Προς το περιεχόμενο

Περί αυτοκίνησης

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Βλέπω ότι σας νοιάζει περισσότερο η δική σας ευκολία παρά η ασφάλεια των παιδιών σας. Το ότι ο ΚΟΚ είναι ελλιπής στο συγκεκριμένο θέμα είναι γνωστό. 

Πόσοι ανεβάζετε τα παιδιά σας στο δίκυκλο και τα έχετε με πλήρη εξοπλισμό? Στο ινσόμνια βέβαια η θετική απάντηση θα είναι 100% γιατί στο ινσόμνια είμαστε όλοι απόλυτα νομοταγείς αλλά στην πράξη αλλάζει. 

"Έλα μωρέ, εδώ πιο κάτω είναι το σχολείο, πιο παρακάτω το φροντιστήριο, που να τα φορέσει ο μικρός όλα αυτά για καναδυό χλμ?" Στο τσακ μπαμ θα τον πετάξω. Φυσικά εκεί πιο κάτω είναι και το Στοπ που θα παραβιάσει ο άλλος, αλλά "ωχ μωρέ, σε μένα θα τύχει?"

Καλά γι' αυτούς που είναι ξεκράνωτοι, με σορτσάκι και σαγιονάρα και το ίδιο μαθαίνουν και στα παιδιά τους δε λέω κάτι. 

Το παρατραβάς, δεν σου δίνει κανένας το δικαίωμα να το παίζεις υπεράνω και να λες αν μας ενδιαφέρει περισσότερο η ευκολία μας από την ασφάλειά του. Το σταματάω εδώ γιατί θα γίνουμε μπίλιες και δεν υπάρχει λόγος να γίνει άνω κάτω το θέμα  

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Σταματούσες και στο πράσινο?

Προέβλεπες τον χαζό κοιμισμένο στον κόσμο του πεζό που θα διέσχιζε τον δρόμο και θα πεφτες πάνω του και όλοι μαζί κάτω?

Προέβλεπες τον από πίσω που θα πεφτε πάνω σου?

Και πάει λέγοντας. 

Ήσουν τόσο άνετος δηλαδή με το μικρό ανήλικο πίσω σου φορώντας μόνο κράνος? 

Όλα αυτά και πεζός μπορεί να σου τύχουν, σωστά ?

Όλοι γνωρίζουμε ότι είσαι περισσότερο εκτεθειμένος με το δίκυκλο.

Τεσπα , καλή συνέχεια.

• Sad 1

Σιχαίνομαι τα μηχανάκια αλλά ένας που ΔΕΝ έχει αυτοκίνητο και πηγαίνει πχ το μεγάλο παιδί του σε μια απόσταση 2-5 χλμ όπου δεν υπάρχει εύκολη συγκοινωνία τι κάνει? 

43 λεπτά πριν, telis είπε

δεν υπάρχει λόγος να γίνει άνω κάτω το θέμα  

Συμφωνώ, δεν υπάρχει λόγος σε θέμα αυτοκίνησης να αναφερόμαστε σε δίκυκλα. Ας ανοίξει κάποιος ένα θέμα περι δικύκλων/μοτοκίνηση κλπ.

45 λεπτά πριν, telis είπε

Το σταματάω εδώ γιατί θα γίνουμε μπίλιες

Ναι, κλασική αντίδραση δικυκλιστή όπως σε όλα τα θέματα. Φοβήθηκα λίγο. 😅

Μόλις τώρα, Nabuko είπε

Συμφωνώ, δεν υπάρχει λόγος σε θέμα αυτοκίνησης να αναφερόμαστε σε δίκυκλα. Ας ανοίξει κάποιος ένα θέμα περι δικύκλων/μοτοκίνηση κλπ.

Γιατί το συνεχίζεις; Με ξέρεις και από χθες αν είμαι αποκλειστικά δικυκλιστής; έλα τελείωνε με την πάρτι μου 

• Sad 1

Μόλις τώρα, telis είπε

Γιατί το συνεχίζεις; Με ξέρεις και από χθες αν είμαι αποκλειστικά δικυκλιστής; έλα τελείωνε με την πάρτι μου 

Εσύ το ξεκίνησες. Τέλειωνε εσύ με την πάρτη μου. Και άσε τους άλλους να έχουν τις απόψεις τους χωρίς να πετάγεσαι με ειρωνίες και απειλές. Νταξ? Άντε γεια τώρα

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, Nabuko είπε

Εσύ το ξεκίνησες. Τέλειωνε εσύ με την πάρτη μου. Και άσε τους άλλους να έχουν τις απόψεις τους χωρίς να πετάγεσαι με ειρωνίες και απειλές. Νταξ? Άντε γεια τώρα

Αναφορά σε κείμενο

Βλέπω ότι σας νοιάζει περισσότερο η δική σας ευκολία παρά η ασφάλεια των παιδιών σας.

Αυτό τι είναι; άποψη ή προσβολή;

Αναφορά σε κείμενο

Αυτό; έλα και πολύ ασχολήθηκα

@Nabuko και @telis ας λήξει εδώ σας παρακαλώ δεν θα ήθελα να μπαίνω να κρύβω ποστ τώρα , δεν υπάρχει λόγος.

Δεν θα σταθώ στο ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο δεν είναι η δουλειά μου ούτε είμαι διαιτητής.

Έχω ξαναπεί σεβαστές όλες οι γνώμες των μελών αλλά δεν τις επιβάλλουμε και δεν μειώνουμε κανέναν.

20 λεπτά πριν, Groovyi είπε

Διακόπτω λίγο την συζύτηση για να κάνω μία άκυρη ερώτηση. Ποια odb2 εφαρμογή προτείνεται για android συσκευή?

Βασικά η ερώτηση σου είναι πιο έγκυρη απο την συζήτηση που διέκοψες :)

Τι θέλεις να βλέπεις απο την εφαρμογή ?

• Like 5

29 λεπτά πριν, Groovyi είπε

Διακόπτω λίγο την συζύτηση για να κάνω μία άκυρη ερώτηση. Ποια odb2 εφαρμογή προτείνεται για android συσκευή?

θα σου προτείνω το κλασσικό torque που είναι πιο generic και μετά αναλόγως το αυτοκίνητό σου μιας και υπάρχουν specific εφαρμογές αναλόγως την μάρκα. Επίσης δες και το carista (αν και το συνδρομητικό του μοντέλο με χαλάει) το οποίο είναι πολύ αξιόλογο και σε αφήνει να αλλάξεις αρκετές κρυφές ρυθμίσεις.

• Like 3

13 λεπτά πριν, tsofras είπε

Βασικά η ερώτηση σου είναι πιο έγκυρη απο την συζήτηση που διέκοψες :)

Τι θέλεις να βλέπεις απο την εφαρμογή ?

Δεν τον εχω αναλυσει το θεμα, αλλα κυρίως τα βασικα για τα errors. Αντε μπορει και κανα γραφημα με ταχυτητα ή rpm.

Σε ενα kia cerato (του 05 νμζ) εβγαλε δυο errors τα p0325 και p0118, δοκιμαζοντας δυο free apps, οποτε ειπα να αγορασω κανενα αν αξιζει

6 λεπτά πριν, denexo είπε

θα σου προτείνω το κλασσικό torque που είναι πιο generic και μετά αναλόγως το αυτοκίνητό σου μιας και υπάρχουν specific εφαρμογές αναλόγως την μάρκα. Επίσης δες και το carista (αν και το συνδρομητικό του μοντέλο με χαλάει) το οποίο είναι πολύ αξιόλογο και σε αφήνει να αλλάξεις αρκετές κρυφές ρυθμίσεις.

Το κλασσικο toque μου φανηκε αρκετα ασχημο και για αυτο ειπα να ρωτησω. Δεν εχω δικο μου αμαξι αυτη τη στιγμη οποτε το δοκιμαζω σε συγγενων, ενα kia οπως ανεφερα παραπανω και ενα citroen c3 (του 07). Το carista καλο φαινεται αλλα για αυτο που το θελω, νομιζω ειναι ακριβο. Οποτε ψαχνω για κατι πιο generic αυτη τη στιγμη.

Ευχαριστω και στους δυο σας για τις απαντησεις btw :)

• Like 1

53 λεπτά πριν, Groovyi είπε

Κι εμένα το torque δε μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και δοκίμασα το Car Scanner Pro (έχει και free έκδοση για να την δοκιμάσεις). Θεωρώ πως έιναι ανώτερο γιατί έχει library με μάρκες και μοντέλα οπότε σου δείχνει όλους τους αισθητήρες του αυτοκινήτου. Με μια γρήγορη ματιά έχει και cerato και C3

• Like 2

12 λεπτά πριν, mikevchq είπε

Κι εμένα το torque δε μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και δοκίμασα το Car Scanner Pro (έχει και free έκδοση για να την δοκιμάσεις). Θεωρώ πως έιναι ανώτερο γιατί έχει library με μάρκες και μοντέλα οπότε σου δείχνει όλους τους αισθητήρες του αυτοκινήτου. Με μια γρήγορη ματιά έχει και cerato και C3

Ε το torque είναι περισσότερο για τα ψηφιακά όργανα (εκεί το είχα αφήσει εγώ τουλάχιστον)

• Like 1

2 λεπτά πριν, tsofras είπε

Ε το torque είναι περισσότερο για τα ψηφιακά όργανα (εκεί το είχα αφήσει εγώ τουλάχιστον)

Σωστός, είναι και πιο παραμετροποιήσιμο στην εμφάνιση των οργάνων οπότε τα φτιάχνεις όπως γουστάρεις με skin κτλ αλλά εμφανίζει μόνο generic ενδείξεις από το αμάξι. Στο car scanner πχ βλέπω θερμοκρασία αυτόματου κιβωτίου, θερμοκρασία λαδιού, όλες τις παραμέτρους από το BMS κτλ που το torque δε τα είχε.

• Like 1

• Δημιουργία νέου...