Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πείτε ρε παιδιά για καμία αλύσιδα γιατί κατέβασα αυτές που έχω εδώ και 15 χρόνια (ακόμη κλειστές είναι :D ) αλλά παρατήρησα ότι είναι μέχρι 215/45/18 οπότε δεν κάνουν

Αν είναι να δώσω 20ε-30ε για χιονοκουβέρτες μήπως αξίζει κανα 50αρικο για αλυσίδες ?

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μπαίνουν αλυσίδες? ψάξτο γιατί περισσότερο κακό θα κάνεις.

πάρε χιονοκουβέρτες Αθήνα μένεις σιγά το χιονι που τρως.....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dtk-386 είπε

μπαίνουν αλυσίδες? ψάξτο γιατί περισσότερο κακό θα κάνεις.

πάρε χιονοκουβέρτες Αθήνα μένεις σιγά το χιονι που τρως.....

Γιατί να μην μπαίνουν ? Τι εννοείς ?

Δημοσ.

οι αλυσίδες κάνουν ζημιά γενικότερα στο σύστημα διεύθυνσης-ζάντες κτλ. 

χίλιες φορές τις αναλώσιμες δυστυχώς χιονοκουβέρτες είπαμε Αθήνα είσαι.

αν ήσουν Βόρεια Ελλάδα θα έβαζες χιονολάστιχα.

μακρυά από αυτό τον καρκίνο που λέγεται αλυσίδα.

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsofras είπε

Πείτε ρε παιδιά για καμία αλύσιδα γιατί κατέβασα αυτές που έχω εδώ και 15 χρόνια (ακόμη κλειστές είναι :D ) αλλά παρατήρησα ότι είναι μέχρι 215/45/18 οπότε δεν κάνουν

Σε τι αμαξι;  

Κράτησες το leon ή άλλαξες;  😎

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, terry308 είπε

Σε τι αμαξι;  

Κράτησες το leon ή άλλαξες;  😎

Έχεις χάσει επεισόδια Λευτέρη :D

To Formentor πήρα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tsofras είπε

Αν είναι να δώσω 20ε-30ε για χιονοκουβέρτες μήπως αξίζει κανα 50αρικο για αλυσίδες ?

Οι Matte ακούγεται ότι είναι καλές. Χιονοκουβερτες εννοείται σε καινουργιο αμάξι - η αλυσίδα μια φορά να τη βάλεις ίσως κλαις μετά τη ζάντα από τα σημάδια 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, tsofras said:

Χιονοκουβερτες μονο και μονο για την ευκολια να τις βαλεις.

Για μια φορα στο τοσο που θα τις χρειαστεις τις βαζεις και αν σκιστουν παιρνεις αλλες.

Αν δεν εχεις σκοπο να πας σε πραγματικα δυσκολη περιοχη δεν βλεπω κανεναν απολυτως λογο για αλυσιδες.

Επεξ/σία από imr
  • Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, imr είπε

Χιονοκουβερτες μονο και μονο για την ευκολια να τις βαλεις.

Για μια φορα στο τοσο που θα τις χρειαστεις τις βαζεις και αν σκιστουν παιρνεις αλλες.

Αν δεν εχεις σκοπο να πας σε πραγματικα δυσκολη περιοχη δεν βλεπω κανεναν απολυτως λογο για αλυσιδες.

Απλά είπα αν είναι να δώσω 30€ για κουβέρτες ας δώσω 50€ για αλυσίδες

Όχι πως πάω στα χιόνια, 15 χρόνια που τις έχω δεν τις έβαλα ποτέ, απλά λες αν τύχει ας έχω κάτι καλύτερο

Διαβάζω και πολλούς σε σχόλια που ζοριζονται με τις κουβερυ, οι αλυσίδες μήπως τελικά είναι πιο απλές?

Αλλά οκ δεν σκέφτηκα και την ζημιά που κάνουν

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, tsofras είπε

Όχι πως πάω στα χιόνια, 15 χρόνια που τις έχω δεν τις έβαλα ποτέ, απλά λες αν τύχει ας έχω κάτι καλύτερο

Διαβάζω και πολλούς σε σχόλια που ζοριζονται με τις κουβερυ, οι αλυσίδες μήπως τελικά είναι πιο απλές?

δεν έχω εμπειρία αλλά οι κουβέρτες υποτίθεται οτι είναι πολύ πιο εύκολες στην τοποθέτηση αλλά πρέπει να πατάνε μόνο χιόνι αλλιώς καταστρέφονται σχεδόν άμεσα

• Like 1
Δημοσ.
30 minutes ago, tsofras said:

Δεν ειναι καλυτερες για light συνθηκες.

Μονο σε πολυ βαρυ χιονι-παγο θα κανουν διαφορα που λογικα δεν σε ενδιαφερει.

20 minutes ago, korakios said:

δεν έχω εμπειρία αλλά οι κουβέρτες υποτίθεται οτι είναι πολύ πιο εύκολες στην τοποθέτηση αλλά πρέπει να πατάνε μόνο χιόνι αλλιώς καταστρέφονται σχεδόν άμεσα

Και οι αλυσιδες δεν κανουν για στεγνο δρομο, παααρα πολυ κοπανημα ακομα και με 10 χλμ,  και αν σπασουν μπορει να κανεις σοβαρη ζημια. 

• Like 1
Δημοσ.

Χρόνια με αλυσίδες δεν είχα ποτέ πρόβλημα.  7 λεπτά να τις βάλεις 7 λεπτά να τις βγάλεις.  Αρκεί να έχεις κάνει 2 δοκιμές από πριν και να μην βιάζεσαι όταν έρθει η ώρα. 

Συγκεκριμένα αν πω ότι πάω Αθήνα θα χρειαστεί να τις βάλω/βγάλω 2 φορές.  Την 1η για 200 μέτρα να κατέβω από το σπίτι-μετά είναι πάντα ανοιχτός ο δρόμος άρα πρέπει να βγουν- και 10 χιλιόμετρα πιο πέρα που θα ανεβαίνω το βουνό για να βγω εθνική να τις ξαναβάλω.  Και επιστροφή πάλι για να ανέβω 200 μέτρα για το σπίτι. Είναι σπάσιμο αλλά δεν ξέρω και κατά πόσο οι χιονοκουβερτες θα άντεχαν να μείνουν όλη τη διάρκεια και για πόσες διαδρομές, να πω ότι θα γλίτωνα αυτό το τέταρτο

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, atrigane είπε

Χρόνια με αλυσίδες δεν είχα ποτέ πρόβλημα.  7 λεπτά να τις βάλεις 7 λεπτά να τις βγάλεις.  Αρκεί να έχεις κάνει 2 δοκιμές από πριν και να μην βιάζεσαι όταν έρθει η ώρα. 

Συγκεκριμένα αν πω ότι πάω Αθήνα θα χρειαστεί να τις βάλω/βγάλω 2 φορές.  Την 1η για 200 μέτρα να κατέβω από το σπίτι-μετά είναι πάντα ανοιχτός ο δρόμος άρα πρέπει να βγουν- και 10 χιλιόμετρα πιο πέρα που θα ανεβαίνω το βουνό για να βγω εθνική να τις ξαναβάλω.  Και επιστροφή πάλι για να ανέβω 200 μέτρα για το σπίτι. Είναι σπάσιμο αλλά δεν ξέρω και κατά πόσο οι χιονοκουβερτες θα άντεχαν να μείνουν όλη τη διάρκεια και για πόσες διαδρομές, να πω ότι θα γλίτωνα αυτό το τέταρτο

Οι κουβέρτες μπαίνουν όπου θα έβαζες και τις αλυσιδες.Οπου δεν έχει χιόνι θα φαγωθούν.

• Like 1
  • Thanks 1

• Δημιουργία νέου...