SBill Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Καλημέρα σας, Θέλω να ενεργοποιήσω ένα νέο μπριζάκι στο σπίτι που μετακόμοισα πρόσφατα. Έχω vdsl αλλά θέλω να μεταφέρω το modem/router (vdsl συνδεση) σε άλλο δωμάτιο. Νομίζοντας ότι θα ήταν εύκολο (το είχα ξανακάνει παλια) ξεβίδωσα το μπριζάκι και είδα την παρακάτω εικόνα. Μετά κατάλαβα ότι πρέπει να ρωτήσω κάποιον είδικο που να ξέρει να μου πει την συνδεσμολογία. Αυτό που σκέφτομαι είναι να δοκιμάσω να συνδέω ένα ενα τα λευκά με τα κίτρινα πάνω στο μπριζάκι. Για την vdsl συνδεση είναι πάνω απο 2 οι συνδέσεις; Υπάρχει περίπτωση βραχυκυκλώματος αν κάνω λάθος σύνδεση στα καλώδια; Και υπάρχει κάτι άλλο που δεν έχω λάβει υπόψιν; Θυμάμαι στο προηγούμενο σπίτι, άνοιξα το μπριζάκι δοκίμασα 2 καλώδια και δούλεψε. Τώρα όμως και τα χρώματα διαφέρουν Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Θα εκτιμήσω οποιαδήποτε βοήθεια
NikosKallithea Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Πρεπει να βρεις ποιο καλωδιο παει απο την κεντρική πρίζα στην αλλη που θελεις, αν δεν ξέρεις τον τροπο πρέπει να φέρεις ηλεκτρολόγο Η να πας ψαχνωντας μεχρι να τα πετύχεις 🤔
Kozanitis1 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Έχεις δύο πρίζες στο σπίτι; Αυτή και την άλλη που θέλεις να βάλεις το ρούτερ; Φαίνεται πως έρχονται στη πρίζα αυτή στη φωτογραφία, δύο ζεύγη καλωδίων (κόκκινο/μαύρο) Αν οι πρίζες είναι δύο (αυτή και η άλλη που θέλεις να χρησιμοποιήσεις) , λογικά το άλλο ζεύγος κόκκινο/μαύρο θα δίνει στην άλλη πρίζα (εκείνη που θέλεις) Άνοιξε και την άλλη και δες ποια καλώδια έχουν συνδέσει.. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποσυνδέσεις τα καλώδια από τη πρίζα και να ενώσεις μεταξύ τους τα κόκκινα και τα μαύρα (εκτός όμως πρίζας) Λογικά έτσι θα δώσεις απευθείας στο άλλο δωμάτιο.. Ακόμα καλύτερα να πάρεις λίγο θερμοσυστελλόμενο για να βάλεις πάνω από το καλώδιο για να το μονώσεις εκεί στις ενώσεις (ιδανικά να έβαζες scotchlok αλλά για να βγουν θα πρέπει να κοπεί λίγο καλώδιο.. ) Αν όχι ίσως είναι κάποιο ζεύγος από τα άσπρα κίτρινα.., αφαίρεσε λίγη μόνωση από αυτά και κάνε δοκιμές.. Εύκολο είναι, απλά θέλει λίγο υπομονή..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα