Προς το περιεχόμενο

Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC (Nikon F)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι κάτοχος της nikon d3500 και θέλω να αγοράσω τον φακό Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC (Nikon F) ως αναβάθμιση του kit φακού πιστεύετε ότι είναι καλή αγορά ή δεν θα δω διαφορά???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, Jim skou είπε

Είμαι κάτοχος της nikon d3500 και θέλω να αγοράσω τον φακό Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC (Nikon F) ως αναβάθμιση του kit φακού πιστεύετε ότι είναι καλή αγορά ή δεν θα δω διαφορά???

Ως αναβάθμιση του κιτ φακού , εννοείτε τον 18 - 55 μάλλον . Δεν βλέπω κανενός είδους αναβάθμιση , αλλαγή θέλετε να πείτε . 

Όταν χρησιμοποιείτε τον 18 - 55 συνήθως σε ποιο άκρο του είναι βγαλμένες οι φωτογραφίες σας δλδ θέλω να πω είναι περισσότερο προς τα 18mm η προς τα 55 . Είναι εύκολο να το καταλάβετε αν κάνετε μιά ανασκόπηση στις φωτογραφίες σας . Αν λοιπόν δεν τραβάτε πολύ προς τα 18mm , το ίδιο δεν θα τραβάτε και με τον 18 - 200 . Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω .

Δεν βλέπω την ανάγκη αναβάθμισης σε φακούς στη μηχανή σας , αλλά την ανάγκη να συμπληρώσετε στον εξαιρετικό 18 - 55 ίσως κάνα δύο φακούς ακόμη . Έναν 55 - 200 σίγουρα η εναλλακτικά έναν 70 - 300 σε πρώτο στάδιο . Αργότερα και εφόσον δείτε ότι σας ενδιαφέρει η πολύ wide λήψη , έναν 10 - 20 της Nikon φυσικά .

Κι' αν όχι ο 10 - 20 ίσως έναν prime 35αρη ( σχεδόν 50αρης πάνω στην μηχανή σας ) για να έχετε και έναν prime . 

Τον 35mm f1.8 τον έχω κυρίως για βραδινές λήψεις και τον 70-300 vr τον πούλησα γιατί δεν τον χρησιμοποιούσα σχεδόν ποτέ. Οι περισσότερες λήψεις μου είναι στα 18 έως 55mm απλά ήθελα να αγοράσω έναν all around zoom φακό ώστε να μπορώ να φωτογραφίζω ότι θέλω εκείνη τη στιγμή και να αποφεύγω όσο γίνεται την διαδικασία της αλλαγής φακού. Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι το οποίο θα μου δίνει zoom και περισσότερη οξύτητα  στις φωτογραφίες από τον kit θα το εκτιμούσα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sigma 17-50 2.8

Nikon 16-80 2.8-4.......

Sigma απο Ελλάδα καλύτερα ή και μεταχειρισμένο (υπάρχουν παρα πολλοί..)

Nikon οχι απο Ελλάδα μιας και εχει 1200€..

εδώ σε white box κάπως καλύτερα 😁

Επεξ/σία από Ntinlanden

Στις 21/3/2021 στις 4:37 ΜΜ, Jim skou είπε

Έχω δοκιμάσει τον αντίστοιχο Tamron για Canon, πάνω σε μια Canon 750D.

Αν τον θες επειδή είναι σημαντικό το επιπλέον εστιακό εύρος, είναι μια καλή λύση.

Αλλά σαν ποιότητα εικόνας τα αποτελέσματα είναι υποδεέστερα του κιτ φακού 18-55, τόσο της Canon όσο και της Nikon.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...