marksk Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Γεια σας. Έχω vdsl και χρησιμοποιώ το router του παρόχου μόνο σαν modem. Συνδέω πάνω του ένα Asus ax82 στην είσοδο wan. Το έχω με static IP και port forward και δουλεύει μια χαρά ας πούμε. Στη συνέχεια συνδέεται σε powerline και στέλνει σε άλλα 2 σημεία. Στο ένα powerline έχω άλλο ρουτερ WiFi στο ίδιο subnet με το Asus με απενεργοποιημένο DHCP. Στο άλλο έχω pc και camera δικτυακή. Όλα δουλεύουν. Το δεύτερο router δίνει σε TV και pc ενσύρματα κανονικά, παίρνοντας DHCP του Asus. Αν ανοίξω WiFi δεν δίνει IP σε WiFi συσκευές. Γενικά επειδή είναι μεγάλο το σπίτι,θέλω να επεκτείνω το δίκτυο ασύρματα. Παλιότερα είχα το ρούτερ του παρόχου σε ένα μέρος και το Asus σε άλλο σημείο,με powerline δύο θέσεων. Επειδή ήθελα να το χρησιμοποιώ για να κάνει routing είχα συνδεμένο στο asus, καλώδιο από το powerline στο wan και και από το powerline σε μια θέση κανονική δικτύου και δούλευε κανονικά, περνούσε όλη την κίνηση από το Asus και την έβγαζε από το wan και έφευγε μέσω powerline στο modem router. Θέλοντας να επεκτείνω ασύρματα έβαλα στο 3 powerline WiFi ρούτερ ρυθμισμένο στο subnet του Asus , δούλευε για ώρες ή μέρες και σε κάποια στιγμή crashαρε το δίκτυο.ελεγα θα φταίει που περνάω 2 διαφορετικά δίκτυα από τα powerline και έτσι τα έβαλα με το Asus δίπλα στο modem router αλλά πάλι έχω θέματα. Για πείτε καμιά ιδέα. Δοκίμασα με extender ένα xiaomi που εχω αλλά οι συσκευές που συνδέονται εκεί δεν φαίνονται ξεχωριστά στο ρούτερ, τις έχει σαν traffic του extender πράγμα που δε με βολεύει. Αν πάρω κανένα άλλο πάλι το ίδιο θα είναι; Κοιτάω ένα της Asus υποστηρίζει και mesh άλλα δεν ακούω τα καλύτερα γι'αυτό παιδευομαι με τα ρουτερ. Το modem router έχει IP 192.168.1.1 DHCP κλειστό και WiFi κλειστό. Το Asus 192.168.1.100 στο wan 10.0.0.1 στο Lan και τρέχει DHCP. Το άλλο router 10.0.0.100 χωρίς DHCP. Από τις συσκευές τα βλέπω και τα τρία κανονικά Συγνώμη αν κούρασα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα