LouCi4er Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δεν τα ξέρεις και πολύ καλα, μια πληροφορια θα σου δώσω μόνο, το ρελε διαφυγής πέφτει και με διαρροή ουδέτερου και γης Ουτε εσυ τα ξερεις πολυ καλα.Το ρελε πεφτει μονο με διαρροη ουδετερου γειωσης.Αν εχεις διαρροη φασης γειωσης εχεις το κοινο βραχυκυκλωμα και πεφτει η ασφαλεια της συγκεκριμενης γραμμης.Πεφτει και το ρελε βεβαια αλλα αλλο καπελο αυτο. 1 ώρα πριν, vasilllis είπε Eμενα παλι μου φαινεται περιεργο πως κατεβασες την ασφαλεια,διακοπτωντας την φαση ,και βρηκες διαρροη γειωσης με ουδετερο....Αξιο αποριας. Εσυ εισαι ηλεκτρολογος? 1
greekfragma Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 γεμίσαμε ηλεκτρολόγους. να σας φέρω ένα ταξιτζή να σας ΓΕΙΩΣΕΙ όλους! 🤩 ας κόψουμε λιγάκι τη πλάκα όμως γιατί όταν μιλάμε για ρεύματα καλό είναι να προσέχουμε τι γράφουμε και τι προτείνουμε. το να βάλει χέρι ο τύπος κάτω στο ρολόι αν φράκαρε τίποτα πολύ στο χαλαρό το πετάτε... 1
vasilllis Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, korakios είπε πολύμετρο λέγεται ,πολύ απλό και φθηνό είναι... έχοντας βασικές γνώσεις βρήκα σε 2 περιπτώσεις (μία ψυγείο , μία πλυντήριο) γιατί έπεφτε ο διακόπτης ηλεκτροπληξίας...φυσικά την επισκευή την έκανε μάστορας χρήσιμο είναι μιας και σε παλιό σπίτι έριχνε τον διακόπτη ηλεκτροπληξίας χωρίς συσκευή και χρειάστηκε να τσεκάρω όλες τις μπρίζες μία μία. τουλάχιστον γλύτωσα έξοδα ηλεκτρολόγου Καταλαβαινω οτι εισαι χομπιστας.Ο φιλος λοιπον αναφερε οτι κατεβασε ασφαλειες και βρηκε την διαρροη. Αυτο που λες εσυ ειναι "καποιος τροπος" ελεγχου,οχι πανακειος ομως.Για ελεγχο συσκευων υπαρχει το megger. 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Δεν τα ξέρεις και πολύ καλα, μια πληροφορια θα σου δώσω μόνο, το ρελε διαφυγής πέφτει και με διαρροή ουδέτερου και γης πολυ σωστα.. 1 ώρα πριν, agiannesg59 είπε Δε διαφωνώ με αυτο που λες αλλα αυτο δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ειπε ο λουσιφερ ποιο πανω....... Ξαναδιαβασε τι εγραψε. 58 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Ουτε εσυ τα ξερεις πολυ καλα.Το ρελε πεφτει μονο με διαρροη ουδετερου γειωσης.Αν εχεις διαρροη φασης γειωσης εχεις το κοινο βραχυκυκλωμα και πεφτει η ασφαλεια της συγκεκριμενης γραμμης.Πεφτει και το ρελε βεβαια αλλα αλλο καπελο αυτο. Εσυ εισαι ηλεκτρολογος? Ηλεκτρολογος μηχανικος.Εσυ τι ακριβως επαγγελεσαι που διορθωνεις? Για να σε προλαβω κιολας Διαβασε πως ακριβως λειτουργει το test των ΔΔΕ και μετα ελα να μας διορθωσεις. 3
agiannesg59 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, vasilllis είπε Καταλαβαινω οτι εισαι χομπιστας.Ο φιλος λοιπον αναφερε οτι κατεβασε ασφαλειες και βρηκε την διαρροη. Αυτο που λες εσυ ειναι "καποιος τροπος" ελεγχου,οχι πανακειος ομως.Για ελεγχο συσκευων υπαρχει το megger. Δεν ειπε ουτε ο λουσιφερ ουτε εγω κατι λαθος.Χέστηκα για το μεγκερ. Επίσης δεν ασχοληθηκα με τον φιλο κορακιο που και αυτός μιλαει για κάτι ασχετο με το θεμα Οσο για το συνομιλία μου με το νικο μια χαρα τα ειπα και εγω και αυτος εσυ εισαι λάθος μιας και η ανάρτηση περι ουδέτερου ειναι σχετικη με τα ηλεκτρολογικα αλλα ασχετη με αυτο που λεει ο λουσιφερ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. Α και ειμαι διδάκτωρ πυρηνικής φυσικής στη νασα...................καταλαβες χομπιστα. 6 ώρες πριν, LouCi4er είπε Πηγα τις προαλλες σε εναν (φιλος βεβαια αλλα δεν λεει κατι) γιατι επεφτε το ρελε.Κλεινω ολες τις ασφαλειες και αρχιζω και σηκωνω.Να μην τα πολυλογω ηταν το πλυντηριο,διαρροη της αντιστασης.Εκανα 5 λεπτα με το ρολοι,τι να του παρω?5€?Μου ειπαν ευχαριστω και εφυγα.Βεβαια Επαρχια,με το αυτοκινητο 5 λεπτα δρομος.Αν ειναι κατι απλο και κανει 5-10 λεπτα τι να του χρεωσει?Ας του παρει 10€,λεφτα ειναι?Τωρα η Κυριακη ειναι ενα θεμα. 2 ώρες πριν, vasilllis είπε Eμενα παλι μου φαινεται περιεργο πως κατεβασες την ασφαλεια,διακοπτωντας την φαση ,και βρηκες διαρροη γειωσης με ουδετερο....Αξιο αποριας. 2 ώρες πριν, agiannesg59 είπε Αμα ειναι η ασφαλεια που δινει ρευμα στο πλυντήριο την κατεβάζεις και βγαίνει το προβλημα εκτος.Απλο ..............τι γειωση και ουδετερο και πολυμετρα και αγγούρια καλυβιωτικα.....εξ ου και η συμβουλή που εδωσα πριν να κατεβασει το γενικο του πινακα και να σηκώσει μετα το ρολοι για να δει τι γινεται. Εγω ειπα αυτο και ειναι ολοσωστο πρακτικότατο και ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΟ και πανω απο ολα ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ σε αντίθεση με τις δικες σου αναρτήσεις που ειναι άσχετες. 13 ώρες πριν, agiannesg59 είπε Κλεισε το γενικο στο σπιτι και δοκιμασε να σηκωσεις την ασφαλεια στο ρολοι για να δεις αν υπαρχει βραχυκυκλωμα στον πινακα . Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από agiannesg59 1
Vasileios-gr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LouCi4er είπε Ουτε εσυ τα ξερεις πολυ καλα.Το ρελε πεφτει μονο με διαρροη ουδετερου γειωσης.Αν εχεις διαρροη φασης γειωσης εχεις το κοινο βραχυκυκλωμα και πεφτει η ασφαλεια της συγκεκριμενης γραμμης.Πεφτει και το ρελε βεβαια αλλα αλλο καπελο αυτο. Εσυ εισαι ηλεκτρολογος? το ρελέ είναι ένας διαφορικός μηχανισμός. Κάθε φορά που το ρεύμα της φάσης είναι διαφορετικό από το ρεύμα του ουδετέρου ο ρελές διαροής πέφτει. Δεν έχει καμμία σημασία αν η διαροή είναι από τον ουδέτερο ή από την φάση. Την ίδια ασυμμετρία κάνουν και τα δύο. μόνο η διαροή από φάση προς τον ουδέτερο δεν θα ρίξει τον ρελέ γιατί αυτή δεν μπορει να ανιχνευθεί φαίνεται για κανονική κατανάλωση. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην πάθει ο άνθρωπος ηλεκτροπληξία ηλεκτροπληξία με επαφή στον ουδέτερο και την γή δεν πρόκειται να πάθει κανείς. Αλλά με διαοροή φάσης -γείωσης υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και απο αυτό μας γλυτώνει ο ρελές. Τώρα ότι υπάρχουν ακόμα ηλεκτρολόγοι που αντί να έχουν όργανο να ρίξουν το ρελέ, κάνουν ένα βραχυκύκλωμα μεταξύ ουδετέρου και γής, δεν θα έπρεπε να μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Παλιά πρακτική του 20ου αιώνα που θα έπρεπε να έχει εκλείψει. Χωρίς όργανο έιναι απαράδεκτο να γίνεται έλεγχος ηλεκτρικής εγκατάστασης σήμερα. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από Vasileios-gr 3
agiannesg59 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Πες οτι η αντισταση ηταν βραχυκυκλωμενη η το πλυντηριο βομβαρδισμενο.ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ. Αυτο που εχει σχεση με το θεμα ειναι οτι εριξε την ασφαλεια και απομόνωσε το προβλημα. Αυτη εινα η ουσια .... Εγω ειπα αυτο και ειναι ολοσωστο πρακτικότατο και ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΟ και πανω απο ολα ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ σε αντίθεση με τις δικες σου αναρτήσεις που ειναι άσχετες. 13 ώρες πριν, agiannesg59 είπε Κλεισε το γενικο στο σπιτι και δοκιμασε να σηκωσεις την ασφαλεια στο ρολοι για να δεις αν υπαρχει βραχυκυκλωμα στον πινακα . Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από agiannesg59 1
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Τελικα ο gregorymo δεν μας είπε τι εγινε.
Vasileios-gr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν ισχύουν όσα λέει ο Gregorymo η διάγνωση μου είναι η εξής. Ο ΔΕΔΔΗΕ του έκοψε το ρεύμα . Όταν ο ΔΕΔΔΗΕ κόβει το ρεύμα δεν γυρίζει απλά την ασφάλεια αλλά μετακινεί και ένα καλώδιο , το οποίο πολλοί τεχνικοί το κρύβουν ώστε να μην φαίνετε στο άπειρο μάτι ότι είναι βγαλμένο. Η άλλη περίπτωση. Πεσμένη ασφάλεια που δεν ξεκινάει το ρεύμα δείχνει διπλή βλάβη πράμα απίθανο εκτός αν χάλασε η ασφάλεια. Με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι μπορει να δει κανείς αμέσως τι συμβαίνει αλλά συνιστώ να καλέσει ηλεκτρολόγο και να μην το κάνει μόνος του αν δεν ξέρει. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2021 από Vasileios-gr 4
korakios Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Τελικα ο gregorymo δεν μας είπε τι εγινε. έμεινε απο μπαταρία το πιο πιθανό ...
LouCi4er Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 5 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε το ρελέ είναι ένας διαφορικός μηχανισμός. Κάθε φορά που το ρεύμα της φάσης είναι διαφορετικό από το ρεύμα του ουδετέρου ο ρελές διαροής πέφτει. Δεν έχει καμμία σημασία αν η διαροή είναι από τον ουδέτερο ή από την φάση. Την ίδια ασυμμετρία κάνουν και τα δύο. μόνο η διαροή από φάση προς τον ουδέτερο δεν θα ρίξει τον ρελέ γιατί αυτή δεν μπορει να ανιχνευθεί φαίνεται για κανονική κατανάλωση. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην πάθει ο άνθρωπος ηλεκτροπληξία ηλεκτροπληξία με επαφή στον ουδέτερο και την γή δεν πρόκειται να πάθει κανείς. Αλλά με διαοροή φάσης -γείωσης υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και απο αυτό μας γλυτώνει ο ρελές. Τώρα ότι υπάρχουν ακόμα ηλεκτρολόγοι που αντί να έχουν όργανο να ρίξουν το ρελέ, κάνουν ένα βραχυκύκλωμα μεταξύ ουδετέρου και γής, δεν θα έπρεπε να μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Παλιά πρακτική του 20ου αιώνα που θα έπρεπε να έχει εκλείψει. Χωρίς όργανο έιναι απαράδεκτο να γίνεται έλεγχος ηλεκτρικής εγκατάστασης σήμερα. Αυτά που γράφεις είναι σωστά αλλά τσάμπα τα γράφεις διότι τα γράφει παντού στο google.Απο την άλλη ποιος είπε ότι βραχυχυκλωσα εγώ ή κάποιος άλλος ουδέτερο και γείωση και αν μπορείς να μου εξηγήσεις πως ακριβώς θα βρεις διαρροη αν βραχυκυκλωσεις ουδετερο και γείωση θα σου ήμουν ευγνώμων. Το πώς δουλεύει το ρελέ δεν μας ενδιαφέρει,τι μηχανισμό έχει μέσα δηλαδή.Εναν διαφορικό μετασχατιστη έχει αλλά άσχετο.Απο την άλλη όπως είπες και εσύ ανιχνεύει διαρροή της φάσης.Αν κόψεις την φάση στην γραμμή που έχει θέμα,δεν θα σταματήσει το ρελέ να βλέπει διαρροή?Τεσπά,από την αρχή είπα να φωνάξει ηλεκτρολόγο,μου την είπαν διότι είπα αν είναι μικρή η βλάβη ίσως και να μην πάρει λεφτά.Τωρα κάθομαι και δίνω εξηγησεις με ποιον τρόπο βρίσκω διαρροή κτλ.Καλη συνέχεια. 1
nvel Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 10 ώρες πριν, LouCi4er είπε .Το ρελε πεφτει μονο με διαρροη ουδετερου γειωσης. Εσυ εισαι ηλεκτρολογος? οι ΔΔΕ δεν διαθέτουν τεχνητή νοημοσύνη για να καταλάβουν από που προέρχεται η διαρροή, οποιοδήποτε διαφορά ρεύματος που τους διαρρέει κοντά ή πάνω από το όριο τους πρέπει να τους ενεργοποιεί, γιαυτό και υπάρχουν και ανεπιθύμητες ενεργοποιήσεις χωρίς πραγματικές διαρροές από μεταβατικά φαινόμενα που ειδικά ΔΔΕ ελαχιστοποιούν.. Άλλο διαρροή άλλο βραχυκύκλωμα. 2 1
mihanikos1 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Μου έχει τύχει σε βραχυκύκλωμα να πέσει η ασφάλεια του ρολογιού και επειδή το κουτί ήταν παλιό δεν έπεφτε ακριβώς το ποδαράκι με την ασφάλεια και δεν την οπλίζε. Έπρεπε να ανοιχτεί το κουτί και να την οπλισεις με το χέρι. Μήπως έχει κάτι αντίστοιχο. 1
Nabuko Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 12 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Τελικα ο gregorymo δεν μας είπε τι εγινε. 11 ώρες πριν, korakios είπε έμεινε απο μπαταρία το πιο πιθανό ... Απαντάει σε άλλα θέματα τώρα. Δεν έχει χρόνο για εδώ
SilentVoice Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 4 ώρες πριν, Nabuko είπε Απαντάει σε άλλα θέματα τώρα. Δεν έχει χρόνο για εδώ Λογικά τότε το είχε αφήσει απλήρωτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις