Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα ομαδα,
θελω να στησω καινουριο pc γιατι εχω ξεμεινει με ενα laptop i3 και δε μπορω να κανω ουτε τα μισα απο αυτα που χρειαζομαι με ανεση.
Ξερω οτι δεν ειναι η καλυτερη περιοδος, αλλα απο το Δεκεμβριο που ειπα να φτιαξω νεο μηχανημα μεχρι να μαζεψω το budget, ξεφυγε η κατασταση. 
Θελω ενα all around και οσο πιο future proof γινεται, οχι αποκλειστικα gaming machine.
Σχετικα με gaming & gpu: βρηκα με βυσμα μια 1650 asus tuf 4gb oc σε ειδικη βυσματικη τιμη και τη χτυπησα με κλειστα ματια.
Για gta v, elite dangerous, valorant αντε και κανα ac odyssey νομιζω μια χαρα ειμαι.
Δε με πειραζει να ριξω και τα settings, απο το 0 gaming που κανω τωρα θα ειναι παραδεισος η 1650!
-----

Ποσό που διαθέτουμε: 1100-1200€ max (η gpu εχει ηδη αγοραστει, δεν τη μετραμε)

Χρήση υπολογιστή:
remote working (απλα πραγματα ποοοολυ email, teams calls, rpd κλπ) 
browsing (οχι σειρες/ταινιες)
3-4 vm για μελετη mcsa & testing, οχι μονιμα ανοιχτα
plex server (1 stream τη φορα σε tv, τα αρχεια βρισκονται σε nas με χιλιαρι ethernet)
θελω να μαθω λιγο blender για την πλακα μου
αν και ελαφρυ-ερασιτεχνικο, συχνο και μπολικο photo-video editing
gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: βλεπε πανω

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη?
Ειμαι με μια απλη 24" philips 246V5 tn panel αρα λεω να την αλλαξω, αλλα εχω μπερδευτει που να κατευθυνθω
Το αρχικο πλανο ηταν καρτα 3060ti με μια 27" Dell S2721DGF
Οταν ομαλοποιηθει η φαση και οι διαθεσιμοτητες απο το χρονου μαλλον (τιμες δεν περιμενω να πεσουν κ πολυ) και αλλαξω καρτα, θα παρω και αναλογη οθονη για να παιξω και κανα cyberpunk οπως του αξιζει.
Μεχρι τοτε ελεγα για μια 24" Samsung T350Fs

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?
Εχω ενα σετακι microsoft wireless και βολευομαι αλλα ριχτε καμια ιδεα για κατι all around, αν χωρεσει στο budget καλως. Αν οχι δεν καιγομαστε.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε (για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).
Ειμαι Αθηνα αλλα δε με νοιαζει απο ενα ή πολλα, απο Αθηνα ή επαρχια. Θελω αξιόπιστα μαγαζια να δωσω καρτα και να ξέρω οτι σε 5-10-15 μέρες θα έχω τα πράγματα σπίτι εγγυημένα.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? βλεπε πανω!

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα: Θα το στήσω εγώ

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα: υπαρχει κλειδακι 10 pro

-----

Ελεγα για cpu & mobo ryzen 7 5800x & msi b550 a pro, αλλα η λογικη τελικα λεει να παω σε
i9 10850k & z490 (η Gigabyte Z490 Aorus Elite AC μου γυαλισε) ή οχι;

cpu cooler: Be Quiet Pure Rock 2

ram: G.Skill RipjawsV 16GB αλλα στα ποσα mhz; (noobικη ερωτηση, αργοτερα θα παω σε 32gb. Αλλαζω τα 2x8 σε 2x16 ή προσθετω αλλα 2x8; )

nvme: Kingston A2000 500 gb ή 1 tb αναλογα πως θα βγει συνολικα

psu: Be Quiet Pure Power 11 600W 80 Plus Gold

case: αναμεσα σε Kolink Observatory Lite Mesh, Be Quiet Pure Base 500 & Be Quiet Pure Base 500DX

Ευχαριστω και σορυ για το σεντονι!

Επεξ/σία από actorius
  • Like 1
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, actorius είπε

Καλημερα ομαδα,
θελω να στησω καινουριο pc γιατι εχω ξεμεινει με ενα laptop i3 και δε μπορω να κανω ουτε τα μισα απο αυτα που χρειαζομαι με ανεση.
Ξερω οτι δεν ειναι η καλυτερη περιοδος, αλλα απο το Δεκεμβριο που ειπα να φτιαξω νεο μηχανημα μεχρι να μαζεψω το budget, ξεφυγε η κατασταση. 
Θελω ενα all around και οσο πιο future proof γινεται, οχι αποκλειστικα gaming machine.
Σχετικα με gaming & gpu: βρηκα με βυσμα μια 1650 asus tuf 4gb oc σε ειδικη βυσματικη τιμη και τη χτυπησα με κλειστα ματια.
Για gta v, elite dangerous, valorant αντε και κανα ac odyssey νομιζω μια χαρα ειμαι.
Δε με πειραζει να ριξω και τα settings, απο το 0 gaming που κανω τωρα θα ειναι παραδεισος η 1650!
-----

Ποσό που διαθέτουμε: 1100-1200€ max (η gpu εχει ηδη αγοραστει, δεν τη μετραμε)

Χρήση υπολογιστή:
remote working (απλα πραγματα ποοοολυ email, teams calls, rpd κλπ) 
browsing (οχι σειρες/ταινιες)
3-4 vm για μελετη mcsa & testing, οχι μονιμα ανοιχτα
plex server (1 stream τη φορα σε tv, τα αρχεια βρισκονται σε nas με χιλιαρι ethernet)
θελω να μαθω λιγο blender για την πλακα μου
αν και ελαφρυ-ερασιτεχνικο, συχνο και μπολικο photo-video editing
gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: βλεπε πανω

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη?
Ειμαι με μια απλη 24" philips 246V5 tn panel αρα λεω να την αλλαξω, αλλα εχω μπερδευτει που να κατευθυνθω
Το αρχικο πλανο ηταν καρτα 3060ti με μια 27" Dell S2721DGF
Οταν ομαλοποιηθει η φαση και οι διαθεσιμοτητες απο το χρονου μαλλον (τιμες δεν περιμενω να πεσουν κ πολυ) και αλλαξω καρτα, θα παρω και αναλογη οθονη για να παιξω και κανα cyberpunk οπως του αξιζει.
Μεχρι τοτε ελεγα για μια 24" Samsung T350Fs

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?
Εχω ενα σετακι microsoft wireless και βολευομαι αλλα ριχτε καμια ιδεα για κατι all around, αν χωρεσει στο budget καλως. Αν οχι δεν καιγομαστε.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε (για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).
Ειμαι Αθηνα αλλα δε με νοιαζει απο ενα ή πολλα, απο Αθηνα ή επαρχια. Θελω αξιόπιστα μαγαζια να δωσω καρτα και να ξέρω οτι σε 5-10-15 μέρες θα έχω τα πράγματα σπίτι εγγυημένα.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? βλεπε πανω!

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα: Θα το στήσω εγώ

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα: υπαρχει κλειδακι 10 pro

-----

Ελεγα για cpu & mobo ryzen 7 5800x & msi b550 a pro, αλλα η λογικη τελικα λεει να παω σε
i9 10850k & z490 (η Gigabyte Z490 Aorus Elite AC μου γυαλισε) ή οχι;

cpu cooler: Be Quiet Pure Rock 2

ram: G.Skill RipjawsV 16GB αλλα στα ποσα mhz; (noobικη ερωτηση, αργοτερα θα παω σε 32gb. Αλλαζω τα 2x8 σε 2x16 ή προσθετω αλλα 2x8; )

nvme: Kingston A2000 500 gb ή 1 tb αναλογα πως θα βγει συνολικα

psu: Be Quiet Pure Power 11 600W 80 Plus Gold

case: αναμεσα σε Kolink Observatory Lite Mesh, Be Quiet Pure Base 500 & Be Quiet Pure Base 500DX

Ευχαριστω και σορυ για το σεντονι!

Νομιζω υπερβολη ο δεκαπυρηνος για τη χρηση που περιγραφεις. Θα κοιταγα oχταπυρηνο 5800x η 10700κf (11700k αν θες ντε κ καλα pcie4) στο budget σου. Προφανως intel ειναι πιο vfm με τον 10700kf αλλα την τσεπη σου εσυ τη ξερεις. Aν παντως πας για 10850κ κοιτα πιο γομαρι cpu cooler μην εχεις τα ιδια με το φιλο παρακατω. Amd κοιτα ραμ στα 3600 ,με ιντελ μια χαρα εισαι κ με λιγο παρακατω (3200).Δες 16gb για αρχη κ μετα προσθετεις αλλα δυο stick, αν χρειαστεις στο μελλον. Απο τα κουτια προτιμω το 500dx. Κατεληξε σε επεξεργαστη κ θα ερθουν τα παιδια με συγκεκριμενες προτασεις😁

Επεξ/σία από niko13
  • Like 4
Δημοσ.

@niko13 thanks! Θελω να κρατησω το συστημα οσα περισσοτερα χρονια μπορω.
Αρχικα οκταπυρηνο κοιτουσα κ εγω αλλα βλεποντας οτι πακετακι 5800x & mobo βγαινει ακριως ιδια τιμη με i9 & mobo ειπα να παω στον δυνατοτερο.

Αν θεωρειτε οτι με i7 ειμαι καλυμμενος και για τη χρηση που θελω και μακροπροθεσμα κανενα θεμα!

Οσο για την ψυκτρα του i9 ποσο πιο γομαρι δηλαδη; Σαν τη pure rock 4 πχ;

Δημοσ.

Tα χρηματα καταρχην ειναι αρκετα για να κανεις δυνατο μηχανακι.

Εαν θελεις να το εξαντλησουμε δεν υπαρχει προβλημα 😁 εδω ειμαστε εμεις.....

Εαν παλι θελεις vfm λυση και να περισσεψουν χρηματα παλι μπορουμε να το δουμε.

Τωρα εαν χρειαζεσαι τη μεγαλη cache και τους δυο παραπανω πυρηνες πας σε 10850 και δεν εχει νοημα να κοιταμε για 10700

Δεν νομιζω οτι σε συνθεση των 1200 ευρω ειναι θεμα το 60-70 ευρω διαφορα που εχουν μεταξυ τους.

Τωρα ο 11700k ειναι ακομα πολυ ακριβος για μενα δεν θα τους εδινα τωρα με τιποτα 450 ευρω.

Παρεμπιπτοντως η Gigabyte που εχεις επιλεξει ειναι ερωτας 😍 +1000 απο μενα.

Μνημες 3600 οπως και να εχει (δεν εχουνε διαφορα πια στις τιμες) σου εβαλα 32.

Δισκος πολυ καλος

Τροφοδοτικο παμε σε επωνυμη λυση και 7 χρονια εγγυηση.

Θα υπολογισεις και καλη ψυξη 70-100 ευρω.

Περιπου τα 1140 πανω κατω πες και αλλα 20-30 μεταφορικα.

1335509413_Screenshot_2021-03-21-Skroutzgr(1).jpg.2744c7bc4bcc8ef50f2308e6b631b8a1.jpg

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, actorius είπε

@niko13 thanks! Θελω να κρατησω το συστημα οσα περισσοτερα χρονια μπορω.
Αρχικα οκταπυρηνο κοιτουσα κ εγω αλλα βλεποντας οτι πακετακι 5800x & mobo βγαινει ακριως ιδια τιμη με i9 & mobo ειπα να παω στον δυνατοτερο.

Αν θεωρειτε οτι με i7 ειμαι καλυμμενος και για τη χρηση που θελω και μακροπροθεσμα κανενα θεμα!

Οσο για την ψυκτρα του i9 ποσο πιο γομαρι δηλαδη; Σαν τη pure rock 4 πχ;

Ακριβως.. Αυτη προτεινουν παιδια που τον εχουν η την nh d15s της noctua. Δεν χρειαζεται να εξαντλησεις το budget σου. O 10700kf εχει 300,μητρικη την z490 που εχεις διαλεξει 190 (αρεσει κ στον jdrogas😁), 16 gb 3200 στα 80 ευρο, nvme 1tb αυτον που διαλεξες 105, τροφοδοτικο δες ενα gold rated  semi modular να γλιτωσεις το καλωδιομανι πχ corsair txm 650 90€, κουτι 500dx 100.Mεχρι εδω εισαι 865 ευρο περιπου. Βαλε κ μια https://www.skroutz.gr/s/17625619/Arctic-Freezer-34-eSports-Duo-White.html (υποθετω δεν θα κανεις oc) παμε 900 στρογγυλα. Χωρις μεταφορικα κ αντικαταβολες αν πας ετσι. Και το μονιτορ να βαλεις πας λιγο πανω απο 1000. Σταθμισε τα κ δες πως θα κινηθεις. Οπως και να πας τουμπανο θα ειναι

Επεξ/σία από niko13
  • Like 3
Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω για το χρονο σας.
Εννοειται οτι δε χρειαζεται να εξαντληθει το budget, ουτε να παρω κατι overkill για να πουλαω μουρη.
Ο στοχος μου ειναι μια cpu που να μπορει να ανταπεξελθει και αυριο με τα vms, blender, editing & gaming με 3060ti και ο,τι αλλο προκυψει.

Κατι εχει παντως αυτη η 490 motherboard γιατι κ εμενα με εχει κανει να κοιταζω προς intel ενω ελεγα οτι εχω κλεισει σε 5800x :)

Δε σας βοηθαω το ξερω, αλλα μονο οι αλλοι θα κανουν 10σελιδα θεματα δηλαδη;

Δημοσ.

Αν μιλάμε για production machine , δηλαδή που θα βγάζει μεροκάματο θα πήγαινα στο δεκαπύρηνο , θα μπορεί να παιζει games , να κανει και render σε blender , olive και παράλληλα και 3-4 εικονικές μηχανές να είναι live και η cpu ίσα που θα φλεξάρει .Ειλικρινά ειναι οδοστρωτήρας και δεν νομίζω να δουμε κάτι αντίστοιχης απόδοσης (10c/20t) απο την intel για καποιες γενιές.

Αν το μηχανημα ειναι φάση home lab τότε ο i7 φτάνει και περισσεύει.
Το mobo της gigabyte ειναι όντως άριστο.

Το μόνο θέμα που θέλει προσοχη είναι η θερμοκρασία , είναι δράκοι και οι δύο cpu αυτές, αν δεν ψύχονται επαρκώς θα τρυπησουν το κουτί , το πάτωμα , το υπόγειο και θα συνεχισουν εως την Κίνα που θα πανε να βρουν τα ξαδέρφια τους.

• Like 2
Δημοσ.

Σε καμια περιπτωση δε μιλαμε για prod μηχανημα. Σπιτικο machine 100%
Αρα καταληγω σε i7 10700kf με την ερωτευσιμη gigabyte z490 😛
Με μια Arctic Freezer 34 eSports Duο θα ειμαι οκ ή θα βρω πετρελαιο; @catmaster

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, actorius είπε

Με μια Arctic Freezer 34 eSports Duο θα ειμαι οκ ή θα βρω πετρελαιο; @catmaster

Άμα βρει πετρέλαιο η cpu ειναι καλά 🤣

Η Arctic ειναι πολύ καλή , εγω θεωρω πολύ καλη και την bequiet! dark rock που είναι "γουρουνάκι" , εγω καλου κακου το καλοκαιρι θα την κατέβαζα λιγο στα volt ...https://www.skroutz.gr/s/14899529/Be-Quiet-Dark-Rock-Pro-4.html

από εκει και επειτα απο εκει πάμε για νερό , λάστιχα ποτίσματος , sprinklers καταπτωσης , πιεστικά για πηγαδι κλπ...

επίσης θελει οπωσδήποτε και καλο κουτι με καλη περιφερειακη ψυξη και στα vrm ειδικά αν "πειραχτεί" η cpu και παράλληλα αναψει η gpu σε βαρυ game θα γίνει ξυλόφουρνος το case.

Επεξ/σία από catmaster
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, catmaster είπε

Το μόνο θέμα που θέλει προσοχη είναι η θερμοκρασία , είναι δράκοι και οι δύο cpu αυτές,

Λίγο υπερβολή. Έχω τον 10850Κ και οι θερμοκρασίες είναι πολύ καλές σε σχέση π.χ. με τον 5960Χ που είχα. Μια μικρή παρέμβαση στο BIOS, μια καλή ψύξη (έχω την Kraken X61) και οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 20-25° σε idle έως 65° maximum σε render. Θεωρώ τον 10850Κ το απόλυτο vfm αυτή την στιγμή. Είχα αποφασίσει να πάω σε Ryzen, αλλά με 357€ που τον πήρα, το θεωρώ εκπληκτικό value. 

Κι ένα snapshot από το Core Temp πριν από λίγο, για του λόγου το αληθές. Σήμερα δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο στο pc. Αυτές είναι οι συνήθεις θερμοκρασίες.

Core Temp Snapshot.jpg

Επεξ/σία από pnick
  • Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, pnick είπε

έχω την Kraken X61

Του ταίριαξε καλυτερα το νερό φαίνεται... όμως αν δεις παραπάνω στα ποστ ενα παλικαρι με 10850 έπιασε 100 βαθμους (κοντευει και το Πάσχα θα βαλει τη σουβλα επάνω , δηλαδη αμα πιασει καλοκαιρι θα πυρώνει και το κουτι και θα το κάνει καμινι αγγειοπλαστικής ...)

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, catmaster είπε

Του ταίριαξε καλυτερα το νερό φαίνεται... όμως αν δεις παραπάνω στα ποστ ενα παλικαρι με 10850 έπιασε 100 βαθμους (κοντευει και το Πάσχα θα βαλει τη σουβλα επάνω , δηλαδη αμα πιασει καλοκαιρι θα πυρώνει και το κουτι και θα το κάνει καμινι αγγειοπλαστικής ...)

Είδα το θέμα και μου έκανε πολλή εντύπωση. Η μητρική του είναι πολύ καλή, αλλά ίσως δίνει πολύ ρεύμα αχρείαστο. Εγώ το έλυσα το πρόβλημα με offset voltage. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Guys ευχαριστω για τις συμβουλες σας, μαζεψα τα παραπανω και λεω να καταληξω εδω:

i7-10700KF
Gigabyte Z490 Aorus Elite AC
Corsair TX-M Series TX650M
Arctic Freezer 34 eSports DUO
G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
Be Quiet Pure Base 500DX

Οθονη Samsung T350Fs για τωρα και οταν ανεβω σε 3060ti παω στη Dell 2Κ 27"

Συμφωνούμε; :)

Επεξ/σία από actorius
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, actorius είπε

Guys ευχαριστω για τις συμβουλες σας, μαζεψα τα παραπανω και λεω να καταληξω εδω:

i7-10700KF
Gigabyte Z490 Aorus Elite AC
Corsair TX-M Series TX650M
Arctic Freezer 34 eSports DUO
G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
Be Quiet Pure Base 500DX

Οθονη Samsung T350Fs για τωρα και οταν ανεβω σε 3060ti παω στη Dell 2Κ 27"

Συμφωνούμε; :)

Δίσκο μην ξεχάσεις να βάλεις 😁

Απ'οτι πήγαινες στην αρχή νομίζω πέτυχες φοβερό vfm.

edit: στα λεφτά του kingston βρίσκεις πλεον wd blue στις ίδιες πάνω-κάτω ταχύτητες.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, actorius είπε
23 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Δίσκο μην ξεχάσεις να βάλεις 😁

Και ελεγα κατι δε μου κολλαει... 😂😂
οποτε βαζω κ nvme wb blue 1tb αντι του kingston a2000 κ ειμαστε κομπλε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...