Προς το περιεχόμενο

Περί αυτοκίνησης

tsofras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 λεπτά πριν, JailbrokenDiesel είπε

εδω σκεφτομουν πριν καταληξω στο δικο μου, να παρω κι εγω Τκρος, μου αρεσε πολυ, αλλα η γυναικα το αγορασε 18.500 σαν promo, ηταν στη πρωτη παρτιδα που πουλησε η Καρέντα, αλλα ειχε μεσα τα παντα απο καλουδια (μονο wireless carplay ελειπε κ αισθητηρες μπροστα)

και οταν πηγα 1.5 χρονο μετα,  Δεκ2020 ειχε καβαλησει +2,5Κ η εκδοση της, και ειχαν αφαιρεσει ασυρματη φορτιση και νεκρη γωνια.

δεν αξιζε πλεον.. ετσι κατεληξα σε Stonic στη πιο πλουσια εκδοση με 19.300, 5χρονια σερβις και 7 εγγυηση.  

ποσο γιωταδες επισης στη VAG. βαλανε ασυρματη φορτιση, αλλα για να μπεις apple car / android auto,θες καλωδιο...

ηταν καλη τιμή... και μεσα του 20 ειχε καλη τιμή - ειχε πεσει τον ιουνιο γυρω στα 16500-κυριολεκτικα ληστεια...

καλα περι γιωταδων στο βαγκ αστο δε το εχουνε τα παλικαρια, ειδικα με τοσο εξειδικευμενα ηλεκτρονικα 🤣

3 χρονια τωρα εχω κανει flag μεσω του εισαγωγεα προβλημα που υπαρχει στον κωδικα του ΜΜΙ οταν εχεις εργοστασιακούς αισθητήρες πισω και βαλεις την γνησια καμερα retrofit και ακομα δεν εχουνε βγαλει σχετικη αναβαθμιση που να το λύνει... τι ψαχνεις.;;;

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, tzampatzis είπε

To blind spot πάντως στα περισσότερα αμάξια είναι με 2 ραντάρ πίσω και όχι με απλούς αισθητήρες. Και συμφωνώ και εγώ οτί είναι πολύ χρήσιμο.  

Δε ξέρω ακριβώς τι. Σε εμένα μια φορά που είχα πάει σε λάσπες χιόνια κ καπάκι λάσπες και έβγαλε μήνυμα ότι δε λειτουργεί πήρα στην τεχνική υποστήριξη και είπαν να πλύνω πολύ καλά το πίσω προφυλακτήρα και τους θόλους, από κάτω από τον προφυλακτήρα και τους καθρέφτες όποτε σε αυτά τα σημεία έχει σενσορες…! Είμαι περίεργος να δω αν το τροκ που είναι η τουμπανιασμένη έκδοση θα έχει…

4 ώρες πριν, JailbrokenDiesel είπε

περιεργο αυτο με το τιμονι, καθως στο Kia Stonic που εχω, ειναι με δονηση + ηχητικο (ειναι ξαδελφακια με το i20, θα επρεπε να εχεις και εσυ) 

η ενημερωση για νεκρες γωνιες ειναι πραγματι σωτηρια, οταν οδηγω το Τκρος της γυναικας για μερες και μετα μπαινω στο δικο μου, αφαιρουμαι.. επισης τι φαση, το Τκροσ μας ειναι η απλη, βασικη εκδοση, του 2019 και το ειχε ενσωματομενο, πλεον απο το 2021 το ειχαν αφαιρεσει.. οτι να ναι.. 

παντως μια φορα που ειχα τρομαξει πολυ, ημουν σε κεντρικο δρομο, με νησιδα στη μεση. εκει περιμενε ενας πεζος, να περασω, για να διασχυσει τον δρομο. τον επιασε ο αισθητηρας, και πλακωσε φρενα, αλαρμ, ζωνες, πηγε να γινει μακελειο με τον πισω που με ακολουθουσε , κορνες, μουτζες, ωραια πραματα! :P 

έχει ελληνικά το stonic? μου είπανε ότι με την νέα έκδοση λογισμικού υπάρχει και αναβάθμιση στο σύστημα με το lane asist και ενεργοποιεί τη δυνατότητα για απτικά. και έχει και την επιλογή για μόνο απτικά. Μέχρι πέρσι στο  service δεν υπήρχε αυτή η έκδοση με τα ελληνικά και τα απτικά.

Το πιο επικίνδυνο είναι αυτό γενικά να πηγαίνεις από αμάξι με όλα αυτά τα συστήματα σε απλό ειδικά από το ι20 που έχει και κάμερα και αισθητήρες και μπαίνω στο kamiq που έχει μόνο κάμερα έχω τη ψευδαίσθηση ότι έχει και αισθητήρες.

Πάντως το Tcross του 2019 σε απλή έκδοση με τότε τιμή 20.300 (δηλωμένη αξία εταιρικού από avis) αυτόματο 1.0 σε σχέση με το τωρινό KAMIQ 01/2022 1.0 χειροκίνητο με τιμή αγοράς  21.200 full extra (keyless με το premium και καλά τιμόνι) δεν έχουν σχέση τα αμάξια μεταξύ τους. Κλάσεις ανώτερο το tcross και σε σαλόνι και σε αίσθηση κύλισης και σε θόρυβο στη καμπίνα. Ακόμα και κάτι λεπτομέρειες στο kamiq (αυτοί οι ασημένιοι διακόπτες στο τιμόνι) είναι λίγο άσχημοι.

16 ώρες πριν, sotiris123 είπε

έχει ελληνικά το stonic? μου είπανε ότι με την νέα έκδοση λογισμικού υπάρχει και αναβάθμιση στο σύστημα με το lane asist και ενεργοποιεί τη δυνατότητα για απτικά. και έχει και την επιλογή για μόνο απτικά. Μέχρι πέρσι στο  service δεν υπήρχε αυτή η έκδοση με τα ελληνικά και τα απτικά.

Δεν εχω ελληνικα στο μενου, βεβαια πηγα για servie τον Μαιο 2023, ισως βγηκε αργοτερα η αναβαθμιση στο συστημα. 
Θα το εχω στο νου να τους ρωτησω οταν ξαναπαω.

16 ώρες πριν, sotiris123 είπε

Κλάσεις ανώτερο το tcross και σε σαλόνι και σε αίσθηση κύλισης και σε θόρυβο στη καμπίνα. 

Κοιτα, εμεις εχουμε την βασικη εκδοση, 1.0 χειροκινητο με τον συγκλονιστικο κινητηρα με τα 95αλογα/5ταχυτητες 
Για υπνο μεσα στην πολη ειναι βασικα, σα να οδηγεις πολυθρονα. ωραια αναρτηση/κυλιση στους δρομους του λεκανοπεδιου, καλη ορατοτητα κλπ.

σαλονι παντως, μεσα στη σκληρη πλαστικουρα, οπου ακουμπησεις χερι χρατσα χρουτσα ακους 

32 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

θα το εχεις πλυνει? <---- ΚΑΚΟΥΛΗΣ!

πλυμενο θα το παρω (υποτιθεται, στη πραξη μες τα κερια και τα σημαδια απο τα αυτοκολλητα θα ειναι 🤣)

28 λεπτά πριν, tsofras είπε

Όπα ήρθε ?

Να φτιάξει λίγο ο καιρός παιδιά και να βρεθούμε

γιεεεεεεπ

• Like 1

20 λεπτά πριν, paylidis είπε

πλυμενο θα το παρω (υποτιθεται, στη πραξη μες τα κερια και τα σημαδια απο τα αυτοκολλητα θα ειναι 🤣)

γιεεεεεεπ

Άντε καλορίζικος , φωτό? τι κάθεσαι ?

ρε μαγκες καμια φωτο απο αυτο το φορμεντορ του θωμα παιζει? τοσο καιρο για αυτο διαβαζω δεν το εχω δει!ειχε κανει καμια παρουσιαση πιο πισω να ψαξω να βρω αν δεν βαριεται και ο ιδιος να  ξανα ανεβασει

• Δημιουργία νέου...