρεις, και τον καλοπιάσεις να δοκιμάσει άλλο ζεύγος σύνδεσης της εξω γραμμής με τον κατανεμητή. εγώ στο νέο σπίτι ταλαιπωρήθηκα πολύ (και ταλαιπώρησα και τους τεχνικούς vodafone για αποσυνδέσεις+χαμηλό συντονισμό, μια συγχρόνιζε το max στα 65 την επόμενη στα 20 ή τα 30) και τελικά ήρθε ενας μαγκας τεχνικός ΟΤΕ - ο 3ος ή 4ος μέσα σε 2 μήνες, τον πέτυχα κάτω κ του είπα εν συντομία το στορυ, δοκίμασε 2 ζευγη στον κατανεμητή και με έβαλε στο καλύτερο και τέλος (να μην το ματιάσω). Το γιατί δεν το σκέφτηκε / δοκίμασε κάνενας πιο πριν δεν το ξέρω...

1 ώρα πριν, pp6210 είπε

επειδή το έχασα το επεισόδιο με την επίσκεψη τεχνικού, αν όντως έρθει μέχρι τον κατανεμητή για έλεγχο (π.χ. σου κοπεί το ιντερνετ ξαφνικά) κάνε ντού και εσύ στον κατανεμητή μήπως τον βρεις, και τον καλοπιάσεις να δοκιμάσει άλλο ζεύγος σύνδεσης της εξω γραμμής με τον κατανεμητή. εγώ στο νέο σπίτι ταλαιπωρήθηκα πολύ (και ταλαιπώρησα και τους τεχνικούς vodafone για αποσυνδέσεις+χαμηλό συντονισμό, μια συγχρόνιζε το max στα 65 την επόμενη στα 20 ή τα 30) και τελικά ήρθε ενας μαγκας τεχνικός ΟΤΕ - ο 3ος ή 4ος μέσα σε 2 μήνες, τον πέτυχα κάτω κ του είπα εν συντομία το στορυ, δοκίμασε 2 ζευγη στον κατανεμητή και με έβαλε στο καλύτερο και τέλος (να μην το ματιάσω). Το γιατί δεν το σκέφτηκε / δοκίμασε κάνενας πιο πριν δεν το ξέρω...

θα το προσπαθισω ,ευχαριστω 

1 ώρα πριν, genikos85 είπε

Καλησπέρα.

Ενα screenshot από εδώ μπορούμε να έχουμε;

http://192.168.1.1/data/Status.json

για καπιο λογο τα βγαζει λιγο παραξενα 

Screenshot (447).png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι τα δείχνει, μέγιστο έχει τώρα γύρω στα 34..

Πόσες τηλεφωνικές πρίζες έχεις στο σπίτι;

Το ρούτερ είναι στην κύρια;

Έχεις απομονώσει την υπόλοιπη εγκατάσταση;

Σε φίλους με παρόμοια στατιστικά με εσένα, τους έκανα διαχωρισμό και τερμάτισαν την 50αρα, πριν είχαν 30-32

Επεξ/σία από Kozanitis1
  • Like 1

38 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Έτσι τα δείχνει, μέγιστο έχει τώρα γύρω στα 34..

Πόσες τηλεφωνικές πρίζες έχεις στο σπίτι;

Το ρούτερ είναι στην κύρια;

Έχεις απομονώσει την υπόλοιπη εγκατάσταση;

Σε φίλους με παρόμοια στατιστικά με εσένα, τους έκανα διαχωρισμό και τερμάτισαν την 50αρα, πριν είχαν 30-32

Μία τηλεφωνική η θύρα έχει και είναι και νέα εγκατάσταση και έχουμε βάλει από έξω 5e καλώδιο  

Screenshot (447).png

παρατηρώ τα εξής :

Το ρουτεράκι από όσο βλέπω είναι λίγες ώρες online. Πιθανόν να έκανε αποσύνδεση.

Στα πιο σημαντικά :

Συγχρονισμός στα 29089/5503

Max downstream/Upstream : 34288/6387 - πάρα πολύ χαμηλά , 101092/38010 τα δικά μου.

SNR down 10.5 και up 9.0 - η γραμμή δουλεύει στα όρια της , δες την καλωδίωση σου στην εισαγωγή ή βάλε το ρούτερ εκεί να δεις πως συμπεριφέρεται. 29.6/31 τα δικά μου.

Attenuation downstream 16 και up 17 - 400 με 500 μέτρα από την καμπίνα , 300 μέτρα είμαι εγώ με 11.5-12 βάσει μέτρησης COSMOTετζή αλλά και ακολουθώντας το καλώδιο προς τα πίσω.

crc errors 131 - σφάλματα εσωτερικής ή εξωτερικής καλωδίωσης.

Παραθέτω τα δικά μου στατιστικά καθαρά για σύγκριση.

Στη θέση σου θα φώναζα Τεχνικό Πεδίου για τσεκάρισμα σε καμπίνα και box. Αλλά πρώτα δοκιμή του ρούτερ στην εισαγωγή.

Επίσης δοκίμασε με άλλο ρούτερ διαφορετικά άμα βλέπεις πως η ταχύτητα δεν είναι σταθερή(πχ από 29 να σου πάει 10) στα 29 κλείσε το SRA στο internet-connection-xDSL-Capability. 

Με ξύπνησε πριν καμιά ώρα ο τεχνικός οποίος δεν μπορεί να πω Το πάλεψε αρκετά ,μου είπε ότι μπορεί Να δημιουργεί κάποια σφάλματα ένα καλώδιο που συνδέει το διαμέρισμα με την πολυκατοικία αλλά από εκει και πέρα γραμμή με καθαρή και ότι δεν μπορεί να συγχρονίσει κάτι καλύτερο γιατί το καφάο είναι σε άλλο τετράγωνο και δεν έχει οπτική ίνα πάνω του

Αυτά είναι αφού Έφυγε

5737DEBB-8EA1-439B-B0DB-886538F3A220.jpeg

Στην είσοδο της οικοδομής σου είπε τι μέτρησε;

το νέο καλώδιο που έχεις βάλει, περνάει μακριά από καλώδια ρεύματος;

Τοτε μάλλον δε παίζει να δεις κάτι παραπάνω 

αναμενεις ftth 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Στην είσοδο της οικοδομής σου είπε τι μέτρησε;

το νέο καλώδιο που έχεις βάλει, περνάει μακριά από καλώδια ρεύματος;

Τοτε μάλλον δε παίζει να δεις κάτι παραπάνω 

αναμενεις ftth 

Μου είπε ότι στην είσοδο πιάνει λίγο πάνω από 30 αλλά είναι τελείως καθαρή οπότε μάλλον το καλώδιο , Ε όχι βρίσκεται έξω και κρέμεται ειναι μακριά Από οποιοδήποτε άλλο καλώδιο

Και o τεχνικός μου είπε να περιμένω fibre  to the home

Θα το αλλάξω το καλώδιο γιατί το έχω ξανά κάνει απλά να το κάνω μία ερώτηση πλέον είναι άλλο το καλώδιο τηλεφώνου κι άλλο το ethernet γτ εγώ χρησιμοποιώ 5e για όλα 

Επεξ/σία από panagiotislivanis

Αν το καλώδιο είναι σε εξωτερικό χώρο, το βλέπει ήλιος βροχή κλπ, τότε πάμε σε τηλεφωνικό PET

Αν το μήκος είναι μικρό, πχ 10-20 μέτρα μπορείς να βάλεις και UTP PET

Πάνω από 80 μέτρα περίπου θα πρέπει να πας σε τηλεφωνικό

Γενικά χρησιμοποίησε όσο μεγαλύτερη διατομή μπορείς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...