morfoulofatsa Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα! Τον τελευταίο καιρό έχω το εξής πρόβλημα και δε ξέρω τι να περιμένω. Ενώ ο υπολογιστής πέταγε και έμπαινε στα windows σε δευτερόλεπτα, αργεί πάρα πολύ να φορτώσει και fixaρει έναν συγκεκριμένο δίσκο (βλ. φωτο) Αφού τελειώσει την διαδικασία, και κατά την εκκίνηση των windows ακόμα κι εκεί καθυστερεί να φορτώσει. Μπορώ να κάνω κάτι? Με προειδοποιεί για κρασάρισμα? Ευχαριστώ!!
jim_p Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Βαλε καλυτερα το hdsentinel και δες το health των 2 δισκων που εχεις εκει περα. Σε raid ειναι?
micos000 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Αυτός ο P: τι είναι; Εσωτερικός ή εξωτερικός; Πάντως δεν δείχνει με τα καλά του. Βάλε το hdsentinel όπως σου είπε το jim_p )στην trial έκδοση του, θα το διαγράψεις μετά τον έλεγχο) και δες τι έχει αναφέρει το smart των δίσκων, αλλά μάλλον θα σου βγάλει ότι θέλει αντικατάσταση. Αν είναι εξωτερικός, κακώς τον έχεις συνέχεια συνδεμένο.
morfoulofatsa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Είναι εσωτερικός δίσκος 8Tb. Nαι raid. Δλδ σε 4 μέρες θα τον κλαίω? Θα επηρεάσει όλο το μηχάνημα? Θα κρασάρει? Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση? Μπορώ απλά να τον αποσυνδέσω και να μην επηρεαστεί η λειτουργία του υπολογιστή? Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από morfoulofatsa
micos000 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 17 λεπτά πριν, morfoulofatsa είπε Είναι εσωτερικός δίσκος 8Tb. Μοιρασμένος. Δλδ σε 4 μέρες θα τον κλαίω? Δεν είναι υποχρεωτικό. Έχω δει δίσκους με 1% υγεία που έλεγαν ότι έχουν μερικές ώρες λειτουργίας και μετά από έναν χρόνο ήταν ακόμα έτσι. Μπορεί όμως και αύριο να τα παίξει... Who knows;;; 17 λεπτά πριν, morfoulofatsa είπε Θα επηρεάσει όλο το μηχάνημα? Θα κρασάρει? Θα κρασάρει και θα σου καθυστερεί υπερβολικά το μπουτάρισμα. 17 λεπτά πριν, morfoulofatsa είπε Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση? Μπορώ απλά να τον αποσυνδέσω και να μην επηρεαστεί η λειτουργία του υπολογιστή? Ναι, μπορείς.
V.I.Smirnov Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Απίστευτα χαμηλό health. Τι τέσσερις μέρες, ο δίσκος είναι ήδη κατεστραμμένος - και είναι θαύμα πώς λειτουργεί ακόμη. Μηχανικά μπορεί να μην έχει πρόβλημα αλλά μεγάλο μέρος της επιφάνειας είναι κατεστραμένο. Η προσπάθεια να διαβαστούν οι προβληματικοί τομείς θα προξενήσει ζημιά και στα ηλεκτρομηχανικά μέρη (μπορεί να σου μείνει κυριολεκτικά στο χέρι). Σώσε ότι μπορείς, όσο προλαβαίνεις... - Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από V.I.Smirnov
morfoulofatsa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Να στε καλά βρε παιδιά, σας ευχαριστώ!
boombastik Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Kαι ο άλλος δείχνει να έχει πρόβλημα με 78 % health. 3
micos000 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μου αρέσει που είναι nas οι δίσκοι. Πολύ χαμηλή η εκτίμηση μου για την wd τα τελευταία χρόνια. 2
boombastik Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Βέβαια πάνω γράφει ότι ένας είναι ο δίσκος. Άλλα έχω την εντύπωση ότι δίσκο χωρισμένος σε 2 μέρη to sentinel τον δείχνει μια φορά.
morfoulofatsa Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Eίναι raid τελικά. (Το είχα στήσει το μηχάνημα πριν χρόνια και είχα ξεχάσει ότι ο "P:" είναι 2..) Θα γίνει φορμάτ και θα αποσυνδέσω τον κατεστραμμένο..
jim_p Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Στο disk management και στο sentinel φαινεται οτι ειναι δυο 4αριδες δισκοι, αρα το πιο πιθανο εινια να ειναι σε raid ή σε dynamic. ---edit Με προλαβες. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από jim_p 1
Gogotsa Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 18 ώρες πριν, micos000 είπε Μου αρέσει που είναι nas οι δίσκοι. Πολύ χαμηλή η εκτίμηση μου για την wd τα τελευταία χρόνια. Δεν εχω προχειρο το link, αλλα αμα ψαξετε θα το βρειτε. Η WD εδω και πανω απο μια πενταετια ειναι πρωτη σε αστοχια δισκων.
micos000 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δεν το έχω ψάξει αλλά έχω στο γραφείο αρκετούς wd blue από 250gb έως 1tb για να φτιάξω σκαμπό για τα πόδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα