Προς το περιεχόμενο

iphone 12 pro vs s21+

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Fulgore είπε

Για το S21+ συγκεκριμενα ειπα οτι διαφωνω,βεβαια μετα παμε σε κουβεντα ποιο Android κινητο ειναι καλυτερο.

To s21 έχει 730 ευρώ, το s21+  έχει 780 ευρω και το s21 ultra εχει 1050 ευρώ, συγκρινόμενα και τα 3  σε καταστηματα που βρίσκονται στην λίστα του Bestprice και είναι αξιόπιστα και διαθέτουν  τις συσκευές ετοιμοπαραδοτες. 

Προσωπική μου άποψη ότι το s21+  μόνο και μόνο για την μεγαλύτερη μπαταρία  αξίζει το 50αρικο διαφορά από το s21.Ποια είναι η γνώμη σου μεταξύ s21+ και s21 ultra? Αξίζει το ultra τα περίπου 300 ευρώ παραπάνω που έχουν διαφορά αυτή την στιγμή? 

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά πάντως , εάν πας σε iPhone ετοιμάσου να αλλάξεις συνήθειες.  

Δεν ξέρω εάν θα σου ξενισει αρχικά αλλά εάν επιμείνεις για λίγο διάστημα και συνηθίσεις , δύσκολα μετά πας πάλι σε Android. 

Ξεχνά τον Chrome , Google photos κλπ συναφή. Θα περάσουν οι κωδικοί σου στα συνθηματικά της Apple και από εκεί και πέρα θα χρησιμοποιείς Safari και φωτογραφίες της Apple , είναι δεμένα με το λειτουργικό και θα σε βολέψουν πιο πολύ. 

Μετα για κάθε site/εφαρμογή που θες να μπεις με κωδικούς , απλά θα σου κοιτάει την φάτσα και θα μπαίνεις , κάθε συνθηματικό που θες να φτιάξεις , θα σου προτείνει μόνο του αυτό ισχυρά και θα τα σώζει , εάν θεωρεί ότι ο κωδικός σου ειναι αδύναμος , θα σε πηγαίνει στο site , συγκεκριμένα εκεί που αλλάζουν οι κωδικοί και θα σου προτείνει δικό του. 

Γενικα το iOS είναι λίγο «στον αυτόματο» και αυτό ξενίζει μερικούς καθώς θέλουν καθολικό έλεγχο στην συσκευή τους.  

Άποψη μου , εάν σε βολεύει το μέγεθος , πας για το απλό iPhone 12 , οι διάφορες είναι μικρές.  

Επεξ/σία από Vasilisxd
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε

Το χρώμα μαύρο θα είναι πλέον πράσινο. 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Vasilisxd είπε

Δεν ξέρω εάν θα σου ξενισει αρχικά αλλά εάν επιμείνεις για λίγο διάστημα και συνηθίσεις , δύσκολα μετά πας πάλι σε Android. 

Ξεχνά τον Chrome , Google photos κλπ συναφή. Θα περάσουν οι κωδικοί σου στα συνθηματικά της Apple και από εκεί και πέρα θα χρησιμοποιείς Safari και φωτογραφίες της Apple , είναι δεμένα με το λειτουργικό και θα σε βολέψουν πιο πολύ. 

Μετα για κάθε site/εφαρμογή που θες να μπεις με κωδικούς , απλά θα σου κοιτάει την φάτσα και θα μπαίνεις , κάθε συνθηματικό που θες να φτιάξεις , θα σου προτείνει μόνο του αυτό ισχυρά και θα τα σώζει , εάν θεωρεί ότι ο κωδικός σου ειναι αδύναμος , θα σε πηγαίνει στο site , συγκεκριμένα εκεί που αλλάζουν οι κωδικοί και θα σου προτείνει δικό του. 

Γενικα το iOS είναι λίγο «στον αυτόματο» και αυτό ξενίζει μερικούς καθώς θέλουν καθολικό έλεγχο στην συσκευή τους.  

Άποψη μου , εάν σε βολεύει το μέγεθος , πας για το απλό iPhone 12 , οι διάφορες είναι μικρές.  

Αυτο ακριβως το "καινουργιο" ειναι που με κανει να αμφιταλαντευομαι. Οτι υπαρχει πιθανοτητα τον πρωτο καιρο να καταριεμαι την ωρα και την στιγμη που το πηρα ωσπου να το συνηθισω, πλας οτι δεν ξερω κατα ποσο ευκολα θα γινει η μεταβαση των αποθηκευμενων πραγματων που εχω στην τωρινη συσκευη στο Iphone αν κανω την μεταβαση. Στο 12αρι το απλο, δεν με νοιζει η τριτη καμερα που δεν εχει, μου την σπαει που εχουν περιορισει την φωτεινοτητα της οθονης σε σημειο που μερικες φορες μπορει να γινει και ενοχλητικο σε εξωτερικο χωρο μια ηλιολουστη μερα.Σαφως παντως  η διαφορες παντως μεταξυ 12 και 12προ δεν ειναι τετοιες που να δικαιολογουν τα περιπου 350 ευρω διαφορα τους, γιατι το ενα το βρισκεις στα 750 ενω το αλλο πας 1100 το ελαχιστο.  Γενικα παντως στις τελευταιες γραμμες αυτο που λες περι "αυτοματου πιλοτου" ειναι κατι που εμενα  μου αρεσει να γινονται ολα αυτοματα και ευκολα, εχω μεγαλωσει πλεον να καθομαι να παιδευομαι και να σκαλιζω διαφορα πραγματα μεσα στο λογισμικο της συσκευης. 

42 λεπτά πριν, redhotstef είπε

Το χρώμα μαύρο θα είναι πλέον πράσινο. 

Μια χαρα τι εχει το πρασινο, παλιο ορθοδοξο πασοκ.😝

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Αυτο ακριβως το "καινουργιο" ειναι που με κανει να αμφιταλαντευομαι. Οτι υπαρχει πιθανοτητα τον πρωτο καιρο να καταριεμαι την ωρα και την στιγμη που το πηρα ωσπου να το συνηθισω, πλας οτι δεν ξερω κατα ποσο ευκολα θα γινει η μεταβαση των αποθηκευμενων πραγματων που εχω στην τωρινη συσκευη στο Iphone αν κανω την μεταβαση. Στο 12αρι το απλο, δεν με νοιζει η τριτη καμερα που δεν εχει, μου την σπαει που εχουν περιορισει την φωτεινοτητα σσε σημειο που μερικες φορες μπορει να γινει και ενοχλητικο σε εξωτερικο χωρο μια ηλιολουστη μερα.Σαφως παντως  η διαφορες παντως μεταξυ 12 και 12προ δεν ειναι τετοιες που να δικαιολογουν τα περιπου 350 ευρω διαφορα τους, γιατι το ενα το βρισκεις στα 750 ενω το αλλο πας 1100 το ελαχιστο.  Γενικα παντως στις τελευταιες γραμμες αυτο που λες περι "αυτοματου πιλοτου" ειναι κατι που εμενα  μου αρεσει να γινονται ολα αυτοματα και ευκολα, εχω μεγαλωσει πλεον να καθομαι να παιδευομαι και να σκαλιζω διαφορα πραγματα μεσα στο λογισμικο της συσκευης. 

Μια χαρα τι εχει το πρασινο, παλιο ορθοδοξο πασοκ.😝

Τι χρήση κάνεις στο κινητό? Δουλεύω και τα δύο λογισμικά εδώ και πολλά χρόνια και νομίζω μπορώ να σε βοηθήσω. Αν χρησιμοποιείς το κινητό για κλήσεις, κάνα φβ ή ινστα τότε δε θα δεις καμία διαφορά. Σε σερφαρισμα το Android βολεύει πολύ περισσότερο διότι έχεις περισσότερα εργαλεία ιδίως δε με το s pen. Ένα παράδειγμα στο Android μπορείς να επιλέξεις ένα κείμενο και να κάνεις απευθείας μετάφραση όπου ανοίγει ένα νέο μικρό παράθυρο. 

Αν έχεις συνηθίσει να βλέπεις βίντεο στο YouTube τότε σου προτείνω πάλι Android γιατί στο ios θα σου σπάσουν τα νεύρα με τόσες διαφημίσεις. κ. α πολλά που μπορώ να αναλύσω αν θέλεις 

Σε φωτογραφία μην το σκέφτεσαι καν το S21 είναι καλύτερο γιατί έχει περισσότερα εργαλεία, φυσικά σε συνθήκες φωτισμού οι φωτογραφίες είναι ίδιες. Έχω κράξει την Samsung για την κάμερα αλλά με το S21 ultra τα έδωσε όλα

Επίσης όσο αφορά το αυτόματο, τι είδους αυτόματο έχει στο ios? Ο φίλος που λέει για κωδικούς και τέτοια είναι το ίδιο με το Android, απλά αποθηκεύει τον κωδικό και όταν πας να κάνεις σύνδεση βάζεις το touch ID και συμπληρώνει αυτόματα. Οπότε δεν καταλαβαίνω τι αυτόματο εννοεί, ιδίως όταν απλά για να ελέγξεις τις ρυθμίσεις ακόμα και στο safari πρέπει να πας στην εφαρμογή των ρυθμίσεων και να βρεις εκεί τις ρυθμίσεις του Browser κτλ 

14 ώρες πριν, tolis1186 είπε

Ισχύει...  Κάτοχος 6s το πήρα 2015 και ακόμα κάνει updates... 6 χρόνια μετα.. Αλλά και κάθε χρόνο να αλλάζεις κινητό τα iphone δεν χάνουν αξία...Θα χάσεις λίγα λεφτά για να πας στο επόμενο.. Δείτε μόνο πόσο κοστίζουν τα S20 Ultra και 11 pro max καινουργια στο σκρουτζ... Και υπόψιν ότι τα iphone βγαίνουν 4-5μήνες νωρίτερα....

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Το 11 pro max σε αγγελίες το βρίσκεις στα 700-800 ευρώ όταν καινούριο έκανε 1300. Το S20 το βρίσκεις 600-700 όταν έκανε 1200, άρα καμία διαφορά. Οι τιμές στο σκρουτζ έχουν να κάνουν με τον αριθμό των καταστημάτων πιο πολύ, και το iPhone X κάνει εκεί 1000 ευρώ τώρα δεν σημαίνει ότι μεταχειρισμένο θα το πουλήσεις 700, 300 θα το δώσεις με το ζόρι 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Macosj είπε

Τι χρήση κάνεις στο κινητό? Δουλεύω και τα δύο λογισμικά εδώ και πολλά χρόνια και νομίζω μπορώ να σε βοηθήσω. Αν χρησιμοποιείς το κινητό για κλήσεις, κάνα φβ ή ινστα τότε δε θα δεις καμία διαφορά. Σε σερφαρισμα το Android βολεύει πολύ περισσότερο διότι έχεις περισσότερα εργαλεία ιδίως δε με το s pen. Ένα παράδειγμα στο Android μπορείς να επιλέξεις ένα κείμενο και να κάνεις απευθείας μετάφραση όπου ανοίγει ένα νέο μικρό παράθυρο. 

Αν έχεις συνηθίσει να βλέπεις βίντεο στο YouTube τότε σου προτείνω πάλι Android γιατί στο ios θα σου σπάσουν τα νεύρα με τόσες διαφημίσεις. κ. α πολλά που μπορώ να αναλύσω αν θέλεις 

Σε φωτογραφία μην το σκέφτεσαι καν το S21 είναι καλύτερο γιατί έχει περισσότερα εργαλεία, φυσικά σε συνθήκες φωτισμού οι φωτογραφίες είναι ίδιες. Έχω κράξει την Samsung για την κάμερα αλλά με το S21 ultra τα έδωσε όλα

Επίσης όσο αφορά το αυτόματο, τι είδους αυτόματο έχει στο ios? Ο φίλος που λέει για κωδικούς και τέτοια είναι το ίδιο με το Android, απλά αποθηκεύει τον κωδικό και όταν πας να κάνεις σύνδεση βάζεις το touch ID και συμπληρώνει αυτόματα. Οπότε δεν καταλαβαίνω τι αυτόματο εννοεί, ιδίως όταν απλά για να ελέγξεις τις ρυθμίσεις ακόμα και στο safari πρέπει να πας στην εφαρμογή των ρυθμίσεων και να βρεις εκεί τις ρυθμίσεις του Browser κτλ 

Η χρηση που κανω στο κινητο ειναι η κλασσικη λιγο απο αλλα, δεν κανω κατι εξιδικευμενο/περιεργο. 

Δηλαδη λιγο social, λιγο σερφαρισμα, κανα mail, λιγο youtube, καμια φωτογραφια, κλησεις και σπανια κανενα παιχνιδακι, τα κλασσικα δηλαδη.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Η χρηση που κανω στο κινητο ειναι η κλασσικη λιγο απο αλλα, δεν κανω κατι εξιδικευμενο/περιεργο. 

Δηλαδη λιγο social, λιγο σερφαρισμα, κανα mail, λιγο youtube, καμια φωτογραφια και σπανια κανενα παιχνιδακι, τα κλασσικα δηλαδη.

Τότε πιστεύω δε θα δεις καμία διαφορά, είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς μόνο που στο ios θα το κάνεις σε περισσότερο χρόνο. Εγώ αν ημουν στην θέση σου θα επερνα το iPhone γιατί θα δώσω που θα δώσω 1000 ευρώ κάνοντας κάτι που κάνει και το xiaomi των 100 ευρώ, ας πουλάω τουλάχιστον φιγούρα 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Macosj είπε

Τότε πιστεύω δε θα δεις καμία διαφορά, είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς μόνο που στο ios θα το κάνεις σε περισσότερο χρόνο. Εγώ αν ημουν στην θέση σου θα επερνα το iPhone γιατί θα δώσω που θα δώσω 1000 ευρώ κάνοντας κάτι που κάνει και το xiaomi των 100 ευρώ, ας πουλάω τουλάχιστον φιγούρα 

Κοιταξε 1000 ευρω δεν θα δωσω σωνει και ντε .

Κατρχην οπως λεω και στον τιτλο σκεφτομαι να παρω το s21+ που βγαινει στα 780 ευρω και οχι το s21 ultra που βγανει στα 1050 ευρω.

Αν παω ομως στο iphone 12 pro πρεπει να δωσω 1100 ευρω, εκτος αν παω στο Iphone 12 το απλο η στο πρηγουμενο Iphone 11pro(δεν γνωριζω ποιο ειναι πιο πληρες αναμεσα στα 2 αυτα iphone) τα οποια και τα δυο αυτα παιζουν σε τιμες πανομοιοτυπες με το s21+ που σκεφτομαι.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Κοιταξε 1000 ευρω δεν θα δωσω σωνει και ντε .

Κατρχην οπως λεω και στον τιτλο σκεφτομαι να παρω το s21+ που βγαινει στα 780 ευρω και οχι το s21 ultra που βγανει στα 1050 ευρω.

Αν παω ομως στο iphone 12 pro πρεπει να δωσω 1100 ευρω, εκτος αν παω στο Iphone 12 το απλο η στο πρηγουμενο Iphone 11pro(δεν γνωριζω ποιο ειναι πιο πληρες αναμεσα στα 2 αυτα iphone) τα οποια και τα δυο αυτα παιζουν σε τιμες πανομοιοτυπες με το s21+ που σκεφτομαι.

Κοίτα αν πας σε S21 μόνο στο ultra θα πας είναι κρίμα να χάσεις τέτοια οθόνη και κάμερα για 250, ευρώ. Σε iPhone δε θα δεις καμία διαφορά, εκεί καλύτερα να πας στο 12, μόνο στην κάμερα θα χάσεις το οπτικό ζουμ που ούτως ή άλλως στο pro είναι μόνο 2Χ οπότε δεν έχει καμία σχεδόν ορατή διαφορά. Για iPhone 11 pro μην σκέφτεσαι καν για καινούριο, διότι δε θα το πουλήσεις ούτε 400 σε 1 χρόνο, αν πας εκεί μόνο μεταχειρισμένο γύρω στα 600. Καλύτερα το δωδεκαρι, εκτός αν θέλεις να φαίνονται οι τρεις κάμερες έτσι για να μην νομίζουν οι άλλοι ότι έχεις κάποιο παλιό μοντέλο δηλαδή για την φιγούρα 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Macosj είπε

Κοίτα αν πας σε S21 μόνο στο ultra θα πας είναι κρίμα να χάσεις τέτοιο οθόνη και κάμερα για 250, ευρώ. Σε iPhone δε θα δεις καμία διαφορά, εκεί καλύτερα να στο 12, μόνο στην κάμερα θα χάσεις το οπτικό ζουμ που ούτως ή άλλως στο pro είναι μόνο 2Χ οπότε δεν έχει καμία σχεδόν ορατή διαφορά  

Ειναι μεγαλη και βαρια συσκευη, ηδη στο s21+ ειμαι εντελως οριακα και υπερβαλω εαυτον λογο μεγεθους και παω με κρυα καρδια(αν παω εν τελη).Σκεφτομαι να το παρω μονο και μονο για την μεγαλυτερη μπαταρια σε σχεση με το απλο s21 και γιατι μου κακοφαινεται  που στο απλο s21 εχουν βαλει πλαστικη πλατη, ε και να δωσεις 700 ευρω για συσκευη και να εχει πλαστικο πισω μερος ε το θεωρω ολιγον τι γελειο, αλλιως θα πηγαινα στο απλο s21 χωρις την παραμικρη σκεψη.

Κατα τα αλλα το s21 το απλο σαν μεγεθος μου ταιριαζει απειρως περισσοτερο, γενικα προσωπικο γουστο, το ιδανικο που με βολευει ειναι συσκευες μεταξυ 6.1 και 6,3 ιντσες, απο και και πανω αρχιζει ανεβαινει ο ογκος και το βαρος της συσκευης πραγμα που δεν μου αρεσει, δεν με βολευει και με κουραζει.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Ειναι μεγαλη και βαρια συσκευη, ηδη στο s21+ ειμαι εντελως οριακα και υπερβαλω εαυτον λογο μεγεθους και παω με κρυα καρδια οσο αφορα το μεγεθος, σκεφτομαι να το παρω μονο για την μεγαλυτερη μπαταρια σε σχεση με το απλο s21 και γιατι μου κακοφαινεται  που στο απλο s21 εχουν βαλει πλαστικη πλατη, ε και να δωσεις 700 ευρω για συσκευη και να εχει πλαστικο πισω μερος ε το θεωρω ολιγον τι γελειο.

Κατα τα αλλα το s21 σαν μεγεθος που ταιριαζει απειρως περισσοτερο, γενικα προσωπικο γουστο το ιδανικο που με βολευει ειναι συσκευες μεταξυ 6.1 και 6,3 ιντσες απο και και πανω αρχιζει ανεβαινει ο ογκος και το βαρος παργμα που δεν μου αρεσει, δεν με βολευει και με κουραζει.

Έχεις απόλυτο δίκιο, εγώ έχω δύο κινητά για αυτό το λόγο, δεν μπορώ να κουβαλάω το note 20 ultra όταν πάω έξω για βόλτα ας πούμε και δεν έχω τσάντα. Για αυτό  έχω ένα iPhone X στις 5,8 που βολεύει. Νομίζω σε συμφέρει περισσότερο το 12αρι, διότι η διαφορά( σε δυνατότητες και χαρακτηριστικά) μεταξύ S21 και S21 ultra είναι τεράστια, ενώ μεταξύ 12 και  12 pro max πολύ μικρότερη 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Macosj είπε

Έχεις απόλυτο δίκιο, εγώ έχω δύο κινητά για αυτό το λόγο, δεν μπορώ να κουβαλάω το note 20 ultra όταν πάω έξω για βόλτα ας πούμε και δεν έχω τσάντα. Για αυτό  έχω ένα iPhone X στις 5,8 που βολεύει. Νομίζω σε συμφέρει περισσότερο το 12αρι, διότι η διαφορά μεταξύ S21 και S21 ultra είναι τεράστια, ενώ μεταξύ 12 και  12 pro max πολύ μικρότερη 

Εννοεις τεχνολογικα? Απο το 12 pro στο 12αρι το απλο ε δεν κανεις και καμια σουπερ παραχωρησει, ενω το Ultra ειναι πολυ πιο μπροστα σε σχεση με τα απλα s21 σε σημειο που δεν αξιζει καν να τα επιλεξεις εναντι του ultra?

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε

Εννοεις τεχνολογικα? Απο το 12 pro στο 12αρι το απλο ε δεν κανεις και καμια σουπερ παραχωρησει, ενω το Ultra ειναι πολυ πιο μπροστα σε σχεση με τα απλα s21 σε σημειο που δεν αξιζει καν να τα επιλεξεις?

Ναι, το S21 δεν έχει καμία σχέση με το S21 ultra εκτός από τον επεξεργαστή, πραγματικά η διαφορά του είναι τεράστια. Από οθόνη, κάμερα έως υλικά κατασκευής. Δεν έχει καν gorilla glass πίσω 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Macosj είπε

Ναι, το S21 δεν έχει καμία σχέση με το S21 ultra εκτός από τον επεξεργαστή, πραγματικά η διαφορά του είναι τεράστια. Από οθόνη, κάμερα έως υλικά κατασκευής. Δεν έχει καν gorilla glass πίσω 

Oποτε εν τελη καταληγουμε σε Iphone 12 απλο?😅

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Pwpwpw είπε

Oποτε εν τελη καταληγουμε σε Iphone 12 απλο?😅

Εγώ δεν μπορώ να σου πω τι να πάρεις, μπορώ να σου πω τι θα έπαιρνα εγώ αν ήμουν στην θέση σου. Θα έπαιρνα το 12αρι να με βολεύει. Το σύστημα που έχω κάνει εγώ με τα δύο κινητά είναι επειδή χρησιμοποιώ το κινητό επαγγελματικά και με βολεύει πολύ περισσότερο το Android σε συνδυασμό με το s pen, το ios είναι για απλή χρήση δεν είναι για τέτοια 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...