Προς το περιεχόμενο

Περί αυτοκίνησης

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, paylidis είπε

Το τελευταιο τετράμηνο (Ιουνιο-Σεπτεμβριο) είχα βάλει στόχο να δω την πραγματική κατανάλωση του Q3 στην πολη υπο συνθηκες ζέστης-μόνιμου κλιματισμού.

Οποτε το πηγαινα απο ξεχειλισμα σε ξεχείλισμα και κατεγραφα χλμ.

Το καλοκαιρι (Αυγουστο) που δεν ειχε ιδιαίτερη κίνηση η μεση κατανάλωση μου βγήκε στα 8.7, το Σεπτέμβριο με την αδιανόητη κίνηση που έχει εφτασε τα 10.6, ενω η μέση κατανάλωση μου για το διαστημα ήταν σχεδον 10 λ/100 χλμ (9,9 για την ακρίβεια).

Μου φαινονται αρκετα, γενικα εχω αρκετά εως πολύ βαρυ πόδι, βέβαια σε καθε περιπτωση ειναι 2-2,5 λιτρα κάτω απο το προηγούμενο E87 LCI στις ίδιες συνθηκες.

Επισημαίνω, αυστηρα πόλη, στενα, φαναρια κλπ.

Άλλος με τον 1.5 τι πραγματικες καταναλώσεις εχει;

🤣

Το 118 που είδες στη μάζωξη, αυτόματο, μετά από 1500χλμ που το έχω είναι σταθερά στα 10,0-10,2. Δεν έχω κάνει ταξίδι ακόμα, και επίσης δε το πάω οικονομικά.

Δεν είναι ο δικός σου 1,5 + ότι είναι τρικύλινρος, απλά το λέω σαν αναφορά.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, Peugeot208 είπε

Αυτό με το antispin το παθαίνω και εγώ σε απότομες εκκινήσεις και ας έχω το pilot sport 3 (μαλακή γόμα). Πιθανώς, να οφείλεται στο ότι δεν κάνουμε πολλά χιλιόμετρα και δεν έχει ζεσταθεί επαρκώς το ελαστικό. 

Σε άλλο αυτοκινητο δεν ειχα τέτοιο θέμα. Ουτε το εχω με το Kamiq που φοραει Continental. Υπο τις ιδιες συνθηκες πάντα.

1 λεπτό πριν, Peugeot208 είπε

Το run flat με 19αρες δεν θα σου το κάνει πολύ σκληρό;

Αυτο με προβληματιζει, μη γινει μετα τερμα κουτσουρο... Αυτη τη στιγμή το αμαξι ειναι αψογο σε λακουβες κλπ., με τα 19 σαφως θα σκληρυνει λιγο αλλα δε μπορει κανεις να μου το ποσοτικοποιήσει και δε μπορώ να βρω TD με 19αρες να δω πως παει

Απλα με τα RFT αισθανομαι πιο ασφαλης στο δρόμο...

3 λεπτά πριν, eMike είπε

Το 118 που είδες στη μάζωξη, αυτόματο, μετά από 1500χλμ που το έχω είναι σταθερά στα 10,0-10,2. Δεν έχω κάνει ταξίδι ακόμα, και επίσης δε το πάω οικονομικά.

Δεν είναι ο δικός σου 1,5 + ότι είναι τρικύλινρος, απλά το λέω σαν αναφορά.

Αρα εκει ειναι γενικα ο ΜΟ στα 1.5...

Θωμα εσυ που είσαι; @tsofras

1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Σε άλλο αυτοκινητο δεν ειχα τέτοιο θέμα. Ουτε το εχω με το Kamiq που φοραει Continental. Υπο τις ιδιες συνθηκες πάντα.

Αυτο με προβληματιζει, μη γινει μετα τερμα κουτσουρο... Αυτη τη στιγμή το αμαξι ειναι αψογο σε λακουβες κλπ., με τα 19 σαφως θα σκληρυνει λιγο αλλα δε μπορει κανεις να μου το ποσοτικοποιήσει και δε μπορώ να βρω TD με 19αρες να δω πως παει

εγώ το έχω ξαναπεί 19αρες δεν θα έβαζα ποτέ

• Like 1

32 λεπτά πριν, denexo είπε

Μακάρι να μην τιμωρούσε το ελληνικό κράτος τα δίλιτρα και να μπορούσα να έχω 184 hp  αντί για 122

Άσε μονο στην Ελλάδα αυτο το χάλι, λες και το 2λιτρο είναι πολυτέλεια. Να μπορείς να ταξιδεύεις άντετα  φορτωμένος με 140 και να μην αγκομαχά το αυτοκίνητο. Γιαυτο πουλάνε τόσο πολύ τα υποκυβισμένα turbo. Προσωπικά έχω αποδεχτεί ότι με κλέβει το ελληνικό κράτος και πληρώνω τα 690 σαν μ@λ@κας. Προφανώς αν δεν έβγαινα δεν θα είχα 2λιτρο, αλλά έως τώρα αφού μπορώ, απολαμβάνω αυτή την υποτιθέμενη πολυτέλεια. 

6 λεπτά πριν, paylidis είπε

Βγαίνουν σε όλες τις διαστάσεις/μάρκες; Έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή από τα συμβατικά; Έχει τύχει να πατήσεις καρφί; Πως συμπεριφέρονται; 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, tsofras είπε

εγώ το έχω ξαναπεί 19αρες δεν θα έβαζα ποτέ

Θα χτυπαει πολυ ;

Τωρα φοράει:

215/65R17 99V 7Jx17 ET40

το 19αρι εργοστασιακα προτεινόμενο (εχει και τις S-line αλλα με μικρότερο profile/offset) ειναι:

235/50R19 99V 7Jx19 ET43
10 λεπτά πριν, atrigane είπε

Βγαίνουν σε όλες τις διαστάσεις/μάρκες; Έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή από τα συμβατικά; Έχει τύχει να πατήσεις καρφί; Πως συμπεριφέρονται; 

Χειρότερα: Εχει τυχει να μου σκιστει (4,5-5 εκατοστα πλευρικη τομή) απο κακοτεχνια δρομου πηγαινωντας φορτωμενος με ΠΟΛΛΑ ΧΛΜ, απλα ενιωσα ενα κουνημα στο τιμονι σα να με φυσηξε αερας και καταλαβα οτι επαθα λαστιχο απο την ενδειξη TPMS... Πιστευω ότι εαν ήμουν με απλα λαστιχα θα ειχα καταληξει τουμπαρισμένος ή πανω στις μπαριερες...

Διαφορα σαφως και εχουν, ένα 20% παραπάνω περιπου και δε βγαζουν όλες οι μάρκες...

Επεξ/σία από paylidis
  • Thanks 1

12 λεπτά πριν, paylidis είπε

Αρα εκει ειναι γενικα ο ΜΟ στα 1.5...

Θωμα εσυ που είσαι; @tsofras

εγώ ρε μαν κάνω διαδρομές των 3-5 χιλιομέτρων στη κίνηση οπότε το seat connect είναι απο 10 - 13 . Στα ταξίδια είμαι 6.2 - 7

• Like 2

1 λεπτό πριν, tsofras είπε

εγώ ρε μαν κάνω διαδρομές των 3-5 χιλιομέτρων στη κίνηση οπότε το seat connect είναι απο 10 - 13 . Στα ταξίδια είμαι 6.2 - 7

Καλα και εγω κανω συνολο τη μερα 17-18 χλμ πανω κατω σε κινηση ;) 

Στα ταξιδια εισαι αρκετά καλα, εχω καιρο να το βγαλω ταξιδι για να δω ποσο κατεβαινει

• Like 1

9 λεπτά πριν, paylidis είπε

Θα χτυπαει πολυ ;

Τωρα φοράει:

215/65R17 99V 7Jx17 ET40

το 19αρι εργοστασιακα προτεινόμενο (εχει και τις S-line αλλα με μικρότερο profile/offset) ειναι:

235/50R19 99V 7Jx19 ET43

Χειρότερα: Εχει τυχει να μου σκιστει (4,5-5 εκατοστα πλευρικη τομή) απο κακοτεχνια δρομου πηγαινωντας φορτωμενος με ΠΟΛΛΑ ΧΛΜ, απλα ενιωσα ενα κουνημα στο τιμονι σα να με φυσηξε αερας και καταλαβα οτι επαθα λαστιχο απο την ενδειξη TPMS... Πιστευω ότι εαν ήμουν με απλα λαστιχα θα ειχα καταληξει τουμπαρισμένος ή πανω στις μπαριερες...

