Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο forum ηθελα να ρωτησω εναν νεο που τον ενδιαφερει να κανει καριερα στον τομεα των οικονομικων(ολους τους κλαδους εννοω απο logistics μεχρι λογιστικη)τι θα τον συμβουλευατε σε ποιον τομεα να εμβαθυνει?που να δωσει βαση?ποιοι τομειες εχουν αναπτυξη?εννοειται οτι για να πετυχεις πρεπει να φτυσεις αιμα αλλα θα ηθελα να οαρω μερικες αποψεις απο μερικα ατομα του χωρου γιατι στο ιντερνετ δεν βγαζεις ακρη σε σαιτ τα μισα λενε πχ ναυτιλιακα σιγουρη δουλεια τα αλλα μισα αν δεν εχεις ατομο δεν αξιζουν...για αυτο ειπα να ρωτησω εδω

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, gii είπε

Καλησπερα στο forum ηθελα να ρωτησω εναν νεο που τον ενδιαφερει να κανει καριερα στον τομεα των οικονομικων(ολους τους κλαδους εννοω απο logistics μεχρι λογιστικη)τι θα τον συμβουλευατε σε ποιον τομεα να εμβαθυνει?που να δωσει βαση?ποιοι τομειες εχουν αναπτυξη?εννοειται οτι για να πετυχεις πρεπει να φτυσεις αιμα αλλα θα ηθελα να οαρω μερικες αποψεις απο μερικα ατομα του χωρου γιατι στο ιντερνετ δεν βγαζεις ακρη σε σαιτ τα μισα λενε πχ ναυτιλιακα σιγουρη δουλεια τα αλλα μισα αν δεν εχεις ατομο δεν αξιζουν...για αυτο ειπα να ρωτησω εδω

Αμα κάτι έχει σίγουρη δουλειά τότε έτσι είναι. Τι πάει να πει δικό μου άτομο? γιατί κάτι τέτοιο να ισχύει μονο για ναυτιλιακά? Τέτοιου είδους πληροφορίες δεν είναι αξιόπιστες. Τις περισσότερες φορές η δικαιολογία "θέλει κονέ" σημαίνει χαμηλή προσπάθεια διεκδίκησης μίας θέσης. Δε μπορεί όλες οι εταιρίες να δουλεύουν έτσι.

Ως μισθωτός εργαζόμενος ειδικά σε τέτοιο επάγγελμα όσο πιο πλούσια και μεγάλη είναι η αγορά και ο κλάδος τόσο το καλύτερο να βρεις μία θέση κάπου και να εξελιχθείς. Δε νομίζω ότι είναι έξυπνο να κλείσεις τις πόρτες σου σε κάτι στην αρχή. Πιστεύω είναι καλύτερο απλά να τα δώσεις όλα να μπεις κάπου οπουδήποτε με προοπτική, σε κάποια μεγάλη εταιρία ενός δυνατού κλάδου και μετά να εστιάσεις σε αυτό. Προσωπικά θα έδινα μεγαλύτερη έμφαση στις εταιρίες για τις οποίες θα δουλέψω παρά στην υπηρεσία που θα προσφέρω. Εφόσον βρεις το πρώτο μέτα μπορείς να βρεις και το 2ο.

Για να δεις τι εξειδίκευση χρειάζονται οι εταιρίες για τις οποίες θες να δουλέψεις μπορείς να κάνεις μία λίστα με αυτές και να δεις τι θέσεις ζητάνε. Μπορείς να πάρεις μία γεύση και από αγγελίες. Η καλύτερη έρευνα γίνεται ρωτόντας αυτούς που προσλαμβάνουν και όχι τρίτους που δε ξέρουν. Αυτοί που προσλαμβάνουν δεν έχουν κανένα λόγο να κρυφτούν. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στο οικονομικό τμήμα διαφόρων εταιριών και να τους ρωτήσεις τι χρειάζονται περισσότερο και από εκεί θα καταλάβεις τι έχει "ανάπτυξη".

Εγώ δεν είμαι μισθωτός αλλά στο δικό μου επάγγελμα πάντα ρωτάω αυτούς που αγοράζουν από εμένα, τι θέλουν και μέτα το αγοράζω ή δημιουργώ.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

8.500 οικονομολογοι κανανε αιτηση περσυ για να πανε αναπληρωτες στην δημοσια εκπαιδευση...Τα συμπερασματα δικα σας...

Δημοσ.
Στις 21/3/2021 στις 3:51 ΜΜ, ppaio είπε

8.500 οικονομολογοι κανανε αιτηση περσυ για να πανε αναπληρωτες στην δημοσια εκπαιδευση...Τα συμπερασματα δικα σας...

Αν εννοείς ότι υπήρξαν 8500 αιτήσεις στον ΠΕ80 κλάδο εκπαίδευσης τότε να ξέρεις ότι δεν είναι όλοι οικονομολόγοι στον (ενοποιημένο πλέον) μπαίνουν οικονομολόγοι, λογιστές, δοιηκηση επιχειρήσεων, marketing και (το αρχαίο) οικιακής οικονομίας. Οπότε και λίγες ήταν οι 8500 αιτήσεις.. αλλά δεν ξέρουμε πόσες από αυτές είναι από το παλιό ΠΕ09 (σκέτο οικονομολόγοι).

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εσένα τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο ΟΡ θέλει να χωθεί στο κωλοδημόσιο;

Δημοσ.

Το δημόσιο έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια. Κανένας σοβαρός επαγγελματίας (το τονίζω το σοβαρός) κάτω των 40 δεν το σκέφτεται. Αυτό το "να βρούμε μια θέση να χωθούμε" δεν υπάρχει πλέον. 

TS όσα παιδιά ξέρω, προσπαθούν να μπουν είτε σε κάποια ναυτιλιακή είτε σε μια απο τις big four.
Επίσης μου έχουν πει ότι οι τράπεζες είναι ότι χειρότερο υπάρχει σε αυτόν τον τομέα..   

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, filip123go είπε

Το δημόσιο έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια. Κανένας σοβαρός επαγγελματίας (το τονίζω το σοβαρός) κάτω των 40 δεν το σκέφτεται. Αυτό το "να βρούμε μια θέση να χωθούμε" δεν υπάρχει πλέον. 

TS όσα παιδιά ξέρω, προσπαθούν να μπουν είτε σε κάποια ναυτιλιακή είτε σε μια απο τις big four.
Επίσης μου έχουν πει ότι οι τράπεζες είναι ότι χειρότερο υπάρχει σε αυτόν τον τομέα..   

Aπο άποψη μισθού;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, filip123go είπε

Κυρίως από άποψη μισθού αλλά και από άποψη θέσεων.

Είσαι στην αγορά εργασίας να με κατατοπίσεις λίγο σε ποιους κλάδους υπάρχουν προοπτικές να εξελιχθεις;

Δημοσ.

Το τμημα ΟΕ ειναι γενικα ενα αρκετα δυνατο τμημα, μετα πας σε εξειδικευση λογιστικη/χρημα και πιο συνθετα που γενικα εχουν ζητηση. Μετα εχεις στο μυαλο σου Διοικηση επιχειρησεων, μαρκετινγκ, λοχρη απο ο,τι καταλαβα. Θα ελεγα να μην πας σε πτυχιο με μεγαλη εξειδικευση πχ μαρκετιγνκ. Λογιστικη εχει αρκετες θεσεις εργασιας, αλλα και μεγαλο ανταγωνισμο. Supply chain εχει ζητηση. Ειλικρινα, για Ελλαδα δεν θα προτεινα οικονομικα και business related, αν εχεις σκοπο να φυγεις εξωτερικο τοτε καν'το. Δυσκολα τα πραγματα στην Ελλαδα, δεν θα δεις τους μισθους που φανταζεσαι πριν τα 30+ και αυτο αν εισαι σε μεγαλες εταιριες. Ελλαδα μονο πληροφορικη/ιατρικη και καποιες σχολες του πολυτεχνειου εχουν αμεση επαγγελματικη αποκατασταση. Ξερω πολλοι θα πειτε οτι ξερετε καποιον που τελειωσε λοχρη και τωρα ειναι mckinsey και παιρνει λεφτα με το τσουβαλι κλπ αλλα αυτοι ειναι η εξαιρεση. Bottom line, εξαρταται αν θες να μεινεις Ελλαδισταν ή να πας εξω

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, efib είπε

Το τμημα ΟΕ ειναι γενικα ενα αρκετα δυνατο τμημα, μετα πας σε εξειδικευση λογιστικη/χρημα και πιο συνθετα που γενικα εχουν ζητηση. Μετα εχεις στο μυαλο σου Διοικηση επιχειρησεων, μαρκετινγκ, λοχρη απο ο,τι καταλαβα. Θα ελεγα να μην πας σε πτυχιο με μεγαλη εξειδικευση πχ μαρκετιγνκ. Λογιστικη εχει αρκετες θεσεις εργασιας, αλλα και μεγαλο ανταγωνισμο. Supply chain εχει ζητηση. Ειλικρινα, για Ελλαδα δεν θα προτεινα οικονομικα και business related, αν εχεις σκοπο να φυγεις εξωτερικο τοτε καν'το. Δυσκολα τα πραγματα στην Ελλαδα, δεν θα δεις τους μισθους που φανταζεσαι πριν τα 30+ και αυτο αν εισαι σε μεγαλες εταιριες. Ελλαδα μονο πληροφορικη/ιατρικη και καποιες σχολες του πολυτεχνειου εχουν αμεση επαγγελματικη αποκατασταση. Ξερω πολλοι θα πειτε οτι ξερετε καποιον που τελειωσε λοχρη και τωρα ειναι mckinsey και παιρνει λεφτα με το τσουβαλι κλπ αλλα αυτοι ειναι η εξαιρεση. Bottom line, εξαρταται αν θες να μεινεις Ελλαδισταν ή να πας εξω

Σκεφτόμουν σαν πρώτες επιλογές λοχρη-χρηματοοικονομικα και μετά καμία διοίκηση η οικονομικών επιστημών (αλλά δεν είναι πολύ θεωρητική η οικονομικών επιστημών;) Σκέφτομαι τον κλάδο τον logistics πολυ

Δημοσ.

Οχι, δεν ειναι θεωρητικο το οικονομικων επιστημων. Προσπαθησε να μπεις ασοεε/παπει και καλο μ.ο για να κανεις καλο μαστερ που μαλλον θα σου χρειαστει. Εγω παντως δεν θα επελεγα αυτα τα τμηματα για Ελλαδα.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, efib είπε

Οχι, δεν ειναι θεωρητικο το οικονομικων επιστημων. Προσπαθησε να μπεις ασοεε/παπει και καλο μ.ο για να κανεις καλο μαστερ που μαλλον θα σου χρειαστει. Εγω παντως δεν θα επελεγα αυτα τα τμηματα για Ελλαδα.

βρισκομαι ομως στον τομεα των οικονομικων οποτε αυτες ειναι οι επιλογες μου

Δημοσ.

Τα ειχες λιγο μπερδεμενα στο μυαλο σου και υπεθεσα οτι τωρα δινεις πανελληνιες. Καλη τυχη, δυσκολα τα πραγματα στον κλαδο..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, efib είπε

Τα ειχες λιγο μπερδεμενα στο μυαλο σου και υπεθεσα οτι τωρα δινεις πανελληνιες. Καλη τυχη, δυσκολα τα πραγματα στον κλαδο..

Ξαναδινω φέτος απλά είμαι στο 4ο πεδίο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...