pagalo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα σας. Έχω 24 Vodafone εδώ και αρκετά χρόνια αλλά λόγω τηλεκπαίδευσης και χαμηλού upload θέλω να πάω σε VDSL. Μετά από έλεγχο σε διαθεσιμότητες είδα ότι μόνο η Wind μπορεί να μου δώσει (Wind Fiber 50MBPs). (Περιοχή Μπότσαρη - Παπαναστασίου στην Θεσσαλονίκη). Μίλησα με την Wind και μου δίνουν το πακετο με 26€ και απεριόριστα αστικά/υπεραστικά/κινητά και νομίζω 36€ για τέλος σύνδεσης (θα ξαναμιλήσω μαζί τους την Δευτέρα για διευκινήσεις)... Μίλησα με την Vodafone και για τους υπόλοιπους 5 μήνες μου ζητάνε 132€ για διακοπή συμβολαίου (ADSL+TV) και δεν το βλέπω να μην το πληρώνω. Αν πούμε ότι το καταπίνω αυτό, ποιά είναι η εμπειρία σας με την Wind; Πώς πάει από ταχύτητες; Συνήθως σε πόσο καιρό έρχεται η γραμμή; Για πείτε μου να δω τι θα κάνω... Ευχαριστώ πολύ! Το Status από το router μου είναι το παρακάτω Link Status Connected Modulation Type ADSL_2plus Actual Rate (Up/Down) 1101/14327 kbps Attainable Rate (Up/Down) 1220/15840 kbps Noise Margin (Up/Down) 6.5/6 dB Line Attenuation (Up/Down) 7.7/13 dB Output Power (Up/Down) 12.7/19.3 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleave Depth (Up/Down) 4/64 Interleave Delay (Up/Down) 650/798 ms INP (Up/Down) 0.8/0.5 symbols LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM CRC Errors (Up/Down) 15/27 Annex Type AnnexA
Finn Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 45 λεπτά πριν, pagalo είπε Καλησπέρα σας. Έχω 24 Vodafone εδώ και αρκετά χρόνια αλλά λόγω τηλεκπαίδευσης και χαμηλού upload θέλω να πάω σε VDSL. Μετά από έλεγχο σε διαθεσιμότητες είδα ότι μόνο η Wind μπορεί να μου δώσει (Wind Fiber 50MBPs). (Περιοχή Μπότσαρη - Παπαναστασίου στην Θεσσαλονίκη). Μίλησα με την Wind και μου δίνουν το πακετο με 26€ και απεριόριστα αστικά/υπεραστικά/κινητά και νομίζω 36€ για τέλος σύνδεσης (θα ξαναμιλήσω μαζί τους την Δευτέρα για διευκινήσεις)... Μίλησα με την Vodafone και για τους υπόλοιπους 5 μήνες μου ζητάνε 132€ για διακοπή συμβολαίου (ADSL+TV) και δεν το βλέπω να μην το πληρώνω. Αν πούμε ότι το καταπίνω αυτό, ποιά είναι η εμπειρία σας με την Wind; Πώς πάει από ταχύτητες; Συνήθως σε πόσο καιρό έρχεται η γραμμή; Για πείτε μου να δω τι θα κάνω... Ευχαριστώ πολύ! Το Status από το router μου είναι το παρακάτω Link Status Connected Modulation Type ADSL_2plus Actual Rate (Up/Down) 1101/14327 kbps Attainable Rate (Up/Down) 1220/15840 kbps Noise Margin (Up/Down) 6.5/6 dB Line Attenuation (Up/Down) 7.7/13 dB Output Power (Up/Down) 12.7/19.3 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleave Depth (Up/Down) 4/64 Interleave Delay (Up/Down) 650/798 ms INP (Up/Down) 0.8/0.5 symbols LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM CRC Errors (Up/Down) 15/27 Annex Type AnnexA H HCN δε καλύπτει τη γειτονιά σου;
pagalo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Έχουν έρθει στην παραδίπλα οικοδομή αλλά, για να πω την αλήθεια, δεν τους πολυεμπιστεύομαι. Θα είναι σταθερό το internet ή θα μας αφήσει καμια στιγμή στα κρύα του λουτρού και με παιδάκια να περιμένουν να τους κάνει μάθημα η δασκάλα και αυτή να μην μπορεί??? Επίσης, σε πόσο καιρό θα έρθει;
SaFiS Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Παντως, Μποτσαρη με Παπαναστασιου δεν φαινεται να εχει καμπινες, οποτε προσεχε μηπως πουλαει παπα η Wind και σου δωσει VDSL απο το Α/Κ. Με το Attenuation που εχεις, εισαι χονδρικα στο 1Km, οποτε πιθανοτατα δεν θα παρεις απο καμπινα... Ισως γι’αυτο δεν σου βγαζουν διαθεσιμοτητα και οι αλλοι. Κανε εναν ελεγχο και στο www.fttxgr.eu
Finn Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, pagalo είπε Έχουν έρθει στην παραδίπλα οικοδομή αλλά, για να πω την αλήθεια, δεν τους πολυεμπιστεύομαι. Θα είναι σταθερό το internet ή θα μας αφήσει καμια στιγμή στα κρύα του λουτρού και με παιδάκια να περιμένουν να τους κάνει μάθημα η δασκάλα και αυτή να μην μπορεί??? Επίσης, σε πόσο καιρό θα έρθει; Κάνε μια ερώτηση, δε χάνεις κάτι εφόσον είναι παραδίπλα. Στα θετικά το ότι δεν έχει χρονική δέσμευση οπότε μένεις δύο τρεις μήνες κι αν δε σε βολεύει πας αλλού.
pagalo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, SaFiS είπε Παντως, Μποτσαρη με Παπαναστασιου δεν φαινεται να εχει καμπινες, οποτε προσεχε μηπως πουλαει παπα η Wind και σου δωσει VDSL απο το Α/Κ. Με το Attenuation που εχεις, εισαι χονδρικα στο 1Km, οποτε πιθανοτατα δεν θα παρεις απο καμπινα... Ισως γι’αυτο δεν σου βγαζουν διαθεσιμοτητα και οι αλλοι. Κανε εναν ελεγχο και στο www.fttxgr.eu Βασικά είμαι στην Παύλου Καρολίδου και το κέντρο του ΟΤΕ στην Παπάφη είναι πολύ κοντά (Βασικά είναι στο σχεδόν επόμενο τετράγωνο πάνω από τα σχολεία, για όποιον ξέρει την περιοχή). Υπάρχει περίπτωση να δίνει η Wind γραμμές μέσα από το κτίριο του ΟΤΕ και να μην έχει ο ΟΤΕ γραμμές; Αν είναι VDSL είναι κακό; Εφόσον ειναι 50MBps είτε είναι Fiber είτε VDLS θα έχει κάποια σοβαρή διαφορά στην ταχύτητα; Το ότι είμαι στο 1km είναι καλό ή κακό; ΥΓ. Βασικά τώρα είδα ξανα στην Wind και λέει ότι είναι δωρεάν τα τέλη ενεργοποίησης. https://www.wind.gr/offer-apo-23/gia-ton-idioti/wind-fiber-c2c/?utm_source=google&utm_medium=cpc&campaign_id=9866112377&adgroup_id=97065020341 Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2021 από pagalo
afm Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Μούφα μου μυρίζει. Δεν υπάρχει περίπτωση να δίνει η wind vdsl (το fiber είναι απλά μαρκετίστικο κολπάκι) από το κτήριο του Ο.Τ.Ε. και να μην δίνει vdsl η cosmote. Πρ;oσεξε μην βρεθείς στην wind με μία απλή adsl που δεν θα είναι και τόσο αξιόπιστη όπως της cosmote.
pagalo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Μπορώ να ζητήσω από Vodafone να μου ανεβάσουν το upload;
pagalo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Είδα και το εξής κουλό. Στην διπλανή οικοδομή έχει και Cosmote 50 ενώ σε εμάς δεν έχει.
Baggos91 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Για δες και εδώ μήπως η διεύθυνση σου ειναι μέσα και πας σε οπτικές ίνες. https://www.sfbb.gr/LandingPage.html Έχει και η Vodafone οπτική εκεί για να μην αλλάζεις και πάροχο.
pagalo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δυστυχώς όχι. Έχει πάντως νέα καμπίνα στη γωνία Μπότσαρη Παπαναστασίου Καρακάση.
Kozanitis1 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Ζήτα προφίλ 24/2 ή AnnexM όπως λέγεται, θα χάσεις 2-3 Mbps down αλλά θα πας στα 2up.. Το είχα εγώ πριν πάμε σε VDSL..
SaFiS Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Δεν πρόκειται να του βάλουν Annex M διότι δεν θα παίζει η τηλεόραση μετά...
pagalo Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2021 Με την Cosmote που φτάνει μέχρι την δίπλα κολλητή οικοδομή λέτε να έχω καμιά τύχη; Μιλάμε για διαφορά 4-5 μέτρα... Η εμπειρία σας απο Wind ποιά είναι σαν γραμμές; Τι να πω να μου πουλάνε τόσο παραμύθι ότι έχουν 50άρα και να πέσω σε 24αρα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα