Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Aν και νομίζω το ξαναείπα, να σημειώσω πως έχω το κουτί Aerocool 500 με switch low-high στα fans, όταν είδα οτι ανεβαίνει η θερμοκρασία στα vrm έβαλα high τους ανεμιστήρες και διαφορά δεν πήρα, ο λόγος(υποθέτω βάση λογικής) οτι τα vrm "κρύβονται" πίσω απο τις μνήμες και η απλά χαμηλή θερμοκρασία του κουτιού δεν απέφερε τα αναμενόμενα

Αν δεν είδες διαφορά από τα 120, το 120 είναι λάθος μέτρηση.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Αν δεν είδες διαφορά από τα 120, το 120 είναι λάθος μέτρηση.

Oχι αυτός ήταν ο ts, εμένα έχει sensor στα vrm, είχα ανοιχτό γράφημα από hw32info, με i3-8300 έφτασα 52-53 ενώ με 9600kf 83

• Like 1
Δημοσ.

δεν ειναι μονο οι θερμοκρασίες θα έχεις θέμα με τα  transient και θα εχεις degrade cpu και vrm 

Δημοσ.

Όσο το ψάχνω βλέπω οτι 83 βαθμοί κατά την ώρα του bench δεν είναι απαγορευτικό, μην πω διάβασα οτι είναι και κανονικά, απλά μου κακοφάνηκε που πήγε εκεί από τους 53 και επειδή μου αρέσει να δουλεύει ξεκούραστα και δροσερά, θέλω να ρίξω όσο μπορώ τις θερμοκρασίες. Το fan όσο περισσότερο διαβάζω και ψάχνω είναι η καλύτερη λύση και το συντομότερο δυνατό θα το δοκιμάσω, μένει να δω πως μπορώ να στηρίξω και τι fan (διάμετρο) να βάλω

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Όσο το ψάχνω βλέπω οτι 83 βαθμοί κατά την ώρα του bench δεν είναι απαγορευτικό, μην πω διάβασα οτι είναι και κανονικά, απλά μου κακοφάνηκε που πήγε εκεί από τους 53 και επειδή μου αρέσει να δουλεύει ξεκούραστα και δροσερά, θέλω να ρίξω όσο μπορώ τις θερμοκρασίες. Το fan όσο περισσότερο διαβάζω και ψάχνω είναι η καλύτερη λύση και το συντομότερο δυνατό θα το δοκιμάσω, μένει να δω πως μπορώ να στηρίξω και τι fan (διάμετρο) να βάλω

Βάλε ένα 4αρι, ή πάρε vram heatsinks και κόλλησε τα πάνω.

Για ιδέες δες εδώ τι έκανα εγώ.

3DE093B6-8166-42E7-9CBE-FC4ABDD97E6D.jpeg

41C39C0C-C391-416E-8ECB-00BC280882D2.jpeg

6966392D-43B6-4727-8540-E9817A56CB03.jpeg

DF8F1ECC-FECA-4B55-A1A1-CB058363EA27.jpeg

• Like 6
Δημοσ.
3 ώρες πριν, duffyduck είπε

@Sheogorath, ωραία πατέντα. Τι χρησιμοποίησες για κόλλα ?

Κυανοακριλικη ή απλή στιγμής (υγρη, όχι τζελ). Γενικά βάζεις λίγη πάστα, απλώνεις στις δυο επιφάνειες (βάζεις στην μια και εφαρμόζεις κυκλικά μέχρι να απλωθεί και στην δεύτερη) και μετα μια σταγόνα κόλλα και τοποθετείς.

i7 4770s στην μητρική παραπάνω έχω θερμοκρασία vrm idle 30, full load 35-37.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Updated info

Fan 80mm να φυσάει τα vrm, σε ίδιο τεστ (cinebench r23) από max 83c έπεσα στους max 62c. Το φανάκι κάνει δουλειά

824679328_vrmfan.jpg.f3310a60018b1604ce3355fe32ae8425.jpg

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/3/2021 στις 11:02 ΜΜ, nickol-us είπε

πως μπορώ να στηρίξω και τι fan (διάμετρο) να βάλω

Αν θες να κάνεις ''σπουδή'' στο θέμα υπάρχει άφθονο υλικό εδώ του οποίου κίνητρο αποτέλεσε αυτό το θέμα.

Spoiler alert: Στο τέλος από εκεί που έκανε throttle με στοκ ρυθμίσεις, κατέληξε να κάνει και O.C.!

Spoiler

Επιτέλους πριν 2 μήνες κατάφερε να αναβαθμίσει μητρική σε ASUS A88X-GAMER.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...