Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aποτελεσματα της νεκροψιας-αποψυξης μετα απο 16+ ωρες... Δυστυχως αποτελεσμα μηδεν.Εγινε η αποψυξη,ειχα αδειασει πριν ολο το ψυγειο,το καθαρισα επι της ευκαιριας κιολας αλλα παλι μονο η καταψυξη δουλευει.Η συντηρηση νεκρη τελειως. Το εχω βαλει στο ρευμα κανονικα αλλα στο ψυγειο δεν εχω βαλει τιποτα μεσα ακομη,δεν εχει και νοημα.Τα τροφιμα που ειχα τα εβαλα σε ψυγειο ενος γειτονα.

Eπισης στο πισω μερος του ψυγειου που εκανα εναν ελεγχο φαινονται ολα φυσιολογικα.Δηλαδη εχει εναν ανεμιστηρα που λειτουργει ενα πλαστικο δοχειο και ενα μαυρο σιδερενιο οβαλ  πραγμα  το μοτερ δηλαδη που οταν λειτουργει το ψυγειο ειναι ζεστο.

Καμια αλλη ιδεα για το τι ακολουθει τωρα? Τι αλλη ενεργεια  θα μπορουσα να κανω περα απο το να καλεσω μαστορα?

Επεξ/σία από sonikk
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απόψυξη πώς έκανες; 

Βγαλμένο από το ρεύμα και πόρτα ανοιχτή σε θερμοκρασία δωματίου και τις 16+ ώρες;

Είδες να έχουν τρέξει καθόλου νερά σε όλη αυτή τη διαδικασία;

Επίσης: έχει 2 μοτέρ ή 1; Αν έχει 1, ειναι κοινό ψύξη/κατάψυξη και η ψύξη παίρνει από την κατάψυξη με ανεμιστήρα μέσω αεραγωγών. Θέλει χρόνο μετά τη σύνδεση: να κρυώσει καλά η κατάψυξη και ύστερα φαίνεται στην ψύξη.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Απόψυξη πώς έκανες; 

Βγαλμένο από το ρεύμα και πόρτα ανοιχτή σε θερμοκρασία δωματίου και τις 16+ ώρες;

Είδες να έχουν τρέξει καθόλου νερά σε όλη αυτή τη διαδικασία;

Επίσης: έχει 2 μοτέρ ή 1; Αν έχει 1, ειναι κοινό ψύξη/κατάψυξη και η ψύξη παίρνει από την κατάψυξη με ανεμιστήρα μέσω αεραγωγών. Θέλει χρόνο μετά τη σύνδεση: να κρυώσει καλά η κατάψυξη και ύστερα φαίνεται στην ψύξη.

Αποψυξη εγινε με ρευμα εκτος και πορτες ανοιχτες σε θερμοκρασια δωματιου για πανω απο 16 ωρες.Περιπου 18 ωρες θα ελεγα.

Νερα δεν ετρεξαν καθολου.Δεν ξερω γιατι.

Εχει ενα μοτερ. Ναι εγινε οπως το ειπες οταν το εβαλα παλι στο ρευμα μετα την αποψυξη.Κρυωσε καλα η καταψυξη αλλα στην ψυξη δεν εγινε τιποτα.Η συντηρηση ειναι εκτος... Αλλωστε οταν μπηκε στο ρευμα εμεινε για πανω απο δυο ωρες εν λειτουργια.

Επισης να πω και κατι που ξεχασα πως στο πισω μερος του ψυγειου  εχει κατι αντιστασεις-ουσιαστικα μια μεγαλη μαυρη αντισταση περιπου στο ενα μετρο και κατι- σε ολη την πλευρα πισω απο το ψυγειο οταν ηταν σε λειτουργια το ψυγειο και τις επιασα ηταν ζεστες.Αρα απο εκει δεν υπαρχει καποιο τεχνικο θεμα λογικα.

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.

Εγώ πάντως ξέμεινα από ιδέες, δεν φαίνεται να είναι κάτι απλό και μάλλον μιλάμε για βλάβη. Το μόνο που με προβληματίζει είναι που δεν έτρεξαν καθόλου νερά. Μήπως ήθελε κι άλλες ώρες; Ή μήπως βούλωσαν οι αποχετεύσεις και το νερό απλά έμεινε μέσα (οπότε ξαναπαγωσε); 

Τι να πω, αν δεν το δει κάποιος, δε νομίζω ότι μπορεί να πει πολλά περισσότερα. Καλά ξεμπερδεματα σου εύχομαι και αν βρεις τελικά τι έφταιγε και δεν σου κάνει κόπο, ρίξε 2-3 κουβέντες εδώ να το έχουμε στα υπόψη.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάλεσε τεχνικό, δεν θα βρεις τι φταίει, μπορεί να χάλασε το ανεμιστηρακι που προωθεί τον αέρα από τον εξατμιστη στον θάλαμο του ψυγείου, έτσι συνήθως παγώνει η κατάψυξη και το υπόλοιπο μέρος μένει από ήπια ψυχρό έως θερμοκρασία δωματίου. Το δικό μου ψυγείο, αρχαίο μοντέλο, θέλει 2 ώρες για απόψυξη επειδή μαζεύει πολύ πάγο κάτω από την κατάψυξη. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Κάλεσε τεχνικό, δεν θα βρεις τι φταίει, μπορεί να χάλασε το ανεμιστηρακι που προωθεί τον αέρα από τον εξατμιστη στον θάλαμο του ψυγείου, έτσι συνήθως παγώνει η κατάψυξη και το υπόλοιπο μέρος μένει από ήπια ψυχρό έως θερμοκρασία δωματίου. Το δικό μου ψυγείο, αρχαίο μοντέλο, θέλει 2 ώρες για απόψυξη επειδή μαζεύει πολύ πάγο κάτω από την κατάψυξη. 

αυτο το ανεμιστηρακι που λες πού ακριβως βρισκεται?

σιγουρα δεν εννοεις ενα ανεμιστηρακι που ειναι διπλα στο μοτερ του ψυγειου,πισω και στο κατω μερος του ψυγειου.αυτο λεγεται ανεμιστηρας μοτερ.

παντως νομιζω οτι καταλαβα τι εννοεις.και πιστευω οτι εκει βρισκεται η ζημια.πρεπει να καηκε αυτο.

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, sonikk είπε

αυτο το ανεμιστηρακι που λες πού ακριβως βρισκεται?

σιγουρα δεν εννοεις ενα ανεμιστηρακι που ειναι διπλα στο μοτερ του ψυγειου,πισω και στο κατω μερος του ψυγειου.αυτο λεγεται ανεμιστηρας μοτερ.

παντως νομιζω οτι καταλαβα τι εννοεις.και πιστευω οτι εκει βρισκεται η ζημια.πρεπει να καηκε αυτο.

Σε ένα δικό μου ψυγείο του 90 που χάλασε αυτό μαζί με κάτι άλλο και αχρηστεύτηκε, το ανεμιστηρακι αυτό είναι στο κάτω μέρος του ψυγείου αλλά πρόσβαση υπήρχε μόνο από την μέσα μεριά του ψυγείου και αφού ξεβιδωθει ένα πλαστικό κάλυμμα στο πισω μέρος της κατάψυξης, η κατάψυξη ήταν στο κάτω μέρος. Το ανεμιστηρακι είχε κολλήσει και μας το λαδωσαν, μας είπαν όμως ότι αν κολλήσει πάλι θέλει αλλαγή, στο μεταξύ λιγο αργότερα πέραν ότι κόλλησε αυτό είχε υποστεί βλάβη και ο συμπιεστής και δεν μπορούσε να πρεσαρει το φρεον, οπότε το βγάλαμε μόνιμα εκτός λειτουργίας και χρησιμοποιούμε ένα ακόμα παλαιότερο ψυγείο που δεν έχει πάθει τίποτα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Thanks 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Σε ένα δικό μου ψυγείο του 90 που χάλασε αυτό μαζί με κάτι άλλο και αχρηστεύτηκε, το ανεμιστηρακι αυτό είναι στο κάτω μέρος του ψυγείου αλλά πρόσβαση υπήρχε μόνο από την μέσα μεριά του ψυγείου και αφού ξεβιδωθει ένα πλαστικό κάλυμμα στο πισω μέρος της κατάψυξης, η κατάψυξη ήταν στο κάτω μέρος. Το ανεμιστηρακι είχε κολλήσει και μας το λαδωσαν, μας είπαν όμως ότι αν κολλήσει πάλι θέλει αλλαγή, στο μεταξύ λιγο αργότερα πέραν ότι κόλλησε αυτό είχε υποστεί βλάβη και ο συμπιεστής και δεν μπορούσε να πρεσαρει το φρεον, οπότε το βγάλαμε μόνιμα εκτός λειτουργίας και χρησιμοποιούμε ένα ακόμα παλαιότερο ψυγείο που δεν έχει πάθει τίποτα. 

καταλαβα τι λες. αυτο που πρεπει να βρω εγω τωρα ειναι τον εσωτερικο ανεμιστηρα του ψυγειου που εμενα πρεπει να ειναι σε αλλη θεση απο το δικο σου ψυγειο γιατι το δικο μου ψυγειο ειναι πιο συγχρονο. Το προβλημα ειναι οτι στο κατω και πισω μερος του ψυγειου σιγουρα δεν ειναι για να ξεβιδωσω κατι και να συνδεεται αυτο το κατι με το εσωτερικο του ψυγειου.Μυστηρια πραγματα.Πώς τα φτιαχνουν ετσι και μας παιδευουν εμας τους ασχετους με τα  ψυγεια!

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, sonikk είπε

καταλαβα τι λες. αυτο που πρεπει να βρω εγω τωρα ειναι τον εσωτερικο ανεμιστηρα του ψυγειου που εμενα πρεπει να ειναι σε αλλη θεση απο το δικο σου ψυγειο γιατι το δικο μου ψυγειο ειναι πιο συγχρονο. Το προβλημα ειναι οτι στο κατω και πισω μερος του ψυγειου σιγουρα δεν ειναι για να ξεβιδωσω κατι και να συνδεεται αυτο το κατι με το εσωτερικο του ψυγειου.Μυστηρια πραγματα.Πώς τα φτιαχνουν ετσι και μας παιδευουν εμας τους ασχετους με τα  ψυγεια!

Στην πλάτη της κατάψυξης είναι το ανεμιστηράκι, 99% αυτό είναι το θέμα σου. Ψάξε για πλαστικές τάπες από πίσω θα έχει βίδες. Ξεκουμπώνεις ότι πλαστικό φαίνεται κουμπωμένο και θα βρεις και άλλες βίδες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Klausx είπε

Στην πλάτη της κατάψυξης είναι το ανεμιστηράκι, 99% αυτό είναι το θέμα σου. Ψάξε για πλαστικές τάπες από πίσω θα έχει βίδες. Ξεκουμπώνεις ότι πλαστικό φαίνεται κουμπωμένο και θα βρεις και άλλες βίδες.

πολυ σωστα.βασικα εχω εντοπισει που ειναι ο εσωτερικος ανεμιστηρας-το δικο μου μοντελο ψυγειου αναφερει διπλο ανεμιστηρα εσωτερικο- και πιο πανω υποδεικνυω αν ετυχε να διαβασεις για το πού λεω οτι ειναι ο ανεμιστηρας.Ομως δεν υπαρχουν καν ταπες οπου απο κατω να ειναι καποια βιδα! Πραγματικα ειναι κουμπωμενο σαν φιξ ενα πραγμα! 

ειναι αλλο ψυγειο αυτο που δειχνω αλλα παρομοιο με το δικο μου και επειδη δε βρηκα αλλη φωτο κοντινη του δικου μου ψυγειου που να δειχνει το σημειο του ανεμιστηρα βαζω αυτη.οπως δειχνει η φωτο εδω ο ανεμιστηρας ειναι στο τελευταιο ραφι ψηλα στο κεντρο του.ομως το ψυγειο αυτο φαινεται ενα πλαισιο που περιβαλλει τον ανεμιστηρα.Στο δικο ψυγειο ειναι ενα ενιαιο πραγμα.Το μονο που εχει ο δικος μου ανεμιστηρας ειναι ενα καπακι κουμπωτο το οποιο κουνιεται περα δωθε οταν το πιεζω αλλα επειδη δεν ξερω πως βγαινει φοβηθηκα να το πιεσω περισσοτερο μηπως σπασω κατι.

7i2IM7TTcgYAXIHb2EmlQwluo69t15D-kb6P63lt

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.

Μπορεί να έχει βίδες στα στηρίγματα από τα ράφια και το υπόλοιπο να είναι κουμπωτό, δες και στην συντήρηση μήπως τραβάει από πάνω

• Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Klausx είπε

Μπορεί να έχει βίδες στα στηρίγματα από τα ράφια και το υπόλοιπο να είναι κουμπωτό, δες και στην συντήρηση μήπως τραβάει από πάνω

θα το ξανακοιταξω.βεβαια στη φωτο το συγκεκριμενο ανεμιστηρακι ειναι απλα ενα τετραγωνο πραγμα. εμενα ειναι οβαλ το πλαστικο καπακι του και συνεχιζει μεχρι κατω το πλαστικο.ειναι ενιαιο δηλαδη. κανει ενα μεγαλο Ταφ για να ειμαι πιο παραστατικος. Για οσους εχουν πιτσος ψυγειο τετοιου τυπου σαν την φωτο ξερουν τι εννοω.

Δημοσ.

Ψάξε στο Internet αν υπάρχει κάποιο service manual για το ψυγείο σου από τον κατασκευαστή, εκεί θα αναφέρουν για την ύπαρξη βιδων η για το πως θα ξεβιδωσεις το κάλυμμα. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς ενημερωση ολων των φιλων που βοηθησαν εδω σχετικα με τη ζημια του ψυγειου μου.Αν σας τυχει κατι αναλογο δεν ειναι παντα απαραιτητος ο μαστορας και να μπειτε σε εξοδα.

Λοιπον μετα απο καποιας μορφης δυσκολιας,αρκετης θα ελεγα εβγαλα το καπακι του εσωτερικου ανεμιστηρα.Η δυσκολια βρισκοταν στο γεγονος οτι ηταν κουμπωτο το πλαστικο καπακι και βγηκε καπως δυσκολα. Στο δικο μου μοντελο ψυγειου δεν ειχε βιδες,σε αλλα εχει.Ομως μολις βγηκε αποκαλυφθηκε η αληθεια. Τι ειχε συμβει λοιπον. 

Εξηγω.. Στο εσωτερικο ανεμιστηρακι ειχε σπασει η πλαστικη βαση του-δυο βιδακια εχει που βιδωνουν στη πλατη του ψυγειου-ειχαν μεινει τα βιδακια οπως ηταν βιδωμενα αλλα περιμετρικα αυτων ειχε σπασει η βαση του ανεμιστηρα λογικα λογω θερμοκρασιων ,συστολες διαστολες και τα πλαστικα καπου εχουν ενα σημειο ανοχης.Οποτε εσπασε η πλαστικη βαση που ειναι ενσωματωμενη στο εσωτερικο ανεμιστηρακι και το ανεμιστηρακι ΄΄κρεμασε΄΄ οποτε εβρισκε στη πλατη του ψυγειου και μαλιστα ενω εχει 4 πλαστικες πτερυγες ο ελικας την μια την βρηκα κομενη.

Η πλακα ειναι οτι αυτο το εσωτερικο ανεμιστηρακι δουλευει κανονικα ενω εγω νομιζα θα ειχε καει γιατι οσο ηταν στο ρευμα το ψυγειο θα εδινε ταση αλλα εφοσον ειχε κρεμασει το ανεμιστηρακι και εβρισκαν οι πτερυγες της ελικας και δεν γυριζαν λογικο θα ηταν να το καψει.Ομως δεν εγινε αυτο οποτε δουλευει κανονικα.

Το λαθος του κατασκευαστη ειναι το εξης.Εβαλε ενα εσωτερικο ανεμιστηρακι το οποιο εχει ομως καποιο βαρος και ενσωματωσε σε αυτο πλαστικη βαση που ΄΄πιανει΄΄ στην πλατη του ψυγειου.Με τις θερμοκρασιες που επικρατουν στο ψυγειο,συστολες,διαστολες κτλ στα μορια του πλαστικου και με το βαρος που εχει το ανεμιστηρακι εσπασε η βαση και αυτο ειχε ως συνεπεια να ΄΄κρεμασει΄΄ να βρισκουν οι ελικες στη πλατη του ψυγειου εκει που βρισκοταν το ανεμιστηρακι και να σταματησει και η ροη του αερα για να δουλευει η συντηρηση.

Το προβλημα ειναι τωρα οτι πρεπει να παρω καινουριο ανεμιστηρακι αξιας πχ 80 ευρω  ενω δουλευει και το παλιο κανονικα γιατι απλα δεν πουλιεται ξεχωριστα η βαση που ΄΄κουμπωνει΄΄ επανω το ανεμιστηρακι.Νομιζω δηλαδη οτι αν ζητουσα μια βαση σιγα που θα την πουλαγαν ξεχωριστα.αφηστε δε  που και αυτη μετα απο καποιο καιρο θα σπασει παλι λογικα.

θα μπορουσα να κανω καποια πατεντα βεβαια και να κολλησω τη βαση βαζοντας καποιες ροδελες σιδερενιες αλλα εχει σπασει κ η μια λεπτη πτερυγα απο τον ελικα απο το ανεμιστηρακι και το να δουλευει ετσι δημιουργει τρανταγμα στο μοτερ του ανεμιστηρα με κακη ζυγοσταθμιση στη λειτουργια του ανεμιστηρα οποτε ισως παλι προβλημα θα υπαρχει σε λιγο καιρο.

Τεσπα το μυστηριο λυθηκε και αν σας τυχει προσπαθηστε μονοι σας να το επιδιορθωσετε δεν ειναι κατι ιδιαιτερα δυσκολο. Δηλαδη ηταν κατι απλο σε εμενα οπως το σπασιμο της πλαστικης βασης του εσωτερικου ανεμιστηρα και οχι βλαβη  σε συμπιεστη,θερμοστατη,ασφαλεια,βαλβιδα κτλ. Δεν ηταν καποια δυσκολη ζημια δηλαδη.Να σημειωσω οτι ειμαι καπως  ασχετος απο ψυγεια κτλ.Πρωτη φορα μου ετυχε και επιχειρησα.Λιγο η φαντασια,λιγο η βοηθεια του φορουμ,λιγο η κοινη λογικη εδωσαν αποτελεσμα.

Μια πλαστικη βαση εσωτερικου ανεμιστηρα αξιας μισου ευρω εκανε μια ολοκληρη συντηρηση να παει απατη.

Μου θυμιζει την εκπομπη mayday που βλεπω καμια φορα με τα αεροπλανα που πεφτουν και σκοτωνονται εκατονταδες ζωες για μια βλαβη αξιας μισου δολαριου.Να εχει καει ενα πηνιο,να εχει χαλασει ενας διακοπτης και να δειχνει λαθος ενδειξη και οι πιλοτοι να αντιδρουν με λαθος τροπο με αποτελεσμα να πεφτει το αεροπλανο.

Επεξ/σία από sonikk
  • Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει η περίπτωση να έγινε όλο αυτό από τον πάγο που δημιουργήθηκε με αποτέλεσμα να βρει η φτερωτή και έτσι να σπάσει η βάση.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...