agiannesg59 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Κλεισε το γενικο στο σπιτι και δοκιμασε να σηκωσεις την ασφαλεια στο ρολοι για να δεις αν υπαρχει βραχυκυκλωμα στον πινακα .
NikosKallithea Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 5 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Δεν υπάρχει χρέος. Μπορεί να είναι κάτι απλό, αλλά είμαι άσχετος και δεν το βλέπω. Τον δεδδηε θα καλέσεις.
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Το ότι ο διπλανός στην πολυκατοικία έχει ρεύμα δεν σημαίνει κάτι, μπορεί να παίρνει ρεύμα από άλλη φάση η οποία ηλεκτροδοτειται, δες κατ αρχήν αν υπάρχει κοινόχρηστο ρεύμα και μετά έλεγξε από όσο μπορείς όλους τους γείτονες, πάρε τους τηλέφωνο. Μετά παίρνεις τον ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος θα σε καλέσει μετά από λίγα λεπτά να σε ρωτήσουν αν ήρθε το ρεύμα. Πάντως, επειδή ήταν πεσμένος ο διακόπτης, το πρόβλημα 99.9% είναι από εσένα. 1
afantos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Παιδιά έχει τύχει να έχει "πέσει" μια φάση του τριφασικού στη γειτονιά μετά από γενική διακοπή και εγώ και 1-2 σπίτια παρακάτω δεν είχαμε ρεύμα και όλοι οι γείτονες (και μέσα στην οικοδομή) είχαν κανονικά. Μετά 36 ώρες ήρθε ο ΔΕΔΗΕ κάτι κάνανε στην κολόνα και οκ. Μέχρι τότε τους έπαιρνα τηλ. και λέγανε, ότι δεν βλέπανε βλάβη. 2
LouCi4er Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 7 ώρες πριν, takoulou είπε Θα έρθει ο ηλεκτρολόγος και να μην παρει κάτι.. Δυσκολο το βλέπω για Κυριακή... Υ. Γ. Και ο Δεδδηε να έρθει θα καταγράψει το γεγονός και θα χρέωση μετά.... Πηγα τις προαλλες σε εναν (φιλος βεβαια αλλα δεν λεει κατι) γιατι επεφτε το ρελε.Κλεινω ολες τις ασφαλειες και αρχιζω και σηκωνω.Να μην τα πολυλογω ηταν το πλυντηριο,διαρροη της αντιστασης.Εκανα 5 λεπτα με το ρολοι,τι να του παρω?5€?Μου ειπαν ευχαριστω και εφυγα.Βεβαια Επαρχια,με το αυτοκινητο 5 λεπτα δρομος.Αν ειναι κατι απλο και κανει 5-10 λεπτα τι να του χρεωσει?Ας του παρει 10€,λεφτα ειναι?Τωρα η Κυριακη ειναι ενα θεμα. 3 1
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LouCi4er είπε Πηγα τις προαλλες σε εναν (φιλος βεβαια αλλα δεν λεει κατι) γιατι επεφτε το ρελε.Κλεινω ολες τις ασφαλειες και αρχιζω και σηκωνω.Να μην τα πολυλογω ηταν το πλυντηριο,διαρροη της αντιστασης.Εκανα 5 λεπτα με το ρολοι,τι να του παρω?5€?Μου ειπαν ευχαριστω και εφυγα.Βεβαια Επαρχια,με το αυτοκινητο 5 λεπτα δρομος.Αν ειναι κατι απλο και κανει 5-10 λεπτα τι να του χρεωσει?Ας του παρει 10€,λεφτα ειναι?Τωρα η Κυριακη ειναι ενα θεμα. Ναι έτσι να σκέφτεστε κάποιοι και μετά τα ακούνε οι επαγγελματίες που έρχονται στο σπίτι για να ελέγξουν η να επισκευασουν κάτι και όταν ο πελάτης λέει ότι δεν θα προχωρήσει σε επισκευή διότι είναι ασύμφορη η δεν επισκευάζεται στραβωνει που πρέπει να πληρώσει κόστος επίσκεψης. Δεν έχει σημασία αν έκανε 5 και 10 λεπτά, τόσο κάνουν πάρα πολλοί και για την επισκευή μιας βλάβης. Ο επαγγελματίας έχει έξοδα και δεν γίνεται να τρέχει τζάμπα στον άλλον για τον χρόνο που ξόδεψε, μπορεί να έχει και σε άλλους πελάτες να πάει οπότε χάνει τον χρόνο του, μπορεί να πρέπει να αφήσει μια δουλειά που κάνει για μέρες σε πελάτη για να πάει στον άλλον. Επαρχία δεν ξέρω τι γίνεται, εδώ στην πρωτεύουσα οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν ελάχιστο κόστος επίσκεψης ανεξαρτήτως τι θα γίνει και μετά ανάλογα ανεβαίνει το ποσόν. Αν άρχιζε ο καθένας να κοιτάει πόσα έκατσε 5 η 10 λεπτά αν χρησιμοποίησε ανταλλακτικό η κατι αλλο κι αν θα πρέπει να ζητήσει χρήματα το έχει χάσει το παιχνίδι της επιβίωσης, αυτοί οι πελάτες που λες με το ρελε και τους διακόπτες δεν είναι μόνοι τους, ένα μεγάλο ποσοστό είναι τέτοιοι που δεν ξέρουν τι να κάνουνε, ας έψαχναν στο Internet αν δεν θέλουν να πληρωσουν. Τώρα αν ο επαγγελματίας δεν θέλει να ζητήσει κάτι για την καλή του την καρδιά η θεωρεί πως δεν είναι απαραίτητο ούτε έχει κάποιο νόημα, αυτό είναι άλλο θέμα. Εγώ αν ήμουν Ελ. Επ. και έτρεχα σε σπίτια θα ζητούσα αμοιβη για το οτιδήποτε. Τα παραπάνω τα λέω μη έχοντας ο ίδιος εμπειρία, ο αδερφός μου είναι ηλεκτρονικός που κάνει επισκέψεις κατ οίκον για πλυντήρια κουζίνες ψυγεία κτλ και ακούει τις γκρίνιες του κάθε πικραμένου όταν πρέπει να πληρώσει. Μην με παρεξηγείς με αυτό που γράφω, αν θεωρεί κάποιος πως δεν πρέπει να ζητήσει ας μην ζητήσει η αν του τυχαίνει μια τέτοια περίπτωση πελατών πολύ αραιά οπότε λέει σιγά το πράμα ας μην χρεώσω κάτι τους ανθρώπους δεν έγινε τίποτα. Εγώ γράφω και μια άποψη για να είναι γνωστή η διάσταση του θέματος. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2021 από Basilhs23___ 7 5
LouCi4er Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Ναι έτσι να σκέφτεστε κάποιοι και μετά τα ακούνε οι επαγγελματίες που έρχονται στο σπίτι για να ελέγξουν η να επισκευασουν κάτι και όταν ο πελάτης λέει ότι δεν θα προχωρήσει σε επισκευή διότι είναι ασύμφορη η δεν επισκευάζεται στραβωνει που πρέπει να πληρώσει κόστος επίσκεψης. Δεν έχει σημασία αν έκανε 5 και 10 λεπτά, τόσο κάνουν πάρα πολλοί και για την επισκευή μιας βλάβης. Ο επαγγελματίας έχει έξοδα και δεν γίνεται να τρέχει τζάμπα στον άλλον για τον χρόνο που ξόδεψε, μπορεί να έχει και σε άλλους πελάτες να πάει οπότε χάνει τον χρόνο του, μπορεί να πρέπει να αφήσει μια δουλειά που κάνει για μέρες σε πελάτη για να πάει στον άλλον. Επαρχία δεν ξέρω τι γίνεται, εδώ στην πρωτεύουσα οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν ελάχιστο κόστος επίσκεψης ανεξαρτήτως τι θα γίνει και μετά ανάλογα ανεβαίνει το ποσόν. Αν άρχιζε ο καθένας να κοιτάει πόσα έκατσε 5 η 10 λεπτά αν χρησιμοποίησε ανταλλακτικό η κατι αλλο κι αν θα πρέπει να ζητήσει χρήματα το έχει χάσει το παιχνίδι της επιβίωσης, αυτοί οι πελάτες που λες με το ρελε και τους διακόπτες δεν είναι μόνοι τους, ένα μεγάλο ποσοστό είναι τέτοιοι που δεν ξέρουν τι να κάνουνε, ας έψαχναν στο Internet αν δεν θέλουν να πληρωσουν. Τώρα αν ο επαγγελματίας δεν θέλει να ζητήσει κάτι για την καλή του την καρδιά η θεωρεί πως δεν είναι απαραίτητο ούτε έχει κάποιο νόημα, αυτό είναι άλλο θέμα. Εγώ αν ήμουν Ελ. Επ. και έτρεχα σε σπίτια θα ζητούσα αμοιβη για το οτιδήποτε. Τα παραπάνω τα λέω μη έχοντας ο ίδιος εμπειρία, ο αδερφός μου είναι ηλεκτρονικός που κάνει επισκέψεις κατ οίκον για πλυντήρια κουζίνες ψυγεία κτλ και ακούει τις γκρίνιες του κάθε πικραμένου όταν πρέπει να πληρώσει. Μην με παρεξηγείς με αυτό που γράφω, αν θεωρεί κάποιος πως δεν πρέπει να ζητήσει ας μην ζητήσει η αν του τυχαίνει μια τέτοια περίπτωση πελατών πολύ αραιά οπότε λέει σιγά το πράμα ας μην χρεώσω κάτι τους ανθρώπους δεν έγινε τίποτα. Εγώ γράφω και μια άποψη για να είναι γνωστή η διάσταση του θέματος. Καταρχην εγω οπως ειπα ειμαι Επαρχια και δεν εχω ιδεα τι γινεται στην Αθηνα και δεν με ενδιαφερει κιολας.Απο την αλλη εγραψα ενα απλο περιστατικο και μονο την υπερθερμανση του πλανητη δεν μου χρεωσες.Τεσπα,αν απο αυτο που εγραψα εσυ καταλαβες ολα αυτα που αραδιασες,δεν εχει νοημα να γραψω κατι παραπανω. 3
vasilllis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, LouCi4er είπε Πηγα τις προαλλες σε εναν (φιλος βεβαια αλλα δεν λεει κατι) γιατι επεφτε το ρελε.Κλεινω ολες τις ασφαλειες και αρχιζω και σηκωνω.Να μην τα πολυλογω ηταν το πλυντηριο,διαρροη της αντιστασης.Εκανα 5 λεπτα με το ρολοι,τι να του παρω?5€?Μου ειπαν ευχαριστω και εφυγα.Βεβαια Επαρχια,με το αυτοκινητο 5 λεπτα δρομος.Αν ειναι κατι απλο και κανει 5-10 λεπτα τι να του χρεωσει?Ας του παρει 10€,λεφτα ειναι?Τωρα η Κυριακη ειναι ενα θεμα. Eμενα παλι μου φαινεται περιεργο πως κατεβασες την ασφαλεια,διακοπτωντας την φαση ,και βρηκες διαρροη γειωσης με ουδετερο....Αξιο αποριας. 2
korakios Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 5 λεπτά πριν, vasilllis είπε Eμενα παλι μου φαινεται περιεργο πως κατεβασες την ασφαλεια,διακοπτωντας την φαση ,και βρηκες διαρροη γειωσης με ουδετερο....Αξιο αποριας. κάνει μπιπ ένα μαραφέτι , απλό είναι @GREGORYMOασφάλεια μπορείς να καταλάβεις αν είναι καμμένη ? Για να σου γύρισε το μοχλό στο ρολόι πρέπει να έγινε γερό βραχυκύκλωμα .
vasilllis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 3 λεπτά πριν, korakios είπε κάνει μπιπ ένα μαραφέτι , απλό είναι πρεπει να ειναι καλο μαραφετι..Μπορεις να μου το δειξεις? 1
korakios Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, vasilllis είπε πρεπει να ειναι καλο μαραφετι..Μπορεις να μου το δειξεις? πολύμετρο λέγεται ,πολύ απλό και φθηνό είναι... έχοντας βασικές γνώσεις βρήκα σε 2 περιπτώσεις (μία ψυγείο , μία πλυντήριο) γιατί έπεφτε ο διακόπτης ηλεκτροπληξίας...φυσικά την επισκευή την έκανε μάστορας χρήσιμο είναι μιας και σε παλιό σπίτι έριχνε τον διακόπτη ηλεκτροπληξίας χωρίς συσκευή και χρειάστηκε να τσεκάρω όλες τις μπρίζες μία μία. τουλάχιστον γλύτωσα έξοδα ηλεκτρολόγου
agiannesg59 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, vasilllis είπε Eμενα παλι μου φαινεται περιεργο πως κατεβασες την ασφαλεια,διακοπτωντας την φαση ,και βρηκες διαρροη γειωσης με ουδετερο....Αξιο αποριας. Αμα ειναι η ασφαλεια που δινει ρευμα στο πλυντήριο την κατεβάζεις και βγαίνει το βραχυκύκλωμα εκτος.Απλο ..............τι γειωση και ουδετερο και πολυμετρα και αγγούρια καλυβιωτικα.....εξ ου και η συμβουλή που εδωσα πριν να κατεβασει το γενικο του πινακα και να σηκώσει μετα το ρολοι για να δει τι γινεται. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2021 από agiannesg59 1
NikosKallithea Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 4 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε Αμα ειναι η ασφαλεια που δινει ρευμα στο πλυντήριο την κατεβάζεις και βγαίνει το βραχυκύκλωμα εκτος.Απλο ..............τι γειωση και ουδετερο και πολυμετρα και αγγούρια καλυβιωτικα.....εξ ου και η συμβουλή που εδωσα πριν να κατεβασει το γενικο του πινακα και να σηκώσει μετα το ρολοι για να δει τι γινεται. Δεν τα ξέρεις και πολύ καλα, μια πληροφορια θα σου δώσω μόνο, το ρελε διαφυγής πέφτει και με διαρροή ουδέτερου και γης 2 2
agiannesg59 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δε διαφωνώ με αυτο που λες αλλα αυτο δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ειπε ο λουσιφερ ποιο πανω....... 4 ώρες πριν, LouCi4er είπε Πηγα τις προαλλες σε εναν (φιλος βεβαια αλλα δεν λεει κατι) γιατι επεφτε το ρελε.Κλεινω ολες τις ασφαλειες και αρχιζω και σηκωνω.Να μην τα πολυλογω ηταν το πλυντηριο,διαρροη της αντιστασης.Εκανα 5 λεπτα με το ρολοι,τι να του παρω?5€?Μου ειπαν ευχαριστω και εφυγα.Βεβαια Επαρχια,με το αυτοκινητο 5 λεπτα δρομος.Αν ειναι κατι απλο και κανει 5-10 λεπτα τι να του χρεωσει?Ας του παρει 10€,λεφτα ειναι?Τωρα η Κυριακη ειναι ενα θεμα. 50 λεπτά πριν, vasilllis είπε Eμενα παλι μου φαινεται περιεργο πως κατεβασες την ασφαλεια,διακοπτωντας την φαση ,και βρηκες διαρροη γειωσης με ουδετερο....Αξιο αποριας. 10 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε Αμα ειναι η ασφαλεια που δινει ρευμα στο πλυντήριο την κατεβάζεις και βγαίνει το βραχυκύκλωμα εκτος.Απλο ..............τι γειωση και ουδετερο και πολυμετρα και αγγούρια καλυβιωτικα.....εξ ου και η συμβουλή που εδωσα πριν να κατεβασει το γενικο του πινακα και να σηκώσει μετα το ρολοι για να δει τι γινεται.
papapontikas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Πήγαινε στο ρολόι και βγάλτε μια φωτογραφία κ πόσταρε εδώ. Ειδικά εκεί που είναι το κουμπάκι ή ο μοχλός. Παίζει να έχει λασκάρει. Είχε συμβεί και σε μένα. Δες τι παίζει από πίσω (από τον μοχλό), αν θυμάμαι καλά το πλαίσιο εκεί είναι διάφανο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις