Προς το περιεχόμενο

Αγορά ultrawide

alexmpl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για αγορά ultrawide οθόνης για multitasking, coding αλλά και gaming.

Κατά προτίμηση Curved και τουλάχιστον 100hz.

Κόστος όσο το δυνατόν λιγότερα.

Κοιτάω την Xiaomi Mi 34" αλλά αυτή την στιγμή παίζει γύρω στα 450.

Υπάρχουν άλλες επιλογές?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή ψάχνομαι και εγώ για μια 2η 34UW σε  3440x1440

Συμφωνώ με @Arkin για την https://www.skroutz.gr/s/21796358/AOC-CU34G2-Curved-Gaming-Monitor-34-QHD.html  ξεκινώντας από τα 400 

υπάρχει και αυτή σε AOC VA https://www.skroutz.gr/s/21945498/AOC-CU34G2X-Curved-Gaming-Monitor-34-QHD-144Hz.html στα 144Ηz , που δεν νομίζω ν αξίζει τα 100E παραπάνω από 100Hz σε 144Ηz 

Εξάλλου στα 500E θα πήγαινα σε αυτήν  https://www.skroutz.gr/s/17717685/MSI-Optix-MAG341CQ-Curved-Gaming-Monitor-34-QHD.html 

ΔΕΝ θα πήγαινα σε Samsung Odyssey G5 34UW γιατί ζητάει πολλά για τα ίδια που έχουν άλλες φθηνότερες με κυρτότητα R1000 που είναι κάπως πολύ για τα γούστα μου. και σε response time δεν έχει τα θεωρητικά πολύ καλά για VA panel των G7/G9. 

input:   δεν είχα ποτέ VA , δεν ξέρω τι γίνεται με τα smearing / ghosting στα σύγχρονα VA.  

και αν μπορέσεις να βρεις την Acer Nitro   XV340CK  3440x1440 IPS μέχρι 550Ε στην πόρτα σου θα ήταν καλό deal. 

Επεξ/σία από dem
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αυτά που αναφέρεις στο 1ο όλες θα σε ικανοποιήσουν , μέχρι τώρα σε ποια δούλευες ? 

Ψιλοκαταλαβάινεις τις βασικές  διαφορές VA / IPS ?  

H GB3461WQSU είναι IPS και φλατ , το είναι φλατ εμένα δεν θα με πείραζε 

Γενικά οι IPS ακόμα και οι πιο ακριβές έχουν ένα glow και bleed όταν τα δείχνει όλα μάυρα  Backlight Bleed Test που γενικά δεν είναι ενοχλητικό σε real καταστάσεις αν δεν είναι έντονο και εξαρτάται τον χρήστη. Συνήθως δεν έχουν το βαθύ μαύρο που έχουν τα VA, αλλά είναι λιγότερο επιρρεπής σε black crush.

Τα VA  έχουν πιο βαθιά μάυρα μεγαλύτερο συνήθως πραγατικό contrast στην ίδια φωτεινότητα (όχι πάντως την αναγραφόμενη) δεν έχουν το bleed των IPS , αλλά έχουν χειρότερα response time κυρίως σε transition από μαυρο σε ανοιχτό. Χάνουν τα χρώματα σε μικρότερες γωνίες σε σχέση με τα IPS. 

Πλέον τα VA έχουν βελτιώσει αρκετά τους χρόνους και δεν θα είναι blurry στην κίνηση όπως αυτά που έβλεπα πριν χρόνια, που ακόμα και τότε υπήρχαν χρήστες που έλεγαν ότι δεν καταλαβάιναν τις διαφορές, οπότε πάλι είναι υποκειμενικό. 

H πιστότητα των χρωμάτων δεν νομίζω ότι θα πρέπει να σε ενδιαφέρει με αυτά που θέλεις να κάνεις. 

Εγώ θα κάνω λίγη υπομονή ακόμα και για τα 

Optix MAG342CQRV , Optix MAG342CQR από MSI που θα παίξουν στα 500-650Ε imo . 

Spoiler

ή γίνει κανα θαύμα και χτυπήσουμε κανά GN850 

Επεξ/σία από dem

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@dem  Σε λάπτοπ δουλεύω αυτή την στιγμή και τώρα θα κάνω το βήμα σε pc. Οπότε δεν έχω και κάποιο monitor (έχω ένα tv panel απλά για 2η οθόνη).

Googlaροντας το, είδα ότι σχεδόν όλοι προτείνουν IPS panels για coding.Γι'αυτό και το σκέφτομαι. Για τα άλλα δύο θα μου αρκούσε το VA. To φοβάμαι βέβαια αυτό με τα μαύρα γιατί έχω κάνει την μετάβαση σε dark mode στα ΠΑΝΤΑ. Σκέψου πλέον δυσκολεύομαι να διαβάσω κείμενο με λευκό background. Βέβαια είδα ότι και τα IPS έχουν βελτιώσει αρκετά αυτό το φαινόμενο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης δεν είμαι ακόμη σίγουρος για UW. Αυτό που θέλω σίγουρα είναι μια μεγάλη επιφάνεια για πολλαπλά παράθυρα. Σκέφτηκα ότι θα έχω 2 σε 1 monitors (ή έστω 1,5 σε 1) συν ότι γλιτώνω την μαύρη γραμμή στη μέση. Για πλάτος μιλάμε πάντα.

Μήπως αξίζει να κινηθώ και προς 2k 27" 144hz και αν δεν μου αρκεί να προσθέσω αργότερα ένα μικρό πάνελ για 2ο?

Η ακόμη και ένα 1080 24" 144hz και αργότερα να stackαρω ακόμη ένα δίπλα του?

Επεξ/σία από alexmpl

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, dem είπε

και αν μπορέσεις να βρεις την Acer Nitro   XV340CK  3440x1440 IPS μέχρι 550Ε στην πόρτα σου θα ήταν καλό deal.

https://www.amazon.com/Acer-XV340CK-Pbmiipphzx-FREESYNC-Technology/dp/B08BG4GWRL 

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...