Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το συγκεκριμενο καταστημα δεν εχω ψωνισει ποτε αλλα εδω στο insomnia ειδα αρκετα μελη που εχουν ψωνισει χωρις προβλημα.

Προτιμησε αυτην την εποχη στις αγορες σου να μην προπληρωσεις εαν ειναι εφικτο γιατι υπαρχει και μεγαλη αναμονη,και ακυρωσεις μεχρι και αθετηση τιμων.

Στο θεμα του μπατζετ εαν στην συνθεση που σου εφτιαξα με τον 10400 προσθεσεις μια 1030 στα 100 ευρω (εαν θελεις βαζεις και τον 10400f χωρις γραφικα) οποτε και γλυτωνεις 25-30 ευρω.Αυτη τη διαφορα δωστη στη μητρικη και θα εχεις συστηματακι για πολλα χρονια.

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

pc_2.PNG.ac1e9abb9ef63f999bb8a1e0df0076bc.PNG

pc_1.PNG.3618f23d67fef4bd81e2658f338fd5a6.PNG

Λοιπόν μετά από τις προτάσεις σας και εξετάζοντας προσεκτικά τα όσα μου αναλύσατε σκέφτηκα ότι αν ανέβω στα 550 περίπου τότε παίρνω τα παραπάνω.

Πιστεύεται ότι αξίζει η εξτρα οικονομική επιβάρυνση σε σχέση με τις συνθέσεις που προτείνατε στο αρχικό ποσό των 400 ευρώ ως future proof αλλα και δυναμη του συστήματος η να κάτσω στα αυγά μου και να προτιμήσω μία απο τις προτάσεις σας?

Ελπίζω να μην σας ζάλισα και σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

ΥΓ. Το έχω δει ότι σε κάποια χρειάζεται παραγγελία αλλά είτε θα κοιτάξω εναλλακτικές για αυτά είτε αν μιλάμε για καθυστέρηση 15ημέρου είτε απλά θα περιμένω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, lnoldori είπε

pc_2.PNG.ac1e9abb9ef63f999bb8a1e0df0076bc.PNG

pc_1.PNG.3618f23d67fef4bd81e2658f338fd5a6.PNG

Λοιπόν μετά από τις προτάσεις σας και εξετάζοντας προσεκτικά τα όσα μου αναλύσατε σκέφτηκα ότι αν ανέβω στα 550 περίπου τότε παίρνω τα παραπάνω.

Πιστεύεται ότι αξίζει η εξτρα οικονομική επιβάρυνση σε σχέση με τις συνθέσεις που προτείνατε στο αρχικό ποσό των 400 ευρώ ως future proof αλλα και δυναμη του συστήματος η να κάτσω στα αυγά μου και να προτιμήσω μία απο τις προτάσεις σας?

Ελπίζω να μην σας ζάλισα και σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

ΥΓ. Το έχω δει ότι σε κάποια χρειάζεται παραγγελία αλλά είτε θα κοιτάξω εναλλακτικές για αυτά είτε αν μιλάμε για καθυστέρηση 15ημέρου είτε απλά θα περιμένω.

Καλα κανεις κ ρωτας, δεν ζαλιζεις κανεναν. Δεν κερδιζεις τιποτα με τον 3600 ειλικρινα, απλα πληρωνεις extra για ιδιους πυρηνες.χιλιες φορες αν ψαχνεις κατι παραπανω να βαλεις την 1030 που ειπε ο jdrogas με 10400f στην τελικη σου συνθεση

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε λίγες μέρες που έρχεται ο 11500 στα 230€ η ενσωματωμένη του UHD 730 είναι ισάξια μιας GT 1030. Οπότε με τα ίδια χρήματα πας στον 11500 που  είναι ανώτερη CPU.

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Thanks 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Σε λίγες μέρες που έρχεται ο 11500 στα 230€ η ενσωματωμένη του UHD 730 είναι ισάξια μιας GT 1030. Οπότε με τα ίδια χρήματα πας στον 11500 που  είναι ανώτερη CPU.

Βρήκες κάποιο bench και το λες; Η Intel λέει για 50% επιπλέον απόδοση, χωρίς να ξέρουμε τι αυτό σημαίνει, ενώ τα πρώτα bench δίνουν μόλις 15% πάνω σε σύγκριση με την uhd 630.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι μια η αλλη ερχεται ειτε παρει 10400f με καρτα 1030,ειτε παρει 11500 με ενσωματωμενα γραφικα,

τα ιδια χρηματα θα δωσει.Η λογικη λεει οτι αξιζει να εχεις καλυτερα μια καρτα γραφικων και να τραβαει και ο επεξεργαστης

μικροτερο φορτιο.Απο θεμα επιδοσεων εγω βλεπω οτι τελικα τα οφελη της 11ης γενιας τουλαχιστον οσο αναφορα καθαρα τις επιδοσεις του cpu,

θα ειναι της ταξης του 10% ισως και 15% σε καποιες περιπτωσεις.Μακαρι τα γραφικα να ειναι οπως δηλωνουν αν και τα πρωτα δειγματα δειχνουν οτι παλι πισω απο τα vega θα ειναι.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Βρήκες κάποιο bench και το λες; Η Intel λέει για 50% επιπλέον απόδοση, χωρίς να ξέρουμε τι αυτό σημαίνει, ενώ τα πρώτα bench δίνουν μόλις 15% πάνω σε σύγκριση με την uhd 630.

Η 750 στο 3DMark Time Spy δίνει 1053 που είναι +50% σε σχέση με η 630. Εντωμεταξύ έκανα λάθος, την UHD 750 ήθελα να πω, (του i5 11500), ο 11400 έχει την 730. Η GT 1030 έχει score μόλις 1100. Υπάρχει και αντίστοιχο video: 140-150 FPS in League of Legends at 1080p & over 60 FPS in CSGO at 1080p.

https://www.bilibili.com/video/BV1M54y1Y77v

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Like 1
Δημοσ.

Τελικά λοιπόν καταλήγουμε σε Intel αντί για AMD και πάνω κάτω ετοιμάζω ένα build με τις προτάσεις που μου έχετε κάνει μέχρι στιγμης.

Πάντως έχει πλάκα το όλο θέμα, όταν ετοίμαζα build πριν από καμιά δεκαριά χρόνια κοιτούσα πως θα πάω σε Intel, ακόμα και αν έπρεπε να δώσω αρκετά παραπάνω, και τώρα μου κακοφαίνεται που δεν μπορώ να πάρω AMD χαχαχαχα.

Επίσης τελικά σκέφτομαι σε λύση i5 που προτείνατε με integrated gpu και τα λεφτά που περισσεύουν να τα ρίξω σε καλύτερο mobo.

Πραγματικά με έχετε ξεστραβώσει αρκετά με όλη αυτήν την πληροφορία γιατί αν πήγαινα τυφλά να πάρω ό,τι νόμιζα ως καλύτερο θα είχα δώσει πολλά παραπάνω χωρίς λόγο.

Άντε να λυθεί και το θέμα με τις κάρτες να ξαναπαίξω κανά Heroes of might and magic 3 με όλα στο φουλ χαχαχαχα.

• Like 2
Δημοσ.

pc_build_2.PNG.d1650990a512b66e7b63e5b6c647752b.PNGpc_build_1.PNG.c6dc6990d55f07dfcc6b74d06977e139.PNGpc_build_3.PNG.47f54e7cd4c4edd2facb759fd9ea63c9.PNG

Λοιπόν, κατέληξα σε αυτά ξεπερνώντας κατά 70 ευρώ το budget μου. Αν δεν υπάρχουν ενστάσεις θα προχωρήσω στην παραγγελία του και αυτόνομη κάρτα γραφικών βλέπουμε.

Mobo έβαλα αυτό για λόγους επεκτασιμότητας και γιατί ήταν αυτό με την χαμηλότερη τιμή που μπορούσε να υποστηρίξει μνήμες πάνω από 3000MHz.

Επίσης με βάλατε σε σκέψεις σχετικά με την επερχόμενη γενιά επεξεργαστών, αξίζει άραγε να περιμένω?

Αν όχι μέσα στις επόμενες μέρες έφυγε παραγγελία :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, lnoldori είπε

Λοιπόν, κατέληξα σε αυτά ξεπερνώντας κατά 70 ευρώ το budget μου. Αν δεν υπάρχουν ενστάσεις θα προχωρήσω στην παραγγελία του και αυτόνομη κάρτα γραφικών βλέπουμε.

Mobo έβαλα αυτό για λόγους επεκτασιμότητας και γιατί ήταν αυτό με την χαμηλότερη τιμή που μπορούσε να υποστηρίξει μνήμες πάνω από 3000MHz.

Επίσης με βάλατε σε σκέψεις σχετικά με την επερχόμενη γενιά επεξεργαστών, αξίζει άραγε να περιμένω?

Αν όχι μέσα στις επόμενες μέρες έφυγε παραγγελία :)

Η νέα γενιά έρχεται 30 Μαρτίου, ήδη online ο 11500 έχει από 215€. Εγώ μάλλον θα πήγαινα στη νέα γενιά (επιπλέον κόστος ~70€), o 11500 σε σχέση με τον 10400 είναι +50% στα γραφικά και +20-35% πιο δυνατός στους πυρήνες. Οπότε κάνε τα μαθηματικά ποιο είναι το καλύτερο VFM ⚖️.

639526371_.png.960b4c8aea62c3677a816dca787d3acb.png

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα περιμένω τότε και θα αντικαταστήσω στο προηγούμενο build τον επεξεργαστή με κάποιον από την καινούρια γενιά.

Σας ευχαριστώ και πάλι πολύ όλους για την βοήθεια σας, αν τώρα κερδίσω κάνα Τζόκερ τις επόμενες μέρες θα επανέλθω να ακούσω build και με κάρτα γραφικών αυτήν την φορά :)

Επεξ/σία από lnoldori

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...