Giwrgos7777 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Καλησπερα σας χθες περαστηκε ένας ενισχυτής και ένα subwoofer στο αυτοκίνητο μου (opel vectra c) και έχω το εξής προβλημα δεν μπορώ να καταργησω το μπάσο από τις πορτες και να βαράει μόνο το γουφερ... Βαράει ουσιαστικά και το woofer και το μπάσο που έχει από την μάνα του στα ηχεία γνωρίζετε κάποια ρυθμιση;;; Woofer jvc Ενισχυτής Sony 4 channel Ευχαριστώ
NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Για να γινει αυτο πρέπει οι πόρτες να βγουν εκτός ενισχυτή, να πάρουν δηλαδή κατευθείαν από tο rcd
nick#18 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Με τη πηγη παιζεις μουσικη? Την εργοστασιακη? Αν ναι δυσκολα τα πραγματα.. αν οχι, οι περισσοτερες εχουν πλεων ψηφιακο crossover να κοβεις συχνοτητες στα ηχεια ωστε να μην παιζουν πολλα μπασα..
Giwrgos7777 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Ναι με την μανησια πηγη είμαι που δεν δέχεται rca και το έκανα με ανταπτορακι στο μέλλον σκεφτομαι να βάλω οθονη
nick#18 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 6 ώρες πριν, Giwrgos7777 είπε Ναι με την μανησια πηγη είμαι που δεν δέχεται rca και το έκανα με ανταπτορακι στο μέλλον σκεφτομαι να βάλω οθονη τοτε κοψε τα πολλα μπασα απο το equalizer της πηγης και δωσε bass gain απο τον ενισχυτη αν χρειαζεται..
Ntinaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Στις 19/3/2021 στις 6:54 ΜΜ, Giwrgos7777 είπε Καλησπερα σας χθες περαστηκε ένας ενισχυτής και ένα subwoofer στο αυτοκίνητο μου (opel vectra c) και έχω το εξής προβλημα δεν μπορώ να καταργησω το μπάσο από τις πορτες και να βαράει μόνο το γουφερ... Βαράει ουσιαστικά και το woofer και το μπάσο που έχει από την μάνα του στα ηχεία γνωρίζετε κάποια ρυθμιση;;; Woofer jvc Ενισχυτής Sony 4 channel Ευχαριστώ Εβαλες ενισχυτη και woofer , και κρατησες τα μαμα ηχεια στις πορτες?
Giwrgos7777 Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Καλησπερα σας άλλαξα την πηγη και έβαλα οθόνη android 10(digital iq) αλλά δεν ξέρω πως μπορώ από το equilazer της οθόνης να χαμηλωσω τα μπάσα από τις πορτες για να παιζει μόνο το γουφερ οι ρυθμίσεις που έχει το eq είναι (31, 62,125,250,0.5k, 1k, 2k, 4k, 8k, 16k) επίσης έχει και επιλογή loudness το οποίο το έχω on και subwoofer που επίσης το έχω on αλλιώς δεν παιζει το γουφερ μήπως τα χαμηλωνει αυτόματα;
Dantε Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Με το equalizer δε θα κανεις δουλεια γιατι θα κοβει και απο το sub. Παρε crossover και βαλε στα ηχεια στις πορτες που να κοβουν τις χαμηλες συχνοτητες.Μονο αυτος ειναι ο σωστος τροπος με το setup που εχεις.
Giwrgos7777 Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2021 Πως το βρίσκω αυτό στο ίντερνετ;;;;το crossover?
Ntinaras Δημοσ. 10 Απριλίου 2021 Δημοσ. 10 Απριλίου 2021 Στις 22/3/2021 στις 10:04 ΜΜ, Giwrgos7777 είπε Ναι φιλε μια αηδια θα ακουγεται.
piiii Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Στην παλιά καλή εποχή των 90's-00 για τέτοιες υλοποιήσεις πέρναμε πηγή που να έχει sub out για να λύνουμε τέτοια θέματα. Εγώ ακόμα προσπαθώ να καταλάβω την συνδεσμολογία που έχεις κάνει στο τελευταίο setup σου. To sub που έβαλες είναι παθητικό;
Giwrgos7777 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Ναι παθητικο είναι η οθόνη έχει rca κανονικά
piiii Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Δημοσ. 11 Απριλίου 2021 Απο αυτά που αντιλαμβάνομαι οδηγείς το sub μέσω του rca. Αν δεν είναι όμως sub out η έξοδος αλλά απλή rca εξοδο αυτό σημαίνει ότι θα περνάνε όλες οι συχνότητες... και θα είναι κομματάκι δύσκολο να απομονώσεις οτιδήποτε. Απο την άλλη μεριά στα ηχεία χρησιμοποιώντας τις τυπικές εξόδους που έχει ένα r/cd δεν μπορείς να κόψεις συχνότητες παρά μόνο να ανεβοκατεβάσεις τα db(αυτό κάνει το equializer), αλλά άχρηστο στην δική σου περίπτωση. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για να λειτουργήσει έτσι όπως θέλεις, με την προϋπόθεση ότι το έχει σαν feature ως ενισχυτής, είναι να χρησιμοποιήσεις τα δύο κανάλια για να δώσεις ισχύ στα ήδη υπάρχοντα ηχεία(προσοχή όμως με την ισχύ γιατί θα τα στείλεις άπατα) και αντίστοιχα το άλλο κανάλι γεφύρωμα για να δώσει ισχύ στο sub. Θεωρητικά ο ενισχυτής πρέπει να έχει πάνω του και crossover για το κάθε κανάλι, ώστε να σουτάρεις συχνότητες που δεν θέλεις είτε απο την μεριά των ηχείων, είτε στο sub. Ελπίζω να βοήθησα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα