Thrylos7 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Καλησπερα, μετακομιζω σε λιγο καιρο σε μεγαλο σπιτι 155 τετραγωνικα, και θελω να το καλυψω επαρκως με internet. Θεωρω πολυ σημαντικο να εχω wired internet στο δωματιο "Γραφειο" οπου θα εχω και τον σταθερο υπολογιστη. Συνεπως μια λυση ειναι να βαλω εκει το modem, αλλα δεν εξυπηρετει πολυ σαν σημειο. Σκεφτομαι να το βαλω στο σαλονι στο σημειο που ερχεται και η κεντρικη παροχη απο ΟΤΕ και να καλυψω ετσι το μισο σπιτι με το wifi του router, ενω να βαλω ενα powerline για το "Γραφειο" και ισως ενα δευτερο powerline στο ενα απο τα 2 υπνοδωματια το οποιο ομως να ειναι wifi access point για να καλυφθει το υπολοιπο σπιτι ασυρματα. Η συνδεση θα ειναι 100mbps fiber (οχι FTTH). Εχετε καποια καλυτερη προταση? Αν παω με τη δικη μου προταση, οποιοδηποτε powerline της αγορας μπορω να αγορασω εξτρα το τριτο κομματι? (πχ το αρχικο powerline να καταληγει σε UTP και να αγορασω εξτρα το wireless κομματι.
airdimitris Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Το Modem θα πρέπει να μπει στην πρώτη πρίζα του ΟΤΕ που έρχεται μέσα στο σπίτι κ εκεί θα πρέπει να το βάλεις μετά αν δεν θες να τραβήξεις καλώδια θα πρέπει να αγοράσεις δυο Access point plink mesch για να λύσεις το πρόβλημα σου αλλά το καλύτερο θα είναι να βάλεις ένα access point unifi L/R και να καλύψεις όλο το σπίτι χωρίς προβλήματα και αποσυνδέσεις
konandrio Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Powerlines θα πρέπει να πάρεις κάτι ποιοτικό και τουλάχιστον 1000ρια μήπως πιάσεις στα δωμάτια γύρω στα 30mbps, μπορείς να συνδέσεις, όσα θες, εγώ έχω 4 fritzbox και 4 tplink. Ψάξε λίγο πως δουλεύουν και τι να αποφεύγεις. Θα πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός ποσό σωστά θα δουλεύουν, φάσεις ρεύματος, παρεμβολές... Εγώ ήθελα στα παιδικά δωμάτια να μην έχω WiFi, γενικά είμαι ευχαριστημένος σε 120τμ μονοφασικό ρεύμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα