Nabuko Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 4 λεπτά πριν, stefan_city είπε Άλλη πρόταση, ή ποιο από τα παραπάνω; Για το Pirelli που φοράς τώρα έπρεπε να διαβάσεις κριτικές? εσύ δεν έχεις άποψη? άμα σου αρέσει ξαναβάλτο. Αλλιώς κοίτα και σε Falken, Hankook, Bridgestone, Yokohama. Για το Ka καλά είναι όλα.
stefan_city Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 4 λεπτά πριν, Nabuko είπε Για το Pirelli που φοράς τώρα έπρεπε να διαβάσεις κριτικές? εσύ δεν έχεις άποψη? άμα σου αρέσει ξαναβάλτο. Αλλιώς κοίτα και σε Falken, Hankook, Bridgestone, Yokohama. Για το Ka καλά είναι όλα. Δεν είμαι ο βασικός χρήστης του αυτοκινήτου. Η περιστασιακή χρήση μερικών χιλιομέτρων που μπορεί να κάνω δεν προτείνεται για να έχω άποψη. Η ερώτηση είναι κυρίως για κάποιον που έχει τέτοιου είδους αυτοκίνητο και είναι ευχαριστημένος ή μη από κάποιο συγκεκριμένο ελαστικό, ώστε να το προτιμήσω ή να το αποφύγω.
paylidis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2 ώρες πριν, stefan_city είπε PIRELLI P1 CINTURATO (αυτό έχει τοποθετημένο τώρα) Μου έχει σκιστεί κ εμένα πιρελι. Ούτε για αστείο δε θα ξανά έβαζα στη ζωή μου Τα μισελεν ενερτζι είναι πολύ μαλακα και γενικά κάτω του μετρίου λάστιχο. continental k Goodyear έχω καλές εντυπώσεις
Nabuko Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 8 λεπτά πριν, paylidis είπε Μου έχει σκιστεί κ εμένα πιρελι. Ούτε για αστείο δε θα ξανά έβαζα στη ζωή μου Eμένα όχι και τα φόραγα στην πισωκούνα όταν ήμουν πιο νέος που έκανα και τις χαζομαρίτσες με το χειρόφρενο. Εμένα ήταν τα PZero όμως και άντεξαν και 6-7 χρόνια. Θα ξαναέβαζα Pirelli άνετα αλλά πλέον είμαι ευχαριστημένος με τα Dunlop οπότε ή θα ξαναβάλω αυτά ή θα πάω στην μητρική Goodyear 1
gaspari Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Eμένα όχι και τα φόραγα στην πισωκούνα όταν ήμουν πιο νέος που έκανα και τις χαζομαρίτσες με το χειρόφρενο. Εμένα ήταν τα PZero όμως και άντεξαν και 6-7 χρόνια. Θα ξαναέβαζα Pirelli άνετα αλλά πλέον είμαι ευχαριστημένος με τα Dunlop οπότε ή θα ξαναβάλω αυτά ή θα πάω στην μητρική Goodyear Ποιο Dunlop έχεις;
Nabuko Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 3 λεπτά πριν, gaspari είπε Ποιο Dunlop έχεις; Τα Sport maxx σε 225/45/17
stefan_city Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 15 ώρες πριν, paylidis είπε Μου έχει σκιστεί κ εμένα πιρελι. Ούτε για αστείο δε θα ξανά έβαζα στη ζωή μου Τα μισελεν ενερτζι είναι πολύ μαλακα και γενικά κάτω του μετρίου λάστιχο. continental k Goodyear έχω καλές εντυπώσεις Με τις παρατηρήσεις σου βγήκαν ήδη εκτός τα 2/3. Επίσης, βλέποντας τις ετικέτες τους, το Continental είναι το μόνο με Α στο βρεγμένο (τα υπόλοιπα έχουν Β), οπότε έχει ένα συν. Τη Goodyear δεν την έβαλα καθόλου στην εξίσωση, αλλά θα δω τι βγάζει σε αυτές τις διαστάσεις για να συγκρίνω. 1
paylidis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Σε Michelin βλέπεις από primacy κ πάνω Goodyear κ Dunlop είναι η ίδια εταιρεία, δες και τα δυο έχω πολύ καλή εικόνα 2
filarhos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Πόσο τα βρίσκεις; Θέλεις θερινά eco; Εναλλακτικά, σε οικονομικό μπορείς να δεις τα (με αύξουσα τιμή): Sava intensa υποθέτω ~220 (46*4 + τοποθέτηση από skroutz) Linglong greenmax παρόμοια τιμή Barum bavuris Kumho ecowing Falken sincera SN110 Για λίγα χλμ 30με40χιλιαδες αλλά ίσως καλύτερα από τα παραπάνω Hankook Kinergy Eco 2 K435 Μετά ξεκινάνε τα πιο γνωστά με 270-280... On 02/11/2024 at 18:54, stefan_city said: Καλησπέρα, γνώστες ελαστικών μαζευτείτε! Προέκυψε άμεση ανάγκη αλλαγής ελαστικών (σκίστηκε το πλαϊνό στο μπροστά δεξιά, αλλά λόγω 4ετίας θα αλλαχτεί όλη η 4άδα). Το αυτοκίνητο είναι πόλης (Ford Ka) με διαστάσεις 175/65 R14 82Τ. Έχοντας κατά νου τους γνωστούς κατασκευαστές βρήκα τα εξής: PIRELLI P1 CINTURATO (αυτό έχει τοποθετημένο τώρα) CONTINENTAL UltraContact (σκέτο, όχι UltraContact 7) MICHELIN ENERGY SAVER+ Για κανένα δεν διάβασα τις καλύτερες κριτικές, αντιθέτως. Άλλη πρόταση, ή ποιο από τα παραπάνω; Όλα τους πλέον πανάκριβα, για τα δεδομένα των διαστάσεων του ελαστικού. 1
stefan_city Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 5 ώρες πριν, paylidis είπε Σε Michelin βλέπεις από primacy κ πάνω Goodyear κ Dunlop είναι η ίδια εταιρεία, δες και τα δυο έχω πολύ καλή εικόνα Primacy 4 και 4+ ξεκινάνε από 15" και 16" ζάντες αντίστοιχα, οπότε δεν υπάρχουν. Η Goodyear σε αυτές τις διαστάσεις βγάζει τα EfficientGrip Compact 2, τα οποία δεν τα ξέρω, αλλά θα ψάξω τυχόν κριτικές. Το αντίστοιχο Dunlop από την ετικέτα φαίνεται κατώτερο. 33 λεπτά πριν, filarhos είπε Πόσο τα βρίσκεις; Θέλεις θερινά eco; Εναλλακτικά, σε οικονομικό μπορείς να δεις τα (με αύξουσα τιμή): Sava intensa υποθέτω ~220 (46*4 + τοποθέτηση από skroutz) Linglong greenmax παρόμοια τιμή Barum bavuris Kumho ecowing Falken sincera SN110 Για λίγα χλμ 30με40χιλιαδες αλλά ίσως καλύτερα από τα παραπάνω Hankook Kinergy Eco 2 K435 Μετά ξεκινάνε τα πιο γνωστά με 270-280... Με τοποθέτηση, ζυγοστάθμιση και νέες βαλβίδες γύρω στα 300€ όσα ανέφερα στην αρχή (τιμή site σε γνωστό λαστιχάδικο). Θέλω θερινά λόγω συνθηκών (το αυτοκίνητο κινείται εντός Αττικής κατά κύριο λόγο). Το Eco δεν είναι πρώτη προτεραιότητα, αλλά για τις συγκεκριμένες διαστάσεις κατάλαβα ότι όλοι βγάζουν τέτοιου είδους και basic ελαστικά. Όπως μου τα ταξινομείς Falken και Hankook αξίζουν μια ματιά. 1
majnun Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Στις 2/11/2024 στις 6:54 ΜΜ, stefan_city είπε Καλησπέρα, γνώστες ελαστικών μαζευτείτε! Προέκυψε άμεση ανάγκη αλλαγής ελαστικών (σκίστηκε το πλαϊνό στο μπροστά δεξιά, αλλά λόγω 4ετίας θα αλλαχτεί όλη η 4άδα). Το αυτοκίνητο είναι πόλης (Ford Ka) με διαστάσεις 175/65 R14 82Τ. Έχοντας κατά νου τους γνωστούς κατασκευαστές βρήκα τα εξής: PIRELLI P1 CINTURATO (αυτό έχει τοποθετημένο τώρα) CONTINENTAL UltraContact (σκέτο, όχι UltraContact 7) MICHELIN ENERGY SAVER+ Για κανένα δεν διάβασα τις καλύτερες κριτικές, αντιθέτως. Άλλη πρόταση, ή ποιο από τα παραπάνω; Όλα τους πλέον πανάκριβα, για τα δεδομένα των διαστάσεων του ελαστικού. Επειδή έχω και εγώ αυτη τη χαλια διασταση σε twingo 2, και καθυστερώ την αλλαγή επειδή όλα φαίνονται μάπα, σκέφτομαι μήπως απλά πάρω μια μεταχειρισμένη 4αάδα 15αρες ή νέες αν βρω φθηνες (αποκλείεται) και να παω μια διασταση πανω που τα λαστιχα ειναι κάπως πιο της προκοπής. 1
stefan_city Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 7 ώρες πριν, majnun είπε Επειδή έχω και εγώ αυτη τη χαλια διασταση σε twingo 2, και καθυστερώ την αλλαγή επειδή όλα φαίνονται μάπα, σκέφτομαι μήπως απλά πάρω μια μεταχειρισμένη 4αάδα 15αρες ή νέες αν βρω φθηνες (αποκλείεται) και να παω μια διασταση πανω που τα λαστιχα ειναι κάπως πιο της προκοπής. Είναι κι αυτό μια λύση, αν θες να ανέβεις ποιοτικά σε ελαστικό, ειδικά αν είσαι με ατσάλινη ζάντα κάνεις πιο εύκολα τη μετάβαση. Από την άλλη, ανεβάζει ακόμα περισσότερο το κόστος και το Ka έχει αλουμινίου που λυπάμαι να τις σκοτώσω.
stefan_city Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Τελικά τοποθετήθηκαν τα Continental Ultra Contact. Τα ελαστικά είναι ολόφρεσκα, παραγωγής Οκτωβρίου, και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές (ok καινούρια είναι και σε στεγνή άσφαλτο έως τώρα). Ελπίζω να αποδειχθούν ικανοποιητικά και σε βάθος χρόνου. Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τις εμπειρίες σας! 3
gaspari Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Καλημέρα στην κοινότητα! Σκέφτομαι να αλλάξω την οθόνη και είμαι ανάμεσα σ' αυτές τις δύο: https://digitaliq.gr/product/digital-iq-bxd-6755_gps-9inc/ https://www.tsokassound.gr/car/22421/67/εικόνα/1din/pioneer-sph-da77dab-6-8-asyrmato-android-auto-kai-carplay-detail Μπορείτε να μου πείτε την άποψή σας κι αν έχετε να προτείνετε κάποια άλλη πηγή.
Ntinaras Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Στις 2/11/2024 στις 6:54 ΜΜ, stefan_city είπε Καλησπέρα, γνώστες ελαστικών μαζευτείτε! Προέκυψε άμεση ανάγκη αλλαγής ελαστικών (σκίστηκε το πλαϊνό στο μπροστά δεξιά, αλλά λόγω 4ετίας θα αλλαχτεί όλη η 4άδα). Το αυτοκίνητο είναι πόλης (Ford Ka) με διαστάσεις 175/65 R14 82Τ. Έχοντας κατά νου τους γνωστούς κατασκευαστές βρήκα τα εξής: PIRELLI P1 CINTURATO (αυτό έχει τοποθετημένο τώρα) CONTINENTAL UltraContact (σκέτο, όχι UltraContact 7) MICHELIN ENERGY SAVER+ Για κανένα δεν διάβασα τις καλύτερες κριτικές, αντιθέτως. Άλλη πρόταση, ή ποιο από τα παραπάνω; Όλα τους πλέον πανάκριβα, για τα δεδομένα των διαστάσεων του ελαστικού. Bridgestone Turanza ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις