Προς το περιεχόμενο

iphone 12 pro vs s21+

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου το notch στα iPhone και έχω συνηθίσει τόσα χρόνια το android  οπότε θα πήγαινα σε Samsung. Το one ui είναι το καλύτερο skin στο Android με πάρα πολλές παραμετροποιήσεις για να το φέρεις εκεί που θες. Μιλάμε για 2 απο τα καλύτερα κινητά της αγοράς οπότε θα μείνεις σίγουρα ευχαριστημένος και απο τα δύο.

Επεξ/σία από GreekLegend2
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Macosj είπε

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Το 11 pro max σε αγγελίες το βρίσκεις στα 700-800 ευρώ όταν καινούριο έκανε 1300. Το S20 το βρίσκεις 600-700 όταν έκανε 1200, άρα καμία διαφορά. Οι τιμές στο σκρουτζ έχουν να κάνουν με τον αριθμό των καταστημάτων πιο πολύ, και το iPhone X κάνει εκεί 1000 ευρώ τώρα δεν σημαίνει ότι μεταχειρισμένο θα το πουλήσεις 700, 300 θα το δώσεις με το ζόρι 

Μίλησα για καινούργια... Και ανάλογα τα καινούργια πάνε και τα μεταχειρισμένα... Και για να μην λεμε οτι θελουμε, το S20 Ultra καινουργιο απο Πλαισιο είχε 1399 και το Iphone 11 pro max 1339. Πλεόν Καινούργια και τα ποιο φθηνα στο Skoutz ειναι S20 ultra 900€ και iphone 11 pro max 1100€

Ακόμα και στα μεταχειρισμένα που έχουν περίπου 100€ διαφορά δεν είναι και λίγο.. Ας υπολογίσουμε ότι το S20 ultra ειναι 1 χρόνο στην κυκλοφορία ενώ το 11 pro max 1,5 χρόνο... Παίζει και αυτό ρόλο...

Φαίνεται ξεκαθαρα νομίζω ποιας εταιριας η τιμή πέφτει περισσότερο...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tolis1186 είπε

Μίλησα για καινούργια... Και ανάλογα τα καινούργια πάνε και τα μεταχειρισμένα... Και για να μην λεμε οτι θελουμε, το S20 Ultra καινουργιο απο Πλαισιο είχε 1399 και το Iphone 11 pro max 1339. Πλεόν Καινούργια και τα ποιο φθηνα στο Skoutz ειναι S20 ultra 900€ και iphone 11 pro max 1100€

Ακόμα και στα μεταχειρισμένα που έχουν περίπου 100€ διαφορά δεν είναι και λίγο.. Ας υπολογίσουμε ότι το S20 ultra ειναι 1 χρόνο στην κυκλοφορία ενώ το 11 pro max 1,5 χρόνο... Παίζει και αυτό ρόλο...

Ξεχνάς ότι το S20 τλα έβρισκες στο σκρουτζ 300 ευρώ κάτω τον πρώτο μήνα σε αντίθεση με το pro max

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tolis1186 είπε

Βασικά όντως κρατάνε λίγο παραπάνω αξία τα iPhone σε απόλυτα ξερά νούμερα  αλλά η διαφορά είναι πολύ μικρη για να αποτελέσει κριτήριο αγοράς. Και αυτό επειδή εαν έχεις στοιχειώδης γνώσεις για το πως κινείται η τιμή των Android ναυαρχιδων και ψωνίσεις εξυπνα εκμηδενίζεις αυτή τν διαφορά. Η τιμή στα Android κάνει ελεύθερη πτώση το πρώτο δίμηνο από την ημερομηνία κυκλοφορίας της συσκευής, εφόσον περάσει το πρώτο δίμηνο, η τιμή πέφτει με το σταγονόμετρο και αρχίζει να σταθεροποιεται. Αυτή την στιγμή που μιλάμε ήδη τα s21 έχουν χάσει το μεγαλύτερο ποσοστό της αξίας τους στα σρουτζομαγαζα, φαντάσου ότι  το s21 ultra ήδη το βρίσκεις 2 κατοσταρικα  κάτω στα Σκρουτζομάγαζα  μόλις 2 μήνες μετά την κυκλοφορίας του, από δω και πέρα η τιμή του θα πέφτει με το σταγονόμετρο, ειναι πλέον "καλη" στιγμή να το πάρει κανείς. Αντίθετα το iPhone 12 pro μετά από 6 μήνες στην αγορά, δεν έχει χάσει σχεδόν καθόλου αξία, με ένα γρήγορο search βλέπεις ότι η τιμή του σήμερα στα Σκρουτζομάγαζα ειναι πολυ κοντα στις τιμές μεγάλων αλυσίδων. Και τα 2 χάνουν αξία αλλά σε διαφορετικό timming.  Οι ναυαρχίδες android χάνουν αξία ραγδαία μετά την κυκλοφορίας τους μέσα στο πρωτο διμηνο, ενώ οι Apple συσκευές χάνουν αξια  αισθητά 1 χρονο μετά την κυκλοφορία τους, μόλις βγει το επόμενο iPhone.Στα iPhone ή αγορά λειτουργεί σαν να έχει μοναδικό αντιπαλο τον εαυτό τους, μόλις βγει το καινούργιο αρχίζει το προηγούμενο να χάνει αξια.  Οπότε αν ψωνίσεις εξυπνα android ναυαρχίδα κανωντας υπομονή κάνα 2μημο από την κυκλοφορία της, θα έχεις εκμηδενίσει σχεδόν την μεταπωλητικη αξία και χασούρα συγκριτικά με το iPhone γιατί θα έχεις ήδη ψωνίσει πολύ φθηνότερα από την launch τιμή, πράγμα που στο iPhone δεν γίνετε, πρέπει να περιμένεις ένα χρόνο να βγει το επόμενο για να ψωνίσεις το παλαιότερο αισθητά πιο φθηνά. Αν και μάλλον τότε δεν θα το θες, θα θες το καινουργιο.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Ποια είναι η γνώμη σου μεταξύ s21+ και s21 ultra? Αξίζει το ultra τα περίπου 300 ευρώ παραπάνω που έχουν διαφορά αυτή την στιγμή? 

Με ρωτας αν αξιζει τα παραπανω χρηματα το S21 ultra,την ιδια στιγμη που σε επομενο σχολιο λες οτι δεν σε ενδιαφερει το S21 ultra.

2 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Κοιταξε 1000 ευρω δεν θα δωσω σωνει και ντε .

Κατρχην οπως λεω και στον τιτλο σκεφτομαι να παρω το s21+  και οχι το s21 ultra που βγανει στα 1050 ευρω.

Απο εκει και περα δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο το θεμα αυτο εχει φτασει τις 4 σελιδες, ενω τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα οπως γραφεις και εσυ στο τελευταιο σχολιο.

Σε τρωει η περιεργεια για Ios/iphone(με πιθανο ενδεχομενο να μην σε βολεψει) οπως λες στο πρωτο σου σχολιο,παρε Iphone.

Φοβασαι οτι δεν θα σε βολεψει το Iphone,παρε Samsung να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Με ρωτας αν αξιζει τα παραπανω χρηματα το S21 ultra,την ιδια στιγμη που σε επομενο σχολιο λες οτι δεν σε ενδιαφερει το S21 ultra.

Απο εκει και περα δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο το θεμα αυτο εχει φτασει τις 4 σελιδες, ενω τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα οπως γραφεις και εσυ στο τελευταιο σχολιο.

Σε τρωει η περιεργεια για Ios/iphone(με πιθανο ενδεχομενο να μην σε βολεψει) οπως λες στο πρωτο σου σχολιο,παρε Iphone.

Φοβασαι οτι δεν θα σε βολεψει το Iphone,παρε Samsung να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Την ερώτηση για το s21 ultra την έκανα καθαρά από τεχνολογικη περιέργεια γιατί δεν έχω δει ούτε ρεβιου από την συγκεκριμένη συσκευη, μόλις είδα μέγεθος και βάρος δεν κοίταξα παρακάτω. Από εκεί και πέρα, επειδή από τα 3-4 μυνηματα που έγραψες στο θεμα, στα 2 αναρωτιέσαι "ποτέ δεν κατάλαβα το σκοπό που έχουν τέτοιου είδους θέματα" και τώρα ξανά αναρωτήθηκες "δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το θέμα έφτασε στις 4 σελίδες".

Ο σκοπος του θέματος είναι προφανώς να πάρω πληροφοριες από κατόχους που έχουνε δουλέψει και τα 2 λογισμικά  και κυρίως να πάρω κάποιες βασικές πληροφορίες για το ios που έχω μαύρα μεσάνυχτα.

Θέλω πρώτα να αντλησω κάποιες πληροφορίες ώστε να μπορω να  κρίνω μετά μόνος μου με βάση τις πληροφορίες αυτες  αν θα δώσω το χιλιάρικο για iPhone, και όχι να πάω στα τύφλα.

Αν δεν σου αρέσει το θεμα που άνοιξα, αν σου φαίνεται βαρετο και θεωρείς οτι δεν έχει κανένα νόημα ύπαρξης  or what ever ( αυτή την εντύπωση μου δίνεις) απλά προσπερνά το και μην απαντάς, δεν είναι υποχρεωτικό, ούτε αναγκασμένος είσαι ξέρεις.. 

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Macosj είπε

Το σύστημα που έχω κάνει εγώ με τα δύο κινητά είναι επειδή χρησιμοποιώ το κινητό επαγγελματικά και με βολεύει πολύ περισσότερο το Android σε συνδυασμό με το s pen, το ios είναι για απλή χρήση δεν είναι για τέτοια 

Αμπράβο , για επαγγελματική χρήση που λες και εσύ και ιδιαίτερα γραφείου δεν βολεύει καθόλου το Android. 

- Δεν έχει καθόλου σημεία στίξης και εντολές τύπου «νέα παράγραφος» στην υπαγόρευση κειμένου. 
- Δεν έχει εντολές τύπου «remind me of this” όταν είσαι σε μια σελίδα , σε ένα sms , σε μια σημείωση , σε μια φωτογραφία , σε ένα email κλπ για ένα ολοκληρωμένο σύστημα υπενθυμίσεων. 
- Δεν έχει σύστημα σημειώσεων , ώστε να τραβάς φωτογραφίες εγγράφων / τιμολογίων κλπ και αργότερα να κάνεις αναζήτηση κειμένου μέσα σε αυτά τα έγγραφα. 
- Δεν έχει σύστημα προγραμματισμού όπως το Shortcuts , με το οποίο μπορείς να πεις στην Siri να σου κατεβάσει ένα τραγούδι μέχρι π.χ να σου αλλάξει φορμάτ σε μια φωτό. Γενικά πάει πολύ μακριά το πράγμα με τα Shortcuts. Στην ουσία είναι μια μίνι γλώσσα προγραμματισμού του κινητού.

Απο YouTube την στιγμή που πουλάνε συνδρομές χρόνου στο eBay για 18€ και πάει πακέτο και το YouTube music , μην σε ανησυχούν καθόλου λύσεις τύπου Vanced.

Από διαφημίσεις σε site , βάζεις AdGuard και καθάρισες , πολύ καλύτερη προβολή των Site από ένα Android. Στο iOS δεν αφήνει αυτά τα περίεργα «κενά» εκεί που ήταν η διαφήμιση , άσε που έχει και το κορυφαίο «εμφάνιση προβολής ανάγνωσης» και απλοποιεί και μεγαλώνει τα γράμματα και μπορείς να διαβάσεις άψογα σελίδες Ίντερνετ.

Εχει φοβερές Live Photos , τραβάς μια φωτό και σου κρατάει και ένα μικρό βιντεάκι 3,4 δευτερολέπτων με ήχο και όλα για να θυμάσαι εκτός από την φωτό και το background της. 

Εχει πολύ ωραίο τρόπο χρήσης widgets , μπορείς να στακάρεις όσα widgets θες το ένα πάνω στο άλλο και απλά να σκρολάρεις πάνω τους για εναλλαγή. Μέσα στη μέρα γυρνάνε και μόνα τους , σου δείχνουν θερμοκρασία , όταν έχεις κάνει άσκηση τις θερμίδες κλπ.  

Και το πιο σημαντικό , σε ότι και να κάνεις έχει συνέπεια. Δεν θα στο κάνει την μια έτσι και την άλλη αλλιώς. Επίσης η Apple σέβεται τα λεφτά που δίνεις , θα σε κρατήσει με updates μια πενταετία.   

Επεξ/σία από Vasilisxd
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε

Θέλω πρώτα να αντλησω κάποιες πληροφορίες ώστε να μπορω να  κρίνω μετά μόνος μου με βάση τις πληροφορίες αυτες  αν θα δώσω το χιλιάρικο για iPhone, και όχι να πάω στα τύφλα.

Υπαρχει και μια κεντρικη φορμα στην ενοτητα των smartphone για να κανει σε οσους συμμετεχουν την ζωη πιο ευκολη.Δεν την συμπληρωσες 

Περαν τουτου ο τιτλος του θεματος σου αφορα 2 συγκεκριμενα Smartphone,και αντι η ολη συζητηση/κουβεντα να γινεται πανω σε αυτα απο πλευρας δυνατοτητων(καμερα,οθονη,αυτονομια κλπ),η ολη κουβεντα απο την αρχη εχει γυρισει σε Ios Vs Android.

Εαν λοιπον απο την αρχη ειχες ξεκαθαρισει οτι πιο πολυ σε ενδιαφερει αυτο,θα ειχες λαβει και αναλογες απαντησεις. Και το Google ειναι γεματο απο τετοια αρθρα https://www.tomsguide.com/face-off/iphone-vs-android

Για παραδειγμα ενα αλλο θεμα που ειχε ανοιχτει πριν κατι μηνες(απο τα παρα πολλα που ανοιγονται συχνα στο forum),που απο την αρχη ομως ηταν συγκεκριμενο πανω σε αυτο το κομματι και πως και σε αυτο το θεμα κατεληξαν σε αυτα που αναφερω πιο πισω 

Ακομα και ολα τα παραπανω να αγνοησουμε,απο την πρωτη σελιδα ολες οι απαντησεις που σου εχουν δωθει λενε το ιδιο πραγμα(αυτο δηλαδη που εχω πει και εγω απο τα πρωτα σχολια),κοινως εχεις παρει απαντηση σε αυτο που ρωτας,τουλαχιστον στο κομματι λειτουργικου.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Υπαρχει και μια κεντρικη φορμα στην ενοτητα των smartphone για να κανει σε οσους συμμετεχουν την ζωη πιο ευκολη.Δεν την συμπληρωσες 

Περαν τουτου ο τιτλος του θεματος σου αφορα 2 συγκεκριμενα Smartphone,και αντι η ολη συζητηση/κουβεντα να γινεται πανω σε αυτα απο πλευρας δυνατοτητων(καμερα,οθονη,αυτονομια κλπ),η ολη κουβεντα απο την αρχη εχει γυρισει σε Ios Vs Android.

Εαν λοιπον απο την αρχη ειχες ξεκαθαρισει οτι πιο πολυ σε ενδιαφερει αυτο,θα ειχες λαβει και αναλογες απαντησεις. Και το Google ειναι γεματο απο τετοια αρθρα https://www.tomsguide.com/face-off/iphone-vs-android

Για παραδειγμα ενα αλλο θεμα που ειχε ανοιχτει πριν κατι μηνες(απο τα παρα πολλα που ανοιγονται συχνα στο forum),που απο την αρχη ομως ηταν συγκεκριμενο πανω σε αυτο το κομματι και πως και σε αυτο το θεμα κατεληξαν σε αυτα που αναφερω πιο πισω 

Ακομα και ολα τα παραπανω να αγνοησουμε,απο την πρωτη σελιδα ολες οι απαντησεις που σου εχουν δωθει λενε το ιδιο πραγμα(αυτο δηλαδη που εχω πει και εγω απο τα πρωτα σχολια),κοινως εχεις παρει απαντηση σε αυτο που ρωτας,τουλαχιστον στο κομματι λειτουργικου.

Αφού εξαρχής η απάντηση που πήρα στο ερώτημα που έκανα ήταν ότι η κυρία διαφορά μεταξύ των συσκευών του τιτλου είναι το λογισμικό τους. Εξήγησα ότι από Android μεριά μου αρέσουν τα Samsung, οπότε δεν υπάρχει λόγος να κοιτάξω κάτι πέραν του s21 πάει αυτο. Όσο αφορά τα iPhone εκτός του λογισμικού που δόθηκαν αρκετές και χρήσιμες πληροφορίες, κάποια παιδιά είπανε πως πιθανότατα δεν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά για το pro και ότι πιθανότατα θα καλυφτω και με το 12αρι το απλο. Εγω μια χαρά βοήθεια πήρα από τις απαντήσεις των παιδιών.

Στο κομμάτι  που λες ότι το Google είναι γεμάτα από άρθρα Android vs iPhone τι σχέση έχει? Επειδη υπάρχουν άρθρα στο νετ απαγορεύεται να ανοίξω νήμα στο insomnia να ρωτήσω και να πάρω απαντήσεις από χρήστες που έχουν δουλεψει και τα 2 λογισμικά  να μου πούνε την άποψη τους?  Στο ξανά είπα εφόσον δεν σου αρέσει το θέμα προσπεράσε το. Στα ποστ που  κάνεις περισσότερο αναλώνεσαι στο ότι το θέμα που άνοιξα είναι ανούσιο. Μην το διαβάζεις λοιπόν και καλή καρδιά. 

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Vasilisxd είπε

Αμπράβο , για επαγγελματική χρήση που λες και εσύ και ιδιαίτερα γραφείου δεν βολεύει καθόλου το Android. 

- Δεν έχει καθόλου σημεία στίξης και εντολές τύπου «νέα παράγραφος» στην υπαγόρευση κειμένου. 
- Δεν έχει εντολές τύπου «remind me of this” όταν είσαι σε μια σελίδα , σε ένα sms , σε μια σημείωση , σε μια φωτογραφία , σε ένα email κλπ για ένα ολοκληρωμένο σύστημα υπενθυμίσεων. 
- Δεν έχει σύστημα σημειώσεων , ώστε να τραβάς φωτογραφίες εγγράφων / τιμολογίων κλπ και αργότερα να κάνεις αναζήτηση κειμένου μέσα σε αυτά τα έγγραφα. 
- Δεν έχει σύστημα προγραμματισμού όπως το Shortcuts , με το οποίο μπορείς να πεις στην Siri να σου κατεβάσει ένα τραγούδι μέχρι π.χ να σου αλλάξει φορμάτ σε μια φωτό. Γενικά πάει πολύ μακριά το πράγμα με τα Shortcuts. Στην ουσία είναι μια μίνι γλώσσα προγραμματισμού του κινητού.

Απο YouTube την στιγμή που πουλάνε συνδρομές χρόνου στο eBay για 18€ και πάει πακέτο και το YouTube music , μην σε ανησυχούν καθόλου λύσεις τύπου Vanced.

Από διαφημίσεις σε site , βάζεις AdGuard και καθάρισες , πολύ καλύτερη προβολή των Site από ένα Android. Στο iOS δεν αφήνει αυτά τα περίεργα «κενά» εκεί που ήταν η διαφήμιση , άσε που έχει και το κορυφαίο «εμφάνιση προβολής ανάγνωσης» και απλοποιεί και μεγαλώνει τα γράμματα και μπορείς να διαβάσεις άψογα σελίδες Ίντερνετ.

Εχει φοβερές Live Photos , τραβάς μια φωτό και σου κρατάει και ένα μικρό βιντεάκι 3,4 δευτερολέπτων με ήχο και όλα για να θυμάσαι εκτός από την φωτό και το background της. 

Εχει πολύ ωραίο τρόπο χρήσης widgets , μπορείς να στακάρεις όσα widgets θες το ένα πάνω στο άλλο και απλά να σκρολάρεις πάνω τους για εναλλαγή. Μέσα στη μέρα γυρνάνε και μόνα τους , σου δείχνουν θερμοκρασία , όταν έχεις κάνει άσκηση τις θερμίδες κλπ.  

Και το πιο σημαντικό , σε ότι και να κάνεις έχει συνέπεια. Δεν θα στο κάνει την μια έτσι και την άλλη αλλιώς. Επίσης η Apple σέβεται τα λεφτά που δίνεις , θα σε κρατήσει με updates μια πενταετία.   

Ομολογώ ότι για το  AdGuard δεν το ήξερα. Όσο αφορά τις σημειώσεις, φυσικά και έχει οργάνωση σημειώσεων, αν και εγώ δουλεύω μόνο onenote, στο Samsung τουλάχιστον έχει καταπληκτικό σημειωματάριο που που υποστηρίζει πολλούς τύπους αρχείων και φυσικά την αναζήτηση που λες. Βασικά είναι το καλύτερο σημειωματάριο που έχω δει, εκτός βέβαια του onenote που είναι κορυφή επειδή το έχω παντού. Οσο αφορά το κείμενο( νομίζω είμαι ο κατάλληλος να απαντήσει σε αυτό διότι έχω γράψει όσο δεν μπορείς να φανταστείς) ,στην υπαγόρευση είναι στα ίδια επίπεδα με το Android, αλλά σε όλα τα άλλα είναι πολύ πίσω. Πολύ δύσκολη η διόρθωση κειμένου, με δύσκολια τοποθετείς τον δείκτη εκεί που θέλεις. Μπορείς να κάνεις μόνο ένα copy, ενώ στο Android όσα θέλεις και σε συνδυασμό με το swiftkey να κάνεις επικόλληση έως 30 οπότε θέλεις. Δεν υπάρχει κάποιο lens και πρέπει να χρησιμοποιείς το Google lens που δεν δουλεύει το ίδιο καλά όπως στο Android. Αυτό με το επιλογή κειμένου υπάρχει και ονομάζεται Google lens, πιο καλή επιλογή κειμένου δε θα βρεις, στο Samsung εχιε και το bixby vision αλλά δε θα το πρότεινα. Είναι πολύ δύσκολη η προσθήκη πληκτρολόγιου και αυτή δεν δουλεύει καλά καθώς συνέχεια σε βγάζει στο κεντρικό. Σε multitasking δεν υπάρχει κάποιο παράθυρο εφαρμογών ώστε να γίνεται γρήγορα και εύκολα η εναλλαγή, δεν έχει swipe left που να οδηγεί πίσω, αλλά μόνο swipe Right και αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν βολεύει όταν χρησιμοποιείς ένα χέρι και η οθόνη είναι μεγάλη, και εκτός αυτό δεν λειτουργεί για να βγεις από μια εφαρμογή αλλά μπορείς να πας στο μενού μόνο με swipe up. Σε μετάφραση πρέπει να κάνεις αντιγραφή το κείμενο και πας στην εφαρμογή, ενώ στο Android γίνεται σε 1 δευτερόλεπτο. Όσο αφορά το Samsung συγκεκριμένα, με το s pen οι σημειώσεις γίνονται πολύ καλύτερα γιατί έχεις την δυνατότητα σχημάτων, σχολίων κτλ όπως και άμεσης μετάφρασης όταν δεν μπορείς να επιλέξεις κείμενο κ. α. Εγώ σου απάντησα επειδή είδα ότι είσαι γνώστης , και ξέρω ότι δε θα χάσω την ώρα μου τσάμπα ούτε να γίνει εδώ Android vs ios, διότι εγώ χρησιμοποιώ και τα δύο ταυτόχρονα και παραθέτω απλά την εμπειρία μου. 

Αλλά όσο αφορά το θέμα, ο άνθρωπος δεν το θέλει για επαγγελματική χρήση, αλλά για απλή καθημερινή χρήση που εκεί προτιμώ το iPhone λόγω μικρού μεγέθους και φιγούρας και από ότι έχω παρατηρήσει θα έχει και τα notification στην ώρα τους, στο Android κάποιες φορές αργούν ιδίως στο messenger( νομίζω αυτό γίνεται αν έχει εξοικονόμηση ανοιχτή, αλλά δεν είμαι σίγουρος). Δεν έχει νόημα να πάει στο απλό S21 για αυτά που ζητάει

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε

απαγορεύεται να ανοίξω νήμα στο insomnia να ρωτήσω και να πάρω απαντήσεις από χρήστες που έχουν δουλεψει και τα 2 λογισμικά  να μου πούνε την άποψη τους? 

Αφου οπως γραφεις και εσυ η χρηση που κανεις ειναι απλη και δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις,δεν εχεις δωσει στους υπολοιπους να καταλαβουν για ποιο λογο κοιτας για παραδειγμα το S21+ και οχι το S20FE πχ 

Η για ποιο λογο κοιτας το 12pro(αν σε ενδιαφερει δηλαδη ο τηλεφακος ή η ποιοτητα κατασκευης) και οχι το 12,το 11pro(αν σε ενδιαφερει ή οχι το 5G) ή το 12mini πχ.

Και δεν ειναι μονο αυτο αλλα δεν εχω δει να σε απασχολουν και αλλα σημαντικα πραγματα που αφορουν το λογισμικο οπως

• αγορασμενες εφαρμογες
  • συμβατοτητα με smartwatch/ακουστικα,
  • συνδεση με υπολογιστη για μεταφορα αρχειων,μουσικης.
  • Cloud storage,
  • Apple Pay/Apple Care τι παιζει και παει λεγοντας.

Δεν εχει καμια σχεση λοιπον αυτο που λες περι''δεν σου αρεσει το θεμα'',και εκει πηγαιναν και τα σχολια περι Google.

Ξερεις ποσες φορες εχουν ανοιχτει θεματα για αγορα κινητου,και αυτος που τα ανοιγει τελικα να εξαφανιζεται,και οι υπολοιποι να καθομαστε και να γραφουμε τσαμπα??? Γιαυτο και ειμαι τοσο ''αμυντικος''στα σχολια μου,γιατι για εκει βλεπω να πηγαινει το πραγμα απο την στιγμη που δεν βλεπω να προκυπτει καποιο συμπερασμα απο τα οσα εχουν γραφτει ως τωρα.

Εγω οταν ημουν με Android σαν και εσενα καλη ωρα και ηθελα να παω σε iphone,εκατσα και εκανα ερευνα αγορας μονος μου για να δω οι διαφορες μεταξυ των λογισμικων πως μεταφραζονται στην πραξη  οπως ορισμενα που αναφερω παραπανω,και μετα ρωταγα κατοχους για συγκεκριμενα απο αυτα πχ τι γινεται με τις Χ εφαρμογες που εχω ηδη αγορασει,αν θα δουλευει το Apple Watch σε Android αν το μετανιωσω και παει λεγοντας.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Macosj είπε

Όσο αφορά τις σημειώσεις, φυσικά και έχει οργάνωση σημειώσεων, αν και εγώ δουλεύω μόνο onenote, στο Samsung τουλάχιστον έχει καταπληκτικό σημειωματάριο που που υποστηρίζει πολλούς τύπους αρχείων και φυσικά την αναζήτηση που λες.

Δεν κατάλαβες , μιλάμε για αναζήτηση κειμένου ΜΕΣΑ στην εικόνα , πράγμα που δεν κάνει , δοκιμασμένα. 

4 ώρες πριν, Macosj είπε

Οσο αφορά το κείμενο( νομίζω είμαι ο κατάλληλος να απαντήσει σε αυτό διότι έχω γράψει όσο δεν μπορείς να φανταστείς) ,στην υπαγόρευση είναι στα ίδια επίπεδα με το Android, αλλά σε όλα τα άλλα είναι πολύ πίσω. Πολύ δύσκολη η διόρθωση κειμένου, με δύσκολια τοποθετείς τον δείκτη εκεί που θέλεις.

Μάλλον αγνοείς ότι το πληκτρολόγιο του iOS γίνεται Τrackpad (3d Touch ή long Press στο Space Bar) και είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος διόρθωσης κειμένου , για δοκίμασε το !

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Vasilisxd είπε

Δεν κατάλαβες , μιλάμε για αναζήτηση κειμένου ΜΕΣΑ στην εικόνα , πράγμα που δεν κάνει , δοκιμασμένα. 

Μάλλον αγνοείς ότι το πληκτρολόγιο του iOS γίνεται Τrackpad (3d Touch ή long Press στο Space Bar) και είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος διόρθωσης κειμένου , για δοκίμασε το !

Πως δεν γίνεται ρε φίλε άνοιξε φωτογραφίες Google πάτε σε οποιαδήποτε φωτογραφία και κάτω δεξιά έχει το Google lens για αναζήτηση κειμένου και ότι άλλο θέλεις. Νομίζω ότι μπορώ να συνεννοηθώ αλλά ενώ σου γράφω ότι έχω γράψει όσο δεν μπορείς να φανταστείς μου λες οτι αγνοώ το 3D touch λες και είμαι κάνα 10χρονο, που για να πας εκεί που θέλεις με αυτό  πρέπει να έχεις χειρουργικό χέρι διαφορετικά πάει στην επόμενη ή προηγούμενη σειρά κ.ο κ

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε @Pwpwpw νομίζω η λύση είναι μπροστά σου και δεν τη βλέπεις...

iPhone 12 mini να χωράει και στην τσέπη και μετά θα λες Πωπωπω τηλεφωνάρα!

Μια ιδέα ρίχνω... ;)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, udroxoos είπε

Φίλε @Pwpwpw νομίζω η λύση είναι μπροστά σου και δεν τη βλέπεις...

iPhone 12 mini να χωράει και στην τσέπη και μετά θα λες Πωπωπω τηλεφωνάρα!

Μια ιδέα ρίχνω... ;)

Οχι φίλε είναι πολύ μικρό, θέλω κάτι γύρω στις 6 ιντσες, 5.4 είναι πολύ μικρό για τα γούστα μου. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...