Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, TheMerchant είπε

Συγνώμη, αλλά η λειτουργία του διακόπτη( δύο θέσεων )  στο πλάι μου φαίνεται πιο σίγουρη και πιο φτηνή. Με μία κίνηση απενεργοποιήσεις κάμερα και μικρόφωνο, απευθείας απο το hardware. Γιατί να φτιάχνεις καινοτομίες από τη στιγμή που υπάρχει είδη λύση ;

Δύο λόγοι. Είτε έχεις σχεδιαστές που δεν θέλουν να βάλουν διακόπτη hardware γιατί χαλάει το design, αυξάνεις τις κλήσεις προς την υποστήριξη (η κάμερα δεν παίζει). Είτε θέλεις να είναι όλα s/w ώστε να μην υπάρχει η απόλυτη ασφάλεια αλλά να πουλάς ασφάλεια.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, AtiX είπε

Φίλε μου “συρταρωτό”... 🙂

το συρταρωτό δεν το έχω δοκιμάσει η αλήθεια !

Δημοσ.

Ενα πανφθηνο απλο συρταρωτό καπακι ειναι η πιο ευκολη και σιγουρη λυση. Και ειναι μπουρδες που λενε οτι δεν μπορει να μπει λογω μικρου περιμετρικου πλαισιου. Οτι να ναι.

Δημοσ.
3 hours ago, Floriniotis said:

ελπιζω να καταλαβες πως ηταν σαρκαστικο το σχολιο μου.

Ναι μα δεν ηταν ειρωνεία προς εσένα, αλλά προς κάθε τεχνοφοβικό σχόλιο σε τεχνολογικό(!!!) φόρουμ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, tsifotis είπε

Μα αμα ξεκλειδωνει με F4+F9 τι σταματαει τους χακερ; ισως το κανει πιο δυσκολο αλλα οχι απορθητο.
Ποτε δεν καταλαβα τι το δυσκολο εχει να φτιαχτει λαπτοπ με φυσικο κλειστρο με λαμπακι που ΜΟΝΟ αν ειναι συρταρωμενο  και αναγκαστικα αναβει το LED να δινει ρευμα σε καμερα και μικροφωνο. 
Δεν εχεις συρταρωμενο κλειστρο; δεν εχεις καμερα + μικροφωνο.
Δεν φοβασαι για χακερς και "ιστοριες για αγριους"; το εχεις παντα ανοιχτο.
Δεν σ αρεσει το LED; βαλε ταινια, αν εχασες το επισημο καπακι LED που κοστιζει 0.00005€ και υπηρχε στην συσκευασια του λαπτοπ.

Ειλικρινα το εχω απορια

Τα macBooks από κάποια γενιά και μετά λειτουργούν με τον τρόπο που περιγράφεις, είναι αδύνατο να ενεργοποιηθεί ή κάμερα χωρίς να ανάψει το led εκτός και αν επαναπρογραμματίσεις το firmware της κάμερας. Νομίζω υπάρχει και proof of concept για αυτό το σενάριο αλλά απαιτεί ο χρήστης να έχει κλείσει την ασφάλεια του λειτουργικού (SIP*) κάτι που γίνεται μόνο από το recovery και μόνο από κονσόλα.

System Integrity Protection

Επεξ/σία από orgixmh
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και τα lenovo έχουν εφαρμογή που απενεργοποιεις κάμερα, μικρόφωνο, σταματάει τη φόρτιση στο 60% κτλ. 

Επεξ/σία από vastegial_74
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dimkost είπε

Μα εμένα ήδη εχει κλείστρο το lenovo legion 5 με κουμπακι συρταρωτο (οχι οτι το κλεινω...). το κλεισιμο με software ευκολα για καποιον που γνωριζει θα παρακαμθει, το κουμπι θα ερθουν να το ανοιξουν? 

Μία από τα ίδια στο Huawei Matebook 14....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/3/2021 στις 12:51 ΜΜ, Kostasspil είπε

Λύσεις υπάρχουν 

image.png.c93953ea072fec8d2ba0d3bcf3ba2f34.png

Σωστά, γιατί οι επιλογές είναι:

Α) σε παρακολουθούν οι πάντες ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ γι αυτό... Κάποιοι το λένε "εξέλιξη".

Β) Φεύγεις απο τον πολιτισμό και γυρίζεις εκατομμύρια χρόνια πίσω...

Το να πληρώνεις και τα δεδομένα σου να είναι δικά σου δεν μπορεί με κανένα τροπο να συνυπάρξει με την τεχνολογική ανάπτυξη.... Μάλιστα... και αυτό γράφεται σε ένα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ... Τί να πω;...

Στις 21/3/2021 στις 4:34 ΜΜ, Kostasspil είπε

Ναι μα δεν ηταν ειρωνεία προς εσένα, αλλά προς κάθε τεχνοφοβικό σχόλιο σε τεχνολογικό(!!!) φόρουμ

Έχεις μπλέξει τον γνώστη της τεχνολογίας με το θύμα της τεχνολογίας. Ο πρώτος γνωρίζει ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων δεν έχει καμια σχέση με την τεχνολογική ανάπτυξη. Η συλλογή προσωπικών δεδομένων γίνεται για να βγάζουν περισσότερα οι εταιρείες και όχι για την τεχνολογική εξέλιξη. Ο δεύτερος νομίζει οτι η συλλογή προσωπικών δεδομένων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τεχνολογική ανάπτυξη, γιατί δε γνωρίζει ή δε θέλει να δει οτι τεχνολογική ανάπτυξη υπήρξε και πολύ πριν τη συλλογή προσωπικών δεδομένων. Το καλύτερο της υπόθεσης είναι οτι οι δεύτεροι βαπτίζουν τους πρωτους "τεχνοφοβικούς"... σε τεχνολογικό φόρουμ...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...