wert Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Αυτό συμβαίνει σε PC φίλου μου και το λέω για να μη ρωτήσετε και πολλές λεπτομέρειες. :wink: Είναι καινούργιο και τον βοήθησα να κάνει την εγκατάσταση των windows. Tην πρώτη φορά βάλαμε Αγγλικά XP και μας έδωσε την δυνατότητα να κάνουμε φορμάτ στο δίσκο μόνο σε NTFS. Την επόμενη βάλαμε Ελληνικά και πάλι τα ίδια πάλι μόνο σε NTFS. Aρα δεν φταίνε τα windows προφανός. Τι είναι αυτό που το προκαλεί αυτό; Θεώρησα ότι ίσως να μην έχει άλλο πρόβλημα και συνέχισα την εγκατάσταση η οποία και τις δύο φορές πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αλλά :? Υπάρχει συστηματικά το φαινόμενο blue screen (μπλέ οθόνες). Αυτό του συμβαίνει πάντα όταν προσπαθεί να κάνει αυτό κυρίος για τον λόγο που πήρε το PC. Προσπαθεί ο άνθρωπος να κάνει captur video από την κάμερά του και να σώσει κάποιες ταινίες του σε dvd. Aποτέλεσμα μηδέν. Δεν ξέρω κατα πόσο με την περιγραφή μου βοήθησα να καταλάβετε πάνω κάτω τι συμβαίνει. :? Εχει κανείς κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει τι ίσως φταίει για όλα αυτά; Υποψιάζομε πρόβλημα με τις μνήμες ή κάποιον driver. Oποιαδήποτε ιδέα ευπρόσδεκτη πάντως. :wink:
TeoNOKIA Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Με ποιά μέθοδο κάνει ο φίλος σου Capture? Μέσω Tv-Tuner? Αν ναι, κατέβασε από την Microsoft το Non-NTSC TV Tuner Hotfix for DirectX 9.0b (KB825116). Ελπίζω έτσι να λυθεί το πρόβλημα σου με τις μπλε οθόνες.
wert Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 TeoNOKIA, Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα περάσω το βραδάκι να τον δώ και να γίνει η δοκιμή. Για το άλλο την επιλογή που έχουμε μόνο για ntfs στο φορμάτ ξέρετε τίποτα; Εγώ πάντα στην εγκατάσταση είχα να διαλέξω ανάμεσα σε ntfs ή fat32. Aπο τι προκαλείται αυτό;
kinq1 Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι όταν το partition είναι πολύ μεγάλο, τα XP δεν σου επιτρέπουν να το κάνεις φορμάτ σε fat32 για να μην σπαταλάς πολύ χώρο στο δίσκο. Γιατί δεν βγάζεις το σκληρό, να τον βάλεις σε μηχάνημα με win98, να το κάνεις format σε fat32 και μετά να το ξαναβάλεις στο PC που ήταν και να συνεχίσεις το setup των XP.
dkoum Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 den mporo na katalabo gia poio logo theleis na baleis xp se fat32 eixa balei xp se fat32 kai mou dimiourgouse kolimata poio stathera einai ta xp se ntfs file system kai einai poio stathero apo to fat32 an pali theleis na baleis fat32 xorise to partition pou exeis se duo tmimata kai dokimase na kaneis setup ta xp se fat32
wert Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 kinq1, Το μηχάνημα πάνω έχει 80άρι σκληρό. Και το δικό μου όταν το πήρα έτσι ήταν και είχα όλες τις επιλογές είτε για fat32 είτε για ntfs. Aν δεν ήταν οι μπλέ οθόνες δεν θα το θεωρούσα πρόβλημα αλλά απορία. Μια χαρά είναι το ntfs άλλωστε και εγώ πάντα έτσι τα έχω τα XP αλλά η απορία γιατί αυτό παραμένει. Αν είναι θέμα μεγάλου δίσκου λύνεται εύκολα κάνοντας partition. Αλλά είπα μήπως δεν φταίει ο δίσκος και φταίνε τίποτα μνήμες &ΣΙΑ ΟΕ. Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Απαντάτε παιδιά μπας και τον προλάβω πρίν τον πετάξει από το παράθυρο.
dkoum Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι όταν το partition είναι πολύ μεγάλο, τα XP δεν σου επιτρέπουν να το κάνεις φορμάτ σε fat32 για να μην σπαταλάς πολύ χώρο στο δίσκο. Γιατί δεν βγάζεις το σκληρό, να τον βάλεις σε μηχάνημα με win98, να το κάνεις format σε fat32 και μετά να το ξαναβάλεις στο PC που ήταν και να συνεχίσεις το setup των XP. den xriazetai na kaneis olo auto apla bale mia startup disk ton windows 98 trexe tin entoli fdisk kai meta sbise to partition mesa apo to programma kane restart kai mesa pali apo to fdisk ftiaxe partition se fat32 sto proto parathiro pata y meta ftiaxe create new partition klp meta restart kai tha einai ok
dkoum Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 kinq1' date=' Το μηχάνημα πάνω έχει 80άρι σκληρό. Και το δικό μου όταν το πήρα έτσι ήταν και είχα όλες τις επιλογές είτε για fat32 είτε για ntfs. Aν δεν ήταν οι μπλέ οθόνες δεν θα το θεωρούσα πρόβλημα αλλά απορία. Μια χαρά είναι το ntfs άλλωστε και εγώ πάντα έτσι τα έχω τα XP αλλά η απορία γιατί αυτό παραμένει. Αν είναι θέμα μεγάλου δίσκου λύνεται εύκολα κάνοντας partition. Αλλά είπα μήπως δεν φταίει ο δίσκος και φταίνε τίποτα μνήμες &ΣΙΑ ΟΕ. Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Απαντάτε παιδιά μπας και τον προλάβω πρίν τον πετάξει από το παράθυρο. oi mple othones mporei na einai logo tis mnimis giati kai mena stin arxi to ekane kai meta paratirisa oti ta dimms itan asimbata metaji tous ara gia tis mple othones 98% na ftaine i mnimes kane ena memtest sto sistima kai trexa kai kamia baria efarmogi
wert Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 dkoum, den mporo na katalabo gia poio logo theleis na baleis xp se fat32 Oχι φίλε μου λάθος κατάλαβες απλός. Δεν ζητάω να βάλω τα XP σε fat32. Oύτος η άλλως θα τα έβαζα σε ntfs. Η απορία μου όμως είναι γιατί δεν μου δίνει και αυτή την επιλογή στην εγκατάσταση. Μικρό το κακό μεγάλη η απορία. :?
georgeadams Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Στο δικό σου PC που σου δίνει επιλογή για FAT32 ή NTFS, τι δίσκο έχεις? Απ' όσο ξέρω, παίζει ρόλο η χωρητικότητα του δίσκου. Πάντως κατά 99% δεν φταίει αυτό για τις μπλε οθόνες. Ααα, και το NTFS είναι καλύτερο για εγγραφή video, μιας και το FAT32 δεν μπορεί να δουλέψει με αρχεία μεγαλύτερα από 2GB.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 den xriazetai na kaneis olo auto apla bale mia startup disk ton windows 98 trexe tin entoli fdisk kai meta sbise to partition mesa apo to programma kane restart kai mesa pali apo to fdisk ftiaxe partition se fat32 sto proto parathiro pata y meta ftiaxe create new partition klp meta restart kai tha einai ok Νομίζω ότι αυτή είναι η λύση στο πρόβλημά σου' date=' αγαπητέ [b']wert[/b]. Ο μόνος λόγος που σκέφτομαι, για τον οποίο δεν σε αφήνει να κάνεις format σε FAT32 είναι ότι το partition είναι ήδη διαμορφωμένο σε NTFS - πισωγύρισμα (από NTFS σε FAT32) δεν επιτρέπεται από τα Windows ενώ το αντίθετο (από FAT32 σε NTFS) είναι δυνατό. Οπότε σβήνεις το υπάρχον partition, ξαναφτιάχνεις partition με το fdisk και μετά κάνεις setup τα WindowsXP. Πιστεύω ότι τότε θα δεις την επιλογή για format σε FAT32.
wert Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 georgeadams, Στο δικό σου PC που σου δίνει επιλογή για FAT32 ή NTFS, τι δίσκο έχεις? Απ' όσο ξέρω, παίζει ρόλο η χωρητικότητα του δίσκου. Eίχα ξεκινήσει με έναν 80άρι και τώρα τους έκανα δύο. Western digidital ο ένας sygate (κάπως έτσι) ο άλλος. Ετσι και του χώσω κάνα cd από windows μέσα με φοβάται φαίνεται και βγάζει όλες τις επιλογές κανονικά. Nα δείτε το. paredwse, Νομίζω ότι αυτή είναι η λύση στο πρόβλημά σου, αγαπητέ wert. Ο μόνος λόγος που σκέφτομαι, για τον οποίο δεν σε αφήνει να κάνεις format σε FAT32 είναι ότι το partition είναι ήδη διαμορφωμένο σε NTFS - πισωγύρισμα (από NTFS σε FAT32) δεν επιτρέπεται από τα Windows ενώ το αντίθετο (από FAT32 σε NTFS) είναι δυνατό. Οπότε σβήνεις το υπάρχον partition, ξαναφτιάχνεις partition με το fdisk και μετά κάνεις setup τα WindowsXP. Πιστεύω ότι τότε θα δεις την επιλογή για format σε FAT32. Η σκέψη είναι λογική μέν αλλά. Τότε γιατί στο δικό μου υπολογιστή έχω πάντα όλες τις επιλογές; :? Το δείχνει άλλωστε και η εικόνα που δίνω παραπάνω. Το partition είναι ntfs και παρακάτω έχω να επιλέξω τι θα κάνω και ανάμεσα φυσικά και σε fat32. Βέβαια όπως βλέπετε στην εικόνα εγώ έχω τεμαχίσει το δίσκο σε partition και το partition που βλέπετε δεν είναι 80giga αλλά 20Giga. Ηταν πάντα η πρώτη μου δουλειά να κάνω τους δίσκους κομάτια. Δεν θυμάμε αν έχω παίξει ποτέ με ολόκληρο 80άρι στον υπολογιστή μου αλλά σίγουρα να μου δίνει επιλογή μόνο για format ntfs είτε fast είτε quik δεν την είχα ποτέ.
georgeadams Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Δημοσ. 21 Μαΐου 2004 Ααα, αυτό είναι! Έτσι εξηγήται! Αφού τα partitions σου είναι 20GB, σε αφήνει να τα κάνεις FAT32. Αν ήταν όμως 80GB ούτε εσένα θα σε άφηνε
Paladin-}LoA{- Δημοσ. 22 Μαΐου 2004 Δημοσ. 22 Μαΐου 2004 Έχω maxtor 80άρη και πρέπει να κάνω format από DOS για να έχω FAT32. Αυτό που σου συμβαίνει είναι φυσιολογικό! Και σε έναν φίλο μου που πήρε τον ίδιο δίκσο με μένα αλλά τον έβαλε σαν backup και πάλι ακόμα και μέσα από τα XP του δινε επιλογή μόνο για NTFS. Όταν τον χώρισα σε partitions μου εμφάνισε την επιλογή για fat32
StavrosD Δημοσ. 22 Μαΐου 2004 Δημοσ. 22 Μαΐου 2004 Προσπαθεί ο άνθρωπος να κάνει captur video από την κάμερά του και να σώσει κάποιες ταινίες του σε dvd. Για αυτή την χρήση, επιβάλλεται NTFS. Όταν κάνεις Capture πολλές φορές το αρχείο είναι μεγάλο, πολύ μεγαλύτερο από 4GB. Στο FAT32 δεν μπορείς να σώσεις αρχεία πάνω από 4GB, οπότε το NTFS είναι μονόδρομος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.