Dantε Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, filarhos είπε Αν μιλάς για sporty λες για ΜΚ2 ή ΜΚ2.5. Το μχ είναι το ιδανικό αυτοκίνητο βόλτας για ΣΚ... Το 1.6 φτάνει κλειστό τούρμπο με 2-3 χιλ€ τα 200-220. Το 1.8 +10%... Δεν αξίζει το 1.8 γιατί τα έδιναν και τα δίνουν πολύ ακριβά... Πρόταση μου είναι να περιμένεις λίγο και να πας σε μκ3 έκδοση niseko για 1,8 ή σε 2,0 όποια έκδοση βρεις ή σε μκ3.5 που έχουν και το esp στον εξοπλισμό τους και διάφορα άλλα έξτρα. Οι τιμές πριν πάρουν την ανηφόρα ήταν για μκ3 έκδοση niseko με 1,8 8-9χιλ€, τα 2.0 ~7 και τα μκ3.5 ~10. Αν δεν έχει θέμα με τα τέλη κυκλοφορίας +300€/έτος το 2,0 είναι το καλύτερο και λογικά δεν χρειάζεται και μετατροπή, εκτός αν το θέλεις για κάτι ειδικό και χρειάζεσαι περισσότερα από 160+ που βγάζουν... Ε τότε βάζεις τον 2.5 της φορντ με 3-4χιλ€ για ατμοσφαιρικό με 200-220 ή τούρμπο για ~300 με παρόμοιο κόστος... Τι θέλεις να κάνεις με αυτό; Γιατί απλή βόλτα από θέμα δύναμης φτάνει και το 1.6 με τα ~110... Ναι μπερδεψα τις γενιες.Σκεφτομουν 2η γενια αλλα γιατι οχι και 3η. Δε θελω 2λιτρο λογω τελων.Για 2-3000χλμ το χρονο μη δινω τα +300Ε. Παντως μκ2 βλεπω οτι παιζουν 5-6000.Αλλα οντως εχουν ανεβει.Φιλος πριν καμια 10ετια ειχε πουλησει sporty πιπιλα 4400Ε.Δεν ηξερα τοτε Για βολτα και στριψιμο το θελω,οχι ανοιγματα κτλ.Απλα εμαθα με το τουρμπο τωρα και οτιδηποτε λιγοτερο απο τα 155 που εχω ηδη,θα μου κακοφανουν. Δε παω για αγορα τωρα,απλα σκεφτομαι να μελλοντικα ενδεχομενα...Και rx8 μου περασε αλλα το ξεχασα για τους προφανεις λογους 😁
filarhos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Dantε είπε Ναι μπερδεψα τις γενιες.Σκεφτομουν 2η γενια αλλα γιατι οχι και 3η. Δε θελω 2λιτρο λογω τελων.Για 2-3000χλμ το χρονο μη δινω τα +300Ε. Παντως μκ2 βλεπω οτι παιζουν 5-6000.Αλλα οντως εχουν ανεβει.Φιλος πριν καμια 10ετια ειχε πουλησει sporty πιπιλα 4400Ε.Δεν ηξερα τοτε Για βολτα και στριψιμο το θελω,οχι ανοιγματα κτλ.Απλα εμαθα με το τουρμπο τωρα και οτιδηποτε λιγοτερο απο τα 155 που εχω ηδη,θα μου κακοφανουν. Δε παω για αγορα τωρα,απλα σκεφτομαι να μελλοντικα ενδεχομενα...Και rx8 μου περασε αλλα το ξεχασα για τους προφανεις λογους 😁 Αυτό πήγα να σου προτείνω rx8. Βάζοντας στο παιχνίδι σκαρί χωρίς θέματα, πχ ένα ρουλεμάν τροχού είχε 350€, αγορά 2-3 χιλ€ και ανακατασκευή με 3χιλ€. (οι τιμές δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει) Τότε με τη διαφορά στα πάγια που ξεπερνά τα 100€ έχεις την διαφορά στην κατανάλωση για 200+ ίππους από έναν ειδικό κινητήρα. Και με 3χιλχλμ τον χρόνο με σωστή χρήση, όχι πάω περίπτερο κάθε μέρα, και σωστή συντήρηση, πλέον υπάρχει η γνώση, θα σου βγάλει ο κινητήρας μέχρι να σκουριάσει ο άξονας από ανθρακόνημα (δεν το επιβεβαίωσα ποτέ). Το πως επιταχύνει το πλυντήριο από οποιεσδήποτε σαλ είναι άλλο πράγμα... Τα τουρμπάτα μην νομίζεις ότι δεν καίνε ή δεν σπάνε...
and_64 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 @Dantεαν κοιτάς mx5 πάρε nc, 3η γενιά δλδ, η διαφορά σε σασί και σε χώρους είναι μεγάλη σε σχέση με τα προηγούμενα και το εσωτερικό επίσης, οχι οτι είναι s class αλλά δεν μοιάζει και με τρακτέρ οπως na-nb😛 Αλλά αν το ανεβάσεις θελει δεσίματα και αυτο πιστεύω
Dantε Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, filarhos είπε Αυτό πήγα να σου προτείνω rx8. Βάζοντας στο παιχνίδι σκαρί χωρίς θέματα, πχ ένα ρουλεμάν τροχού είχε 350€, αγορά 2-3 χιλ€ και ανακατασκευή με 3χιλ€. (οι τιμές δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει) Τότε με τη διαφορά στα πάγια που ξεπερνά τα 100€ έχεις την διαφορά στην κατανάλωση για 200+ ίππους από έναν ειδικό κινητήρα. Και με 3χιλχλμ τον χρόνο με σωστή χρήση, όχι πάω περίπτερο κάθε μέρα, και σωστή συντήρηση, πλέον υπάρχει η γνώση, θα σου βγάλει ο κινητήρας μέχρι να σκουριάσει ο άξονας από ανθρακόνημα (δεν το επιβεβαίωσα ποτέ). Το πως επιταχύνει το πλυντήριο από οποιεσδήποτε σαλ είναι άλλο πράγμα... Τα τουρμπάτα μην νομίζεις ότι δεν καίνε ή δεν σπάνε... Το θεμα ειναι οτι πινει και το πατο του το ρχ8.Να εχω και το αγχος της ανακατασκευης...Δε μου φαινεται καλη ιδεα. Καλα προφανως και τα τουρμπατα σπανε και καινε.Για αυτο μιλαω για βελτιωσεις στη safe πλευρα και σκεφτομουν το 1,8.Που πιστευω θα τα εχει πιο ανετα τα 200,οταν μαμα βγαζει 146. Οπως και να χει,θα περιμενω λιγο ακομα να δω τι θα παιξει και με τις τιμες.Εχω και ενα γνωστο που εχει 2 rx8,το ενα για ανταλλακτικα.Αν μου δωσει καλη τιμη το σκαρι,να του πεταξω κανα μοτερ πανω
filarhos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dantε είπε Το θεμα ειναι οτι πινει και το πατο του το ρχ8.Να εχω και το αγχος της ανακατασκευης...Δε μου φαινεται καλη ιδεα. Καλα προφανως και τα τουρμπατα σπανε και καινε.Για αυτο μιλαω για βελτιωσεις στη safe πλευρα και σκεφτομουν το 1,8.Που πιστευω θα τα εχει πιο ανετα τα 200,οταν μαμα βγαζει 146. Οπως και να χει,θα περιμενω λιγο ακομα να δω τι θα παιξει και με τις τιμες.Εχω και ενα γνωστο που εχει 2 rx8,το ενα για ανταλλακτικα.Αν μου δωσει καλη τιμη το σκαρι,να του πεταξω κανα μοτερ πανω Καλα μετατροπή τουρμπατο με 200+ μπορεί και να καίει και παραπάνω από rx8 σε κάποιες συνθήκες... Βέβαια παίζει ρόλο και τα 200-300 κιλά διαφορά... Το στήσιμο, η ενεργητικη και παθητικη ασφάλεια του 8 δεν έχει σχέση ούτε με το μκ3.5... Θεωρώ ότι ο βανκελ είναι πιο αξιόπιστος αν γίνει σωστή επισκευή από μια μετατροπή χωρίς να ανοίξεις τον κινητήρα... Δύο τουρμπατα φίλων μου (στο 0.6 ~200 ζωντανα...) στα 50 Χιλχλμ ήθελαν αρκετά χρήματα επισκευές και είχαν αρχίσει να καινε και αρκετό λάδι (μοτέρ και τουρμπίνα). Τώρα η εμπειρία μου από 8 με τα 230 στα 80χιλχλμ ο κινητήρας είχε ακόμα ικανοποιητική συμπίεση αλλά ο ιδιοκτήτης το έδωσε γιατί φοβήθηκε το κόστος επισκευής... Βγήκε και το ρουλεμάν και αποφάσισε να πάρει πουντο με το 1/3 της κατανάλωσης... Υ.γ. Αν είχα κι άλλο χώρο και χρόνο για βόλτες 2 8 θα έπαιρνα και ένα χαζοκαμπριο για τις βόλτες τον χειμώνα ανοικτός... Για χρήματα δεν το συζητώ... Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2021 από filarhos
Dantε Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Με κανεις και το σκεφτομαι. Τι να πω,θα μπω να οδηγησω και τα δυο και να τα δω και αναλογα τα λεφτα ,θα αποφασισω... Ξερω οτι οδηγικα το ρχ8 ειναι ανωτερο σε ολα.Το μοτερ ειναι το μονο που με κοβει.Και το οτι αν θελησεις κατι παραπανω μετα σε δυναμη,ειναι πιο δυσκολο να το παρεις... Καλα μπορεις παντα να ξυλωσεις το βανκελ και να πεταξεις οτι θες πανω.Και ειδικα οταν παιρνεις ρχ8 με 5-6000,βγαινει σχετικα καλα συνολικα. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2021 από Dantε
paylidis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 25 λεπτά πριν, Dantε είπε Καλα μπορεις παντα να ξυλωσεις το βανκελ και να πεταξεις οτι θες πανω.Και ειδικα οταν παιρνεις ρχ8 με 5-6000,βγαινει σχετικα καλα συνολικα. To Wankel δε θα τον ξαναπροσβάλεις έτσι, τον Wankel 1
Dantε Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, paylidis είπε To Wankel δε θα τον ξαναπροσβάλεις έτσι, τον Wankel Δε τον προσεβαλα.Σε μια γωνια στην αποθηκη τον εβαλα απλα 😁 Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2021 από Dantε
atrigane Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, filarhos είπε Το πως επιταχύνει το πλυντήριο από οποιεσδήποτε σαλ είναι άλλο πράγμα... Θεός!! 27 λεπτά πριν, paylidis είπε To Wankel δε θα τον ξαναπροσβάλεις έτσι, τον Wankel Ε μα πες τα!! 2 ώρες πριν, Dantε είπε Αν μου δωσει καλη τιμη το σκαρι,να του πεταξω κανα μοτερ πανω Μην το γελάς καθόλου, υπάρχουν τέτοια projects, όμως είναι δύσκολη αυτή η μετατροπή και χαλάει όλη η φιλοσοφία του αυτοκινήτου. 53 λεπτά πριν, Dantε είπε Ξερω οτι οδηγικα το ρχ8 ειναι ανωτερο σε ολα. δηλαδή αυτό που είπες Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2021 από atrigane
Dantε Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Ενταξει αν δε του πεταξεις κανα γαιδουρι μοτερ μεσα η κανεις καμια μετατροπη χαλι μαυρο,δε νομιζω πως χαλαει τη φιλοσοφια ιδιαιτερα...Γουστα αυτα βεβαια.
atrigane Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Χρειάζεται ένα ελαφρύ, σχετικά μικρό, ροπάτο και πολύ δυνατό μοτεράκι αλλιώς θα βαρύνει μπροστά και με δεδομένη την πίσω κίνηση.. ΥΓ. Μια περίοδο κυκλοφορούσε στο car αγγελία ροχι 8 με μοτέρ 20vt, τώρα αν ήταν αλήθεια-ψέμα ποτέ δεν έμαθα. Ήθελα να πάρω να μάθω αλλά από τη στιγμή που δεν ενδιαφερόμουν όλο το ανέβαλα μέχρι που κατέβηκε η αγγελία. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2021 από atrigane
filarhos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Αν πάρεις 8άρι (και δεν λέω για εβο) δεν θα αλλάξεις κινητήρα... Εκτός του ότι θα είσαι παράνομος, σε μια στραβή την έβαψες, ο κινητήρας είναι το ένα από τα δύο που θα επιλέξεις το αυτοκίνητο είναι κρίμα να το χάσεις... Το άλλο είναι το πλαίσιο... Ως λάτρης ένα 8άρι θέλω να έχω για τα γεράματα μαζί με την ΑΡ 146 μου και μια gtv... (βασικά είναι μεγάλη η λίστα αλλά ότι προλάβω...) 1
tsofras Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2021 26 λεπτά πριν, filarhos είπε Αν πάρεις 8άρι (και δεν λέω για εβο) δεν θα αλλάξεις κινητήρα... Εκτός του ότι θα είσαι παράνομος, σε μια στραβή την έβαψες, ο κινητήρας είναι το ένα από τα δύο που θα επιλέξεις το αυτοκίνητο είναι κρίμα να το χάσεις... Το άλλο είναι το πλαίσιο... Ως λάτρης ένα 8άρι θέλω να έχω για τα γεράματα μαζί με την ΑΡ 146 μου και μια gtv... (βασικά είναι μεγάλη η λίστα αλλά ότι προλάβω...) Θα συμφωνήσω , αν είναι να αλλάξεις κινητήρα ας μην το πάρεις καθόλου
Nabuko Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, atrigane είπε Παπουτσάκια!! JR? Μου θυμίζει Mpoulakis projects 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις