Προς το περιεχόμενο

iphone 12 pro vs s21+

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα προβω σε αγορα νεας συσκευης και ειμαι αποκλειστικα αναμεσα στα 2.

Ιos δεν ειχα ποτε μου και με τρωει λιγακι να το δοκιμασω λογο περιεργειας ειναι η αληθεια.

Αναμεσα στα 2 ποιο πιστευεται ειναι καλυτερο να επιλεξω? Τα υπερ και τα κατα αναμεσα στα 2?

Οποιαδηποτε γνωμη/βοηθεια ευπροσδεκτη να καταλξηξω καπου να γινει το order!

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Θα προβω σε αγορα νεας συσκευης και ειμαι αποκλειστικα αναμεσα στα 2.

Ιos δεν ειχα ποτε μου και με τρωει λιγακι να το δοκιμασω λογο περιεργειας ειναι η αληθεια.

Αναμεσα στα 2 ποιο πιστευεται ειναι καλυτερο να επιλεξω? Τα υπερ και τα κατα αναμεσα στα 2?

Οποιαδηποτε γνωμη/βοηθεια ευπροσδεκτη να καταλξηξω καπου να γινει το order!

Η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι ότι το ένα έχει ios και το άλλο android! Αν έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια σε Android ίσως να μην σου αρέσει το ios και θα έχεις δώσει 1.000€ τσάμπα. Καλύτερα  πάρε πρώτα μια πιο φτηνή ios συσκευή (iphone 11) και αν σου αρέσει, αναβαθμιζεις μετά σε καλύτερο μοντέλο....

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, koutsis είπε

Η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι ότι το ένα έχει ios και το άλλο android! Αν έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια σε Android ίσως να μην σου αρέσει το ios και θα έχεις δώσει 1.000€ τσάμπα. Καλύτερα  πάρε πρώτα μια πιο φτηνή ios συσκευή (iphone 11) και αν σου αρέσει, αναβαθμιζεις μετά σε καλύτερο μοντέλο....

Μωρε περα οτι βαριεμαι να ασχοληθω με αγοροπωλησιες, μακροπροθεσμα θα στοιχισει και περισσοτερο γιατι αν παρω το 11 και μου αρεσει, μετα θα πρπει να το πουλησω=χασουρα και να δωσω μετα το 1000αρικο για το 12 προ

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Αν είχες Android δοκίμασε το iPhone για μένα ! Κ εγώ έκανα το ίδιο επειδή είχα νευριάσει με την κάμερα από το s10 plus που είχα όταν ξαφνικά θόλωνε δεν εστίαζε κ πήρα 11 pro max! Έμεινα πολύ ευχαριστημένη κ δυσκολεύομαι τώρα να επιστρέψω σε Android αν κ μ άρεσε το s21+ Σταθερό λειτουργικό απροβλημάτιστο το ios 

• Like 1
Δημοσ.

για τοσα λεφτα το αιφον ειναι μονοδρομος.οτι κανει το κανει απλα απροβληματιστα. συν οι αναβαθμισεις,συν το πλουσιο σε ποικιλια απλ στορ με καλυτερες εφαρμογες,παιχ ουτε καν με ενδιαφερει εμενα προσωπικα.και ειναι μια συσκευη που μπορεις να τη κρατησεις ως και 5 χρονια.
ναι το σαμσουνγκ εχει φανταστικη οθονη,ισως καλυτερη του αιφον,εχει φαντ καμερα αλλα το αντροιντ δεν εχει την ευχρηστια του ιος οσο και να διαφωνεις με αυτο.
απλα το αντροιντ εχει το καλο οτι μπορεις να του αλλαζεις τα φωτα. και το λειτουργικο δεν ειναι κλειστο.
 οταν εχεις λεφτα τοσα για κατι τοπ για μενα μονο αιφον.
μη παρεις το 11 γιατι οπως ειπες και συ θα θες να το δωσεις για να πας στο αλλο .και δυστηχως οι αγοροπολησιες εδω δεν ειναι οτι καλυτερο.Μιλαω με μυν για χαζα παζαρια  
ΤΕΛΟΣ ειχα και τα 2 λειτουργικα και μετα απο 2 χρονια αντροιντ γυρισα ιος και δεν το μετανιωσα 

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Μωρε περα οτι βαριεμαι να ασχοληθω με αγοροπωλησιες, μακροπροθεσμα θα στοιχισει και περισσοτερο γιατι αν παρω το 11 και μου αρεσει, μετα θα πρπει να το πουλησω=χασουρα και να δωσω μετα το 1000αρικο για το 12 προ

Φίλε μου καταλαβαίνω τι λες. Το,πρόβλημα είναι ότι το μόνο που θα ακούσεις εδώ είναι η προσωπική άποψη του καθένα. Κι εγώ είχα χρόνια ναυαρχιδες samsung και τώρα έχω iphone και δεν γυρίζω πίσω. Και τα άλλα παιδιά πιο πάνω δου λένε το ίδιο. Έλα όμως που μπορεί εσύ να δώσεις ένα χιλιάρικο και να πεις "καλά με δούλευαν αυτοί; δεν μου αρέσει καθόλου το ios!" Για αυτό σου είπα κάτι πιο safe σαν λύση. Ακόμα πιο safe είναι να βρεις κάποιον φίλο σου με iphone και να το δοκιμάσεις καμία ώρα να δεις πως θα σου φανεί το ios πριν αποφασίσεις!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, koutsis είπε

Φίλε μου καταλαβαίνω τι λες. Το,πρόβλημα είναι ότι το μόνο που θα ακούσεις εδώ είναι η προσωπική άποψη του καθένα. Κι εγώ είχα χρόνια ναυαρχιδες samsung και τώρα έχω iphone και δεν γυρίζω πίσω. Και τα άλλα παιδιά πιο πάνω δου λένε το ίδιο. Έλα όμως που μπορεί εσύ να δώσεις ένα χιλιάρικο και να πεις "καλά με δούλευαν αυτοί; δεν μου αρέσει καθόλου το ios!" Για αυτό σου είπα κάτι πιο safe σαν λύση. Ακόμα πιο safe είναι να βρεις κάποιον φίλο σου με iphone και να το δοκιμάσεις καμία ώρα να δεις πως θα σου φανεί το ios πριν αποφασίσεις!

Καταλαβαίνω τι λες και έχεις απόλυτο δίκαιο. Εχω δοκιμάσει ios από φίλο σε iPhone 11 μου φαινόταν λίγο παράξενο και άβολο αλλά μιλάμε τώρα ότι το δοκίμασα 2-3 φορές για περίπου 2 λεπτά την κάθε φορά οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη αν με βολεύει η όχι. Είναι σίγουρο ότι στην αρχή θα φανεί περίεργο και άβολο λόγο συνήθειας Android τόσα χρόνια τώρα, αλλά δυστυχώς ο μόνος τρόπος για να καταλάβω αν θα με βολέψει η όχι είναι να το έχω κάμποσες ημέρες σαν main συσκευή, ώστε να επέλθει μια  εξοικείωση με το ios ώστε να καταλάβω αν με βολεύει εν τέλη η όχι. Στα τεχνικών χαρακτηριστικών μεταξύ iPhone 12 kai 12 pro ( στο pro max ρίχνω άκυρο λόγο μεγέθους το έπιασα στα χέρια μου σε κατάστημα) όσα αφορά κάμερες και μπαταρίες οθόνη κτλ αξίζει το pro τα παραπάνω φράγκα σε σχέση με το απλό?Προσφέρει κάτι το ουσιαστικό? Επίσης τώρα που βλέπω ότι πεσανε αρκετά οι τιμές στα 11, το 12 και το 12pro αξίζουν τα παραπάνω χρήματα εν σύγκριση με τα 11 και 11pro? Συγνώμη για το σεντόνι αλλά προσπαθώ να βγάλω άκρη και να πιάσει τόπο το 1000αρικο που θα δώσω για συσκευή. 

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Καταλαβαίνω τι λες και έχεις απόλυτο δίκαιο. Εχω δοκιμάσει ios από φίλο σε iPhone 11 μου φαινόταν λίγο παράξενο και άβολο αλλά μιλάμε τώρα ότι το δοκίμασα 2-3 φορές για περίπου 2 λεπτά την κάθε φορά οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη αν με βολεύει η όχι. Είναι σίγουρο ότι στην αρχή θα φανεί περίεργο και άβολο λόγο συνήθειας Android τόσα χρόνια τώρα, αλλά δυστυχώς ο μόνος τρόπος για να καταλάβω αν θα με βολέψει η όχι είναι να το έχω κάμποσες ημέρες σαν main συσκευή, ώστε να επέλθει μια  εξοικείωση με το ios ώστε να καταλάβω αν με βολεύει εν τέλη η όχι. Στα τεχνικών χαρακτηριστικών μεταξύ iPhone 12 kai 12 pro ( στο pro max ρίχνω άκυρο λόγο μεγέθους το έπιασα στα χέρια μου σε κατάστημα) όσα αφορά κάμερες και μπαταρίες οθόνη κτλ αξίζει το pro τα παραπάνω φράγκα σε σχέση με το απλό?Προσφέρει κάτι το ουσιαστικό? Επίσης τώρα που βλέπω ότι πεσανε αρκετά οι τιμές στα 11, το 12 και το 12pro αξίζουν τα παραπάνω χρήματα εν σύγκριση με τα 11 και 11pro? Συγνώμη για το σεντόνι αλλά προσπαθώ να βγάλω άκρη και να πιάσει τόπο το 1000αρικο που θα δώσω για συσκευή. 

Εκτός αν σε ενδιαφέρει πολύ η κάμερα, που εκεί είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ 11, 12 και 12 pro, εγώ θα πήγαινα αρχικά σε 11 (εφόσον δεν σε ενδιαφέρει η μεγάλη οθόνη του Max) δεν θα δεις μεγάλη διαφορά σε οτιδήποτε άλλο. Και όπως είπες δεν υπάρχει λόγος να δώσεις χιλιάρικο, ειδικά αν δεν είσαι και σίγουρος ότι θα το κρατήσεις!

• Like 1
Δημοσ.

Θα πιάσω το τελευταίο ερώτημα σου μιας και για τα υπόλοιπα λίγο ως πολύ με κάλυψαν οι προλαλήσαντες.

Mπαταρία και οθόνη δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια διαφορά, θεωρητικά το 12 pro έχει λίγο μεγαλύτερη φωτεινότητα ή τουλάχιστον έτσι έχω διαβάσει.

Επίσης έχει επιπλέον 2 gb ram, έχει δηλαδή 6 gb ram αντί 4 gb του iphone 12 αλλά για iOS μιλάμε, δεν ξέρω πόσος καιρός θα χρειαστεί να περάσει για να φανούν λίγα τα 4 gb σ αυτό το λογισμικό.

Η ουσιαστική τους διαφορά είναι στην κατασκευή (ατσάλι vs αλουμίνιο) και στο setup της κάμερας που υπάρχει στο pro ένας επιπλέον φακός, ο telephoto και το Lidar.

Αν δηλαδή δίνεις μεγάλη βάση στην ποιότητα κατασκευής και στις κάμερες υπάρχει point να πας στο 12 pro, κατά τα άλλα θα έχεις παρόμοια εμπειρία χρήσης.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφοσον δεν ειχες ποτέ iOS το σωστο (οπως σου εχουν ηδη γραψει και ολοι οι υπολοιποι) θα ητανε να παρεις καποιο ""φθηνοτερο"" πχ το XR ή 11 απλό  να το δοκιμασεις γιατι μπορει σε 10 μερες να μην σου ταιριαζει καθολου. Γνωμη σιγουρα δεν θα βγαλεις σε 2-3 ωρες για τη συσκευη αλλα κ το λειτουργικο του αλλα θες καποιο διαστημα τη συσκευη να δεις τι περιορισμους σου εχει αλλα και την σταθεροτητα/ομαλοτητα/αναβαθμισεις του λογισμικου συνολικα αλλα και την εμπειρια χρησης.

Συμφωνω για το θεμα αποσβεσης με τον TS πως αν παρεις κατι κ μετα ξανα αγορα δεν συμφερει στο συνολο ομως καλυτερα ετσι με γνωμονα καθαρα στο οτι ποτε δεν ειχες apple συσκευη κατα το παρελθον. Κ εχουμε δει πολλους νεους αγοραστες στο ιος που στην 1η βδομαδα ξαναγυρισαν γιατι απλα δεν τους βολεψε. Κακως γιατι 1 βδομαδα ειναι λιγο διαστημα. Φυσικα μη βιαστεις να βγαλεις συμπερασματα παρε χρονο να δεις πως δουλευει το λειτουργικο κ μετα αποφασισε.

Το να σου γραψει ο καθενας το οτιδηποτε ειναι ανωφελο (ο καθενας εχει διαφορετικα κριτηρια επιλογης συσκευης) εφοσον δεν εχεις δοκιμασει το λειτουργικο καθεαυτο. Καλυτερα να το δοκιμασεις ενα διαστημα με καποια συσκευη πιο κατω κ μετα αγοραζεις και το πιο ακριβο. Ναι συμφωνουμε οτι δεν συμφερει ετσι γιατι ξανα-αγοραζεις συσκευη μετα εις διπλουν, αλλα ειναι καλυτερα πιο safe επιλογη. Επιπλεον ουτε το να επενδυσεις στο 12 Pro εχει νοημα αν πρωτα δεν βεβαιωθεις 100% οτι σου ταιριαζει απολυτα η εμπειρια χρησης/περιορισμοι/λειτουργικο κλπ μιας κ το κοστος αγορας ξεφευγει κατα πολυ.

Επεξ/σία από aces
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τις απαντήσεις με εχετε βοηθήσει πολύ πραγματικά. 

Κάτι τελευταίο. 

Μόλις ανοίξω το iPhone και βακω το email μου γίνετε restore τα πράγματα που έχω αποθηκευμένα στην Google από την προηγούμενη συσκευή, όπως για παράδειγμα οι επαφές , οι κωδικοί μου από τα διάφορα  forum που μπαίνω χρεισημοποιωντας το Google Chrome, οι κωδικοί των WiFi δικτύων που έχω συνδεθεί κτλ? Γίνονται αυτά κατευθείαν ανάκτηση από τν google στο iPhone ή λόγο μεταβάσης από Android πρπει όλα αυτά να κάτσω και να τα κάνω χειροκίνητα ενα ένα? 

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τις απαντήσεις με εχετε βοηθήσει πολύ πραγματικά. 

Κάτι τελευταίο. 

Μόλις ανοίξω το iPhone και βακω το email μου γίνετε restore τα πράγματα που έχω αποθηκευμένα στην Google από την προηγούμενη συσκευή, όπως για παράδειγμα οι επαφές , οι κωδικοί μου από τα διάφορα  forum που μπαίνω χρεισημοποιωντας το Google Chrome, οι κωδικοί των WiFi δικτύων που έχω συνδεθεί κτλ? Γίνονται αυτά κατευθείαν ανάκτηση από τν google στο iPhone ή λόγο μεταβάσης από Android πρπει όλα αυτά να κάτσω και να τα κάνω χειροκίνητα ενα ένα? 

Για να κάνεις τη μετάβαση κατεβάζεις στο android τηλέφωνο την εφαρμογή move to ios που την έχει βγάλει η Apple γι αυτή τη δουλειά και σου μεταφέρει τα πάντα από το Android στο iphone (φωτογραφίες, εφαρμογές, λογαριασμούς  κτλ.) Εννοείται βέβαια ότι αν βάλεις και το λογαριασμό σου Google και κατεβάσεις τις εφαρμογές της Google  έχεις επαφές, ημερολόγιο, chrome και ότι άλλο έχεις στο Google account σου...

Επεξ/σία από koutsis
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, koutsis είπε

Για να κάνεις τη μετάβαση κατεβάζεις στο android τηλέφωνο την εφαρμογή move to ios που την έχει βγάλει η Apple γι αυτή τη δουλειά και σου μεταφέρει τα πάντα από το Android στο iphone (φωτογραφίες, εφαρμογές κτλ.) Εννοείται βέβαια ότι αν βάλεις και το λογαριασμό σου Google έχεις επαφές, ημερολόγιο και ότι άλλο έχεις στο Google λογαριασμό σου...

Aυτα που εχω στην google στο λογαριασμο μου με νοιαζουνε κυριως που ειναι και τα πραγματα που χρησιμοποιω καθημερινα στην ουσια. Δλαδη επαφες, αποθηκευμενους κωδικους σε διαφορες σελιδες/φορουμ που μπαινω καθημερινα. Φωοτγραφιες ετσι και αλλιως δεν με νοιαζει  να μεταφερθουνε, θα πανε σε αρχειο στο Pc, εφαρμογες παιχνιδια κτλ εντελως αδιαφορα να μεταφερθουνε, οτι χρειαστω το βρισκω app store και το βαζω.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Aυτα που εχω στην google στο λογαριασμο μου με νοιαζουνε κυριως που ειναι και τα πραγματα που χρησιμοποιω καθημερινα στην ουσια. Δλαδη επαφες, αποθηκευμενους κωδικους σε διαφορες σελιδες/φορουμ που μπαινω καθημερινα. Φωοτγραφιες ετσι και αλλιως δεν με νοιαζει  να μεταφερθουνε, θα πανε σε αρχειο στο Pc, εφαρμογες παιχνιδια κτλ εντελως αδιαφορα να μεταφερθουνε, οτι χρειαστω το βρισκω app store και το βαζω.

Ναι όλα μεταφέρονται αν βάλεις το Google account σου. Για τον Chrome δεν ξέρω γιατί δεν τον χρησιμοποιώ...

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, koutsis είπε

Ναι όλα μεταφέρονται αν βάλεις το Google account σου. Για τον Chrome δεν ξέρω γιατί δεν τον χρησιμοποιώ...

της google ειναι και ο chrome οποτε φανταζομαι ιχυει το ιδιο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...