kifinas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 53 λεπτά πριν, TheMerchant είπε Συγνώμη, αλλά η λειτουργία του διακόπτη( δύο θέσεων ) στο πλάι μου φαίνεται πιο σίγουρη και πιο φτηνή. Με μία κίνηση απενεργοποιήσεις κάμερα και μικρόφωνο, απευθείας απο το hardware. Γιατί να φτιάχνεις καινοτομίες από τη στιγμή που υπάρχει είδη λύση ; Δύο λόγοι. Είτε έχεις σχεδιαστές που δεν θέλουν να βάλουν διακόπτη hardware γιατί χαλάει το design, αυξάνεις τις κλήσεις προς την υποστήριξη (η κάμερα δεν παίζει). Είτε θέλεις να είναι όλα s/w ώστε να μην υπάρχει η απόλυτη ασφάλεια αλλά να πουλάς ασφάλεια. 1 1
pao13 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 28 λεπτά πριν, AtiX είπε Φίλε μου “συρταρωτό”... 🙂 το συρταρωτό δεν το έχω δοκιμάσει η αλήθεια !
Floriniotis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 40 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Λύσεις υπάρχουν ελπιζω να καταλαβες πως ηταν σαρκαστικο το σχολιο μου.
AtiX Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 14 λεπτά πριν, pao13 είπε το συρταρωτό δεν το έχω δοκιμάσει η αλήθεια ! Με προσοχή όμως...
youraccount Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Apati-menos είπε Καημό το έχω να τον δω να φοράει κάτι άλλο από το γκρι tshirt.
leftis95 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Apati-menos είπε Στο κάτω βελάκι τι έχει μπλκάρει;
άδικος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 5 λεπτά πριν, leftis95 είπε Στο κάτω βελάκι τι έχει μπλκάρει; Audio jack
SeNNinhA Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Ενα πανφθηνο απλο συρταρωτό καπακι ειναι η πιο ευκολη και σιγουρη λυση. Και ειναι μπουρδες που λενε οτι δεν μπορει να μπει λογω μικρου περιμετρικου πλαισιου. Οτι να ναι.
Kostasspil Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 3 hours ago, Floriniotis said: ελπιζω να καταλαβες πως ηταν σαρκαστικο το σχολιο μου. Ναι μα δεν ηταν ειρωνεία προς εσένα, αλλά προς κάθε τεχνοφοβικό σχόλιο σε τεχνολογικό(!!!) φόρουμ
Aurumnus Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 «Θα έχετε ασφάλεια στις κάμερες και τα μικρόφωνα των laptop, αλλά θα είναι σαν να μην έχετε...» 1
orgixmh Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, tsifotis είπε Μα αμα ξεκλειδωνει με F4+F9 τι σταματαει τους χακερ; ισως το κανει πιο δυσκολο αλλα οχι απορθητο. Ποτε δεν καταλαβα τι το δυσκολο εχει να φτιαχτει λαπτοπ με φυσικο κλειστρο με λαμπακι που ΜΟΝΟ αν ειναι συρταρωμενο και αναγκαστικα αναβει το LED να δινει ρευμα σε καμερα και μικροφωνο. Δεν εχεις συρταρωμενο κλειστρο; δεν εχεις καμερα + μικροφωνο. Δεν φοβασαι για χακερς και "ιστοριες για αγριους"; το εχεις παντα ανοιχτο. Δεν σ αρεσει το LED; βαλε ταινια, αν εχασες το επισημο καπακι LED που κοστιζει 0.00005€ και υπηρχε στην συσκευασια του λαπτοπ. Ειλικρινα το εχω απορια Τα macBooks από κάποια γενιά και μετά λειτουργούν με τον τρόπο που περιγράφεις, είναι αδύνατο να ενεργοποιηθεί ή κάμερα χωρίς να ανάψει το led εκτός και αν επαναπρογραμματίσεις το firmware της κάμερας. Νομίζω υπάρχει και proof of concept για αυτό το σενάριο αλλά απαιτεί ο χρήστης να έχει κλείσει την ασφάλεια του λειτουργικού (SIP*) κάτι που γίνεται μόνο από το recovery και μόνο από κονσόλα. * System Integrity Protection Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2021 από orgixmh
vastegial_74 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Και τα lenovo έχουν εφαρμογή που απενεργοποιεις κάμερα, μικρόφωνο, σταματάει τη φόρτιση στο 60% κτλ. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2021 από vastegial_74
andreas1gr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 6 ώρες πριν, dimkost είπε Μα εμένα ήδη εχει κλείστρο το lenovo legion 5 με κουμπακι συρταρωτο (οχι οτι το κλεινω...). το κλεισιμο με software ευκολα για καποιον που γνωριζει θα παρακαμθει, το κουμπι θα ερθουν να το ανοιξουν? Μία από τα ίδια στο Huawei Matebook 14....
Tlykog Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 21/3/2021 στις 12:51 ΜΜ, Kostasspil είπε Λύσεις υπάρχουν Σωστά, γιατί οι επιλογές είναι: Α) σε παρακολουθούν οι πάντες ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ γι αυτό... Κάποιοι το λένε "εξέλιξη". Β) Φεύγεις απο τον πολιτισμό και γυρίζεις εκατομμύρια χρόνια πίσω... Το να πληρώνεις και τα δεδομένα σου να είναι δικά σου δεν μπορεί με κανένα τροπο να συνυπάρξει με την τεχνολογική ανάπτυξη.... Μάλιστα... και αυτό γράφεται σε ένα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ... Τί να πω;... Στις 21/3/2021 στις 4:34 ΜΜ, Kostasspil είπε Ναι μα δεν ηταν ειρωνεία προς εσένα, αλλά προς κάθε τεχνοφοβικό σχόλιο σε τεχνολογικό(!!!) φόρουμ Έχεις μπλέξει τον γνώστη της τεχνολογίας με το θύμα της τεχνολογίας. Ο πρώτος γνωρίζει ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων δεν έχει καμια σχέση με την τεχνολογική ανάπτυξη. Η συλλογή προσωπικών δεδομένων γίνεται για να βγάζουν περισσότερα οι εταιρείες και όχι για την τεχνολογική εξέλιξη. Ο δεύτερος νομίζει οτι η συλλογή προσωπικών δεδομένων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τεχνολογική ανάπτυξη, γιατί δε γνωρίζει ή δε θέλει να δει οτι τεχνολογική ανάπτυξη υπήρξε και πολύ πριν τη συλλογή προσωπικών δεδομένων. Το καλύτερο της υπόθεσης είναι οτι οι δεύτεροι βαπτίζουν τους πρωτους "τεχνοφοβικούς"... σε τεχνολογικό φόρουμ... Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από Tlykog 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα