Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ. Καλη επιτυχια. Δες και το ΔΕΤ της ασοεε. Δεν το συμπαθω αλλα εχει αμεση επαγγελματικη αποκατασταση ακομα και στην Ελλαδα.

Δημοσ.

To έχω τσεκαρει αλλά είναι πολύ ψηλά και σκεφτόμουν έντονα σαν επιλογή το χρηματοοικονομικο του ΠΑΠΕΙ

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, efib είπε

Πολυ καλο τμημα ειναι απο οσο ξερω. 

Ναι διαβάζω καλές κριτικές γενικά είμαι πρόθυμος να δουλέψω και να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να πετύχω επαγγελματικά και κοιτάω που μπορώ να βρω τα καλύτερα εφόδια

Δημοσ.

Οκ. Σου ειπα την αποψη μου ως ατομο που εχω τελειωσει ασοεε και εχω δει εμενα και τους συμφοιτητες μου να πηγαινουμε εξωτερικο. Η κατασταση ειναι τραγικη για τους νεους. Να εχεις καλο μ.ο για να κανεις καλο μεταπτυχιακο εξωτερικο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, efib είπε

Οκ. Σου ειπα την αποψη μου ως ατομο που εχω τελειωσει ασοεε και εχω δει εμενα και τους συμφοιτητες μου να πηγαινουμε εξωτερικο. Η κατασταση ειναι τραγικη για τους νεους. Να εχεις καλο μ.ο για να κανεις καλο μεταπτυχιακο εξωτερικο.

Τόσο χάλια είναι εδώ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/3/2021 στις 9:13 ΜΜ, gii είπε

Τόσο χάλια είναι εδώ;

Είναι χάλια από πολλές απόψεις (και καλά από πολλές άλλες, όπως το ότι ζεις Ελλάδα..) αλλά όποιος έχει όρεξη να δουλέψει δεν πάει χαμένος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον δικό μου κλάδο πχ είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά άτομα που να την παλεύουν. Αυτό όχι γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί με τα ανάλογα πτυχία αλλά επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί που να κάτσουν να ασχοληθούν να μάθουν τη δουλειά σωστά ώστε να διεκδικήσουν θέσεις και μισθούς.

Και αυτό για να γίνει θέλει κατά ένα μεγάλο βαθμό και αρκετή προσωπική προσπάθεια και θυσίες, αλλά κυρίως διάθεση.

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

Είναι χάλια από πολλές απόψεις (και καλά από πολλές άλλες, όπως το ότι ζεις Ελλάδα..) αλλά όποιος έχει όρεξη να δουλέψει δεν πάει χαμένος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον δικό μου κλάδο πχ είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά άτομα που να την παλεύουν. Αυτό όχι γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί με τα ανάλογα πτυχία αλλά επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί που να κάτσουν να ασχοληθούν να μάθουν τη δουλειά σωστά ώστε να διεκδικήσουν θέσεις και μισθούς.

Και αυτό για να γίνει θέλει κατά ένα μεγάλο βαθμό και αρκετή προσωπική προσπάθεια και θυσίες, αλλά κυρίως διάθεση.

ο κλαδος σου να φανταστω ειναι λογιστικη η χρηματοοικονομικα?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, gii είπε

ο κλαδος σου να φανταστω ειναι λογιστικη η χρηματοοικονομικα?

Λογιστική

Παρόλο που θεωρητικά υπάρχουν πάρα πολλοί, δεν υπάρχουν αρκετοί ικανοί οπότε αν κάτσεις να μάθεις θα έχεις πάντα δουλειά χωρίς να έχεις ανάγκη κανέναν

Απλά δεν είναι δουλειά που παίζουν shortcuts και εύκολοι δρόμοι. επιπλέον υπάρχει μεγάλο άγχος το οποίο πρέπει να διαχειρίζεσαι (αν δε θες να μείνεις στάσιμος)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

Λογιστική

Παρόλο που θεωρητικά υπάρχουν πάρα πολλοί, δεν υπάρχουν αρκετοί ικανοί οπότε αν κάτσεις να μάθεις θα έχεις πάντα δουλειά χωρίς να έχεις ανάγκη κανέναν

Απλά δεν είναι δουλειά που παίζουν shortcuts και εύκολοι δρόμοι. επιπλέον υπάρχει μεγάλο άγχος το οποίο πρέπει να διαχειρίζεσαι (αν δε θες να μείνεις στάσιμος)

Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν πολύ και τον κλάδο των χρηματοοικονομικών για καριέρα...δλδ πιστεύεις ότι ένας λογιστής αν ρίξει δουλειά θα έχει μια αξιόλογη επαγγελματική πορεία;Ρωτάω γτ δεν έχω πολλούς γνωστούς στα προαναφερθέντα αντικείμενα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gii είπε

Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν πολύ και τον κλάδο των χρηματοοικονομικών για καριέρα...δλδ πιστεύεις ότι ένας λογιστής αν ρίξει δουλειά θα έχει μια αξιόλογη επαγγελματική πορεία;Ρωτάω γτ δεν έχω πολλούς γνωστούς στα προαναφερθέντα αντικείμενα

Ναι πιστεύω πως είναι εφικτό να έχει, απλά θέλει προσπάθεια που πολλές φορές μπορεί να φανεί υπερβολική για αυτό που θα πάρεις ειδικά τα πρώτα χρόνια

Απλά η παγίδα είναι που πρέπει να αποφύγεις είναι να μην συμβιβαστείς με κάποιο χ μισθό και γνώσεις που μελλοντικά δεν θα σου αρκούν και φυσικά αν δεις ότι κάπου πας να βαλτώσεις να φύγεις για να πας κάπου που θα μάθεις κάτι παραπάνω

Η γνώση είναι αυτή που πληρώνεται το πόση επαναλαμβανόμενη δουλειά θα βγάλεις είναι μια καλή αρχή αλλά καλό είναι να μην μείνεις μόνο εκεί. Και αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις (και όσο το δυνατόν πιο καλά) ακόμα και σαβουροδουλειές (απλές αλλά βαρετές) που πολλοί βλέπω ότι δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν. 

Βέβαια άλλοι κλάδοι είναι ενδεχομένως πιο βατοί καθότι λιγότερο κορεσμένοι. Αλλά στο συγκεκριμένο άπαξ και μάθεις αρκετά βασικά πράγματα που πολλοί ενώ δουλεύουν χρόνια δεν κατανοούν πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις χωρίς δουλειά που είναι βασικό γιατί ακόμα και τώρα που μιλάμε στην Ελλάδα με τους κοβιντ κτλ κόσμος μετακινείται και μετακινείται για καλύτερα χρήματα

Από κει και πέρα όσο το κυνηγήσεις τόσο καλύτερα για εσένα.οσο όμως μένεις σταθερός τόσο το χειρότερο σε βάθος χρόνου. Δυστυχώς δεν είναι επάγγελμα που αράζεις. Τα πρώτα δέκα+ χρόνια πρέπει να ψάχνεσαι πολύ και ιδανικά να μαθαίνεις διαρκώς νέα πράγματα ή να προσεγγίζεις πράγματα που νόμιζες ότι ήξερες καλά από την αρχή ή από διαφορετική σκοπιά.

Επίσης υπάρχει και το αρνητικό ότι σε πολλές δουλειές θα θέλουν να σε μάθουν μέχρι το σημείο που τους βολεύει και για να μην θεωρηθείς απειλή (και γιατί βαριουνται στην τελική να σε μάθουν κάτι που δεν θα σου ζητήσουν να κάνεις) και για να είσαι όσο το δυνατόν λιγότερο ανεξάρτητος. Αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις και να το υπερνικήσεις και ψάχνοντας πράγματα μόνος σου αλλά και δείχνοντας υπέρμετρη προθυμία να σε χώσουν για το οτιδήποτε κυριολεκτικά το οτιδήποτε. Ποτέ δεν λες όχι αν σου αναθέσουν κάτι όσο χαζό ή ασήμαντο ή δευτερατζα  και αν φανεί. Αυτό είναι λάθος που κάνουν ακόμα και πιο παλιοί από μένα ή και προϊστάμενοι μου μιας και στο τέλος όλοι"βολεύονται" και εφησυχαζονται

Επεξ/σία από logistoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...