Διαφορα σαφως και εχουν, ένα 20% παραπάνω περιπου και δε βγαζουν όλες οι μάρκες...

Οκ ψήθηκα. 19ρες ζάντες και runflat για φέτος!

• Like 2

7 λεπτά πριν, tsofras είπε

ταξιδια και εγω σχετικα χαμηλα ειμαι 6.9 - 7.5

3 λεπτά πριν, ritualistic είπε

ταξιδια και εγω σχετικα χαμηλα ειμαι 6.9 - 7.5

καπου εκει θυμαμαι, γυρω στο 7-7.2....

τι λετε ρε παλουκαρια για τις ζάντες, εκτιμω ότι εφοσον βγαινει απο εργοστάσιακο με αυτες τις ζαντες-αυτα τα νουμερα θα ΠΡΕΠΕΙ να ειναι οκ...

3 λεπτά πριν, paylidis είπε

τι λετε ρε παλουκαρια για τις ζάντες, εκτιμω ότι εφοσον βγαινει απο εργοστάσιακο με αυτες τις ζαντες-αυτα τα νουμερα θα ΠΡΕΠΕΙ να ειναι οκ...

Δεν βλέπω το λόγο να έχεις πρόβλημα

• Thanks 1

2 λεπτά πριν, atrigane είπε

Δεν βλέπω το λόγο να έχεις πρόβλημα

To μονο που ειναι "εκτος εργοστασιακης εφαρμογής" απο ότι καταλαβαινω είναι τα runflat... για αυτα θα μιλησω με το λαστιχα μου, ισως παιξει λιγο και με το προφιλ +/- 5 εαν ειναι προς οφελος της άνεσης και της οικονομίας

Και οι 17αρες με τα φαλκεν στο καμικ στη γυναικα που ειναι καμικαζι των πεζοδρομίων 😂

10 λεπτά πριν, paylidis είπε

To μονο που ειναι "εκτος εργοστασιακης εφαρμογής" απο ότι καταλαβαινω είναι τα runflat... για αυτα θα μιλησω με το λαστιχα μου, ισως παιξει λιγο και με το προφιλ +/- 5 εαν ειναι προς οφελος της άνεσης και της οικονομίας

Ενημέρωσε μας αν θες τι θα σου πει στο θέμα άνεση/οικονομία. Είσαι Αθήνα, έχεις δικό σου άνθρωπο για τις ζάντες ή είσαι στο ψάξιμο; Ρωτάω γιατί έχω καταλήξει στη ζάντα και ψάχνω να δω ποιος έχει την καλύτερη τιμή να μου κάνει ένα καλό πακετάκι και με λάστιχα να τα βάλω σε δόσεις όλα.

1 λεπτό πριν, atrigane είπε

Ενημέρωσε μας αν θες τι θα σου πει στο θέμα άνεση/οικονομία. Είσαι Αθήνα, έχεις δικό σου άνθρωπο για τις ζάντες ή είσαι στο ψάξιμο; Ρωτάω γιατί έχω καταλήξει στη ζάντα και ψάχνω να δω ποιος έχει την καλύτερη τιμή να μου κάνει ένα καλό πακετάκι και με λάστιχα να τα βάλω σε δόσεις όλα.

Εχω βρεις τις ζαντες απο εξωτερικο, στην ελλαδα παιρνουν ντραγκια προτου δώσουν τιμές...

Για λάστιχα εχω 2 εναλλακτικές ο ενας Αθηνα (εχω παει πολλες φορές-γνωστή ψιλοαλυσιδα) και ο άλλος επαρχία (συνεργάζομαι καλυτερα και περισσότερα χρόνια σε φαση όλη η οικογενεια εκει πηγαιναμε απο παππου σε εγγονο)

• Like 1

1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Εχω βρεις τις ζαντες απο εξωτερικο, στην ελλαδα παιρνουν ντραγκια προτου δώσουν τιμές..

Από κάποιο site ή μεμονωμένο πωλητή; Αν θες στείλε μου το site ή βάλτο εδώ, να ρίξω και γω μια ματιά

• Δημιουργία νέου...